- 10 Nisan 2014
- 43.695
- 116.201
- 798
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
arabanın masrafını hiç hesaba katmamışlar bu arada lüks asla olmayan bir araba benzin hariç vergi sigorta kasko bakım lastik kırığı çıkığı en az 4500Birikim yapamıyorsan borçlan mı? Ya bizim milletin başına ne geliyorsa, bu ayağını yorganına göre uzatmadan mal mülk edinme sevdası yüzünden geliyor, farkında değiller. Gösterişçilik, başka bir şey değil. Araba aldınız diyelim, aldığınız kredinin bilmem kaç katını geri ödemeyecek misiniz, faiz oranlarından haberleri yok herhalde? Herkes borçlu olmayı o kadar kanıksamış ki, borçsuz insanı eksik görmeye başlamışlar. Saçmalamasınlar yav.
20 25 e alınan araba her ay 200 tl extra bakım çıkarır komşumun oğlunda var ordan biliyorum .bizim hurda diye bahsediyor unıversite öğrencisi çocuk ondan.borçlular borçsuzları kıskanıyooorrr...(kredi çek diyenler)
bugune kadar arabasız yaşadın zaten şimdiden sonrada yaşarsın.
illa araba dıyorsan bırıktırdiğin kadarıyla al arabanı bıraz zaman sonra.
30-35 e değilde 20-25 e olsun araban.aldıktan sonra tekrar bırıkım yaparsın ve elındekını satıp daha ıyısını belkı daha yukseğini alırsın. zorlanmazsında.
ilk evlendiğimizde 20 ye aldık.sonra 28 sonra 35 sonra 50 bin lıralık aldık(hiç borç yapmadan aldık kredisiz.)tabi zamanla oldu bu.
ekonomi belli millet soğanı zor alıyor...iyi düşün karar ver.
sorma ben de sadece okula çocuğu götürürken bir de market sağlık ocağı yakın arkadaşa gitmek için kullanıyorum benzin yetmiyor yoksa.daha uzun yola eşimin götürmesini istiyorum o lpg li.kendim ibreye bakmaktan helak oldum son 6 aydır ha ha ha.1 depo kısa mesafeye anca yetıyoraraba masraf valla biz sattık benzine harcına borcuna yetişemedik
Bence cevreniz hakl8.Madem ailenizle yasiyorsunuz ya altin yapin her ay veya doviz, arabada olabilir ama isten cikarsaniz odemesi zorlar.Birde arabanin sabit giderleri olacak mesela benzin, sigorta ve vergisi.Sifir arac belki hemen bozulmaz ama hic belli olmaz.Disarda gezmeye;yemeye o para coj geldi bana.Ilerde aile oluncada boyle mi harcayacsksiniz, zorlanirsiniz ozaman.Birikim yapamadığım için böyle bir akıl verdiler zaten
Gayet iyi yatırım yapmışsın zaten. 6 çeyreğin var. Bundan sonra biraz da artırır her ay düzenli yarım altın alırsın. Miss gibi birikim olurHerkese merhabalar, geçeniz güzel olsun
Ben özel bir firmada aydır mühendis olarak çalışıyorum. Yılbaşından önce 2050+ mesai olan maaşım, yılbaşından sonra 2700+mesai olarak arttı. Bu 10 ay içerisinde 6 küçük altından başka birikimim yok ve çevremdeki herkes birikim yapamıyor isem borçlanmam gerektiğini söylüyor.
Benim de aklıma araba almak geldi. 30-35 bin lira bandındaki bir arabayı 2 ila 3 yıl taksit ile ödemeye çalışsam çok zorlanır mıyım ? Maasim mesai ile 3200-3500 civarlarında olacak.
Veya 6-7 ay birikim yapıp 10 bin tl civarında birikim ile daha az kredi çekerek bu işe kalkışmalı mıyım ?
Bu arada Mayıs ayında başlayacak öğrenim kredim var.
Araba yatırım değildir bakımı benzini sizden daha çok yer altin almaya devam edin arabayı ödeyeceğiniz taksit ileHerkese merhabalar, geçeniz güzel olsun
Ben özel bir firmada aydır mühendis olarak çalışıyorum. Yılbaşından önce 2050+ mesai olan maaşım, yılbaşından sonra 2700+mesai olarak arttı. Bu 10 ay içerisinde 6 küçük altından başka birikimim yok ve çevremdeki herkes birikim yapamıyor isem borçlanmam gerektiğini söylüyor.
Benim de aklıma araba almak geldi. 30-35 bin lira bandındaki bir arabayı 2 ila 3 yıl taksit ile ödemeye çalışsam çok zorlanır mıyım ? Maasim mesai ile 3200-3500 civarlarında olacak.
Veya 6-7 ay birikim yapıp 10 bin tl civarında birikim ile daha az kredi çekerek bu işe kalkışmalı mıyım ?
Bu arada Mayıs ayında başlayacak öğrenim kredim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?