- 10 Mart 2014
- 815
- 712
- 133
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Benim anne babam sürekli didişen bir çiftti biz küçükken. Annem sabretti bizim için. 4 kardeşiz. Evet benim annem de doğurmuş. Allah ondan razı olsun diyorum şimdi. bir kere bile niye ayrılmıyosunuz ya da niye ayrılmadınız demedik çünkü annem babamızı çok sevdirdi bize. bana birşey olursa evlatlarım birbirlerine tutunsunlar demiş ve dört dörtlük annelik etmiş bize. Ben en küçük 31 yaşındayım. Birbirimize ve anne babamıza çok düşkünz. Aileye giren gelin damatlar da bu bağlılığı görüp aynısını yaşattılar sağolsunlar. Zor zamanları birlikte yaşadığımıziçin çooook tutkunuz birbirimize. Bu arada babam çok zengin bir adam. Demekki anlaşmak için maddiyat gerekmiyormuş. Dayak yiyene bişey demem. O insani bir durum değil ama kimsenin kimsenin yaptığı çocuğu yaşadığı evliliği sorgulamaya hakkı yok. Kime ne kaç çocuk yapmış ne zaman yapmış. Bırakın allah aşkıma. Şartları düzelticez derken yaş kaça geliyor, hadi bi çocuk oluyor ona yetecek enerji kalmıyor o çocuk kreşlerde büyüyor. Aaa 2 çocuk olmaz 1 olsun tam olsun mantığı giriyor devreye, yalnız mutsuz paylaşmayı bilmeyen çocuk doluyor ortalık. Bizim evimiz cıvıl cıvıldı herşeye rağmen. Annem yıllar geçti hala mücadele ediyor ama çok mutlu. İyiki doğurmuşum sizi. hem bize hem birbirinize can yoldaşı oldunuz diyor. Şimdi biri çıksın da desin bakalım neyine doğurdun 4 çocuğu anlaşamadığın adamdan diye, alnını karışlarım!
anlatılmak istenen tam da bu aslındabenim eşimin anne babası da bu konuda çok güzel bi örnek
kaçıp evlenip daha kv 17 yaşındayken 2 sene arayla 2 çocuk sahibi oluyor.
baba alkolik daha evlenmeden önceden beri biliniyor.
eve para getirmiyor
sarhoş geliyor
adamı sokaktan anne eve taşıyor
çocukların üstü başı perişan, kış günü ayaklarında terlik.
yemek yok, ev derme çatma, soba yok
sonrası tabiki boşanma.
çocukları ne anne alıyor ne baba
babanne dede sahip çıkmaya çalışıyor, yetişemiyorlar.
bu arada anne 2. evliliğini yapıp 2 çocuk daha yapıyor.
öncekileri senede 1 görmeye geliyor ancak.
e bu şartlarda yaşamışlar mı EVET yaşamışlar BUNA YAŞAMAK DENİRSE.
31 yaşına girecek eşim, askerliğini evlendikten sonra yaptı, okulunu şimdi tamamlıyor. eğitimi yarım kalmış, daha bi sürü sorun.
son 10 yıldır hayatını beraber yoluna koymaya çalışıyoruz.
diğer kardeşi ise aynı anne babasının yolundan gidiyor.
reva mı bu yani çocuklara.
evlilik tabiki düz bir çizgi gibi hep aynı gitmez. ama kötü giden evliliğe, yetersiz imkanlara çocuk getirmek tamamen bencillik değil mi?
üreme bir dürtü, ama herkesin de üremesi şart değil ki.
Siz bir çocuk sahibi olmaktan korkarsanız ülke Karışık diye herkes de korksun o zaman iyi bireyler yetiştikçe ülke refaha kavuşur unutmayın ki ahlaklı dürüst akademisyenler öğretmenler aşçılar terziler daha saymadığım onlarca mesleki olan ya da yine dürüst ama bu mesleklerin hiçbiri olmadan çoban olarak çalışan ama Hakkı'yla emeğiyle çalışan işverencahiller çocuk yapmasın diycem ama neden yapmamaları gerektiğini anlayabilseler zaten cahil olmazlardı. ilgi, bilgi, sevgi yokluğunun içine bir sürü çocuk dünyaya geliyor. cahilden kastım okumuş okumamış olması değil anlamışsınızdır herhalde.
fakirler de çok çocuk yapmasın. eşimin kardeşi 5 kuruşsuz kız kaçırıp evlendi. evinin eşyalarını sağdan soldan topladı. evine odun kömür alamıyor, daha evlilikleri 1 aylıkken çocuk yapmaya karar vermişler. çocuk 9 aylık oldu, doktora götürmeye para yok, beşik almaya para yok. bu insanlar 26-23 yaşlarında. koca asgari ücret alıyor ama sigarası, iddaa sı eksik olmaz. kadın der kocam baksın onun görevi ben çalışmam. ee nasıl yetişiyo o çocuk? şimdi süt emiyor, bi kaç seneye ihtiyaçlar değişecek. yazık değil mi?
4 senelik evliyim, eşimle de hiçbir sıkıntı yok, eşimden çok iyi baba olur, ben de çocuğum olsa iyi bakmaya çalışırım.
Ama konu sahibi gibi ortalama üstü gelirim olmasına rağmen cesaret etmiyorum. aklımda soru işaretleri var Türkiyenin şu durumunda bir insanı daha dünyaya getirmeye gerek var mı diyorum. sadece aile ile bitmiyor. her gün bombalar patlıyor kadınlar tecavüze uğruyor gençler yitip gidiyor olmayacak sebeplerden.
bu yüzden bekliyoruz belki de hiç çocuk sahibi olmayız
dilenciyi yankesiciyi hırsızı bile sevimli gösteren filmler vardı haklısınDante ben bu bakış açısını anlıyorum aslında,bizim kimyamızda var bu fakir sevicilik dizilerimiz filmlerimiz hep böyle, zengin kötü kalpli çocuklarını sevmeyen fabrikatör, fakir ama çocuklarını çok seven yaşar usta, zenginler hep şımarık kötü fettan fakirler ise gönlü bol mutlu huzurlu vs, bu pazarlanan birsey,böyle alışılageldiği için zaten bizde kimse daha iyisini heves etmez fakirlik güzel şey çünkü, burda hep okumuyor muyuz annelerimiz nenelerimiz neler çekmiş, eee yani bizde mi çekelim hiç iyiye güzele doğruya hevesimiz olmasın mı, her nesil diğerinden iyi olacak ki toplum gelişsin evrim geriye işlemez
Kaldı ki bu iş neden zengin fakir işine döndü onu da anlamadım, konu sahibi ortalama şartlardan bahsederken evliliği oturtmaktan da bahsetmiş, vay sen övündün 5 bin lira ile mi övünecek hele Büyükşehirde yaşıyorsa
kötü mü olsun demişim? hahahha anlamayı bilmeden akıl veriyorsunuz. ne güzel negüzeltabi biz yemedik diye onlar da yemesin onlar da giymesin onlar da görmesin zaten
niye iyiyi istemeyiz ki hep kötü olsun
hatamı düzelteyim Hz. Muhammed fakirlik ve tembelliği tüm kötülüklerin anası olarak görmüş.Hz Ali değilmiş.dilenciyi yankesiciyi hırsızı bile sevimli gösteren filmler vardı haklısın
belki de o zamanlar öyleydi lakin bugün öyle değil
müslümanım elhamdülillah
yalnız allah rızkını verirken sen evde yat ben sana mama göndericem demiyor
allah sana akıl fikir vermiş okumamışsın etmemişsin asgari ücretle çalışıyorsun allah göndericek 5 çocuğun rızkını
ha kızsındır okuyamamışsındır okutmamışlardır genç yaşta evlendirmişlerdir erkeksindir baban ölmüştür ailene bakmışsındır falan
istisnalar vardır illa ki
işte bunlar da o şartlara göre davranmalı
kaldı ki islamiyette fakirlik haramdır asla yüceltilmez
allah çalışmayanı sevmez
yanlış bilmiyorsam hz alinin bununla ilgili sözü dahi vardır
çocuk yapayın demiyoruz hobi olarak yine yapın
ama lütfen birazcık düşünerek yapın
sizin gibi kaç örnek var pekiBenim anne babam sürekli didişen bir çiftti biz küçükken. Annem sabretti bizim için. 4 kardeşiz. Evet benim annem de doğurmuş. Allah ondan razı olsun diyorum şimdi. bir kere bile niye ayrılmıyosunuz ya da niye ayrılmadınız demedik çünkü annem babamızı çok sevdirdi bize. bana birşey olursa evlatlarım birbirlerine tutunsunlar demiş ve dört dörtlük annelik etmiş bize. Ben en küçük 31 yaşındayım. Birbirimize ve anne babamıza çok düşkünz. Aileye giren gelin damatlar da bu bağlılığı görüp aynısını yaşattılar sağolsunlar. Zor zamanları birlikte yaşadığımıziçin çooook tutkunuz birbirimize. Bu arada babam çok zengin bir adam. Demekki anlaşmak için maddiyat gerekmiyormuş. Dayak yiyene bişey demem. O insani bir durum değil ama kimsenin kimsenin yaptığı çocuğu yaşadığı evliliği sorgulamaya hakkı yok. Kime ne kaç çocuk yapmış ne zaman yapmış. Bırakın allah aşkıma. Şartları düzelticez derken yaş kaça geliyor, hadi bi çocuk oluyor ona yetecek enerji kalmıyor o çocuk kreşlerde büyüyor. Aaa 2 çocuk olmaz 1 olsun tam olsun mantığı giriyor devreye, yalnız mutsuz paylaşmayı bilmeyen çocuk doluyor ortalık. Bizim evimiz cıvıl cıvıldı herşeye rağmen. Annem yıllar geçti hala mücadele ediyor ama çok mutlu. İyiki doğurmuşum sizi. hem bize hem birbirinize can yoldaşı oldunuz diyor. Şimdi biri çıksın da desin bakalım neyine doğurdun 4 çocuğu anlaşamadığın adamdan diye, alnını karışlarım!
ne demişsin dön bi oku bakalımkötü mü olsun demişim? hahahha anlamayı bilmeden akıl veriyorsunuz. ne güzel negüzel
Ama kac aylik oldum daha bir duygum depresmedi
Aksine pismanligim tavan....
Ne güzel yazmışsınız. Bunlar forumlarda yazınca düzelecek konular değil maalesef. Bunun bir devlet politakası olması lazım. Bizim gibi geri kalmış ülkelerde herşey koltuk sevdası ötesi yok.
Ben de ayni sizin gibiydim. Dogsun, iletisiminiz artsin bebeginizle aldirmama karariniz, eger bakabilecek durumdaysaniz sadece plansiz hamile kalmissaniz, verdiginiz en dogru karar olacak. :)
Cunku sosyal devlet duzeni, ekonomide sosyalist anlayis dediginiz zaman, 'anarsist bunlar' diyerek kinayan insanlar bu ulkenin cogunlugunu olusturuyor.
Konuyu siyasete cekmemek icin susuyorum ama konunun ozu siyasi aslinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?