Ona da izin vermiyorlar yine de başvurmuştum çıksa bir şekilde gidecektim.Yurtta kalabilirsin başvurdun mu ?
İnanın insan yerine koymuyor özellikle babam. Artıkmışım gibi davranıyor. Ailem tarafından böyle bir muamele görüyorum. Anlamıyorum sorun bende mi? Ama yok ben kimsenin etlisine sütlüsüne karışmam, herkes bildiği, istediği ve mutlu olduğu şekilde yaşasın isterim. Şu an sinirden ve elimden bir şey gelemediği için ağlıyorum. Oysa finallerim var ona çalışmalıyım.Sabır, başka yolun yok. Eline ekmeğini alıp ekonomik özgürlüğünü kazanıp durursun ancak karşılarında.
Seninkilerin dilinden olmasa da benzer telden ben de çok sıkıştırıldım ailem tarafından. Benim de okuduğum kitaba karışıldı ve kestirip atıldı salt kitabın isimlerine bakılıp. Lise voleybol takımından çıktım bir sinirle, annem "Kıçın görünüyor o taytlarla" dedi diye. Çok inatlaştık, restleştik. Sonuç benim sinir hastası olmam, ailemin seneler sonra gelen pişmanlığı oldu.
Dediğim gibi, senin ailenin telinden çalmadılar ama bizimkilerin de müziği bana uymazdı. Ben ne zaman ki çalıştım, yoluma baktım, o zaman sesleri yavaş yavaş azaldı. Azaldı diyorum çünkü annem hiçbir şartta susmuyor, evlendim çoluk çocuğa karıştım annem yine bilindik annem. Başka çıkış yok maalesef, sabır, ekonomik özgürlük Desmond. Ayrı eve basıp gitmesen de, eline paranı al, güzel bir yerde çalış, hayatına biri de girer, güzel bir beraberlik; her halükarda o evden çıkacaksın. Sadece güvencen olmalı, bu da para ile oluyor maalesef.
İşte ben onlardan olmak istemedim. Ki geç başladım zaten birinci yılım ve 22 yaşındayım. İster istemez hocalar farklı şeyler düşünecek.Okula falan gelirlerse de senin rezil olacak bir durumun yok. Hocalar ne aileler görüyor ilk gelen seninkiler olmayacaktır
İnanın insan yerine koymuyor özellikle babam. Artıkmışım gibi davranıyor. Ailem tarafından böyle bir muamele görüyorum. Anlamıyorum sorun bende mi? Ama yok ben kimsenin etlisine sütlüsüne karışmam, herkes bildiği, istediği ve mutlu olduğu şekilde yaşasın isterim. Şu an sinirden ve elimden bir şey gelemediği için ağlıyorum. Oysa finallerim var ona çalışmalıyım.
Yok bu kreasyon farkından falan farklı. Saf eziyet çektirme, hayattan soğutma arzusu. Sadece ‘namus’ olarak baktıkları bir şeyi namuslu bir şekilde evlerinden gelinlikle falan uğurlama düşüncesi. 12-13 yaşlarımdan beri böyle ayrıca yardım bile aldık. Doktorun karşısında gülerek ha böyle yapsam düzelecek yani diye tiye almışlığı falan var.Aileni değiştiremezsin ancak keşke zıtlasmak yerine orta yolu bulmaya calıssan en azından ayrı eve cıkana kadar
Tabiki düşünceler jenerasyon farkından kaynaklı olucak bicogumuz yasamısızdır
Ancak bu kadar nefret edecek kadar kendinizi doldurmasaydınız keşke onlarda kendi caglarında yasadıklarını yasatmak istiyorlar farkında değiller devrin değiştiğinin
Kötülüğünü istemiyorlar emin ol sadece bizim devrimizi kabullenemiyorlar
Oturup adam akıllı güzel güzel konussanız halledebilirsiniz gibi geldi
Yardım derken aile terapistine mi gittinizYok bu kreasyon farkından falan farklı. Saf eziyet çektirme, hayattan soğutma arzusu. Sadece ‘namus’ olarak baktıkları bir şeyi namuslu bir şekilde evlerinden gelinlikle falan uğurlama düşüncesi. 12-13 yaşlarımdan beri böyle ayrıca yardım bile aldık. Doktorun karşısında gülerek ha böyle yapsam düzelecek yani diye tiye almışlığı falan var.
Ergen psikoloğu.Yardım derken aile terapistine mi gittiniz
Oldu sağolun.
Pardon ama nasıl bir tür isyankarlık yukarda paylaştıklarım? Benimle yaşıt insanlar ‘nereye gitsek okuldan sonra, bu haftasonu neler yapsak’ diye düşünürken benim uğraştıklarıma bakın. “Nasıl daha özgür hissedebilirim?” yalnızca bu. Bir miktar serzeniş de bunun için az bile. Babanızı bulmuşsunuz hiç bırakmayın bir daha bu arada :)22-23 yaşında ki isyankar hallerim geldi aklıma.
Benim babam da beni bir yerlerden alma konusunda çok ısrarcıydı.
Gerçekten o anlarda bende çok öfkelenirdim.
Sonra okul bitti evlendim. Babamı mumla aradım.
Çalışmaya başladım . Boşandım ve yine ailemin yanına döndüm. 28 yaşındayım hala bir yere giderken babam mutlaka sorar
Aileyle yaşıyorsan kurallara uyacaksın maalesef.
Ama bana kızma yahu.Pardon ama nasıl bir tür isyankarlık yukarda paylaştıklarım? Benimle yaşıt insanlar ‘nereye gitsek okuldan sonra, bu haftasonu neler yapsak’ diye düşünürken benim uğraştıklarıma bakın. “Nasıl daha özgür hissedebilirim?” yalnızca bu. Bir miktar serzeniş de bunun için az bile. Babanızı bulmuşsunuz hiç bırakmayın bir daha bu arada :)
Belki ilerde ben de sizin gibi hissedeceğim bilmiyorum. Sarılacak bir yılan bile yok çevremde, istesem de yapamam yani..Ama bana kızma yahu.
Sadece bana çok sempatik geldiniz.
Babama bu yaşımda zincirlerini kırdırmaya çalışıyorum.
İnan bu da başka bir zorluk.
Ne olursa olsun benim babam benim başımın tacıdır. Ama dikkat et denize düşüpte yılana sarılma.:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?