çok isterdim sizin gibi olmayi, ben yeri geliyor gecen kış aldiklarimi bile giyemiyorum, kilo almış oluyorum çünkü.ben de yazacaktım da cimri derler diye vaz geçtim
yazlık kışlık sırt çantası vs derken yine de çoğalıyor o çantalar bile
ortaokuldaki kıyafetlerimden bile giydiklerim var dedim de sıkılmadın mı demişlerdi
neden sıkılacağım ki amaç örtünmek işte
ama pandemi sürecinde ev kıyafetlerim eskidi, yakında hepsini atacağım galiba
yıllardır eskimeyenler artık yıprandı, delinecek her gün giyilmekten
O kaydırmaların alışveriş sitesinin standart linklerini paylaşarak birilerinin cebini doldurmaya vesile olduğunu öğrendiğimden beri asla kaydırmıyorum.İnstagram sağ olsun kaydır bak al bağımlılığı yaptı. Bence bundan kurtulmak istiyorsan önce o alışveriş sitelerinin uygulamasını silmek lazım. İnsanları sadece tüketime yönlendiriyor. Hiçbir zaman böyle gereksiz şeyleri biriktirip alma huyum olmadı. Bence minimalizm biraz araştırmak iyi gelebilir.
Lisede giydiğim botlarım duruyor hala
Cimri değilim valla, ihtiyaç olan şeye verdiğim paraya zerre acımam. Ama ihtiyaç değilse kuruş vermem.
İkisi de sırt çantası benimkilerin. Biri koyu renk biri açık renk. İki senedir idare ediyorlar beni.
Salgın ilk başladığında ben sokağa çıkarken giydiğim her şeyi montlar da dahil yüksek derecede anında yıkıyordum. O ara çok yıprattım taytları eşofmanları. Sezon sonunu bekliyorum şimdi, kışlık ev kıyafetlerini yenileyeceğim.
Bende şey var bir de, eskiyen şeyleri ev kıyafeti yapmam. Eskidiyse atılır, kullanılabilecekse bağışlanır, ama evde giyerim ben bunu yea olmaz. Ev kıyafeti ev kıyafetidir, ayrıca alınır
çok isterdim sizin gibi olmayi, ben yeri geliyor gecen kış aldiklarimi bile giyemiyorum, kilo almış oluyorum çünkü.
bende bu sebepten artik fazla alisveris yapamiyorum.
mesela kislik mont alacagim diyelimki bu sene sezon indiriminden alamiyorum cunku o beden seneye olacakmi?
yada bir beden buyuk alacagim belki seneyede buyuk gelecek diye indirimli hic bir seyi alip diger kışa yada yaza saklayamiyorum. herşeyi sezonunda pahali pahali almak zorunda kaliyorum nerdeyse.
hayatimda bu kadar hizli degismeyen tek sey ayakkabi numaram sanirim
benim ki boğazdan da degil, zayiflayamamak icin her sebebim kilo almak icinde her sebebim var resmen, yani normal bir insanin 3 ayda verdigi kiloyu ben 1 senede anca veririm öyle söyleyeyim.ben bir seferinde çizme beğendim ama kapanmadı ilkbaharda
adam açalım dedi
yok dedim ben onu sonbahara giyerim ama olmazsa o zaman açtırırım
azmettim giydim
o çizme şimdi de duruyor ama giymeyi denemiyorum bile zira asla fermuarı kapanmaz
ayakkabı numarası bile değişiyor
aynı marka, model spor ayakkabının 38,5 numarasını değil 39 unu aldım iyi oldu
yani bedenim benim de aynı değil hele pandemide hiç değil
ama evde 40 beden kaban da var 36 beden de
40 beden olanı ben zayıfladım diye vermedim, sezon indiriminden alınan ürünlerden bir sonraki sezona giyemediğim olmadı
ama şimdi bir mantom var bu sene ben ona sığmam ama pandemi biterse yazın tutarım boğazımı giyerim seneye :))))
Alışveriş sitelerinin uygulamaları indirili ise öncelikle onları silmekle işe başlayabilirsiz. Ardında mail adresimize gelen indirim maillerini iptal edin gelmesin.Hanımlar iyi günler diliyorum hepinize. Siz de yaşıyor musunuz diye sormak istiyorum zira bugün abarttığımı farkettiğim bir konu var. Alışveriş yapmayı çok seviyorum. Ama öyle böyle değil. Hele o kargoları açtığım andaki mutluluğu anlatamamişin acı yanı şu ki en son iki sene önce giydiğim kıyafetlerim varken hala bir şeylerim eksikmiş gibi hissetmem. Hiçbir şeyim eskimiyor çünkü bazılarını kullanmaya sıra gelmiyor. Mesela 5 tane siyah kazağım var ve bugün bir markanın kazağı indirime girmiş, eteklerle güzel olur diye almaya kalkarken buldum kendimi. Niye? Diğerleri eskilerse bunu kullanırım diye. Ama diğerleri eskimiyor ki? Çünkü başka başka kazaklarım da var. Mesela girerim Mavi jeans in sitesinde. Şunu alayım bunu da alayım derim. En az 4 tane alasim gelir. Eskiyenlerin yerin yenisini giyerim diye ama ortada eskiyen bir şey yok. Ayakkabılarım desem öyle. Oturdum deli gibi sandalet bakıyorum. Siyah var ama bu model siyah yok diye. Aynı şeyi kozmetik, kişisel bakımda da yapıyorum. İndirim varsa al al al modundayım ama evde yer yok ve kendimi frenliyemiyorum. Dönem içinde yoğun olduğum için hiç bakamıyordum sitelere ama şimdi ara tatilde sürekli sepet dolduruyorum sonra almamak için mücadele ediyorum. Bunun bir çözümü var mı? Artık bunun psikolojik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.
Hanımlar iyi günler diliyorum hepinize. Siz de yaşıyor musunuz diye sormak istiyorum zira bugün abarttığımı farkettiğim bir konu var. Alışveriş yapmayı çok seviyorum. Ama öyle böyle değil. Hele o kargoları açtığım andaki mutluluğu anlatamamişin acı yanı şu ki en son iki sene önce giydiğim kıyafetlerim varken hala bir şeylerim eksikmiş gibi hissetmem. Hiçbir şeyim eskimiyor çünkü bazılarını kullanmaya sıra gelmiyor. Mesela 5 tane siyah kazağım var ve bugün bir markanın kazağı indirime girmiş, eteklerle güzel olur diye almaya kalkarken buldum kendimi. Niye? Diğerleri eskilerse bunu kullanırım diye. Ama diğerleri eskimiyor ki? Çünkü başka başka kazaklarım da var. Mesela girerim Mavi jeans in sitesinde. Şunu alayım bunu da alayım derim. En az 4 tane alasim gelir. Eskiyenlerin yerin yenisini giyerim diye ama ortada eskiyen bir şey yok. Ayakkabılarım desem öyle. Oturdum deli gibi sandalet bakıyorum. Siyah var ama bu model siyah yok diye. Aynı şeyi kozmetik, kişisel bakımda da yapıyorum. İndirim varsa al al al modundayım ama evde yer yok ve kendimi frenliyemiyorum. Dönem içinde yoğun olduğum için hiç bakamıyordum sitelere ama şimdi ara tatilde sürekli sepet dolduruyorum sonra almamak için mücadele ediyorum. Bunun bir çözümü var mı? Artık bunun psikolojik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.
Kesinlikle en iyisini yapıyorsunuz birilerinin cebine para giriyor diğer taraftan çıkıyor. İhtiyacın olur indirimli denk gelir tamam ama diğer türlüsü bağımlılık yapıyor üstelik evdeki karışıklık ve toplamak için ayrılan zaman da ekstrasıO kaydırmaların alışveriş sitesinin standart linklerini paylaşarak birilerinin cebini doldurmaya vesile olduğunu öğrendiğimden beri asla kaydırmıyorum.
Tüketim çılgınlığı işte çoğu kişi yaşıyo bunu ben de gereksiz bir sürü şey alırdım ama kıyafet alıcağıma kendime ne yatırım yaparımı düşünmeye başladıktan sonra alışveriş deliliğim bittiHanımlar iyi günler diliyorum hepinize. Siz de yaşıyor musunuz diye sormak istiyorum zira bugün abarttığımı farkettiğim bir konu var. Alışveriş yapmayı çok seviyorum. Ama öyle böyle değil. Hele o kargoları açtığım andaki mutluluğu anlatamamişin acı yanı şu ki en son iki sene önce giydiğim kıyafetlerim varken hala bir şeylerim eksikmiş gibi hissetmem. Hiçbir şeyim eskimiyor çünkü bazılarını kullanmaya sıra gelmiyor. Mesela 5 tane siyah kazağım var ve bugün bir markanın kazağı indirime girmiş, eteklerle güzel olur diye almaya kalkarken buldum kendimi. Niye? Diğerleri eskilerse bunu kullanırım diye. Ama diğerleri eskimiyor ki? Çünkü başka başka kazaklarım da var. Mesela girerim Mavi jeans in sitesinde. Şunu alayım bunu da alayım derim. En az 4 tane alasim gelir. Eskiyenlerin yerin yenisini giyerim diye ama ortada eskiyen bir şey yok. Ayakkabılarım desem öyle. Oturdum deli gibi sandalet bakıyorum. Siyah var ama bu model siyah yok diye. Aynı şeyi kozmetik, kişisel bakımda da yapıyorum. İndirim varsa al al al modundayım ama evde yer yok ve kendimi frenliyemiyorum. Dönem içinde yoğun olduğum için hiç bakamıyordum sitelere ama şimdi ara tatilde sürekli sepet dolduruyorum sonra almamak için mücadele ediyorum. Bunun bir çözümü var mı? Artık bunun psikolojik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?