Bu cesaret bende olsa

Annen ne kadar güçlü bir kadın. Sizi de psikolojik olarak yıpratmadan yetiştirmiş en önemlisi bu bence çocuklara yansıtmamak kendi ilişkilerimizin negatif yönlerini.

konu baya uzamış. konu sahibine ben ne olduğunu açıklayayım. evliliğinde sorunlar problemler olan veya aldatılan veya başka birşey olan kadınlara, diğer salak kadınlar akıl veriyorlar "bir çocuk yapta kocan eve bağlansın" diye. sonra her sorun olduğunda pislikleri halının altına süpürmek için çocuk yapılıyor (kazayla olmuyor kimse yalan söylemesin). bu sebeple nerede o başlıkları açanlar var işte bu bahsettiklerim. şahsen böyle bir iki kişi tanıyorum. birinin 5 çocuğu var.

anlatılmak istenen tam da bu aslında
ama fakirler doğurmasından girip ölsünlere kadar çıktılar
sanki millete çocuk yapmayın demişiz gibi
zaten herkes de evlenmesin anne baba da olmasın mecbur mu yani anlamadım
bunları BAŞARABİLECEK insanlar olsun mümkünse inşallah
daha çocuklarına bakmaktan aciz kadın gidip orda da başka çocuklar yapıyor
sizinkilere aile sahip çıkmış çıkılmayanlar da işte yurtlarda sokaklarda
ee sonra biz acıyalım üzülelim devlet herşeyi karşılıyor ama sevgi eksik diye bas bas bağırıyorlar
anası babası sevmemiş acımamış biz mi düşünücez bizim evlatlarımız yok mu düşünecek
ha gene de üzülüyoruz işte
asgari ücretle geçinirsin yaparsın bir çocuk elinden geldiğince bakarsın
hem asgari ücret alıp hem 3-5 tane yaparsan o artık aptallık oluyor anne babalık değil

Siz bir çocuk sahibi olmaktan korkarsanız ülke Karışık diye herkes de korksun o zaman iyi bireyler yetiştikçe ülke refaha kavuşur unutmayın ki ahlaklı dürüst akademisyenler öğretmenler aşçılar terziler daha saymadığım onlarca mesleki olan ya da yine dürüst ama bu mesleklerin hiçbiri olmadan çoban olarak çalışan ama Hakkı'yla emeğiyle çalışan işveren

dilenciyi yankesiciyi hırsızı bile sevimli gösteren filmler vardı haklısın
belki de o zamanlar öyleydi lakin bugün öyle değil
müslümanım elhamdülillah
yalnız allah rızkını verirken sen evde yat ben sana mama göndericem demiyor
allah sana akıl fikir vermiş okumamışsın etmemişsin asgari ücretle çalışıyorsun allah göndericek 5 çocuğun rızkını
ha kızsındır okuyamamışsındır okutmamışlardır genç yaşta evlendirmişlerdir erkeksindir baban ölmüştür ailene bakmışsındır falan
istisnalar vardır illa ki
işte bunlar da o şartlara göre davranmalı
kaldı ki islamiyette fakirlik haramdır asla yüceltilmez
allah çalışmayanı sevmez
yanlış bilmiyorsam hz alinin bununla ilgili sözü dahi vardır

çocuk yapayın demiyoruz hobi olarak yine yapın
ama lütfen birazcık düşünerek yapın

Canim ema1 , sayende geldim, bu konuyu görmemistim, daha dogrusu kendi topigimle sadece hasir nesirim.

hic bir yorumu okumadan direk ilk yazdigin yoruma cevap yaziyorum : burcubahar0635 canim, hic anormal falan degilsin tam aksine, akilli, zeki, bilincli bir genc bayansin.
Sen kendini bilen ve taniyan bunun üstüne esini cok iyi bilen ve taniyan, herseyi cok güzel gören, tartan, düsünen, kiyaslayan bir güclü kisiliksin, sana hic bir sey yazmama gerek yok. Sen dogru yolu cok iyi biliyorsun, senin belin yere gelmez bu hayatta, yani sen bu hayatta herseyi cok güzel basaracaksin, emin ol.
Onun icin dogru yoldasin, ne zaman kendini emin hissedersen cocugun olur ve senden süper bir anne olur. Senin gibi kadinlardan hic korkmuyoru sizler bol bol dogurun lütfen.

hatamı düzelteyim Hz. Muhammed fakirlik ve tembelliği tüm kötülüklerin anası olarak görmüş.Hz Ali değilmiş.

sizin gibi kaç örnek var peki
bunun bir de o çocukların geleceğine etkisi oluyor
bizzat arkadaşımın eşi aile ortamı görmediği için arkadaşıma evde ev arkadaşlığı teklif ediyor
noldu yıllar geçti adam aile olayına alışamadı adapte olamadı
şimdi onlar da boşanacak ee onların da çocuğu var zincirleme etki

Ama kac aylik oldum daha bir duygum depresmedi
Aksine pismanligim tavan....

Ben de ayni sizin gibiydim. Dogsun, iletisiminiz artsin bebeginizle aldirmama karariniz, eger bakabilecek durumdaysaniz sadece plansiz hamile kalmissaniz, verdiginiz en dogru karar olacak. :)

Ne güzel yazmışsınız. Bunlar forumlarda yazınca düzelecek konular değil maalesef. Bunun bir devlet politakası olması lazım. Bizim gibi geri kalmış ülkelerde herşey koltuk sevdası ötesi yok.

Cunku sosyal devlet duzeni, ekonomide sosyalist anlayis dediginiz zaman, 'anarsist bunlar' diyerek kinayan insanlar bu ulkenin cogunlugunu olusturuyor.
Konuyu siyasete cekmemek icin susuyorum ama konunun ozu siyasi aslinda.

link vermek yasak mı bilmiyorum siteden
benim bi konum var asgari ücretle geçinilir mi diye
keşke bi girip okusalar
bakalım o çocuklar nasıl büyüyormuş kuru ekmek 3 liralık eşofmanla
ama işte kırmızı yer yüzünden susuyoruz

yasaksa da bilmiyorum artık
daha yeni mailime düşen bir örnek
https://www.change.org/p/bebeğimin-...A&utm_source=petition_update&utm_medium=email

02 Ara 2015 — Merhaba dostlar.ilk başta imzalarınız için tesekkur ederim.ben canparemi toprağa verdim.Minigim akciğerlerinin kaptığı mikrobla savaşamadi.kollarimda son nefesini verdi.bu iğne benim için çok önemliydi büyük.bi umuttu herzaman umutla yaşadık esimle birlikte.hayatımızın anlamlıydı kuzucum..1 buçuk aydır hastaydıve artik antibiyotikler gözünü actirmiyordu ise yaramiyordu.son ana kadar anlamadım konduramadim onun minik bedenine.kalp çarpıntısı dakikada 160 çıkmıştı ama ben nefes almadığını anlayamadim anneyim işte ölüm kizima yakışmadı yakıştıramadım..üzgünüm ama yasimi bıraktım uç gün oldu kizim için başka kuzular bunu yaşamasın melek olmasın anneler babalar aglamasin diye bu aşıyı turkiyeye onaylatmam lazım.lütfen yayın yazın söyleyin elinizden ne geliyorsa yapin lütfen hep beraber umut olalım ailelere.ben 4 aydır bu aşıyı bekliorum 1 buçuk aydır imza topluyorum benim bebegime zaman gelmedi bedeni dayanamadi.nolur sevgili dostlar el ele verirsek bu vurdumduymazlık kurulamayam. Hükümetin yerine oturmasini beklemelerini bu aşıyı ertelemelerine izin vermeyelim.devlet broksasi ile ugrassin bizim kuzular toprağa girsin.sessiz kalmayin sesim olun çığlığın olun...dua edin aklı selim olalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…