Bu borca girilir mi ?

Bireysel emeklilik yapın aylık 300 tl oraya atsanız,çok da güzel kazanırsınız.. bireysel emeklilikte altın fonu da var onu seçin.
Benimde bireysel emeklilik o rakamlarda gecen ayla bu ayı karşılaştırınca 1000tl artış var gibi görünüyor toplu para olsun doğmamış çocugumun geleceği olur dedimama şimdi devlet kıdem tazminatı gibi yapar mı diye korkuyorum

Yrmi mezun musun

Brsi bozdurunca toplam birikiniz ne kadardı ne kadar kesinti oldu çevremdeki herkes bana kızıyor bireysel emekliliğim var diye şimdi kararsız kaldım bana bilgi verir misiniz

Yeni mezunum ve 1 sene oldu başlayalı
Hayırlı olsun maaşın az değil bence yeni mezunsun asgari ücretle çalıştırıyolar insanları.birikim konusunda bende arkadaşlara katılıyorum altın ve döviz iyi kazandırıyor.peşinat biriktirip 1+1almayı düşünmez misin kiraya verilince eşyalı bayagı iyi gelir oluyor oturduğun ili bilmiyorum ama marmarada genelde 1500tl seviyesi çekmiş olduğun krediye destek olur maaşında artar o zamana sürekli artan gelir olur bence

Canım 30-35alacağın arabayı totalde nekadar faizle geri ödeyeceğini farkındamısın?o faiz yerine koyabileceğin bir kalem değil10-15bin çöp edeceksin....vergisi çöp kaskosu çöp yakıtı çöp bakımı çöp Kaza yaparsan değer kaybı çöp

Borçlanarak birikim yalnızca altın gününe girersen mantıklıdır....
onun dışındaki faizli borçlanma çöp çöp çöp ...yazık günah etme emeğine ...
Maaşını yüksek ihtimalle bankadan alıyorsundur

Otomatik yattığı gün çeken birikim hesapları var
Sen elini sürmeden o hemen çekip kenara atmış oluyor ...sende kalanı harcıyorsun
Yada kendin yattığı gün internet bankacılığından hemen ilk iş birikimini yap ...sonra kalanı bankamatikten çek
Bu arada bence her ay bir küçük altın yapmanda gayet taktire şayan bir başarı ...
Ben tebrik ederim seni

bu işler önce ufak ufak başlar sonra başardıkça alışkanlık haline döner çoğaldıkça sen zaten birikim hedefini yükseltmeye başlarsın ...

bence arabayı bi süre unutup para biriktirin . mesela ben maaşımın bir bölümünü direk başka hesapta biriktirerek yok sayıyorum . o parayı yok saymazsan asla birikmez. param azalınca ona göre hareket ediyor o yok saydığım paraya hiç bi şekilde dokunmuyorum . baya biriktirdim

Özelde çalışırken bu borca girilmez ,
Faiz oranlara çok yüksek borca girilmez ,araba durduğu yerde masraf ,sigortası kaskosu mtv 'si bakımı yakıtı uzak durun derim ,
Tam altın alıp kenara atın ,emin olun daha karlı çıkarsınız

Ögrenim kredisi, arac kredisi, arac yakiti, mtv, kasko, sigorta, muayene zaten maasiniz kadar ediyor.

Sizce girilir mi bu borca?

Brsi bozdurunca toplam birikiniz ne kadardı ne kadar kesinti oldu çevremdeki herkes bana kızıyor bireysel emekliliğim var diye şimdi kararsız kaldım bana bilgi verir misiniz
Bes te aldığınız fonların getirisini iyi kontrol etmeniz gerekli. Getirisine göre fonlarda değişiklik yapabilirsiniz.
Çok ciddi getiri için 10 yıldan uzun bozdurmamalısınız. Kısa vade de getirisi yüksek olmaz ne yazık ki.
Şu anda vadeli TL hesapları %2 ilk bir getiri sağlıyor. 150 bin tl niz varsa varsa aylık 3.000 tl gibi faiz getiriniz olur. Ülke şartları için gayet iyi bir gelirdir. Ülkenin durumu yüzünden, piyasadaki sıcak parayı toplamak için karlı fırsatlar sunuyorlar değerlendirebilirsiniz.

150000tl yok maalesef keşke olsaydı 6 yıl olmuştur benimde çok az miktarlardı 1 yıldır 300tl yaptım eskiden hiç fonlara bakmamıştım iyi bir temsilciye denk geldim bir anda yükselmeye başladı gelirlerim 10yıldan sonra bozdurmak istiyorum şimdi zaten çok düşük meblası 28000küsür olmuş azcık biriksin bakıcam sistemde değişiklik olmalı çok gel git var bence

Ona bişey diyemem ama birikim birikimdir her türlü

Çok zorlanırsınız gibi geldi.
Arabının kredisini ödersiniz ama bunun benzini,kaskosu,sigortası vb var. Kredi faizinide hesaba katarsak birikimden çok zarar edersiniz.

Öyle deme ya ortam ne kadar kötü eşim 4000tl bile almıyor 10yıllık çalışma hayatı var özel sektör çok acımasız siz ne meslek yapıyosunuz ne kadar kazanıyosunuz?
Mühendisim 2013 de sıfır tecrübeli 3bine basladım bana da teklif edildi 1500 TL maaş o zaman kabul etmedim bu maaşa mühendislik yapmam dedim. Kimse kabul etmese bu maaşlar teklif bile edilmez insanlar kendilerine yazık ediyo

Borçla araba almak mantıksız çünkü araba para harcatır. Hele krediyle araba almak çok çok mantıksız. Güne girmeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…