Bu bir gasp?

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O üyeyi benim konuma da bekliyorum. Ateşler püskürebilirim. Oldu sürekli kendimizden ödün verelim. Kendimizi harcayalım onlar mutlu olsun diye. Onlar hiçbir şey yapmasın ama biz eksilmiyoruz çünkü.

O üyeyi benim konuma da bekliyorum. Ateşler püskürebilirim. Oldu sürekli kendimizden ödün verelim. Kendimizi harcayalım onlar mutlu olsun diye. Onlar hiçbir şey yapmasın ama biz eksilmiyoruz çünkü.

Ekonomik özgürlüğün yok. Onların kölesisin.

Ben sana ne diycem , senin gibi kadinlari gorunce gurur duyuyorum ben sizlerle
Icinde bulundugun aile ortamina gore kendini gelistirmis , toplumun buyuk kesiminden daha akilli , daha olgun , daha kulturlusun hemde bu yasinda
Seni cok iyi anliyorum , en guzel senelerin bu baski ortaminda geciyor , ozgurluk , saygi duyulmak , evde huzur , sicak bir ortam ve en onemlisi sevgi istiyorsun ki zaten akli basinda her insan bunlari ister

Ama bunlara sahip olmaman seni yildirmasin , kisa bir sure sonra mezun olup calismaya basladiginda cekip gidebilirsin ve istedigin herseye sahip olabilirsin ve inan bana ozgur olmak cok guzel bir duygu

Sen cok akillisin desmund , zaten farkindaligin yuzunden bunlari hissediyorsun , baska turlu olsan ailenin baskisi sana bunlari hissettirmeyecekti , farkli olmak zordur ama iyidir de , guclu dur tatlim , gececek bugunler

Pardon? Siz para aldığınız yerin kölesi mi oluyorsunuz?

Evden ayrılana kadar bu sıkıntıları yaşayacaksın. Burası gelişmiş bir avrupa ülkesi değil. Birkaç kuşak öncemiz eğitimsiz taşralı, ne bekliyorsunuz? Özgürlüğünüze, kişisel tercihlerinize saygı mı?

İş yerinden para kazanıyoruz (emek veriyoruz ve karşılığını alıyoruz) ama özel hayatımıza karışamazlar değil mi?

açık yazacağım desmond, ayrı eve ya da yurda çıkamazsın, izin vermezler çalışsan da vermezler.. yapacağın ennn mantıklı şey notlarını yüksek tutup bir şekilde kapağı ülke dışına atmak.. bakma sen önce tırt-pırt 40 şey söylerler ama sonrasında kabul ederler.. yurt dışı yüksek lisans burslarına bak mutlaka bir yandan da yabancı dilini geliştir.. yoksa evlenene kadar böyle gider, zaten kendi kafalarından biriyle evlenmeni isterler..

Milana kendimi bunlara rağmen geliştirdim ama yaşamayı her sevdiğimde önüme duvar gibi çıkmalarından nefret ediyorum. Yaşama isteğimi alıp götürüyorlar.

İzin istemeyecek ki. Çalışıp parasını kazanınca çatır çatır ayrılacak ailesinin yanından.

Madem aileniz böyle başka şehire gitseydiniz keşke üni. için. Hata etmişsiniz aynı yerde kalarak. Bursla bile yurtta geçiminizi sağlardınız. Şimdi de ailenizle inatlaşmayın. Dinlemeyin onları.

Ben sinirli, psikolojisi çok iyi olmayan, cahil bir baba gördüm. Evet huzursuz ediyor ama bence kötü bir baba değil. Birçok insanın babası bu söylediğiniz şeyleri yapıyor. Çok can sıkıcı ama aniden kaybetseniz çok üzülürsünüz ve yaptığı hiçbir kötü şey aklınıza gelmez inanın

Madem aileniz böyle başka şehire gitseydiniz keşke üni. için. Hata etmişsiniz aynı yerde kalarak. Bursla bile yurtta geçiminizi sağlardınız. Şimdi de ailenizle inatlaşmayın. Dinlemeyin onları.
Keşke gitseydim küçük kardeşim ve beni buraya bağlayan insan yüzünden gitmemeyi tercih etmiştim.

Başına kötü şeyler gelen insanları genelde iyi anmaya çalışır bünyemiz. Ben ona bir şey olduğunda iyi adamdı demek istemiyorum ki diyemem de genele uymuyorum pek bu konuda.

Keşke gitseydim küçük kardeşim ve beni buraya bağlayan insan yüzünden gitmemeyi tercih etmiştim.

Kaçıncı seneniz bu 1 mi? Okul 4 yıllıksa başka yere geçmeye çalışın ya da yurt için uğraşın. Ciddi bir baskı altındasınız belli oluyor. En kötüsü bu baskılara boyun eğmeniz olur. Yorumlarda gördüm de asla bunu yapmayın.

Danışman hocaya söyleyip biraz rahatsız edici bir konuşma yapmasını istemek geldi aklımdan. Kızınız 22 yaşına gelmiş böyle arkasında dolaşırsanız kendine güveni kırılır gibi falan. Ne derece dinler bilemiyorum ama belki kendini bir sorgular.

Birçok aile böyle emin ol. Baş kaldıran genç sayısı arttı, çünkü; artık daha bilinçli herkes. Hakkını, sınırlarını, yaşama özgürlüğünü biliyor. Ama ailenin olduğu jenerasyon hala aynı, hala o bildikleri kafada. Değiştiremezsin, hakkın olan şeyi talep etsende alamazsın onlardan. Belki part-time bir işe girip ev dışında daha çok kalabilirsin. Okuldan sonrada direk işe başlar, ayrı eve çıkaraın.

Başına kötü şeyler gelen insanları genelde iyi anmaya çalışır bünyemiz. Ben ona bir şey olduğunda iyi adamdı demek istemiyorum ki diyemem de genele uymuyorum pek bu konuda.
dersin ama bu yaşta değil elbet ...
bende babamdan çok çekmişlerdenim..
Allah gani gani rahmet etsin babacağızımaa...
şimdi 40 yaşındayım..
inan bana gölgeleri bile yetiyormuş..
kaybedince ve belirli bir yaşa gelince anlarsın..
anneni arada bırakmamak adına geleceğini okumakla kurtarmak adına biraz daha ılımlı sabırlı ol.
baban sinirliyken öfkeliyken aynı şekilde karşıklık verme.. iyi bir anına denk geldiğince tatlıca söle ne sölemek istiyorsan.
inan bana bir gün gelecek sana bu yaptıklarını anımsamayacak sadece güzel anlarınızın hayali kalacak sende..
ne olursa olsun ana baba yaa.. varlıkları yeter insana.

Danışman hoca ailevi durumlara karışır mı bilmiyorum.
Önceki mesajımda demek istediğim baban konuşmaya gelse dahi alnında zaten bu Desmondun babası yazmıyordur kim tanıyacak. Hadi ortalıkta bağırdı çağırdı diyelim bu durum onu rezil eder seni değil. Üniversite okuyan aklı başında insanlar bunu dert etmez. Kimsenin ailesi dört dörtlük değil.

O’na sevgi, saygı ve tüm yüce duyguları hissetmek istiyorum ama hissettiğimdeki suçluluk duygusu, kendime yaptığım saygısızlık beni çok mutsuz ediyor.

Ona da izin vermiyorlar yine de başvurmuştum çıksa bir şekilde gidecektim.
Artık onların iznine bakmicaksın bende babamla bir kavgadan sonra kedimide klıp dayımla yaşamaya başlamıştım ben ne okuyordum ne de çalışıyor 2,5 sene kadar sürdü senin iyi anlarım ne haldesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…