• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu bezeler nedir nasıl geçer ? ( resimli )

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.567
298
merhaba hanımlar :3:
sol göz altımda üçgen şeklinde 3 tane ve yine sol kaşımın üstünde 1 tane
sağ gözümün altında da 1 tane olmak üzere belirgin şekilde yag bezeleri var
bunun yanı sıra göz çevremde minik minik şeklinde pek belli olmayan bezeler var
bunun nedeni nedir ve nasıl geçer bi fikri olan varmı veya bu şekilde yag bezeleri olan ??

bezeler bu şekilde ama bundan daha küçükler
$göz-altý-yað-bezesi.webp

$göz-çevresinde-yað-bezeleri.webp

ve bu yayılıyormu krem ilaç falan kullanmasam acaba ?? bu şekilde olmasından korkuyorum :18:

$yagbezesi.webp

Bunlar emin olmamakla birlikte, fazlaca protein ağırlıklı beslenmeden kaynaklı oluyor. Dediğim gibi emin değilim.:44: Siz yine de bir doktora görünün.

ben de çıktı bir tane ya çok sinir bozucu tam alt kirpiklerimin orda belirgin aynı sorunu yaşayan arkadaşlar yardım :52::52:

Tam emin değilim ama ya yedigin birseyden folayi oldu alerjik yada yağ bezesi

yağ bezesi
göz cevrenize fondotenmi sürüyorsunuz?

canım bnde de var boyle bi iki tane sıkmaya calişiyorum göz cevresi hassas olduğundan sıkılmıyorda. iş yerinden bi abla karacigerle alakalı bi problemin olabir dedi karaciğer yağlanması olduğunda bu sekilde yağ bezecikleri oluyormuş iç hastalıklarına bi görünmemiz lazım aslında ama bnde ihmal ediyorum

hanımlar sol gözümün altındaki 3 tane beze uzun zamandır vardı bende diğerleri de çıkmış yeni farkettm geçip gitmiyor yanii :26:

Bi arkadasimin coktu yeg bezesi cildiyeciye gitmis siringa gibi birşeyle almis goze cok yakin olmayanlari, bir de bana bir makyaj uzmani demisti ki temizleme sütü yag bezesi yapar suyla ve cildine uygun temizleme jeliyle temizle yüzünü ve arkasindan tonikle temizle ve nemlendiricini ihmal etme, ins geçer canim en kısa zamanda :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benimde gozimde iki tane var ve karacgr yaglanmasi vr demisti doktir hic rahatsz olmdgmdan sormamstm ble belkide raslantidir bilmiyrm bir bayann yorumnu okuyunca billginiz olsn istedim ve hayatmda hic makyaj yapmam

Bazen benimde cikiyo bi tane falan ince igneyle deliyorum sıkıyorum cıkıyo cok ufak bi yara olup iki-üc güne geçio izde kalmıyo
Not: Denemeyiniz bise olursa mesuliyet benim dgl:p :) :)

Son düzenleme:
merhaba hanımlar :3:
sol göz altımda üçgen şeklinde 3 tane ve yine sol kaşımın üstünde 1 tane
sağ gözümün altında da 1 tane olmak üzere belirgin şekilde yag bezeleri var
bunun yanı sıra göz çevremde minik minik şeklinde pek belli olmayan bezeler var
bunun nedeni nedir ve nasıl geçer bi fikri olan varmı veya bu şekilde yag bezeleri olan ??

bezeler bu şekilde ama bundan daha küçükler
Eki Görüntüle 1183135

Eki Görüntüle 1183136

ve bu yayılıyormu krem ilaç falan kullanmasam acaba ?? bu şekilde olmasından korkuyorum :18:

Eki Görüntüle 1183137

bende 2-3 sene önce aynı şikayetten gittim cildiyeye.ilk resimdekinden az daha küçük 3-4 tane elmacık kemiğimin çok az üstünde vardı.o zaman dr bana çok güneşte kalmaktan oluyor,koruyucu sürmeden güneşe çıkma demişti.nasıl geçer dediğimde zamanla ufalır ama tam geçmez dedi.o dönemde çok tatmin olmadım ama başka yolda denemedim.kışın hiç gözükmüyor,yazın hafif belirginleşiyor ama eskisi kadar büyük değil.birde keratin fazlalığı demişti galiba ama pek hatırlamıyorum :50:

Tırnağınla bastıra bastıra kaşır gibi yaparsan zamanla sivilce gibi çıkıyor.
Ama kendi denediğim başka bir yöntem var. Onu tavsiye etmeyeyim şimdi. Gözünden olursun falan sebep olmuş olurum. :1:

​Kolestrol probleminiz var mı eğer varsa oda sebep olabiliyor.

Ben de çıkıyor bunlar bazen, toplu iğneyle hallediyorum. Sivilce gibi hemen çıkmıyor çünkü. Çok zevkli :52::52:

Bende igne ile delip skiyrm cikio. Snra gecio. Cok yagli yiyorsun galiba ben oyle biliyrm. Kahvenin telvesiyle yuzunu yika zamanla gecer...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benimde sağ gözümün altında var aynen sizinki gibi ufaktı fakat zamanla büyüdü şimdi bayağı göze görünür halde, doktor kolesterolden kaynaklandığını söyledi ve çok belirgin bir yerde olduğu için de laser yapılamadı iz kalırmış. Şimdi öyle duruyor ama ben çok rahatsızım bu durumdan estetik cerrahıyla görüşmemi tavsiye etti doktor iz kalmaması için hatta geçen gün konu açmıştım bununla ilgili ama sadece bir arkadaşımız yanıt verdi :) bitkisel krem ya da ilaçla tedavisi var mı diye?

Aaaa bi ara bendede vardı şimdi yok:37:
sayende farkettim geçtiğine çok sevindim
çok takmıştım bi ara hatta bir kez sıkıp patlattım içinden beyaz sert bişey çıktı ama tekrar devam ettiler
ben herhangi bir şey yapmadım
ama kolesterolüne baktır :34:

Kullandığın kozmetik ürünleri, kremler vs. cildine uymadığı için oluyordur.
Mesela ben ne zaman Nivea'nın kremini kullansam bende de yağ bezesi çıkardı.
Extreme marka bir kapatıcı ve avon ürünleri de buna sebep olmuştu.
O yüzden ürünlerini gözden geçir.

Kurtulma yöntemim ise sivri uçlu bir cımbıza kolonya dökerek o bezeyi sıkmak olmuştu.
Hiçbir iz kalmıyor. Yayılmıyor. Babam sayesinde cesaretlenip yapmıştım ki ben asla en ufak bir sivilceye bile dokunmam, sıkmam, ellemem suratımı.
Ama göz üstündeki beze için sıkma yöntemi olmaz tabii ki. Far markanı değiştir, zamanla geçer o da.

Son düzenleme:
Back
X