Bu beklentim çok mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-Gri-

Bayan pozitif 😄
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.385
3.785
83
Merhaba;

İki Küçük çocuklu bir evliliğim var. Hemen konuya giriyorum. Evimiz çabuk tozlanan bir ev. Üç tane dolap düşünün, onların sadece üst kısmının tozunun alınması lazım. Eşim bunu söylediğinde ''ben yapmıyorum sen yap" dedim. Sertçe söyledim bunu çünkü öncesinde, evi temizlemek senin işin, ben yapmam dedi. Herşeyi temizlemek benim işimmiş, ne kadar yorgun olursam olayım, Ben yapacakmisim, millet gelince, ben rezil olurmusum.

Yapmadım, yapmayacağım. İki küçük çocukla, yetisebildigim kadar yetisiyorum, bu kadar oluyor. İş birazda inada bindi çünkü dusuncesizlik var ortada. Ben çalışıyorum diyor, ben de çalışıyorum evde deyince, sen evdesin en azından diyor. Her şekilde kendini haklı çıkarıyor.

Hanımlar, siz de durumlar nasıl. Gelen cevapları ona da okutacagim.

Merhaba;

İki Küçük çocuklu bir evliliğim var. Hemen konuya giriyorum. Evimiz çabuk tozlanan bir ev. Üç tane dolap düşünün, onların sadece üst kısmının tozunun alınması lazım. Eşim bunu söylediğinde ''ben yapmıyorum sen yap" dedim. Sertçe söyledim bunu çünkü öncesinde, evi temizlemek senin işin, ben yapmam dedi. Herşeyi temizlemek benim işimmiş, ne kadar yorgun olursam olayım, Ben yapacakmisim, millet gelince, ben rezil olurmusum.

Yapmadım, yapmayacağım. İki küçük çocukla, yetisebildigim kadar yetisiyorum, bu kadar oluyor. İş birazda inada bindi çünkü dusuncesizlik var ortada. Ben çalışıyorum diyor, ben de çalışıyorum evde deyince, sen evdesin en azından diyor. Her şekilde kendini haklı çıkarıyor.

1 hafta rolleri değişseniz işe gitmenin kolay olan olduğunu anlar belki. eğer eşinize okutacaksanız şunu söylemek istiyorum "ne kadar düşüncesiz birisiniz" .

Merhaba;

Arada bir yardımcı çağırmaya durumunuz el vermez mi ki? Benim bu forumda gördüğüm kadarıyla temizlik için verilmeyen paralar sonra terapiye veriliyor 🙄

Durumum var şükür ama son yaşadığım hırsızlık olayından sonra, iyice güvenmeden kimseyi çağırmak istemiyorum. Ayrıca bu hep böyle gitmeyecek, bebeğim biraz buyudugunde tabii ki daha aktif olacağım temizlik anlamında ama bu "herşeyi kadın yapmalı, kadın temizlemeli, kadın çocuklara bakmalı" düşüncesinden tiksiniyorum. Bu kafalar ne zaman degisecek acaba?

İş birazda inada bindi çünkü dusuncesizlik var ortada.

düşüncesizlik değil merhametsizlik var.
ortak yaşam alanının temizliğini bile karısı yapsın diye bekliyor çünkü adam hayata geliş amacını para kazanarak tamamladığını düşünüyor.
taş taşımıyorsa iş yerinde bir zahmet 3 tane dolabın üstünü siliversin.
yada 1 hafta iki çocuğa kendisi baksın bakalım iş yerinde yoruluyormuş🤷‍♀️

Evlenmeden once hic bu konulari konusmadiniz mi? O donemki tutumu neydi, ben acikca ev islerinden hoslanmadigimi birlikte halletmemiz gerektigini soylemistim sevgiliyken. Sagolsun simdi de cok anlayisli bazen o yapiyor ben yogunsam iste bazen ben bazen kadin geliyor idare ediyoruz. Bir de cocuklariniz var, eminim cok yoruluyorsunuzdur. Esinizin isi ne bilmiyorum gunde 10 saat ayakta agir bir is mi ama dolaplari silmek kimsenin eline yapismaz, hele bunun icin inatlasmak ne kotu.

Okut konu sahibi. Ben tek çocukluyum, tek çalışan eşim. Her şeye yetişmem mümkün değil. Eşim bunun bilincinde temizlik konusunda yardımcı olur, sofrayı da beraber kurar kaldırırız. Bir misafir gelir de rezil olacak bir durum varsa ikimiz de rezil oluruz ev benim evim mi, neden temizlik olmayınca kadın rezil oluyormuş. Nasıl da çağ dışı bir zihniyet.

Haa Çalıştığım zamanları da bilirim. Doğuma kadar çalışıyordum ben de. Valla daha az yorulurdum. Keşke sadece işe gidip gelsem eşin gibi. Ohh ne güzel eve gelince her şey bitsin, ne de olsa dışarda çalıştım gibi bahanemde var.

Okusun eşiniz.

2 çocuğum var birisi anaokuluna gidiyor ben izinde evdeyim çalışmıyorum. Temizlik için haftasonu eşimin evde olduğu saati bekliyorum. Haftaiçi en fazla üstten süpürebiliyorum.

Vaktim bol olmadığı sürece temizliği ben yapmam çünkü eşim benden daha kuvvetli koltukları falan çok daha rahat hareket ettiriyor ve benden hızlı yapıyor. Bu ilk çocuğuma hamile kaldığımdan beri böyle.

Şu an ev pis eşim yok 9 da gelecek akşam yemek de yok 2 çocuk da benle. Benden temizlik bekliyorsa yemek beklenmeyecek kusura bakmasın.

Durumum var şükür ama son yaşadığım hırsızlık olayından sonra, iyice güvenmeden kimseyi çağırmak istemiyorum. Ayrıca bu hep böyle gitmeyecek, bebeğim biraz buyudugunde tabii ki daha aktif olacağım temizlik anlamında ama bu "herşeyi kadın yapmalı, kadın temizlemeli, kadın çocuklara bakmalı" düşüncesinden tiksiniyorum. Bu kafalar ne zaman degisecek acaba?
Bizim bu konuda aktif direniş halinde olmamız gerekiyor değişmesi için😀 Yani ucu ucu geçinen ailelerde hani bir nebze anlıyorum ama dediğim gibi imkan varken kadına hem cocuk bakımını hem yemeği hem temizliği yüklemek ve şurda toz var diye şikayetlenmek absürt geliyor. Bir işte çalışmak bütün bunları yüklenmekten daha kolay geliyor valla kendim de çalışan biri olarak.

BENİM EŞİM ÇALIŞMIYOR !!!
Bir Erkek ile Arkadaşı arasında geçen KONUŞMA ..
Arkadaş : İşiniz NEDİR?
Erkek: Muhasebeciyim
A: Peki Eşin?
E: ÇALIŞMIYOR ... EV hanımı
A: Kim Kahvaltı hazırlıyor?
E: Eşim, Çünkü ÇALIŞMIYOR
A: Saat kaçta uyanıyor kahvaltıyı hazırlamak için?
E: Sabah 5 te çünkü evi de bir toparlıyor
A: Çocuklar nasıl okula gidiyor?
E: Eşim onları okula götürüyor , ÇÜNKÜ ÇALIŞMIYOR
A: Çocukları okula götürdükten sonra ne yapıyor ?
E: Evin alışverişi , çamaşır , yemek ... ÇALIŞMIYOR
A: Sen eve işten döndüğünde ne yapıyorsun ?
E: DİNLENİYORUM, Çünkü BÜTÜN GÜN ÇALIŞIYORUM..
A: Peki o zaman EŞİN NE YAPIYOR ?
ERKEK: Yemekleri hazırlıyor , Çocukları Doyuruyor , Bulaşıklar ve Çocukları yatağa yatırıyor ...

ŞİMDİ SORUYORUM SİZE ACABA KİM DAHA ÇOK ÇALIŞIYOR ... BİZ BUNA EV HANIMI DİYORUZ... ÇALIŞMIYOR DİYORUZ ...
İSTEĞİM EŞİNİZİN DEĞERİNİ BİLİN ...

Yukarıda yazanı okusun eşiniz.

Merhaba;

Hiçte çok değil beklentin.
benim eşim vardiyalı ve yorucu bı işte çalışıyor (hem bedenen hem Beynen yorucu iş) yaptığı işleri sayayım.camsirlari toplama katlama, bulaşık makinasini boşaltma ve yerleştirme. Arada yemek yapar, çay demler ve üst dolaplar hep eşim siler. Dip köşe temizlik için yardımcı tutar.
ayda bır ama🤣 ve çocuğumuz yok çok istiyoruz tabi 😔 eşiniz ayıp ediyor.
Yarım saatini bile almaz toz almak. İki çocuk yemek temizlik çok zordur Allah yardımcın olsun.

düşüncesizlik değil merhametsizlik var.
ortak yaşam alanının temizliğini bile karısı yapsın diye bekliyor çünkü adam hayata geliş amacını para kazanarak tamamladığını düşünüyor.
taş taşımıyorsa iş yerinde bir zahmet 3 tane dolabın üstünü siliversin.
yada 1 hafta iki çocuğa kendisi baksın bakalım iş yerinde yoruluyormuş🤷‍♀️
üç ay oldu doğum yapalı. Üç ay önce evi temizlemeye yardım etmişti, ondan başka kimsem olmadığı için. Ben böyle net konuşunca, nankörsün diyor. 3 ay önce, dört hafta sonunu bana bağışlamış beyefendi, temizliğe yardım ederek. Ne diyeceğimi, nasıl dusunecegimi bilemiyorum bazen.

Sesimi yukselttim, büyük oğlum yanıma gelip "anne özür dile babamla barış sarıl ona" dedi. Sırf onun ruh sağlığı için gidip, özür dilerim deyip sarıldım adama 😄 kulağına eğilip, "seninle görüşeceğiz" diyerek. İnsanın evde çocuklar var diye, içini bosaltmamasi da çok kotu oluyor bazen. İçimize ata ata içimiz şişti!

üç ay oldu doğum yapalı. Üç ay önce evi temizlemeye yardım etmişti, ondan başka kimsem olmadığı için. Ben böyle net konuşunca, nankörsün diyor. 3 ay önce, dört hafta sonunu bana bağışlamış beyefendi, temizliğe yardım ederek. Ne diyeceğimi, nasıl dusunecegimi bilemiyorum bazen.

Sesimi yukselttim, büyük oğlum yanıma gelip "anne özür dile babamla barış sarıl ona" dedi. Sırf onun ruh sağlığı için gidip, özür dilerim deyip sarıldım adama 😄 kulağına eğilip, "seninle görüşeceğiz" diyerek. İnsanın evde çocuklar var diye, içini bosaltmamasi da çok kotu oluyor bazen. İçimize ata ata içimiz şişti!
Bi de daha 3 aylık mı bebeğiniz :KK43:

Eşiniz çok vicdansız.

Ben ilk oğluma hamile kaldıktan sonra tekrar tüm evin temizliğini tek başıma yaptığımda çocuğum 1.5 yaşındaydı. Onda da eşim onu alır gezmeye götürür ben temizlik yapardım.

Hangi çağda ve zihniyette yasiyor acaba beyefendi. Gerci merhametin cagi zihniyeti olmuyor .Eger eşiniz okuyacaksa; Benim Esim her zaman yardım etmeye calisir suan daha çocuğumuz olmamasına rağmen ve oldukca ataerkil bir aile yapısında büyümüş olmasina rağmen vicdanı el vermediğinden aksam daha fazla birlikte oturalım diye her zaman destek olur. Hamileyim yemek dahi yaptırmıyor 4 aydır. Merhamet bir insana yakışan en kıymetli şey!! Değiştirin su kafanızı.

Ne kocam ne çocuğum var. Alınmayın ama böyle bir adam olduğunu evlenmeden evvel nasıl göremediniz? Bir sürü sevgilim oldu, dandirik romantik sohbetlerimizde olsun, kendi kendimize evcilik oynayıp hayal kurduğumuz zamanlarda olsun bu tür konuları konuşurduk. Hatta bir tanesi meslektaşımdı, öğlenci olan evi toplar, sabahçı olan yemeği yapar gibi oldukça net cevaplar vermişti. :KK53:
Şimdi diyelim ki göremedim bu adamdaki saygısızlığı ve evlendim. Ne yapardım... Valla ben pasif agresif biriyim. İş inada binerse asla geri adım atmam, burnum düşse almam. O yüzden yazacaklarım tavsiye değildir. Öncelikle o dolabı asla silmem. Rezil mezil de olmam, evime gelen dolabın üstüne bakıp laf edecekse hiç gelmesin. Çok rahatsız olan da alsın eline bezi girişsin. İki küçük çocukla ancak bu kadar olur. Ayrıca her yeri temizlemek neden benim görevim oluyormuş? Sizin yerinizde olsam sadece çocukları besler, temizler, geri kalana karışmazdım. Ne akşam yemeği ne ev temizliği yapardım. Çok rahatsız oluyorsa bir işin ucundan tutar. He yok errrrrkeklik gururuna da dokunuyorsa çağırır bir gündelikçi, temizletir. Ne aşçısınız, ne temizlikçi o evde, eşisiniz o adamın. Bunu en kısa sürede hatırlaması gerekiyor.

Merhaba;

İş inada binince maalesef ki ilerleme olmuyo çünkü her iki tarafında bi gururu egosu var

Diger konuları bilemem daha doğrusu balık baştan kokar diye düşünürüm en basinda fikrini belli edip anlasmaliydiniz
Ama özür dileyerek oğlunuza zarar verdiğinizi düşündüm hep kadın özür dilemeli gönül almalı fikrini yaşayarak görmüş
Hayır oğlum diyip basitçe durumu açıklamaliydiniz oğlunuz ne gördü de babasına kıyamıyor size özür dile diyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X