• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu bunalim beni olmume surukluyor

En azından kızınız haftada birkaç gün etüt merkezine gitsin. Çok pahalı olmayan gayet de güzel ilgilenen yerler vardır. Hem orada arkadaş edinir hem de aralarda enerjisini atar.
Ya da velilerle konuşun 10 sayfa ödev çok değil mi diye. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır belki öğretmenin tarzı budur ama ödev "annenin ödevi" oluyorsa biraz fazla demek bu bence.
10 sayfayı biz bile yazamayız ki...

Küçük kız için yapabilecek bir şey yok pek en iyisi evi olabildiğince az eşyalı güvenli yere çevirip en azından oyun oynarken etrafında endişeyle koşmamak.

Kendine bir program hazırla. Ona sadık kal, ev işlerinde özellikle. Belki kendine ait bir iki saatin bile olsa rahatlarsın.

Kardeşim bende tek bir çocuk var ama inan on kız çocuğuna bedel. Farklıda olsa benzer durumdayız dediğin doğru bazıları kolay göğüs gerip her işin altından kalkar. Ben hiçbir zaman inkar etmedim tek çocuktum işe başlayıp evlenene kadar annem elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmadı. En iyi bildiğim şey ders çalışmaktı. Evlendim ev işleri doğurdum bebek işleri derken hayatım kaydı. Eski beni umarsız beni çok özlüyorum.bazen kızıma kızarken kendimi buluyorum ama engel olamıyorum. Birde stresli bir işim var onun yorgunluğu yapılması gereken şeyler,hazırlanması gereken kongreler,yazılması gereken bir tez.............aslında senin şikayetin yetememek kıza ders çalıştırırken arkada bekleyen şeyler senin yiyip bitiriyor aslında bunların önüne geçebilsek hayat daha kolay olacak.

Tüm yorumları okuyamadım söymeyen oldu mu bilemiyorum ama 1.sınıfa giden kızınızda dikkat dağınıklığı olabilir mi? Bence var gibi

canım allah sana bol bol sabırlar versin bende de bır tane var ama boyle buyuk sorun yok sana tavsıyem annen veya kayınvalıden gelse bıraz ustunden yuku alsalar dıcem durumlarınızı bılmem yada bı yardımcı falan

Veliler her şeyden şikayet eder ama gel gelelim veli toplantılarında hepsi süt dökmüş kediye dönüyor.
Öğretmene yalakalık yapmak için benim çocuğum hemen bitiriyor hocam biraz daha verin vs vs...
Bence öncelikle öğretmeniyle ödevler hakkında konuşun. Azaltmalı ve mükemmelik beklememeli.
Azalsa bile derslerine yardımcı olacak bir öğrenci alabilirsiniz. Hem çocuklar başkalarını daha iyi dinliyor anne babalarına biraz naz yapıyorlar..
Eve haftada yarım gün de olsa yardımcı almayı düşünün.
Ama olmuyorsa bir şekilde programlı hale getirmelisiniz işlerinizi.
Günde 1 saat bile uyuyamıyorum demişsiniz. Bu hiç normal gelmedi bana.
Bebeğiniz gün içinde 1 saat uyumuyor mu ? Bir rahatsızlığı olmasın?
Onu geçtim biraz kırakacağınız akrabanız da mı yok? Yakın bir arkadaşınız?
Benim tanıdığım birinin bebeği baya haylazdı yakın bir arkadaşı bikaç saatliğine çocuğu alıyordu anne biraz uyusun diye.
Böyle biri yok mu ?
eşiniz bu hafta hasta olabilir ama her hafta olamaz ya. Haftasonu çocukları alıp bir yerlere götürsün bikaç saat.
Sizde dinlenin.. Bunu bir alışkanlık haline getirmelisiniz..
Son olarakta psikoloğa görünmenizi tavsiye ederim.

Cocugum yok ama yegenlerim anneleri calıstıgı icin okuldan sonra bir etut merkezine gidiyor, odevlerini orda yapıp eve geliyorlar. Ordaki ogretmenler yardımcı oluyor. Fiyatı da uygun baya. Belki vardır bulundugun yerde bi arastır bence.

Kızın sınıftan bir veliyle anlassan cocuklar haftaici bulusup odevlerini yapsalar, bi gun senin evinde bi gun onların evinde, bir arada guzel calısabilirler diye dusunuyorum. Ya da kuzen olur komsu cocugu olur azcık buyuk bir cocuktan rica etsen de odevleri o yaptırsa.

Benim annem calısıyodu, birinci sınıftan itibaren evde tektim yemek yer odevime baslardım. Aksam gelince odevin nolduyu bırak bugun naptın diye soranım bile olmazsı. Bazen hosuma gidiyor cocukla birebir ilgilenen anneler, bazen de diyorum boyle de iyi oldu cocukluktan beri kendi kendime yetebilmeyi ogrendim. Cocugunu masaya oturt, bu senin odevin, sen yapacaksın takıldıgın bi yer olursa soyle de, sen isine gucune bak. Arada mola verdirirsin onune yiyecek icecek bi sey koyup yaptıklarını kontrol edersin. Yoksa cok zor yani tum gun cocugun basını beklemek. Hadi simdi birinci sınıf konuları hallediyosun ama buyuyunce senin de bilmedigin yerler olacak her zaman yardımcı olamayacaksın. Kendisi yapmayı ogrenmeli simdiden alıskanlık olmasın.

İsin zor allah yardımcın olsun

Bunlar için mi ölüme sürükleniyorsunuz ?
Ne güzel eşiniz çalışıyor sağlıklı evlatlarınız var .
Evladı olsun büyüsün onunla ilgilensin diye çabalayan anne olmak için dualar eden kaç kadınımız var
Maddi durumları olmayıp çalışıp yorgun argın işten gelince kocasıyla , çocuklarıyla , ev işiyle uğraşan kaç kadınımız var
Okula giden çocuğunuzun yaşadıklarını hepimiz yaşamışızdır dönem dönem
Dikkat dağınıklığı var gibi ama bağırmak yerine mümkün olduğunca sabırlı ve sevgi dolu olmalısınız .
Bence biraz abartmışsınız eğer yazmadığınız başka sorunlar yoksa benim düşüncem bu .

Sevgili konu sahibi, once ki konulariniza da dayanarak yorum yapacagim.. Siz kendinize bir mutsuzluk ariyosunuz.. Yani su an cocugunuzun odev sorunu olmasaydi, esiniz ilgili olsaydi dahi mutlaka sikayet etmek icin bir sebep bulacaktiniz... Cunku sız henuz kendi içinizde kabullenememişniz bazı seyleri.. Bu yuzden en ufak bır kıvılcım, sizin için bir alev topu... Mutlaka bır doktordan destek alın...

Aslinda disardan bakinca hersey fazla iyi..evimdeyim istedigim evde oturuyorum esim yillar sonra kadroya gecti cocuklarim saglikli iki kizim var gel gelelimki kendimi unuttum gun icinde 1 saat uyumak icin canimi veririm ama yok yemek ti utu supur sil cocuklarin pesini topla ..hic birinden yuksunmuyorum alistim kabullendim takiii okul acilip yogun tempoma birde odevler eklenene kadar
Bu odev mevzusu azcicik olan yasam hevesimide aldi iyice karamsar oldum kaygili oldum cocuk cok zorlaniyor bu sene 1.sinif..elyazisi bildigin bi zulum mizlaya aglaya odev yapiyoruz hergun 10 sayfa..yetismezse eksik olursa ogretmen okulda kiziyo...vee oglen 1 de odev basina oturuyorz kizim o kadar yavas okadar cok bunaliyoki ha bire mola verdi dinlenmesi derken alsam 9 a kadsr odev bitmiyo buraya kadar normal...beni cileden cikaran bu saatler suren odev sirasinda kucuk kizimi zaptedememem daha 1,5 yasinda yeni yuruyo tv unitesine sehpa sandalye peteklerin borusu heryere nerdeyse duz duvara tirmanan bi cocuk birde dis cikariyo surekli beni istiyo e ben hangisine yetisiyim valla becereni taktir ediyorum ben kiviramiyorum yetisemiyorum sinir hastasi oldum dislerimi sıkmaktan cenem yamuldu mideme strese girince sisip kocam oluyor zaten sabirsiz gergin bi tip olan ben iyice herseyden nefret eder oldum 8 saatte bitmeyen odev aglayan iki cocuk ev zaten savas alani gibi ve uykusuz bi anne!!!
Yardimima yetiscek kimse yok esime gelince; bi kocam var ama aslinda yok niye yok cunku o osten gelince 1 saat sonra cocuklarin ikiside uyuyo cocuklarla ayni sofraya oturmak disinda bisey yaptigi yok vakitte yok zaten..haftasonu esim yardimci olmak istiyo ama kizim dedigim gibi cok zorlaniyo odev tum gunumuzu aliyo surekli mizik mizik istemiyorum odev diyo okulu seviyo odevi sevmiyomus! Sinirlerim oyle yiprandiki kizima tahammul edemiyorum bogazini sıkasım geliyo gosteriyorum 100 kere bak boyle diyorum tavana bakiyo saga sola bakiyo hic istek yok daha onjmuzde kac sene var omrum odevle streslemi gececek benim degil bu yili bitirmeye 2 gun daha sabrim yok sanki hayatin tum tatsiz isleri benim ustumde..tum sorumluluk bende esime ne varki uykusuz kalan gece 4 kez kalkan ben okula kucagimda cocukla cantalarla git gel ben yemek utu camasir temizlik ben tukendim tek istedigim olum uykusuna yatip bi daha kalkmamak insanligim kalmadi kadinligim kalmadi ben kalmadim
Kimine gore cok abarti gelebilir ama bende gucsuz bi kadinim demekki demekki biri 20 kg agirligi tasirken kimi 5 kg tasiyamaz herkesin sabri siniri farkli demekki vallaha olmek istiyorum yakamdan dussunler yatiyim uyuyum yataktan cikmayim istiyorum
Bak bugun hafta sonu her hafta sonu nasil oluyo bilmem herif hasta .. yatak dosek yatiyo cocuklarin karnini doyurdum dersler bi dunya..oturcaz ama kucuk kiz durmuyo ne yapayim ha ne yapayim hadi soyleyin:KK43:
Annelik zor, küçük insanlarla uğraşıyorsun. büyük olsun küçük olsun insanlarla uğraşmak her zaman zordur.
sana burada bir sürü tavsiye verecek insanlar daha önce defalarca olduğu gibi ama sen yapamıyorum, olmuyor diye bir sürü bahane sıralayacaksın. sen koca insan olarak değişmekten, öğrenmekten, uygulamaktan acizsin ama 1,5 ve 6 yaşındaki hayatın acemisi iki çocuk senin dediklerini tek seferde anlayamadığı için boğmak istiyorsun öyle mi?
şunu bil ki ne yaşıyorsan hepsinin suçu sadece sana ait. eşinin ilgilenmemesi de, çocuklarının huysuzluğu da hepsi senin suçun. sen nesin ki ailen ne olsun? sen de mızmız, uyumsuz, sürekli şikayetlenen bir insansın, çocuklar görerek öğrenir, ailede ne varsa çocuklar onu taklit ediyor sadece.
sen değişmediğin sürece hiçbir şey değişmez. sen mızmız, huysuz, asabi, arabesk olduğun sürece çocukların da öyle olacak.

herkesin yükü kendine göre ağırdır elbette. ancak çözümü bulmak da uygulamak da insanın elindedir. evlenen sensin, o kocayı seçen sensin, çocukları dünyaya getiren sensin. onlar istediği için değil sen istediğin için böyle bir eş, aile, annesin.
çocuklarını suçlamak yerine dön kendine bir bak. sen ne yaptın, yeterince çabaladın mı? sanmıyorum.

bak burada evladı uyuşturucu batağında diye her gün kanlı gözyaşı döken, çırpınan anneler var.
evladı kanser olduğu için gizli gizli ağlayan, evladına gülen anneler var.
yeter ki evladım olsun, isterse beni bunaltsın, üzsün ama evladım olsun diye her gün kahrolan, dua eden kadınlar var.

sürekli şikayetle nasıl çözüme ulaşabilirsin ki? öneriler geliyor hepsine bir bahanen var. insan istese neler neler yapar, sen istemiyorsun. sen tıpkı çocukların gibi mızmızlanıyorsun. koskoca kadınsın ama tek yaptığın şikayet etmek, çocukların çocukluk halleri dahi sana batıyor, halbuki onlar sadece çocuk ve sana kocana bakarak hayatı öğrenmeye, yaşamaya çalışıyorlar.
ne öğrettiğine bir bak, nasıl yaşadığına, çocuklarının seni nasıl taklit ettiğine bir bak.

kocan laftan anlamıyor mu anlatacaksın, gerekirse kavga edeceksin, mecburen anlayacak, başka yol bırakmayacaksın.
iyi bir anne olmak için uğraşacaksın, bahane kabul etmeyeceksin.

he kendine güvenmiyor musun? o zaman boşan ve çocuklarını kocana ver. ya da devlete ver. kafan belki rahat eder, özgürlüğün tadını çıkarırsın.

Çok hak veriyorum çok haklısınız allah yardimciniz olsun tavsiye veremicem seneye benim kizimda okula başlıcak vallahi ikincisini yapmaya korkar oldum allahım bir kolaylığı inşallah versin

dostum okurken daraldım, darlandım, huzursuzluğunu hissettim. neden herşeyi dert ediyorsun, abartıyorsun.
bırak evde ödev yapmıyorsa yapmasın, daha küçük, alışır. üstelik 1. sınıf adaptasyon dönemi var. diğeri yemek yemiyorsa bırak acıkınca yer, kocana yemek pişiremediysen bir öğün kahvaltı edin, ölmezsiniz. ama bu ne böyle.
ölüm uykusuna yatmak istemek falan. Allah'ın gücüne gider, gönlünden geçeni duyuverir, öyle bir dermansız dert verir ki, bugünleri mumla ararsın.
hamdet, şükret.
durumumuz düzeldi diyorsun. kendine bu süreci atlatırken bir yardımcı tut. atla deve değil, şu halinden canından kıymetli değil.
bu ne ya okurken şiştim.

not: önceki konularına gayri ihtiyari baktım da kendine mutsuzluğu huzursuzluğu görev edinmişsin.

Annelik zor, küçük insanlarla uğraşıyorsun. büyük olsun küçük olsun insanlarla uğraşmak her zaman zordur.
sana burada bir sürü tavsiye verecek insanlar daha önce defalarca olduğu gibi ama sen yapamıyorum, olmuyor diye bir sürü bahane sıralayacaksın. sen koca insan olarak değişmekten, öğrenmekten, uygulamaktan acizsin ama 1,5 ve 6 yaşındaki hayatın acemisi iki çocuk senin dediklerini tek seferde anlayamadığı için boğmak istiyorsun öyle mi?
şunu bil ki ne yaşıyorsan hepsinin suçu sadece sana ait. eşinin ilgilenmemesi de, çocuklarının huysuzluğu da hepsi senin suçun. sen nesin ki ailen ne olsun? sen de mızmız, uyumsuz, sürekli şikayetlenen bir insansın, çocuklar görerek öğrenir, ailede ne varsa çocuklar onu taklit ediyor sadece.
sen değişmediğin sürece hiçbir şey değişmez. sen mızmız, huysuz, asabi, arabesk olduğun sürece çocukların da öyle olacak.

herkesin yükü kendine göre ağırdır elbette. ancak çözümü bulmak da uygulamak da insanın elindedir. evlenen sensin, o kocayı seçen sensin, çocukları dünyaya getiren sensin. onlar istediği için değil sen istediğin için böyle bir eş, aile, annesin.
çocuklarını suçlamak yerine dön kendine bir bak. sen ne yaptın, yeterince çabaladın mı? sanmıyorum.

bak burada evladı uyuşturucu batağında diye her gün kanlı gözyaşı döken, çırpınan anneler var.
evladı kanser olduğu için gizli gizli ağlayan, evladına gülen anneler var.
yeter ki evladım olsun, isterse beni bunaltsın, üzsün ama evladım olsun diye her gün kahrolan, dua eden kadınlar var.

sürekli şikayetle nasıl çözüme ulaşabilirsin ki? öneriler geliyor hepsine bir bahanen var. insan istese neler neler yapar, sen istemiyorsun. sen tıpkı çocukların gibi mızmızlanıyorsun. koskoca kadınsın ama tek yaptığın şikayet etmek, çocukların çocukluk halleri dahi sana batıyor, halbuki onlar sadece çocuk ve sana kocana bakarak hayatı öğrenmeye, yaşamaya çalışıyorlar.
ne öğrettiğine bir bak, nasıl yaşadığına, çocuklarının seni nasıl taklit ettiğine bir bak.

kocan laftan anlamıyor mu anlatacaksın, gerekirse kavga edeceksin, mecburen anlayacak, başka yol bırakmayacaksın.
iyi bir anne olmak için uğraşacaksın, bahane kabul etmeyeceksin.

he kendine güvenmiyor musun? o zaman boşan ve çocuklarını kocana ver. ya da devlete ver. kafan belki rahat eder, özgürlüğün tadını çıkarırsın.
Ne kadar da acımasızsınız çocuğunuz var mı acaba çok merak ettim.Kadın hiçbir şeylerini eksik etmiyor ki tek sorunu tahammül etmekte zorlanmak.Evli misiniz bilemiyorum ama size destek olmayan bir adamla istediğiniz kadar kavga edin hiçbir şey elde edemezsiniz.Bu kadının ne kadar paralandığını görüp de daha esek gibi yatan bi adamdan da hiçbişey olmaz yani.

Benim çocuğum yok annemle ablam yiğenim doğduğunda kavgalılardı bu yüzden ablama kimse destek olmadı ve o da konu sahibinin anlattığı haldeydi.Çalışan bir kadındı ve çocuktan sonra tüm hayatı bitti.Bunlaıma girdi ve çok mutsuz oldu.Tek başına çocuk büyütmek o kadar zor ki.Tuvalete bile çocukla giriyorum derdi.Beş dakika alıp bakacak kimse yok derdi.İnsan ne hallere düşebiliyor.Herkesin destek olacak biri olmayabilir etrafında.

Herkesin yükü kendine göre ağırdır diyip konu sahibinden daha kötü durumda olanları örnek göstermeniz de çok ironik olmuş.Sen nesin ki ailen ne olsun gibi laflar hiç hoş değil.O kadın da isterdi bi bakıcı bi temizlikçi tutmak.Ama durumu yok belli ki.

Davulun sesi uzaktan güzel gelirmiş ne kolay dimi boşan o zaman kocan baksın devlet baksın demek.Bu kadın bunları hakedecek bişey yazmadı.Sadece sıkıntısını paylaşmış bi de dövseydin.Destek olmuyosunuz köstek de olmayın bari.

Bence kiziniza olan tavriniz hatali. Kendi basina sorumluluk almasi gerekiyor. Karsiniza alip konussaniz odevin onun sorumlulugu oldugunu, yapip yapmamasinin onun elinde oldugunu ama yapmayinca sonuclarina kendisnin katlanmak zorunda oldugunu anlatin. Siz bu kadar darlamayinca cocuk odevini yapmayinca bile ogretmen 1 gun kizar 2 gun kizar sonra cocuk kendi kendine odev yapma sorumlulugunu ogrenir bence. Siz onu tesvik edici konusmalisiniz ben kizima guveniyorum, kizim cok caliskan, cok zeki vs diye konusursaniz cocuk sevke gelir zaten. Sahsen benim basimda da 6 saat odev yaptirmak icin ugrasan hic bisey yapamiyosun diye darlayan bi anne olsa ben de calismazdim.

Ne kadar da acımasızsınız çocuğunuz var mı acaba çok merak ettim.Kadın hiçbir şeylerini eksik etmiyor ki tek sorunu tahammül etmekte zorlanmak.Evli misiniz bilemiyorum ama size destek olmayan bir adamla istediğiniz kadar kavga edin hiçbir şey elde edemezsiniz.Bu kadının ne kadar paralandığını görüp de daha esek gibi yatan bi adamdan da hiçbişey olmaz yani.

Benim çocuğum yok annemle ablam yiğenim doğduğunda kavgalılardı bu yüzden ablama kimse destek olmadı ve o da konu sahibinin anlattığı haldeydi.Çalışan bir kadındı ve çocuktan sonra tüm hayatı bitti.Bunlaıma girdi ve çok mutsuz oldu.Tek başına çocuk büyütmek o kadar zor ki.Tuvalete bile çocukla giriyorum derdi.Beş dakika alıp bakacak kimse yok derdi.İnsan ne hallere düşebiliyor.Herkesin destek olacak biri olmayabilir etrafında.

Herkesin yükü kendine göre ağırdır diyip konu sahibinden daha kötü durumda olanları örnek göstermeniz de çok ironik olmuş.Sen nesin ki ailen ne olsun gibi laflar hiç hoş değil.O kadın da isterdi bi bakıcı bi temizlikçi tutmak.Ama durumu yok belli ki.

Davulun sesi uzaktan güzel gelirmiş ne kolay dimi boşan o zaman kocan baksın devlet baksın demek.Bu kadın bunları hakedecek bişey yazmadı.Sadece sıkıntısını paylaşmış bi de dövseydin.Destek olmuyosunuz köstek de olmayın bari.
sana mı yazdım?
sen önce dön kendine bak, yorumlarını oku, sonra düşün.

Ise baslasam iki cocuga kim bakacak birini krese birini etude verince zaten maas kalmicak hatta borclu cikicam ondan giremiyorum birde sektorum vardiyali gece calismam gerekiyo esimde istemiyor yardimci tutacak imkaanim yok esimin bana yardim etmesi sadece hafta sonu mumkun ondada cocuklar beni istiyorr beni en cok uzen kizimin odevlere kendini veremiyi resmen algayamiyo mesela bu 1 diyorum tamam diyo bir sayfa yapiyo bu neydi diyorum soyleyemiyo yani bu sene geri alsam anaokuluna versem diyorum yasi 1.sinifa uygun arti kendi anaokulu istemiyo birinci sinifi istiyo
Kızına biraz zaman ver, adepte olması zaman alacak belli ki.Şu el yazısı olayı var ya, hangi sivri zekalının ürünü çok merak ediyorum. Şu anda bunalımlı halinle yanlış şeyler yapıp onun eğitim hayatını ömür boyu etkileyebilirsin. Öğretmeniyle iletişim halinde ol, öğrenmeyle ilgili bir problem yaşıyorsa ortaya çıkarın ki erken müdahale edin. Belki de sadece bir geçiş sürecidir. Bu hep böyle gitmeyecek ki küçüğü büyüyecek, büyüğü okula alışacak. Ama ne yapıp edip arada kendini de mutlu edecek şeyler yapmalısın. Bu bir kahve molası olur, devam ettiğin bir kitabın 3 5 sayfasını daha okumak olur, sana ne zevk verecekse artık. Kızın okuldayken küçüğünün de uyuduğu vakit oluyordur. O arada iş peşinde koşmayıver, olduğu kadar. Bazı akşamlar kahvaltı gb yiyiverin. Bu kadar bunalıma girecek bişey yok yani. Çocuklarınıza faydadan çok zarar verirsiniz böyle. Toparlanın bence.

Back
X