- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.180
- 898
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Dogru, anca dede vs yardim ederse, benim babam abimlere ediyor yeğenlerin okul masrafına, bu da ayrı bir konu!AyrıcaNego sizinkine de gönderemez yahu, 950 falan değil mi asgari ücret, nerdeyse yarısı bu para, kira faturalar falan nasıl olacak
Maalesef bilgim yok, benim gönderdiğim dini eğitimde veriyor sen istemezsin:) ama ankarada vardır subesi gül bahcesi egitim krumları, tüz atölyeleri var tüzder ankarada okulu var. Tüz atölyeleri çok iyi.
Ben kara kara dusunuyorum
devamli bir ilgi alaka sefkat fedakarlik nasil olucak diye
Hic alisik olmadigim duygular....
anac bir kadin hic olmadim....
ben de cesaretime hala inanamiyorum...
Doğduğu zaman kendine saşıracaksın, sezaryanlı olduğum halde kimseye dokundurmamıştımBen kara kara dusunuyorum
devamli bir ilgi alaka sefkat fedakarlik nasil olucak diye
Hic alisik olmadigim duygular....
anac bir kadin hic olmadim....
ben de cesaretime hala inanamiyorum...
Dogru, anca dede vs yardim ederse, benim babam abimlere ediyor yeğenlerin okul masrafına, bu da ayrı bir konu!
İmkân dediginiz şey sadece para değil ki, çoğumuz çalışiyoruz,ve ilk üç yıl çalışmayan anne çok az, cocuklarimizi aglayarak bakicilara birakiyoruz, hasta da olsa ise gidiyoruz...ama buna rağmen calisiyoruz da bebek de doguruyoruz... Neden? Çünkü mükemmellik yok, 4/4 lük anne olamayız, 3/4 le yetiniyoruz cogu zaman....Böyle düşünen aileler tabi var da çocuğu veren Allah kısmetini verir mantığı bana göre değil.Ayda 500 lirayla da hatta gelirin yoksa bile elbet çocuk yaparsın da mesele o çocuğa nasıl bakacağın zaten.Beni kaygılandıran durum da bu.Eğer dünyaya bi çocuk getirceksem ona en iyisini vermek benim görevim diye düşünüyorum.
İmkansızlıkların içine bi çocuk getirmek mantıklı mı?
Şu yorum don lastiği gibi uzar gider ama yapmıcam
Ve evet istemem o yaşta dini eğitimi doğru bulmuyorum montesorri vs ilgimi çekiyor
Ama kac aylik oldum daha bir duygum depresmediDoğduğu zaman kendine saşıracaksın, sezaryanlı olduğum halde kimseye dokundurmamıştım
Maalesef bilgim yok, benim gönderdiğim dini eğitimde veriyor sen istemezsin:) ama ankarada vardır subesi gül bahcesi egitim krumları, tüz atölyeleri var tüzder ankarada okulu var. Tüz atölyeleri çok iyi.
Proje çocuk diye birşey çıktı ya o adam onun cortlamış hali. Maddiyat elbette önemli bunu inkar etmek akla uygun değil. Ama çocuğun en büyük ihtiyacı karşılıksız anne-baba sevgisini hissedebilmektir. Çocuk sayısı fazlalaşınca sevgi bölünmez ama ilgi ister istemez bölünür. Ve ben sevgimi ilgimi hissettiremedikten sonra istediğim kadar seveyim neye yarar.
Benim bu konudaki cevaplarda anlamadigim olay herkesin olayi kisisel olarak algiliyor olmasi. 5000tl' nin bu kadar abartildigi baska bir ortam da gormemistim. Bu para ile buyuksehirde anca gecinilirken cok zenginsen yardim et denmis. Etmedigini nereden biliyorsunuz?
Ben sosyalistim, ekonomik olarak esitligi savunuyorum her zaman. Ama bu konunun cozumu benim cocugumun, diger cocuklarin standartlarina dusmesi degil. Bu sorunun cozumu bireysel de degil, devletin ekonomik politikasi. Tam tersi tum cocuklarin guzel standartlarda buyumesi gerekiyor. Benim kizim organik yiyecekler yiyecek evet ortopedik ayakkabi giyecek, teknoloji ile tanismasini mumkunse gec yaslara birakiyorum ama zamani geldiginde en iyisini kullanacak elbette. Diger cocuklarin kotu durumda olmasi benim kizimin standartlarinin dusmesine bagli degil tam tersi durumu kotu olanlarin kontrolsuzce cocuk dogurarak nufusun surekli artmasina sebep olmalari.
Konu oyle bir noktaya gelmis ki sanki maddi durumu iyi olanlar bundan utanmali ve istedigi standartlarda yasamamali. Ben tekrar diyorum istedigim standartlarda cocugumu buyutemeyecegimi bilseydim, plansiz hamile kaldigim halde dogurmazdim.
Esimle durumum kotu olmasi olayini zaten hesaba hic katmiyorum. Baba anneyi eziyor, dovuyor, erkek cocuguysa demek ki ben de kadinlara boyle davranabilirim zihniyeti ile yetisiyor. Sonra gelsin ortaya gelecegin suclusu. Kizlarda durum daha kotu, dayagi kotu sozleri normallestirip pasif bir insan olarak buyuyor. Ama cevap hazir: Cocugum icin bosanmadim. O cocuklar ileride size bosanmadiniz diye tesekkur etmeyecek, bunu da herkes bilsin isterim.
Ben anne olduktan sonra bu konuda cok hassaslastigim icin cogu yoruma dayanamadim. Cocuk istiyorum diye cocuk dogurulmaz.
bazen benim de içgüdüsel olarak çocuk yapasım geliyor (adet öncesi dönemdesonra hemen geri gidiyor)
ama annem yok, kayınvalidem yok.
ben çalışıyorum. zaten bulunduğumuz şehirde kimsemiz yok.
diyorum ki kim bakacak bu çocuğa?
evin masrafı büyük ölçüde benim üstümde. o yüzden işten de ayrılamam, ücretsiz izin de alamam.
AdAm_OLaCaK_KIZ ın dediği gibi bakıcı ücretleri çok yüksek. bu şartlarda nasıl cesaret edilir?
parayı bakıcıya versem üstüne kira, borç derken nasıl geçiniriz?
eltim 2 aylık evli bize tek çöp almayan kp der e temizlik bezini bile aldırıyor valla bazen diyorum ki çok safımmmBiz karı koca memuruz ücretsiz iznimi mayısta bitiriyorum, durumumuz şükür iyi ama 2.yi kredisi bitmeden düşünmüyorum,hayat planlarla gitmez diye plansız mı yaşayalım yani, eltim çat diye yaptı ikinciyi, neden kv kp yardım.ediyo yalan yok sinir oldum, keşke bende onların 10da 1i kadar gamsız olsam
hatta kv deme anne çocuk olunca sen büyütürsün ben uğrasamam bile dedieltim 2 aylık evli bize tek çöp almayan kp der e temizlik bezini bile aldırıyor valla bazen diyorum ki çok safımmm
Biz karı koca memuruz ücretsiz iznimi mayısta bitiriyorum, durumumuz şükür iyi ama 2.yi kredisi bitmeden düşünmüyorum,hayat planlarla gitmez diye plansız mı yaşayalım yani, eltim çat diye yaptı ikinciyi, neden kv kp yardım.ediyo yalan yok sinir oldum, keşke bende onların 10da 1i kadar gamsız olsam
Montessori de dengeyi iyi kurmak lazım. Yani yarın okula başladığında ilgisini çekmeyen şeyler olacak zaten biliyorum ben diye. Çankaya da montessori okulları var. Şuan sayılı ama gelecekte artacak umarım. Benim sertifikam var montessori eğitmenliği,kızıma evde veriyorum eğitim.fazla sıkmadan. El yazısı değil matbaa harfleri veriyorum mesela yoksa okulda sıkıntı çekeceğiz. Umitkoy de montessori ilk okulu var ama eğitim sistemleri nasıl bilgim yok. Kreşle paralel gidecekse sıkıntı yaşamaz çocuk.Şu yorum don lastiği gibi uzar gider ama yapmıcam
Ve evet istemem o yaşta dini eğitimi doğru bulmuyorum montesorri vs ilgimi çekiyor
Ben bunu yazdım birçok kez,başkalarına güvenerek çocuk yapmak, e rızkı Allah verecekti demekki vermedi nene dededen medet umuluyo
Evet eğitimleri oyle, oğlum severek gidiyor, öğretmeniyle konuştum istemezse zorlamayin diye, sık sık bilgi alıyorum, evde beraber tekrarlıyoruz, zaten oyun gibi algiliyorlar o yaş grubuBen de istemedim..
Ki ben namaz kıldığım için çocuklarım da benden gördükleri için kılarlar mesela..
Yeri geldikçe anlatırım dinimizi..
Yemeğe başlamadan besmele, yemekten sonra şükür..
Ama bunu başkasının yapmasını istemedim..
Hatta teşvik kapsamında bir okula gitmiştim..
Eğitimlerini sorduğumda elif be den başlıyoruz, kısa sureler diye başladılar..
Peki başka dedim..
Sofra adabı, tuvalet adabı..
Saymaya başlayınca tamam teşekkür ederim dedim..
Ben çocuklarımı oraya gönderseydim adap adap diye sıkılırlar soğurlar diye düşündüm..
Sizinki de öyle mi bilemiyorum tabi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?