Bu beklentim çok mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

e zaten madem ki sen evin geçimini üstlendin evdeki diğer kişinin ihtiyaçlarını gözetmek zorundasın. nasılsa evde diye düşünmek sırf karın tokluğuna birini çalıştırmak gibi cidden.

Temizlik konusu hayatta en büyük dertlerimden biri. Çalışıyorum, bir çocuğum var, dönüşümlü çalışıyoruz bebeğe bakmak için. Çalışmadığım ya da bebek olmadığı zamanlarda da kül kedisi gibiydim ama yapacak mecalim olurdu en azından. Ama şimdi, işten geliyorum, kahvaltı masada duruyor, yatak toplanmamış, banyo almış başını gidiyor, çamaşırlar her yerde ama asla kirli sepetinde değil, salonun her yeri oyuncak, meyve kabuğu vs. Söylenince dırdırcı oluyorum. Çocukla iş nasıl yapsınmış,sanki ben parmağımı şıklatıyorum. Ben de çalışıyorum deyince sırtında taş mı taşıdın oluyor, işim masa başı olduğu için. O kadar yoruluyorum ki. Kimseyi evime çağıramıyorum çünkü asla yetişip toparlayamıyorum. Yarım gün çocuk bakmak, çalışmak, sadece bahane. Bir zahmet herkes etrafını toplamalı ya ayıp bile yani. Lafa gelince hayat müşterek, ütülerini kendi yapıyormuş. Bir hafta ellemedim ütü odasının kapısı kapanmıyor. Müşterek de bu

Boş vaktimde, tek tek cevaplandiracagim yorumlarınızı.

Baskı ise yaradı bu arada, siliyor. Kovayı, bezi, merdiveni ben ayarladım. Beyefendi ellerimle sıktığım bezi dolabın üst kısmında gezdiriyor şuan. Söylenerek. Biri gorse acirmis haline.

Bunca sene yurt dışında yalnız yaşadın, o zaman ne yapıyordun, kendin yapmiyor muydun diyorum, "kendim yapmamak için evlendim zaten" diyor. Hey Allahım, laf yaristirilmaz bununla.

Yooook çok güzel laf yarıştırılır. Haklısınız ve geri adım atmayacaksınız.Baskı değil, biliyor ki yazdıklarımız mantıklı istekler

Kendim yapmamak için evlendim mi diyor? Çok yersiz bir yatırım olmuş, söyleyin o yönetici beye. Temizlik yapmamak için evlenmek hiç mantıklı bir çözüm değil. Onca düğün masrafı, ev düzmek falan feci kalemler. Sonra iki çocuğun da masrafı eklenmiş. Bunca masrafı aylara bölse, uzunca süre eve temizlikçi alabilirdi. Bir de üstüne sizinle tartışmalar falan derken işin psikolojik boyutu var, yıpranma payını falan hesap edersek... Malum temizlikçilerle tartışma yaşamazsınız normal şartlarda.
Eğer şirketi de böyle yönetiyorsa yandı gülüm keten helva. Temizlik yapmamak için evlenen biri, olsa bir kriz durumunda pire için yorgan yakar herhalde.

Bu adam sonradan mi böyle oldu?

Bu kadar merhametsiz birini nasil koca diye alir da baba yapar bir insan? Hem de iki kere.

Aşkım ben de yorgunum yapamayacagim diyebilirdi en kötü ihtimalle. Istedigin sey olmasa bile seni incitmeden savusturmayi bilmeli. En azindan bunu yapabilmeli.

Evde altin vs varsa onlari saglam bir yere koyun, hırsızlık mırsızlık düsünmeyin arada bir destek yardimci alin. Cocuklar okul cagindaysa tüm ev isi calismayan kadinda olabilir ama siz daha lohusa sayilirsiniz, cok acimasizca.

Ben malesef esinizin sizi sevmedigini dusundum. Hayati duzene girsin diye, evde biri islerini yapsin cocuk dogursun baksin diye evlenmis gibi.

Son düzenleme:

Biz ne zaman çocuklarımıza, özellikle erkek çocuklarımıza bir evi paylaşmanın sorumluluk getirdiğini bunun da cinsiyete bağlı olmadığını anlatırız işte o zaman değişmeye başlar bu düzen. Ne zaman derseniz bu gidişle çok zor.

Konu sahibi bunu size yazıyorum. Eşiniz sizi küçümsüyor mu? Evdesiniz ve çocuk bakıyorsunuz. Nasılsa işe yaramıyor bari ev temizlesin diye mi düşünüyor?
Çalışıyor olsaydınız size saygı duyup yardım edecek miydi? Gerçekten merak ettim. Ve yönetici olması iyi bir eş olduğunu garanti etmez.

Son düzenleme:
Ben çalışsaydım eşim çalışmasaydı ben de ondan beklerdim dedim. Okuduğumuzu anlayalım lütfen.

Evde sadece ben çalışsaydım eşim çalışmasaydı ben de her şeyi ondan beklerdim yalan yok. Burada herkes olaya kendi açısından kadın gözüyle bakmış, empati kurmamış.

Ben çalışsaydım eşim çalışmasaydı ben de her şeyi ondan yapmasını beklerdim, şeklinde anlaşılıyor. böyle anlaşılması da pek olası değil mi? Kurulamayan empati nedir aynı şeyi söylüyorsak?

Temizlikçi, adam istediği zaman sevişmiyor ama

Çalışıp ayaklarının üstünde durduğunda

Temizlikçi, adam istediği zaman sevişmiyor ama
Sister, bunun için de evlenilmez ki. Yani "sadece" bunun için evlenilmez. Bunu çözmek için evlilik harici bir sürü yol var. Fb, sevgililik, lovebuddy, daha da olmadı ons, tinder, çok tipsizsen artık eskort vs. Yani bir sürü ihtimal var.

Evde olan ve çalışan arasındaki ayrımdan bahsediyorum ben kadın erkek olmakla nasıl alaka kurdunuz... ayrıca yardım etmeyecekse temizlikçi çağırın dedim zaten

+++ evde değerli hiçbir şey bırakma konu sahibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…