Evet bit hastalık, kimden sevgi isteyip göremiyorsunuz? Geçmişte? Şimdi?Hanımlar iyi günler diliyorum hepinize. Siz de yaşıyor musunuz diye sormak istiyorum zira bugün abarttığımı farkettiğim bir konu var. Alışveriş yapmayı çok seviyorum. Ama öyle böyle değil. Hele o kargoları açtığım andaki mutluluğu anlatamamişin acı yanı şu ki en son iki sene önce giydiğim kıyafetlerim varken hala bir şeylerim eksikmiş gibi hissetmem. Hiçbir şeyim eskimiyor çünkü bazılarını kullanmaya sıra gelmiyor. Mesela 5 tane siyah kazağım var ve bugün bir markanın kazağı indirime girmiş, eteklerle güzel olur diye almaya kalkarken buldum kendimi. Niye? Diğerleri eskilerse bunu kullanırım diye. Ama diğerleri eskimiyor ki? Çünkü başka başka kazaklarım da var. Mesela girerim Mavi jeans in sitesinde. Şunu alayım bunu da alayım derim. En az 4 tane alasim gelir. Eskiyenlerin yerin yenisini giyerim diye ama ortada eskiyen bir şey yok. Ayakkabılarım desem öyle. Oturdum deli gibi sandalet bakıyorum. Siyah var ama bu model siyah yok diye. Aynı şeyi kozmetik, kişisel bakımda da yapıyorum. İndirim varsa al al al modundayım ama evde yer yok ve kendimi frenliyemiyorum. Dönem içinde yoğun olduğum için hiç bakamıyordum sitelere ama şimdi ara tatilde sürekli sepet dolduruyorum sonra almamak için mücadele ediyorum. Bunun bir çözümü var mı? Artık bunun psikolojik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.
Japonlarda edinilen her esyanin insana ayri yuk olduguna dair bir inanc var,
hakikaten de oyle,
yani o ayakkabilar, hic giyilmese bile bi tozu alinacak yilda bir, ne bileyim bakimi yapilacak, yer isgal edecek, ...
ne geregi var, hele de giyinmeyecekse.
Aynı duygusal yeme bozukluğu gibi psikolojik bir boyutu var mıdır bilemem ama resmen tüketim çılgınlığı yaşıyorsunuz.İndirim varsa al al al modundayım ama evde yer yok ve kendimi frenliyemiyorum. Dönem içinde yoğun olduğum için hiç bakamıyordum sitelere ama şimdi ara tatilde sürekli sepet dolduruyorum sonra almamak için mücadele ediyorum. Bunun bir çözümü var mı? Artık bunun psikolojik bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.
Sonradan ihtiyacın oldu mu peki nomu?Ve ihtiyacım olmasa da uygun fiyatlı güzeli bulduğumda aldım aldım aldım. Hatta aynı modelin iki farklı rengini aldım. Sonradan ihtiyacım olur bir daha bulamam diye.
Sonradan ihtiyacın oldu mu peki nomu?
Hiç ihtiyaç yokken dolap beklesin diye alınan kıyafetlere harcanan paraya içim acıyorben de aksine mutfağa çok para harcarım asla gözüm görmez içim acımaz, yeter ki hakikisi olsun doğalı olsun fiyat gözetmeden alırım, bazılarına da bu fuzuli geliyor.
Oldu Mune abla.. :)
Tabi o kadar çok birikti ki artık epeyce yeterler bana diye düşünüyorum.
Ama fazla kilolarımdan kurtulmam gerek. Şuan çoğu olmaz çünkü..
Aslında ben pahalı da olsa alırım kafasında olsam böyle bir sorunum olmayacak ama gerçekten pahalı diye almadığım için kışın ayakkabısız ya da montsuz bir zaman dilimi geçirdiğimi biliyorum.
Bu sebepten bulunca indirim stokla diğeri eskiyince elinde olur duygusu sardı beni.
Bir de beden sorunum var armut tipliyim misal.
Her model yakışmıyor vücuduma.
Yakışan modeli bulmuşken farklı renkle yedeklemeliymisim gibi geliyor.
Ayaklarım sıkıntılı. Içe basarak yürüyorum. Tabanlarım çabuk yamulur eskir.
Rahat ayakkabı bulmuşken yedek olsun çünkü rahat ayakkabı bulmak çok zor.
Seninki en güzeli.
Sağlıklı beslenmeye harcanır hiç de fuzuli değil.
Benim de harcarken acimadığım yer tatildir.
Eşek gibi çalıştım bunu hakettim diye tatlı tatlı harcarım:)
Çalışan kadın değilim biliyorsunuz, sürekli değişik kıyafete ihtiyacım yok, son 9-10 yıldır Ege'deyim, burada çizmeye bota ihtiyaç yok, kabana ihtiyaç yok, bir yağmur çizmesi, bir ince mont tarzı bir şey kafi, ki onları bile sayıyla giyiyorsunuz, bu kış montu 2 defa giydim sadece :)
Yaz deseniz 40 derecenin üzerine çıkan sıcaklıklarda ayakkabı yük oluyor, bir sandalet bir parmak arası, 2 kot şort bir iki askılıyla yaz geçiyor.
İstanbuldayken de böyleydim, çalışan kesime fazla da bir şey diyemem veya senin gibi kıyafet ayakkabı bulma sorunu yaşayanlara lakin yine de bulmuşken stoklamayı da sınırlı tutmak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?