bu borc biter mi ?

üniversite arkadaşım tarafından dolandırıldım. beni öldürecekler yardım et dedi ettim şimdi ben ölmek istiyorum
Ah güzelim ne yaptın sen .Allahım sen yarsım et .Csnım ne yıyıp ne ıcıcen bu kadar borcun neresınden baslıosun odemeye?

üniversite arkadaşım tarafından dolandırıldım. beni öldürecekler yardım et dedi ettim şimdi ben ölmek istiyorum
Dolandırıldıysan keşke polise gitseydin.
Ailenden yardım isteme imkanın yok mu ?
Zor ama biter de çokta yorar seni
Ama ödenekten başka çare görünmüyor.

Aynen gidip rezil edin. Çekinmeyin. Hastanesine, çalıştığı yere gidin. Baskı yapın. Kaydedin her şeyi.
Doktor ödeyemiyor borcunu kadın 2200 le ödemeye çalışıyor hayret bir şey. Yerine oturmayan taşlar var gibi. Eşiniz ne diyor ailesinin size verdiği bu zarara?

Geçmiş olsun öncelikle. Ne insanlar var yahu 1 lira alsam arkadaşımdan vermeden içim rahat etmez. Bencede tek kredi de toplayın hepsini daha mantıklı ve çabuk biter borçlar. En azından kmh ların faizi olmaz. Ama kredi notunuz düşük olabilir.

Esinize bravo,baskası olsa coktan bosanmaya kalkardı😕
Bole bır sebepten bosanan adam esını sevmıyordur kadın kendı zevkıne borca gırmemıs yorumunuzu cok yersiz buldum ,eşinize bravo derken esının elınde ımkanı olsa esının zaten borclarını kapatır nasıl ılıskıler yasıyorsunuz anlamıyorum kı

Arkadaşınıza verdiniz ödemedi o zaman 25 bindi faizle 46 bin oldu. Ben mı yanlış anladım. Siz neden ardına düşmediniz polise gitmediniz yazık değil mi yok yere 46 bin ödeyeceksiniz😒😒 üzüldüm adınıza

Bole bır sebepten bosanan adam esını sevmıyordur kadın kendı zevkıne borca gırmemıs yorumunuzu cok yersiz buldum ,eşinize bravo derken esının elınde ımkanı olsa esının zaten borclarını kapatır nasıl ılıskıler yasıyorsunuz anlamıyorum kı
Konuyu tam anlatmadıgı icin bilmiyorz
Yine kk yanlıs anlamaya programlı kadınları🤦🏻‍♀️
Benim kocam ben birine kefil oldm 45 bin borchmjz var dese,ben bosarım.Colugumun cocugumun rıskını en 3 sene onun kafasızlıgı yüzünden borc ödemeye veremem.
Konu sahibi detay vermiyor,zaten konuyu actı gitti.
İs kurmussundır batmıstır,eyvallah.
Odenir.
Ama birine kefil olcak,hakkını aramıcak,yasal yollara basvurmucak,oturcam ben odücem.
Oldu baska?

Yalnız ne kadar rahatsınız şok oldum
Bu kadar faiz binene kadar neredeydiniz?
Bence yapılandırıp tek bankada toplayın bu borçları.

ben birini seviyordum o da bana peşimde tefeciler var işte yolumu kestiler öldürecekler falan dedi bende ne kadar borcun ben sana vereyim dedim 5.000 tl dedi bende de para yok kredi çekeceğim bu arada.
neyse bir gün instagrama bir baktım beyimiz tatil de :işsiz: o anda çocuktan soğudum. mesaj attı krediyi ne zaman çekeceğiz diye işlerim var çok yoğunum çekemeyeceğim sanırım deyip başımdan def etmiştim.

size de Allah ödeme gücü versin. eşiniz yine iyi sesini çıkarmamış valla :)
evde ek iş yapsanız ay da 300-500 gelse o bile sizi çok rahatlatır.

vala aslinda benzer durumdayiz bizim aylik odeme ve aylik kazanc daha yuksek sadece bir de hem ev giderleri hem cocuk var ilave olarak:)

aylik odemeleri kart asgarilerini vs bi sekilde yapiyosaniz biter diye dusunuyorum

bazı sebeplerle borçlandım toplamda ne kadar olduğunu bile hiç hesaplamayı bile dusunmedim acıkcası cesaret edemedim burada konu acarak guncel olarak takip etmeye karar verdim. belki bir akıl fikir veren birileri olur :anneadayı:

borçları sıralayım
x bankası tuketici kredisi kalan 645x23=14835 (tutar 12.000)
x bankası tüketici kredisi kalan 280x59 =16520 (tutar 9.000)
x bankası tüketici kredisi kalan 287x11 =3157 (tutar 3.000)

x bankası kredi kartı 5900
x bankası kmh 5000
y bank kmh 500
elden arkadaşıma 500

toplam 46.412

aylık gelir 2200 3 kredi 1 kredi kartı 2 mevduat simdilik ödemeleri düzenli olarak yapıyorum bakalım patlamadan bitirebilecekmiyim bu borçları. yoksa karsınızda potansiyel 7 icra dosyasımı bulunuyor benim durumuma dusupde kurtulan varmı acaba yasım 25 hedefim 30 a gelmeden bitirmek bunları. her ay duzenlı olarak paylasım yapacagım mali durumum hakkında
selam, bende 7 ay öncesine kadar aynı seninle durumundaydım, ailemin haberi yoktu ve artık borcu borçla kapatmaktan, her ay takla attırmaktan canım çıkmıştı ve psikolojim çok bozulmuştu, ailem durumu anlattım, kredi kartlarımı ve elden borçlarımı sağolsunlar kapattılar ve kredi kartımı yırttık, hiç kullanmıyorum, şimdi sadece kredi borclarımkaldı 1,5 seneye hepsi bitecek inşallahh, eğer imkanın varsa iş yerinden tazminat, avans vs iste veya ailen yardımcı olsun, yoksa bu işlerin sonu intihara kadar gidebiliyor, bol şans..

Yani kredi cekip borc almanizi anlarim da kredi kartim 5900 tl diyorsunuz. Esim ve benim toplam kredi kartimiz 6-7 bin civari aylik kazancimiz 20 bine yakin. Acikcasi ben eşim olmasa asla o rakamlara çıkamam.

Olan olmus. Maasi alir almaz oncelikle kredi kartini yatiracaksiniz. Kmh deli gibi faiz isletir sarmaldan cikamazsiniz. Ve temizlige gidebilirsiniz haftasonlari

bazı sebeplerle borçlandım toplamda ne kadar olduğunu bile hiç hesaplamayı bile dusunmedim acıkcası cesaret edemedim burada konu acarak guncel olarak takip etmeye karar verdim. belki bir akıl fikir veren birileri olur :anneadayı:
Benim aklıma şu geldi sadece;bankalar bu gelire bu kadar kart ve kredi nasıl veriyor 😦
Ben öğretmenim ev üstüne aldığım kredim var,araba için ihtiyaç kredisi çektim maksimum 50 olur dediler. 🧐

borçları sıralayım
x bankası tuketici kredisi kalan 645x23=14835 (tutar 12.000)
x bankası tüketici kredisi kalan 280x59 =16520 (tutar 9.000)
x bankası tüketici kredisi kalan 287x11 =3157 (tutar 3.000)

x bankası kredi kartı 5900
x bankası kmh 5000
y bank kmh 500
elden arkadaşıma 500

toplam 46.412

aylık gelir 2200 3 kredi 1 kredi kartı 2 mevduat simdilik ödemeleri düzenli olarak yapıyorum bakalım patlamadan bitirebilecekmiyim bu borçları. yoksa karsınızda potansiyel 7 icra dosyasımı bulunuyor benim durumuma dusupde kurtulan varmı acaba yasım 25 hedefim 30 a gelmeden bitirmek bunları. her ay duzenlı olarak paylasım yapacagım mali durumum hakkında

Kartopu taktiğini uygulayabilirsiniz. Tüm borçlarınızın minimum ödemesini yaptıktan sonra elinizde kalan parayı son kuruşuna kadar miktarı en düşük olan borcu kapatana kadar o borca ayırın. Biri bitince ikinci en düşük miktara o bitince diğer en düşük miktara geçerek hepsi bitene kadar bunu uyguluyorsunuz.

Artısı en düşük olan borç bittiğinde onun minimum ödemesini de diğer borçlarınıza verebilecek olmanız oluyor.

47.000 cekseniz 60 ayda 1.122 gibi bir rakam odersiniz aydan aya.
Suan krediler 1.05 olan bankalar var.
Ama bilemedim yani 60 ay cok uzun bir sure ailenizden size yardim edebilecek birileri var mi?
Hep faiz odeyeceksiniz daha katlanacak..
En azindan biri kapatsa o kisiye odersiniz.
Ya da kimse yardim etmiyorsa ben hepsini kapatip tek bir yere oderdim.

Ya siz deli misinjz ? Nasıl bunca zamandır şikayetçi olmazsınız. Konuşmalarınız varmış. Gidin hastaneye ortalığı ayağa kaldırın.
Bir arkadaşım bir kıza elbise için 1000 tl verdi. Kız bir aya maaşımı alınca ödicem dedi 9 ay oldu ödemedi surkeli param yok dedi. Ama hergun eğlencelerde alışverişlerde.
Arkadaşım en sonunda ya bana bu ay borcunu ödersin ya da herşeyi nişanlına anlatıyorum dedi. ( odu kopar nişanlısı ayrılacak ondan diye)
Hemen birdahaki ay ödedi.
Sizin karşınızdaki ınsnalar bide doktormus. Onların bir kaç aylık maaşı bu. Saçmalamayın. Ayrıca yeniden mesaj atın. Bu tarihte şu kadar verdiğim borcu istiyorum bana ödeme yapın deyin.
Ödeyemiyoruz paramız yok vms diye mesaj atarlar. Bunuda dosyaya koyarsınız.
Dava acın lütfen bu kadar hakkınızı yedimeyin. Ben olsam çoktan hastaneye kaç kere gitmiştim.

Back
X