Bu borca girilir mi ?

vallaha hic bulasmayin derim bi ay ödeyemezsiniz sonrasi malum uzak durun agrisiz basinizi agritmayin . Varsin altinlarinz olmasin

Allah bereket versinde herkes aynı resti çekemez tabiki mühendis çok kazanmalı ama emege saygı olmuyor

Önclikle çalısma hayatınızda başarılar diliyorum, bir kaç seneye maaşınız daha da artar, siz işinize sıkı tutunun. Bu arada saygısızlık etmek istmem ama ne geri kafalı bi çevreniz, çalısma hayatına yeni girmiş bekar biri olarak neden hemen birikim yapacakmışsınız? Biraz gezin, üst baş alın, iştede lazım olur, izniniz gelince güzel bir tatil yapın. Hevesinizi alınca her ay bankaya biraz biraz koyarsınız. Büyük rakamlar borçlanıp araba almaya çalışmanız riskli, işiniz garanti değil, henüz tecrübeli eleman değilsiniz. Maaşınız zaten yüksek değilki o kadar böyle işlerin altına giresiniz. Size bu akılları verenler ya kendileri faydalanacak ya da kendileri de böyle hayattan bir zevk almadan birikim yapmışlar hemen borç harçla...

Ailemle yaşıyorum. Elime fazlaca para kalıyor fakat hiç birikim yapamadan ay sonu geliyor. Maaşım çok yüksek değil zaten ama bekar biri olarak birikim yapabilecek iken yapamıyorum

Ben okumadan yorum yazmıştım şimdi göz gezdirdim, hem okul kredisi hem 200 tl olacakmış onları ödersiniz. Dışarı cıkıp gezmeniz güzel, kendimi kontrol edemiyorum diyorsanız her ay başı 100 dolar alın ve güvendiğiniz birinin hesabına yatırın. Benim 4000 tl maaş alan bir arkım son bir senedir öyle yapıyor annesinin hesabında 1200 dolar oldu işte ama kızım meslekte 5. senesi asgari ile başlamıştı.

Canım faizler çok yüksek... Bence sen azar azar altınlarını biriktirmeye devam et. Kredi ödeyeceğine her ay 1 yarım altın atarsın kenara...

Araba demek masraf demek arabayi yatirim olarak gorenleri ben anlamiyorun ha ihtiyaciniz varsa alinir o ayri ama o maasla okadar borca ben olsam girmem daha uygun bi araba alirim. Birikim yapamiyorken okadar borca girmek helede su zamnda cok zor olur. Biraz daha sıkip borc oduyor gibi birikim yapmak daha iyi

Bereketin bol olsun
Once mutlak giderlerini hesapla tel yol vs
600 diyelim (gerisi keyfi ve yemek olsun
Yemek en cok tutan malesef evden götürebilirsin)
2700 e 3200 3500 demissin 2500 cok rahat kenara atabilirsin ailene yatdim etmiyorsan kalaniyla idare et 1 2 ay 9cinde alisirsin
Burdaki ekonomi topiclerinden alton vs birikim yapabilirsin
Araba alma sana masraf kapisi olur vergisi benzini vs vs

Borçlanmak yerine bes tarzı bir şeye girin. Birincisi araba iyi bir yatırım değil hatta yatırım değil. Ikincisi bu devirde kredi çekilmez. Ekonomi berbat, faizler uçuşta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…