- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.633
- 548
- 40
Evet ben küçükken babam baya bir para verirmiş anneme. Daha sonraları da annem ihtiyacı olduğunda hep söylerdi “bana şu kadar lazım” diye. Mutfak ve pazar alışverişine birlikte çıkarlardı. Giyim, aksesuar, dışarıda yeme, gezme ve kuaför parası olurdu harçlığı sadece.
Bana bazen şakasına "köle isaura" diye hitap eden eşime mi sorayımYönetici olduğunu söyleyen eşinize şunu sorun:
Sizden beklentisi ile hizmetçiden beklentisi arasından ne fark var?
Yooook çok güzel laf yarıştırılır. Haklısınız ve geri adım atmayacaksınız.Baskı değil, biliyor ki yazdıklarımız mantıklı isteklerBoş vaktimde, tek tek cevaplandiracagim yorumlarınızı.
Baskı ise yaradı bu arada, siliyor. Kovayı, bezi, merdiveni ben ayarladım. Beyefendi ellerimle sıktığım bezi dolabın üst kısmında gezdiriyor şuan. Söylenerek. Biri gorse acirmis haline.
Bunca sene yurt dışında yalnız yaşadın, o zaman ne yapıyordun, kendin yapmiyor muydun diyorum, "kendim yapmamak için evlendim zaten" diyor. Hey Allahım, laf yaristirilmaz bununla.
Kölelerle ancak köleler evlenir diyip vurun masayı dağıtınBana bazen şakasına "köle isaura" diye hitap eden eşime mi sorayım
Ne güzel şakaymış o. Kusura bakmayın ama bu muameleyi kendine layık gören sizsiniz bence.Bana bazen şakasına "köle isaura" diye hitap eden eşime mi sorayım
Merhaba;
İki Küçük çocuklu bir evliliğim var. Hemen konuya giriyorum. Evimiz çabuk tozlanan bir ev. Üç tane dolap düşünün, onların sadece üst kısmının tozunun alınması lazım. Eşim bunu söylediğinde ''ben yapmıyorum sen yap" dedim. Sertçe söyledim bunu çünkü öncesinde, evi temizlemek senin işin, ben yapmam dedi. Herşeyi temizlemek benim işimmiş, ne kadar yorgun olursam olayım, Ben yapacakmisim, millet gelince, ben rezil olurmusum.
Yapmadım, yapmayacağım. İki küçük çocukla, yetisebildigim kadar yetisiyorum, bu kadar oluyor. İş birazda inada bindi çünkü dusuncesizlik var ortada. Ben çalışıyorum diyor, ben de çalışıyorum evde deyince, sen evdesin en azından diyor. Her şekilde kendini haklı çıkarıyor.
Hanımlar, siz de durumlar nasıl. Gelen cevapları ona da okutacagim.
Durumum var şükür ama son yaşadığım hırsızlık olayından sonra, iyice güvenmeden kimseyi çağırmak istemiyorum. Ayrıca bu hep böyle gitmeyecek, bebeğim biraz buyudugunde tabii ki daha aktif olacağım temizlik anlamında ama bu "herşeyi kadın yapmalı, kadın temizlemeli, kadın çocuklara bakmalı" düşüncesinden tiksiniyorum. Bu kafalar ne zaman degisecek acaba?
Ben çalışsaydım eşim çalışmasaydı ben de ondan beklerdim dedim. Okuduğumuzu anlayalım lütfen.
Temizlikçi, adam istediği zaman sevişmiyor amaKendim yapmamak için evlendim mi diyor? Çok yersiz bir yatırım olmuş, söyleyin o yönetici beye. Temizlik yapmamak için evlenmek hiç mantıklı bir çözüm değil. Onca düğün masrafı, ev düzmek falan feci kalemler.Sonra iki çocuğun da masrafı eklenmiş. Bunca masrafı aylara bölse, uzunca süre eve temizlikçi alabilirdi. Bir de üstüne sizinle tartışmalar falan derken işin psikolojik boyutu var, yıpranma payını falan hesap edersek... Malum temizlikçilerle tartışma yaşamazsınız normal şartlarda.
Eğer şirketi de böyle yönetiyorsa yandı gülüm keten helva. Temizlik yapmamak için evlenen biri, olsa bir kriz durumunda pire için yorgan yakar herhalde.
Çalışıp ayaklarının üstünde durduğundaDurumum var şükür ama son yaşadığım hırsızlık olayından sonra, iyice güvenmeden kimseyi çağırmak istemiyorum. Ayrıca bu hep böyle gitmeyecek, bebeğim biraz buyudugunde tabii ki daha aktif olacağım temizlik anlamında ama bu "herşeyi kadın yapmalı, kadın temizlemeli, kadın çocuklara bakmalı" düşüncesinden tiksiniyorum. Bu kafalar ne zaman degisecek acaba?
Sister, bunun için de evlenilmez ki. Yani "sadece" bunun için evlenilmez. Bunu çözmek için evlilik harici bir sürü yol var. Fb, sevgililik, lovebuddy, daha da olmadı ons, tinder, çok tipsizsen artık eskort vs. Yani bir sürü ihtimal var.Temizlikçi, adam istediği zaman sevişmiyor ama
Evde olan ve çalışan arasındaki ayrımdan bahsediyorum ben kadın erkek olmakla nasıl alaka kurdunuz... ayrıca yardım etmeyecekse temizlikçi çağırın dedim zatenEvde sadece ben çalışsaydım eşim çalışmasaydı ben de her şeyi ondan beklerdim yalan yok. Burada herkes olaya kendi açısından kadın gözüyle bakmış, empati kurmamış.
Ben çalışsaydım eşim çalışmasaydı ben de her şeyi ondan yapmasını beklerdim, şeklinde anlaşılıyor. böyle anlaşılması da pek olası değil mi? Kurulamayan empati nedir aynı şeyi söylüyorsak?
+++ evde değerli hiçbir şey bırakma konu sahibi.Evde altin vs varsa onlari saglam bir yere koyun, hırsızlık mırsızlık düsünmeyin arada bir destek yardimci alin. Cocuklar okul cagindaysa tüm ev isi calismayan kadinda olabilir ama siz daha lohusa sayilirsiniz, cok acimasizca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?