Bu benim hayatıma müdahale mi yoksa onun dediği gibi mi olmalı?

duzelicezins

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2022
203
61
13
29
8 aylık bir ilişkimiz var.
İş çıkışı kız arkadaşım ile buluştum yemek çay kahve derken eve gelişim 10 buçuk 11 civarı oldu. İlerde bu saatte eve dönsem ona problem olup olmayacağını sordum. O da şaka yapıyorsun herhalde dedi tabiki sorun kızarım bu duruma dedi. Kız arkadaşım en yakın 15 yıllık arkadaşım ayda 3 kez buluşuruz

Bence müdahale ve bu hakkı da ona siz veriyosunuz problem olup olmayacağını sorarak. Aileniz ile birlikte yaşıyorsanız eğer anne babanız dışında kimsenin sizin geç saatde gelmenize yorum yapma hakkı olmamalı bence. Sınırlarınızı iyi çizmenizde fayda görüyorum.

İş çıkışı kız arkadaşım ile buluştum yemek çay kahve derken eve gelişim 10 buçuk 11 civarı oldu. İlerde bu saatte eve dönsem ona problem olup olmayacağını sordum. O da şaka yapıyorsun herhalde dedi tabiki sorun kızarım bu duruma dedi. Kız arkadaşım en yakın 15 yıllık arkadaşım ayda 3 kez buluşuruz

Problem olup olmayacağını sorarsanız o da size karışmayı kendine hak görür ki görmüş zaten

Bunu sormanız bile yanlış.. sorarsanız böyle cevap alırsınız.
Bu sizin normaliniz ise ona da normal bir durummuş gibi göstermeniz gerekir.
Ama başta siz anormal bir şey yapıyormuş gibi soruyorsunuz.
Sabah kahvaltı yapıyorum ama evlenince de yapsam sorun olur mu ki? gibi bir şey.

Ben saatlerde bi sorun göremedim gayet normal saatler. Balık baştan kokarmış

Bunu gerçekten ne amaçla sorduğunuzu anlamadım. Beni kıskansın geç saate kadar kalmamı istemesin diye mi sordunuz?
Bakın illa soracaksanız şunu sormalıydınız:
“Ben arkadaşımla iş çıkışı buluşunca dönüşüm 22:30-23:00 civarı oluyor. İleride bu saatte gelip beni alırsın di mi? O saatte toplu taşımayla uğraşmak istemiyorum!”

Bu soruyu neden soruyorsunuz ,sen zar atmışsın o da tutmuş .Ne münasebet yahu ?Ben neden 8 aydir hayatimdaki birine bu sorun olur mu diye sorayım, ona o hakki veren sizsiniz

Çoook eskiden ergenlik dönemlerimde beni kıskansın diye böyle şeyler sorar ve aldığım cevaptan çok hoşnut olurdum. Ama yaşım ilerledikçe ne kadar aptalmışım adam hayatıma müdahale etmiş dışarı çıkıp arkadaşlarımla iki nefes alıp sohbet edemiyorum diyorum. Ve şuanda bana asla karışamaz kimse tabi ki çıkıcam arkadaşlarımla gerekirse konsere gidicem eğlenicem sonuçta hergün yapmış olduğum birşey değil. Aynı şeyi sen ona yapsan emin ol alacağın cevap " hayatıma çok müdahale ediyorsun beni sıkıyorsun kendinden soğutuyorsun vs " olucak. Kimseye hayatına müdahale etmesine izin verme gerekirse 1 de gelirsin eve o kim ki onun dediğini yapacaksın. Şunuda belirteyim kim bilir o eve kaçlarda geliyor senin haberin yok zaman geçtikçe bu durumun ne kadar saçma ve bir o kadarda insanı kendinden soğutmak olduğunu anlayacaksın. He bide sanırsın kocası sen kimsin be eve geleceğim saate karışıyorsun.

Bunu gerçekten ne amaçla sorduğunuzu anlamadım. Beni kıskansın geç saate kadar kalmamı istemesin diye mi sordunuz?
Bakın illa soracaksanız şunu sormalıydınız:
“Ben arkadaşımla iş çıkışı buluşunca dönüşüm 22:30-23:00 civarı oluyor. İleride bu saatte gelip beni alırsın di mi? O saatte toplu taşımayla uğraşmak istemiyorum!”
Ay vallaha süper soru keşke bu soru aklıma gelseydi

Evet müdahale, ben bugün istesem gece 3’te gelirim tek diyeceği bende gelseydim o saatte en azından beraber eğlenirdik veya veya sadece ben sizi alayım çıkışta bir başınıza dönmek olmaz.
Olması gereken bu

Back
X