Bu bir kabus olmal..Aldatldm

sevgili yakaib,
Mehmet Sungur'un "Sen, Ben ve Aramızdaki Herşey" isimli kitabını okumanı tavsiye ederim. Aldatılma travmasını nasıl atlatabileceğin, ilişkiyi nasıl yeniden konumlandırabileceğin konusunda güzel tavsiyeleri var.
Bir de şöyle bir araştırma var. Kadınların %90'ı aldatıldıklarında boşanacaklarını söylüyolar. Ama bunlardan sadece %20'si boşanıyor. Bu yüzden kendini gurursuz vs hissetme. Gerekçeleri olduğunda bir çok insan ayrılmamayı tercih edebiliyor.

Güzelim affetmişsin bitmiş, Artık geriye dönüp bakma lütfen. Bu senin kararın ve sonuna kadar arkasında dur bence. Eşin seni seviyor belli. Yaptığı hatanın farkında. ınan bir daha yapmıyacak. Ben bunu yaşadım. Senin gibi evliliğimin aynı senesinde aynı senin durumunda yaşadım hemde. O zaman çok kötüydü hiç unutmuyorum o günleri. Sende unutmuyacaksın. Aklının bir köşesinde hep olacak. Yaşamıyan inan bunun acısını bilemez. Kendine güvenin kalmıyor herşeyden önce. Acaba benim neyim eksikti , neden yaptı diyorsun. Ama cevap bulamıyorsun. Çünkü seninle alakalı bir sebebi yok. Bir anlık bir zaaf, bir anlık bir istek, macera arama isteği , arkadaşlarına uyma herşey olabilir. Başlamıştır bitirememiştir, nasıl olsa öğrenemez demiştir. Kadınla erkek aynı düşünmüyor. Ne kadar aynıyız desekde, olmuyor işte. Benim sana tavsiyem dönüp geçmişe bakma. Aklında hep olsun , ama bunu sürekli dile getirme. Eşine ilgi göster. Bıktırma . Olan olup bitmiş zaten. Oğlun var. Eğerki çocuğun olmasa derdimki boşan gitsin. Ama çocuğun var. Bu adamda seni seviyor eminsin. Sende onu sevmeye devam et. Hayatı ne kendine , ne ona , nede çocuğuna zehir etme.

Hadin arkadaşım, afıına sığınarak soruyorum, eşine baktığında aklına gelmiyormu hiç yaptığı iğrençlik. Karı koca ilişkileriniz eskigi gibi, yani hiçbirşey (o kötü günler) yaşanmamış gibimi.

biz kadınlar böyle oldukça daha çokkk aldatılırız...kadınlar affettikçe erkekler caymıyor dahada mübah görüyor.......böyle yapan adamı çatır çatır boşucanki diğerlerine ibret olsun...ben bana bunu yapan adamla aynı sofrada yemek yiyemem ya istifra ederim heralde yüzüne ! affetmek nasıl oluyo onuda anlamıyorum ...nasıl sürüyo yine kırılan ,yıpranan kadın değilmi içten içe niye kendinize bu kötülüğü yapıyorsunuz gerçekten anlamıyorum ve üzülüyorum arkadaşlar ...

çok sevindim inşalah bundan sonra da böyle mutlu mesut devam eder beraberliğiniz.

canım benim çok sagol..şu araştırma tamamen gerçegi yansıtıyor bence..bu kitabıda alıcam.tekrar teşekkürler

benim bu aldatılma olayı olmadan önceki düşüncelerimi aynen yansıtmıştın,hatta ben daha ağır konuşuyordum.ama öyle havadan konuşmak boşunaymış.gerekçeler olunca ve eşin olacak kişinin diğer karakterine görede degişebiliyor.ben affettigime hiç pişman degilim ve olmuycamda..tamam yıprandım ama tek yıpranan ben degilim,eşimide en az beni üzdügü kadar üzdüm.velhasıl oglumun babasıyla olan diyaloglarını sevgisini görünce kendimi artık gurursuz falanda hissetmiyorum..en dogru olanı yaptım..umarım başına gelmez ama gelirsede eger gerekçelerinde varsa sende ayrılmamak direniceksin.örnek çok önümüzde,forumda.,kaç tane aldatıldıgını söyleyipte boşana var burda,öyle havadan konuşmak çok kolay gururlu güçlü ve asil arkadaşım

esin seni aldatmis evet bu zaten bariz bir sey hayatim :gitme: esin ve o kiz agiz birligi yapiyorlar ve seni kandirmaya calisiyorlar bu da cok acik...bi kere yapan bir daha yapar iyi dusun derim ben...cok zor bir durum olsa gerek, yasamadan anlayamayiz...Allah hayirlisi neyse onu versin sana...

Cektiklerini anlamaya calisiyorum ama kendim yasamadigim icin ne kadar anlayabilirimki? (o yuzden kimseyi yargilamamak lazim) Allah sana güc kuvvet sabir versin. Denildigi gibi hakikaten buyuk konusmamak lazim, bende evliyim yuvam bir de bebisim var cok sukur. Esime guveniyorum, Allahtan korkan adam yapmaz diyorum ama soyle bi etrafa bakincada aldatmayan nerde acaba diye dusunuyorum o kadar cokki. Hatta benim esim yapmaz diyenlerin esleri ne isler ceviriyor goruyor duyuyoruz... Allah kimseye yasatmasin! Ama sen yasamissin ve dilerimki tekrari olmaz....

sagol canım ,umarım başına gelmez.zaten bu olayın üzerinden bayagı bi zaman geçti tabiiki unutmadım..başına gelmeyen bi olay hakkındaki yaklaşımın çok hoşuma gitti keşke herkez senin gibi sagduyulu olabilse,kesin konuşmamak lazım dimi ama:)

yakaib, bence eşin seni tekrar aldatmayacaktır.. Bunun örneğinide gördüm ben, tavrın duruşun gayet yerinde olmuş.. Peşinde iz sürme olayına gelince bunu yaparsan her seferinde aklına gelir, madem ki bu yolu seçtin bu konuyu kapat herşekilde. Zaten bişey yaparsa mutlaka duyarsın öğrenirsin bir şekilde... Bence doğru bir karar almışsın, Mutlu olman dileğiyle

Kuzumcum sorabilirsin tabi , benim eşimin yaptığı sadece msn de idi , yani reele taşınmadı hiç. bu açıdan sanırım biraz daha rahatım ben. bilgisayarda yapmış yapacağını.)))))) ilk zamanlar hiç aklımdan çıkmıyordu. ama artık etkilemiyor. zaman en iyi ilacı bunun. oda biliyor evliliğimi sadece çocuk için sürdürdüğümü. yoksa ben üniversite mezunu işi gücü olan biriyim. ona bağımlı bir hayat yaşamıyorum. boşanmış olsam peşimde çok kişi olacağınında farkında. ben affettikden sonra bir altı ay kadar zorladım onu. sonra birşey yapmadım. Yanlız şuda varki eşimin bunları yapmasında benimde suçum var ve ben bunu hiç inkar etmiyorum. Çok hatalarım oldu. Çok kendimi kaf dağında görmelerim oldu. Yani yaptığında suçun %80 i ondaysa % 20 si bendeydi. Bazen eşlerimizi kendimiz zorlarız bunları yapmaya. Bu olay için değil ama kendi olayımda sorun tek taraflı değildi. Benim onu affetmemde bunun bilincinde olmamda çok etkili oldu.

başkasına canım bitanem demiş bir kocayı hala seviyorum demelerinizi anlayamıyorum kusura bakmayın.:1closedeyes:

çok seviyorsan hala boşanma.
kontör al eşine gece mesajlaşsın.

aa hiç aklıma gelmemişti canım,ben hemen kontör alayım hatta yine gideyim annemlerin yanına tatilede rahat rahat mesajlaşsın laelaelaelaelae....
çok seviyorum boşanmıycam varmı ötesi...ne kadar meraklısın boşamam için eşimi..başkalarının üzüntüsü seni mutlu ediyor sanırım..ama seni sevindiremiycem ne yazıkkizemuszemus

üzülerek yazmıştım.
dilerim bir daha hiç üzülmezsin.hep mutlu olursun ne diyeyim :1shok:

başkasına canım bitanem demiş bir kocayı hala seviyorum demelerinizi anlayamıyorum kusura bakmayın.:1closedeyes:

ben kendi adıma konuşacak olursam başıma gelmeden önce asla diyordum. ne demek benimi aldatacak olamaz öyle şey. Ben aldatılacak birimiyim diyordum. Benim eşim asla yapmaz diye birde ahkam kesiyordum. Benim ne yapacağımı böyle bir şeyde bilir diyordum. Ama düşündüğünüz gibi olmuyor. Büyük konuşmamak gerektiğini öğrendim ben. Hayat öğretiyor. Hiç kimse benim eşim yapmaz demesin. Yapmayan çok nadir istisnalar vardır ama genelinin bu konuda bir eğilimi var.
Hala seviyorum demeye gelince , evet bende eşimi hala seviyorum. Ben severek isteyerek evlendim eşimle, büyük bir hatası oldu evet. Ama biliyorumki o hatasından dersini aldı. Bende aldım. o durumda olaya tek taraflı bakamıyorsunuz birde kendiniz, kocanız, çocuğunuz açısından bakmanız gerekiyor. Tartmanız ölçmeniz gerekiyor.

hatasından nasıl ders aldı?
evde iki oturup ağladınız odaa dizinize kapandı yalvardı.
boşanmadınız.boşansaydınız kapınızda köle olsaydı.
sizi yeniden sevdirmeye çalışsaydı.
yeniden evlenme teklifi etseydi.
her gün kapınızda sürünseydi.
yapmadınız.evde söylenip başının etini yediniz belki.akşama da surat yaptınız.
anlıyorum hıhıh dersini almıştır.
kolay bir sınavdan geçti çünkü.benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…