Bu borca girilir mi ?

arabanın masrafını hiç hesaba katmamışlar bu arada lüks asla olmayan bir araba benzin hariç vergi sigorta kasko bakım lastik kırığı çıkığı en az 4500

20 25 e alınan araba her ay 200 tl extra bakım çıkarır komşumun oğlunda var ordan biliyorum .bizim hurda diye bahsediyor unıversite öğrencisi çocuk ondan.

konu sahibi ayda 100 dolar ve bir çeyrek al at kenara ikisi de artacak yakında .geri kalanı da afiyetle harca evlenince ev çocuk kira vs. çocuk olunca mevbur alınan araba derken gönlünğzce harcayamazsınız gençken yiyin için gezin

araba masraf valla biz sattık benzine harcına borcuna yetişemedik
sorma ben de sadece okula çocuğu götürürken bir de market sağlık ocağı yakın arkadaşa gitmek için kullanıyorum benzin yetmiyor yoksa.daha uzun yola eşimin götürmesini istiyorum o lpg li.kendim ibreye bakmaktan helak oldum son 6 aydır ha ha ha.1 depo kısa mesafeye anca yetıyor

Maaşon yüzde onu birikime ayrılır . Sizin durumunuzda ev kirası yok . O halde aylık en az bir zorlarsanız iki çeyrek altın alsanız yeter. Kredi insanı mahvediyor . Üstüne Faizler çok yüksek insan iflah olmuyor . Evleninceye bol borcunuz olacak zateb merak etmeyin

Araba demek masraf demek, sadece kredi odemesi olarak dusunmeyin (ki ayni zamanda faizler bu kadar yuksekken) her ay o arabanin masrafi cikacak emin olun. Yok lastigi patlar yok fari patlar, cok buyuk ihtiyac degilse araba sizin icin baska bir yatirim dusunun derim.

Birikim yapamadığım için böyle bir akıl verdiler zaten
Bence cevreniz hakl8.Madem ailenizle yasiyorsunuz ya altin yapin her ay veya doviz, arabada olabilir ama isten cikarsaniz odemesi zorlar.Birde arabanin sabit giderleri olacak mesela benzin, sigorta ve vergisi.Sifir arac belki hemen bozulmaz ama hic belli olmaz.Disarda gezmeye;yemeye o para coj geldi bana.Ilerde aile oluncada boyle mi harcayacsksiniz, zorlanirsiniz ozaman.

Gayet iyi yatırım yapmışsın zaten. 6 çeyreğin var. Bundan sonra biraz da artırır her ay düzenli yarım altın alırsın. Miss gibi birikim olur

Arabanın gideri gelirinden çok. Yarın öbür gün milletin lafıyla kredi çekip araba aldım diye kızarsın kendine

Borca girmis gibi var sayarak bankaya kredi değil hesabınıza para yatırın böylelikle hem borçsuz olursunuz hemde ilerleyen zamanlarda belki arabadan daha önemli bir ihtiyacınız olur onu gerceklestirirsiniz

Ailenizle yasiyosaniz bence alinabilir ama fazile degilde şu eminevim tarzi bi ödemeyle yapin bence ben arastirmistim bi süre ödüyosun kurada cikinca parayi aliyosun ve ödemeye devam hem geri ödemesi faizli degil cok mantikli gelmisti bana bi arastirin...ki şu şartlarda birikim yapamazsaniz evlilikle cocukla cok zor bence girin

Bence kimsenin aklıyla iş yapmayın borçlanırsanız ödeyecek olan sizsiniz. Aldığınız maaşa 10 ayda 6 küçük altın gayet iyi bence. Birikim yaparak almak daha iyi diye düşünüyorum paranızı bankalara yedirmektense.

Yerinizde olsam hemen bir altin hesabi acarim.
Maasin yarisini oraya aktaririm.
Yarim maasla idare etmeye calisirim.
Yani cok da sıkmam kendimi. Yine yerim, icerim,gezerim.
Araba dediginiz zaten masrafli birsey. Yatirim olarak da altin arabadan daha mantikli gibi sanki.

O etrafındaki ekonomistlerin kredi faizlerinden haberi var mı?
Döviz ya da altın hesabına devam, her ay hedef koyup o kadar altın ya da dövizi maaş yatar yatmaz alın. Buarada fiziki altın bulundurmak daha güvenli ancak banka kasası gibi emniyetli bir yerde saklamanız gerek.

Araba yatırım değildir bakımı benzini sizden daha çok yer altin almaya devam edin arabayı ödeyeceğiniz taksit ile

İki yıl borçlanmışcasına birikim yapın. İşyerinizdeki kalıcılığınızı da görün bu süreçte. Ülke tarihinin en büyük krizini yaşamakta iken borçlanmak hiç mantıklı değil..

Sakın kredi faizi ödeme, altın al dolar al ama ne gerek var birde faiz ödemeye. Hele ki özel sektörde.. Bir işten çıkarsalar çektiğin krediyle kalacaksın.

Hayır,bu maaşla,bu ekonomik belirsizlikte,
bu kredi oranlarıyla,üstelik ödenmesi gereken bir öğrenim kredisi varken bu borca girilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…