- 5 Mart 2018
- 1.394
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
Uyuşturucudan kastınız nedir?Kendinizi çok iyi anlatmışsınız sevgılıyle aynı evde yasamak degılde apartta yaşabılırsınız kafanız rahat olurHerkese merhabalar. Geceniz güzel olsun inşallah .
Artık dolup taştığım noktada birbirlerine anlatmak istedim. Konu biraz uzun olabilir.
26 yaşında 1.5 senedir çalışan bir mühendisim. Evli kardeşlerim var ve bekar olan bir ağabeyim var. Çok ağır bir işte çalışıyorum. Ve aylık 3500 tl civarında mesailer ile elde ettiğim bir gelirim var.
Bu zamana dek herşeyi mücadele ederek kazanmak zorunda kaldım. Benim için hiç bir kapı açılmadı, referans olunmadı, olumsuz bir durumda ailem tarafından nasılsın diye sorulmadı hep ben birşeylere çekidüzen vermek zorunda kaldım. Bu yüzden de kimseye eyvallahı olmayan biri oldum çıktım.
Olaylara nasıl başlanır, yılların enkazı nasıl anlatılır bilmiyorum. Benim ağabeyim uyuşturucu kullanıyor yaklaşık 7 senedir. Ve kronik bir şekilde ailemizde problemler nüksediyor.
Şöyle ki kullanıp yakalanır. Annem sınır krizi geçirir,babam öfke nöbeti geçirir. Ben önce annemi ayıltmaya çalışırım, babamı sakinleştirmek için uğraşırım en son ise abime sitem eder yapma diye yalvarırım. Ve günün sonunda hiç kimsenin aklına ne halde olduğum, psikolojimin ne durumda olduğunu sormak gelmez.
Abim babamla çalışıyor. Her olayda git işini bul der fakat ertesi gün cebinde arabanın anahtarı, parası tekrar aynı hayatına döner. Ama ben dönemem. Zihnimde sürekli tekrar tekrar olaylar yaşanır. Çok mu güçlü yoksa çok mu aciz olduğum konusunda asla bir sonuca varamadım zaten kimse de sorgulamadı bunu.
Defalarca tedavi olması için yalvardım. Sabahlara kadar psikolog araştırdım. Hiç birinde de abim karşıma oturup konuşmadı benimle. Ben bağımlı değilim kullanmıyorum dedi. Alay edercesine..
Artık babamın abim hakkındaki sitemlerini dinlemiyorum. Altına arabası veriliyor cebine parası konuyor. Bu iltiması veren sensin anlatma bana birşeyler diyorum.
Esasen çok vicdanlı bir insanım ama artık aileme bu konuda üzülmüyorum. Ben bir başkasının hayatını yaşamak, tercihlerini yaşamak zorunda değilim. Onlar bazı şeylerin üzerini kapatarak yaşamaktan memnun gözüküyorlar fakat ben bu değilim.
Manevi açıdan yaşanan bu problemlerden dolayı çok içime kapandım evde kimse ile sohbetim olmuyor. Babama o kadar kızgınım ki onunla konuşmak içimden gelmiyor. Sadece odamda vakit geçiriyorum. Kaç defa dedim bu evde huzurlu ve mutlu değilim.
Maddi açıdan da çok yıprandım. Ailemin mutfak alışverişine destek oluyorum. Bu da yetmezmiş gibi
abimin kullanacağı sıfır bir araba alınıp bana 10 bin tl kredi çektirip bu ayın sonunda elden hepsini vereceklerini söylediler. Fakat sözlerine o kadar güvenmiyorum ki vereceklerini bile düşünmüyorum çünkü borcuna sadık bir insan konu ben isem. Yanı bir evlatları daha konforlu olsun diye diğer evlatlarına maddi yönden zorluk çıkardılar.
Benim kyk borcumun olduğunu bile bile.
Kaldı ki sevgilim olduğunu ve artık evlenmek isteyebileceğimi bile bile..
Maddi ve manevi arkamda ailemi göremiyorum. Ve huzurlu bir ortamda yaşamıyorum.
Evliliği asla bir kurtuluş olarak görenlerden değilim fakat bu evden gitmenin bana çok iyi geleceğini biliyorum. Ve evlenmeden ayrı eve çıkmanın onlar için onaylanmayacağını da..
Sadece içimi dökmek istedim.
Bildiğim kadarı ile esrar ve türevleri..Uyuşturucudan kastınız nedir?Kendinizi çok iyi anlatmışsınız sevgılıyle aynı evde yasamak degılde apartta yaşabılırsınız kafanız rahat olur
Kendime bir çıkış yolu bulamadım. Şehir dışında iş ilanlarına başvurdum onlardan da bir haber çıkmadıNe yapmak istiyorsun
1 sene sonra belki ilişkimde ciddi bir adım atma durumu olabilir. O yüzden şuan düzen değiştirmeyi düşünmüyorum buna da razı geleceklerini düşünmüyorum zaten.Bu on bin tl yi odedikten sonra siz hayır demeyi ogrenmedikce size baska bir kredi daha cektirirler. Bu boyle devam eder. Taki hayir demeyi ogrenene kadar. Hayır demeyi ogrenmeniz gerekiyor.
Onun disinda baska bir sehirde is bilmayi beklemeniz lazim ya da 1+1 bir ev tutup evden ayrilmaniz lazim. Ha ilk basta buyuk olay olacaktir tipki abinizi ogrendikletinde yaptiklari gibi dovuneceklerdir belki de ama sizin kararliliginiz onemli olan. Bunun icin gozunuzu karartmaniz lazim. Abinize once dovundulrer ama aonra da odullendirdiler degil mi? Bu mereti biraktirmanin tek yolunun bu oldugunu dusunuyorlar belki de. Abiyi uzmenek, her istedigini yapmak...Ona yaptiklari gibi size de belki ilk basta karsi cikarlar ama sonra kabul ederler. Bilmiyorum ailenizi en iyi siz tanirsiniz.
Anlamayacaklarını bildiğimden susuyorum zaten. Güzel dualarınız için de teşekkür ederim.Ah ahh Allah ailenize yardımcı olsun, abinize de akıl versin size de sabır. Allah kimseyi evladı ile sınamasın güzel kardeşim, o kadar zor bir süreçki. Sizin sağlığınız yerinizde, iş imkanınız var diye abinizin bu durumundan dolayı tolerans geçiyorlar. Bu gittikleri yol size ne kadar yanlış görünse de, onlara o kadar doğru geliyor ki. Allah insanı evladına karşı çaresizlikle sınamasın. Abinizin yerinde olmadığınız için dua edin. Evet bu durumda sizi yok saymaları hoş değil ama onlsr bunun ve sizin hissettiklerinizin farkında bile değil, anlatsanız da anlamazlar.
Ailem vaziyetten memnun görünüyor çünkü caydırıcı hiç birşey yapmadılar. Dolayısı ile ben bu işin icin de olmak istemiyorum. Evlenince de ailemle daha mesafeli bir ilişki yaşamak istiyorumÖnce paranızı alın, sonra
Abinizi ihbar edin
Isimsiz ihbar yapın, polise aile meselesi hassas diyin.
Biraz uğraşsınlar. Belki polis korkusundan düzene girer.
Ne diyim başka bilemedim.
Ailem vaziyetten memnun görünüyor çünkü caydırıcı hiç birşey yapmadılar. Dolayısı ile ben bu işin icin de olmak istemiyorum. Evlenince de ailemle daha mesafeli bir ilişki yaşamak istiyorum
Müdahil olmuyorum abimle de zaruri konular dışında görüşmüyorumE geçmiş olsun diyelim o zaman.
Ayrı ev mümkün değil,
3500 liraya kredi borcunuz, öğrenim kredisi, kira, fatura, mutfak giderleri geçinemezsiniz.
Bir süre daha idare edin. Görmezden gelmeye çalışın.
Mesafeli görüşecek gücünüz varsa, dikkate almamayı, yok saymayı da başarabilirsiniz belki :)
Konu bu anlamda yardımcı olmak değil konu bunun dışında zora sokulmam10 bin TL yi vermeyin tabi ama şimdi sadece evin mutfak masraflaeını karsılıyosunuz ayrı eve çıkınca kira, faturalar, mutfak masrafı neler var neler :) ayrıca 3500 TL yetmez ayrı eve çıkmaya. Mutfak masrafına yardımcı olmak çok büyük bişi değil ben de mezun olunca aileme çok yardım ettim ama kardesim mezun olunca yapmadı buna üzülmem, beni okutan bu yaşa getiren ailem kardesim değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?