• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu bunalim beni olmume surukluyor

Önce eşime gider hasta olma bencilliğini kaldıramayacağımı, hasta olmaya bile vaktim olmadığını söylerdim.
Bu tempoda yok hastayım deyip de yatmak, bu hastalık ve yorgunluk sadece erkeklere mi var?

Sizi bunalan daha çok ev işleri mi bilmiyorum da haftada 2 gün yardımcı gelse evi temizleyip yemeğini yapsa güzel olmaz mı?
Hadi yemek yapmasın, yarım gün gelsin.

Maddi durumunuzu bilmiyorum ama onu da eşiniz düşünsün bir zahmet.
yanı bende calısıyorum pazar gununden dun
Ya kizim genele gore daha agir yani okulda yapilan seyler genelde eve kaliyo yetistiremiyo okulda ogrenip bir sayfa yaziyolarsa bizimki 2 satir yatiyo e dolayisiyla okuldaki de eve kaliyo velilerde sikayetci odev cok diye ama agiz birligi yapip kimse demiyo bisey
benımde oglum gectıgımız hafta 2 kere okulda yapması gerekenı eve getırdı
halıyle 3 sayfa odev oluyor 6 sayfa
hafta sonu bende konustum mutlakaokulda yapmasını soyledım . yanındakı arkadasının onu konusturdugunu soyluyor. senınkısı ne dıyor?

1. Sınıf annesi olmak diye bir şey var. Ben de bunu 2 aydır tecrübe ediyorum, en başta oğlum da, ben de neye uğradığımızı şaşırdık. Okula götürüp getir, o okuldayken olan zaman içinde ne işin varsa bitir, sonra otur 10'a kadar ödevini yaptır.. Delirecek gibi oldum. Rica ettim, kızdım ama çocuk iştiyakla yapmıyor. Ki benim ki bir tane ve okuma yazmayı kendi kendine öğrenmişti zaten. Ama yine de çizgi çalışmaları ve el yazısı bizi göçürdü:confused:

Geçen sene komşum 1. Sınıf annesi olmak zor, bebeğine gelenler var, çok zorlanıyorlar demişti. İnanmamıştım. Ne kadar zor olabilir ki diyordum. Öyle değilmiş.

Sen ne kadar zorlanıyorsan, kızın da o kadar zorlanıyor, emin ol. Bize zor gelen kendi sorumluluklarımız, 6 yaşındaki kuzucuklara da zor gelen ilk defa sorumluluk bilinciyle saatlerce oturup bir şeyler yapmak. Ben bağırıp çağırmayı bıraktım. Hem kendi ruh sağlığım, hem de çocuğumun okulla ilgili ilk tutumunun olumsuz olmaması için. Ama başta gerçekten bocaladım. Şimdi bu hafta sonu oğlum ilk defa öğretmen daha az ödev verdi, şaşırdı galiba diyordu Hoppaaslında ödev aynı ama şimdi alışmaya ve hızlanmaya başladı. Eğitim psikolojisinde de O yaşlar için dikkat süresi en fazla 15 dakikadır, daha fazla değil. Ben şimdi bak sen de zor ama çok önemli bir şey başarıyorsun, sen çalışkansın diyerek devamlı yapabileceği hissini telkin ediyorum ve işe yarıyor.

Bir de seneki gerginlik kesinlikle çocuklara geçiyor. Ben rahat, huzurlu annelerin çocuklarına daha güzel düzen kurduklarını gördüm hep ve benim de gergin olduğum zamanlarda çocuğum hep daha huzursuz oldu. Emin ol, 1. Sınıfa giden çocuğu ve bebeği olan bir anne için yaşadıkların çok çok normal. Bu zamanın geçip meyvesini yiyeceğin zamanların da geleceğini bil, Allah ın izniyle.

Şu anda yapabileceğin, maddiyatın ölçüsünde çözümler bulmak. Servise verebiliyorsan ver, okula girmek çok zaman alıyorsa. haftada bir, ya da ik haftada bir temizlikçi tutmaya çalış. O da mümkün değilse haftada 1 iki saatliğine ütüye çağır birini. Ütünün olmaması bile seni çok rahatlatır ve çok tutmaz parası.onun haricinde kendine sen de yapabileceğin duygusunu telkin et. İşin zor. Boğulmuyorsun, mücadele ediyorsun ve başaracaksın. Senin gibi pek çok kadın var ve aynı duyguları ve zamansızlığı paylaşıyor. İş yaparken mesela esma ül hüsna aç, bir yandan çalsın, içinden tekrar et. Bunlar beni bulduğum çözümler. Kolay gelsin.

canım sana kendimi anlatayım da kendinin farkına var...
hafta içi ve cumartesi sabah 8 akşam 5 çalışıyorum. Akşamları 6 da evde oluyorum yemekti bulaşıktı otur diyesiye 9 oluyor dersin başına oturuyorum saat 12 ye kadar. yat uyu diyesiye saat 1 oluyor. sabah 7 de tekrar uyanıyorum. pazar sabahlarıda saat 8 de dershanede dersim başlıyor saat 4'e kadar 5 te evde oluyorum bütün evi silip süpürüyorum toz alıyorum. yemek yapıyorum saat oldu mu yine 9.
bunun dışında evimin parkeleri falan beyaz olduğundan kıl tüy toz çok belli haftanın 3 günü süpürüyorum siliyorum yerleri.
artık yorulduğumu hissediyorum. Benim tek şansım belkide şansızlığım bebeğimin henüz olmaması.
son yorumla noktayı koyacagım
aksam 6da evde oluyorum
cocugu yanıma mutfaga alıyorum kıtabıyla gelıyor . orada yapmaya baslıyor yanı basındada kronometre acık bende sofrayı kuruyorum yemeklerım hafta sonunda yapılmıs oluyor. yemek yıyoruz secenek sunuyorum sımdımı ders yapamk ıstersın sonramı dıyorum? sımdı dıyor. sonra sonsuz mola dıyor. o odasına gıdıyor kronometre ıle tv kapalı bende mutfagı topluyorum . 30 dk suruyor. kahve ıcıyorum en gec 7de ısım bıtıyor mutfakla. makıneye camasır atsam katlancak camasır varsa gelıyorum yanına oturuuyorum katlıyorum bakmıyorum ona.bazen utu yapıyorum hemen yanında. en fazla 2 saat suruyor odev. yanı ben o basladıgında en basından berı yanında olmuyorum hem olamıyorum hemde olmuyorum cunku ödev onun ödevi benim değil bunları bılmesı gerekıyor.
okullar basladıgından berı temızlık yapmıyoruz. bana kadın gelıyor ama kadını alacak bos vaktım de yok şuanda.
yalandan temızlık yapıyorum cam sılle mobılya sılıyorum. yerler sadece supuruluyor. tuvalet banyo ve mutfagın yerlerı temızlenıyor o kadar.

Maddi durumunuzu bilmiyorum kotuyse bile biryerlerden kisin esinizlede konusun ikna edin ama mutlaka eve bir yardimcii alin evi temizler yukunuz hafifler hafta birkac gun gelir uyku yok dinlenme yok stres var hasta olursunuz odev konusundada esinizden yardim isteyin cocugu yonlendirin babaya zorakide olsa yardim etsin baban yardim edecek vs dersiniz oda ilgilensin olmadi komsularinizdan okula giden ogrenciler olur onlardan yardim isteyin ara sira biraz nefes alin bir muddet sonra rayina oturacaktir

Benim bildigim dönemin Milli Egitim Bakanı bir yurt dışı ziyaretine gidiyor. Gittigi bir okulda el yazısıyla yazı yazıyormuş cocuklar, begeniyor durumu...zaten kendisi de el yazısını çok severmiş. Bunu bizde uygulayalım demiş yanındakilere...ve bugünlere geldik işte....sanırım 10 yıldır kullanılıyor. epey oldu yani...ama cocuklar gercekten zorlanıyor...

Ne yani sirf birisi begeniyor diye gerekli arastirma yapilmadan mi kabul edilmis? Allah akil fikir versin.

Seni cok cok iyi anliyorum dünkü maratonumu kisaca özetlemeye calisayim.
1 yasinda bi oglum ve 20 günlük bi oglum var benimkisi daha bi trajedi :)
Ikiside ilgiye muhtac 1 yasindaki oglum daha tam yürüyemiyor tv üntsne koltuklara tutunarak geziyor ve sürekli yaramazlik pesinde balkonu acik braksam apalayark gidip balkona trmaniyor bebek desen miz miz ayri bi alem.
Dün temizlik yapayim dedim ev batmis iyce nekdr toplasam fyda etmiyir gene dagtyor neyse süprge acacaktim oglum geldi mutfakta masa örtysunu bi asildi kül tablasi tuzla buz oldu hemen aldim onu icerye koydum kapiyi örttüm süprgeyi getrdm süprge desn ayri alem sapi kopuyo elimde kaldi bant aradim yapstrim idareten diye vestiyer biribine grmis bant ariyorum derken orayi asagi indirdm snra indirmisken orayi topluym dedim o sirada benm yaramaz talan etti tabi herseyi neyse topladm banti bldum süprge actm cam kiriklarni süprdm iceri gectm suprge icin süprgnn tepesnde geziyo ben asildikca düsüyo ikisi bir aglamaya basliyo zorla süprgeyi btrdim.
Camasir katlicakdm yere döktm katliyorum ben oglum aciyo deli oldum zorla katladim kaldirdim bi yandan kück bagriyo onla ilglendm karnini doyurdum snra tabi gene benm yaramaz arkamda pacamda heryerde bi üniteyi bosaltiyo bi vestyeri topla kaldr oyuncklar drrken canm cikti bebegin bezini degstrim dedim actm kaka yapms derken tam acinca heryerime kaka yapti tam onu siliyorum dedim ellerime isedi o sirda benm yaramaz kakali bezi asiliyo heryerim kaka cis dur yapma demekten basim agridi kahvalti degl bi lokma bisey yemeye frsat bile bulamadm dün.
Delirdim esime dedim gel artik kafayi ycem .
Bgünde kalktm ikisi bir bagiriyo esim birini aldi ben birini bezlerini degstrdim kucugu emziriyorum 1 yasndaki anne anne agliyo pacamda esim ordan hadi kahvalti hazrla aciktim delirmemek mumkun degil seni cok iyi anliyorm allah yardimcmz olsn ne diyeyeim baska bsey gelmiyo.
Bak suan ikisi bir yine basladi aglamaya benim maraton basliyoo

ayy ben bunaldım

acilinden yardımcı şart

kahvaltısını vs kendi hazırlasın eşin

ama ilki çok küçük zaten ikinci zor olacak

sağlığına dikkat et; biraz ağlasalar da bir şey olmaz sen de yemene içmene bak

üçünüzün karnı tok; altınız kuru olsun yeter; bırak eşin başın çaresine baksın evi vs de süpürsün yani

aksam 6da evde oluyorum
cocugu yanıma mutfaga alıyorum kıtabıyla gelıyor . orada yapmaya baslıyor yanı basındada kronometre acık bende sofrayı kuruyorum yemeklerım hafta sonunda yapılmıs oluyor. yemek yıyoruz secenek sunuyorum sımdımı ders yapamk ıstersın sonramı dıyorum? sımdı dıyor. sonra sonsuz mola dıyor. o odasına gıdıyor kronometre ıle tv kapalı bende mutfagı topluyorum . 30 dk suruyor. kahve ıcıyorum en gec 7de ısım bıtıyor mutfakla. makıneye camasır atsam katlancak camasır varsa gelıyorum yanına oturuuyorum katlıyorum bakmıyorum ona.bazen utu yapıyorum hemen yanında. en fazla 2 saat suruyor odev. yanı ben o basladıgında en basından berı yanında olmuyorum hem olamıyorum hemde olmuyorum cunku ödev onun ödevi benim değil bunları bılmesı gerekıyor.
okullar basladıgından berı temızlık yapmıyoruz. bana kadın gelıyor ama kadını alacak bos vaktım de yok şuanda.
yalandan temızlık yapıyorum cam sılle mobılya sılıyorum. yerler sadece supuruluyor. tuvalet banyo ve mutfagın yerlerı temızlenıyor o kadar.

ayya bend e korkmaya başladım ama

sizleri okuyunca

benimki ödev sever bir çocuk

bu sene hazırlık

cumartesi etkinlik vardı dışarıda idik

benim ödevim kaldı dedi

cumartesi yatarken sabah kalkıp yaparım ödevimi diyerek yattı

kahvaltıdan sonra dedim tamam dedi

kahvaltı başladı bitti ben çamaşır asıyordum onlar da tv açmış

eee ödev dedim anında çizgi filmi kapattı

ben ödevimi yapayım dedi

okuma bilmediği için benim okumam gerekiyor

okumalıları yaptık

çizgi çalışması da iki sayfa idi

2 rakamı ve yayvan tabak gibi bir şey basit yani

bıraktım makinenin başına gittim kirli sepetini aldım daha makineyi dolduramadan bitti diye bağırdı

ilk sayfası sandım ikisi de bitmiş

aldı adını yazdı kaldırıp çantasına koydu

ama siz böyle anlatınca sanki seneye ödev yapmak istemeyecekmiş gibi geliyorrr

tabii belki de okulda yaparlar onu bilmiyorum

sabah 8 akşam 5 okulda olacak eve gelse 5.30 olacak zira

aksam 6da evde oluyorum

cute temizlikçi sen evde iken mi geliyor

bizimki biz evden çıkarken gelip temizleyince gidiyor

böyle biz rahat ediyoruz; hatta yılbaşı ertesi vs tatil varsa ona tatil oluyor o hafta işler bana kalıyor biz evdeyiz diye

hatta komşular da bizden gördü aynı kadını aynı sistem ile çağırmaya başladılar

hep aynı kişiyi çağırıyorsan bir dene derim rahatlık çünkü

konu sahıbı banın kalkınca bızım yazdıgımız sayfaya gel derım.
gercekten bıraz daha ferahlarsın. ayrıca oglum ıcın bende esmaul husna okuyorum zıhın acıklıgı ıcın Allah yardımcıları olsun gercekten zor .
hafta sonu bızım 4 sayfa yazı vardı ve bır kıtap
ayya bend e korkmaya başladım ama

sizleri okuyunca

benimki ödev sever bir çocuk

bu sene hazırlık

cumartesi etkinlik vardı dışarıda idik

benim ödevim kaldı dedi

cumartesi yatarken sabah kalkıp yaparım ödevimi diyerek yattı

kahvaltıdan sonra dedim tamam dedi

kahvaltı başladı bitti ben çamaşır asıyordum onlar da tv açmış

eee ödev dedim anında çizgi filmi kapattı

ben ödevimi yapayım dedi

okuma bilmediği için benim okumam gerekiyor

okumalıları yaptık

çizgi çalışması da iki sayfa idi

2 rakamı ve yayvan tabak gibi bir şey basit yani

bıraktım makinenin başına gittim kirli sepetini aldım daha makineyi dolduramadan bitti diye bağırdı

ilk sayfası sandım ikisi de bitmiş

aldı adını yazdı kaldırıp çantasına koydu

ama siz böyle anlatınca sanki seneye ödev yapmak istemeyecekmiş gibi geliyorrr

tabii belki de okulda yaparlar onu bilmiyorum

sabah 8 akşam 5 okulda olacak eve gelse 5.30 olacak zira
Kendi konumdada yazmıstım ege yapmak ıstemıyor degıl
yanı saatlerce kagıdın uzerınde kaldık ılk haftalar kagıda goz yasları bıle ip gibi kaç kere aktı bılmıyorum.

hos o aglıyor ben aglıyordum o zamanlarda. ama elınden gelen oydu ve olmuyordu. sonra zaten bıraktım ben yaptıgı gıbı yapsın dedım. sonra hemen e harfıne gectıler sadece 5 haftanın gıdısatını nazar degmesınden korkmasam eklıcem oyle degıstı kı.

sadece odevlerın boyutu ve mıktarı degısıyor.

sana tavsıyem bazı etkınlık kıtaplarında el yazısına yatkınlık cızgı calısmaları var dalga dalga sıvrı dalga bılmem ne gıbı onlardan bol bol yaptırın elını kaldırmadan tabı

cute temizlikçi sen evde iken mi geliyor

bizimki biz evden çıkarken gelip temizleyince gidiyor

böyle biz rahat ediyoruz; hatta yılbaşı ertesi vs tatil varsa ona tatil oluyor o hafta işler bana kalıyor biz evdeyiz diye

hatta komşular da bizden gördü aynı kadını aynı sistem ile çağırmaya başladılar

hep aynı kişiyi çağırıyorsan bir dene derim rahatlık çünkü
Kadın ben evdeyken gelıyor.
hep aynı kadın ama evde kımse yokken kadın gelmek ıstemıyor bence cok ısrarcı olmadım
o temızlerken ben arkadasından yerlestırme ısını yapıyorum mesela.
egenın odasınıda ona temızletmıyorum oranın her ısını ben yapıyordum.
ayrıca suanda sadece gelebılecegı vakıt ogleden sonra egede evde yokken ama ben evde olmasam esımle ege evde ya da annemle ege. kadınında buyuk kızı okulda dıger cocuklarına bakacak bırı yok ama aslıdna olsa super olurdu ya .

konu sahıbı banın kalkınca bızım yazdıgımız sayfaya gel derım.
gercekten bıraz daha ferahlarsın. ayrıca oglum ıcın bende esmaul husna okuyorum zıhın acıklıgı ıcın Allah yardımcıları olsun gercekten zor .
hafta sonu bızım 4 sayfa yazı vardı ve bır kıtap

Kendi konumdada yazmıstım ege yapmak ıstemıyor degıl
yanı saatlerce kagıdın uzerınde kaldık ılk haftalar kagıda goz yasları bıle ip gibi kaç kere aktı bılmıyorum.

hos o aglıyor ben aglıyordum o zamanlarda. ama elınden gelen oydu ve olmuyordu. sonra zaten bıraktım ben yaptıgı gıbı yapsın dedım. sonra hemen e harfıne gectıler sadece 5 haftanın gıdısatını nazar degmesınden korkmasam eklıcem oyle degıstı kı.

sadece odevlerın boyutu ve mıktarı degısıyor.

sana tavsıyem bazı etkınlık kıtaplarında el yazısına yatkınlık cızgı calısmaları var dalga dalga sıvrı dalga bılmem ne gıbı onlardan bol bol yaptırın elını kaldırmadan tabı

işte ödevlerimiz de öyle zaten

onların da okulda o tarz kitapları var

eve de o etkinliklerin ödev bölümünü veriyorlar

ben yap dersem yapmaz galiba

o ödev okul sorumluluğu diye yapıyor

Kadın ben evdeyken gelıyor.
hep aynı kadın ama evde kımse yokken kadın gelmek ıstemıyor bence cok ısrarcı olmadım
o temızlerken ben arkadasından yerlestırme ısını yapıyorum mesela.
egenın odasınıda ona temızletmıyorum oranın her ısını ben yapıyordum.
ayrıca suanda sadece gelebılecegı vakıt ogleden sonra egede evde yokken ama ben evde olmasam esımle ege evde ya da annemle ege. kadınında buyuk kızı okulda dıger cocuklarına bakacak bırı yok ama aslıdna olsa super olurdu ya .

anladım

bizimki sanki kimse yokken daha rahat

istediği gibi yapıyor; rahatça yiyip içiyor

ayağına da kimse dolanmıyor

kızı anasınıfında onu okula bırakıyor; Temmuz da doğurduğu oğluna da kocası bakıyor o da geliyor

işte ödevlerimiz de öyle zaten

onların da okulda o tarz kitapları var

eve de o etkinliklerin ödev bölümünü veriyorlar

ben yap dersem yapmaz galiba

o ödev okul sorumluluğu diye yapıyor
yok yok yapar
bızımde oyle kıtaplarımızı ege suanda yapıyor dusun onca odev yuku arasında onlarla oyalanıyor bırde . ben olsam yapmam mesela bı aksama yemege yap bıde dıfrıze koymalık yap desen gırtlagını sıkarım adamın :D

valla yardım etmeyen bir eş varsa ortada depresyon sebebi o dur..
mesela gece çocuk uyanınca sütünü o verse. seni biraz dinlendirse. ya da akşam gelince yarım saat de olsa sizi dışarı çıkarıp hava aldırsa.. ya da dışarda düşük maliyetli yemek hazırlatıp eve getirse.. biraz daha kendinizi iyi hissedersiniz..

eşinize bu yazınızı okutun belki insafa gelir.. ben sizi anlıyorum bu yazınızı isyan olarak görmüyorum. sadece yorgunluğunuzun bir sitemi olarak düşünüyorum..

ayy ben bunaldım

acilinden yardımcı şart

kahvaltısını vs kendi hazırlasın eşin

ama ilki çok küçük zaten ikinci zor olacak

sağlığına dikkat et; biraz ağlasalar da bir şey olmaz sen de yemene içmene bak

üçünüzün karnı tok; altınız kuru olsun yeter; bırak eşin başın çaresine baksın evi vs de süpürsün yani

Esim diyo yardimci alalim diye ben istemiyorum evde biri oldumu rahat edemem ben elimden geldignce isimi yapiyrm cocuklardan frsatimi buldkca ama tabiki bikac yil zorlanicm ama snrasi rahat oluck insllah :)))
Esimde cocuklara bakiyo geldgnde falan yardmci oluyo sagolsn o etmese zaten kafayi yerim kesin :)

Esim diyo yardimci alalim diye ben istemiyorum evde biri oldumu rahat edemem ben elimden geldignce isimi yapiyrm cocuklardan frsatimi buldkca ama tabiki bikac yil zorlanicm ama snrasi rahat oluck insllah :)))
Esimde cocuklara bakiyo geldgnde falan yardmci oluyo sagolsn o etmese zaten kafayi yerim kesin :)
Çocuklarım 1,5 ve 2,5 yaşlarındayken bir yardımcı almıştım ben. Genç bir kızdı. Sen çocuklarla oyna sadece diyordum ben işlerimi hallederim. Çocuklar uyuyunca bana yardım da ediyordu. Ev süpürme ütü falan birlikte yapıyorduk. Inan o kadar iyi geliyordu ki anlatamam. Eşin bu imkanı sunuyorsa kaçırma derim.

Çocuklarım 1,5 ve 2,5 yaşlarındayken bir yardımcı almıştım ben. Genç bir kızdı. Sen çocuklarla oyna sadece diyordum ben işlerimi hallederim. Çocuklar uyuyunca bana yardım da ediyordu. Ev süpürme ütü falan birlikte yapıyorduk. Inan o kadar iyi geliyordu ki anlatamam. Eşin bu imkanı sunuyorsa kaçırma derim.

Orasi öylede ben rahat etmiyorum iste esim kac defa dedi bazen yeri geliyodu temzlikci cagirlim günübirlik diye ama ben kendi isimi kendim yapmayi seviyorum baskasi dokundumu sinir olurum ben. :)
Begenmem bide baskasinin yaptigini bazen ev islerine yetmedigm zaman esim cocuklara bakar ben yaparim bazen annem gelir o yardim eder bi sekilde hallediyorum ama baskasini istemem evimde cocuklarimi yatirip bazen bende uzaniyorum yatyrm baskasi oldmu rahat edemem rahatsiz olurum o yüzden iyim simdilik sükür :)

Orasi öylede ben rahat etmiyorum iste esim kac defa dedi bazen yeri geliyodu temzlikci cagirlim günübirlik diye ama ben kendi isimi kendim yapmayi seviyorum baskasi dokundumu sinir olurum ben. :)
Begenmem bide baskasinin yaptigini bazen ev islerine yetmedigm zaman esim cocuklara bakar ben yaparim bazen annem gelir o yardim eder bi sekilde hallediyorum ama baskasini istemem evimde cocuklarimi yatirip bazen bende uzaniyorum yatyrm baskasi oldmu rahat edemem rahatsiz olurum o yüzden iyim simdilik sükür :)
Sen memnunsan sorun yok ;)

Back
X