- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
benim kayınbiladere de yardım ediyolar babası, annesi, anneannesi.Biz karı koca memuruz ücretsiz iznimi mayısta bitiriyorum, durumumuz şükür iyi ama 2.yi kredisi bitmeden düşünmüyorum,hayat planlarla gitmez diye plansız mı yaşayalım yani, eltim çat diye yaptı ikinciyi, neden kv kp yardım.ediyo yalan yok sinir oldum, keşke bende onların 10da 1i kadar gamsız olsam
Benimkilerden örnek vereceğim sadece..
Belki başkalarında farklıdır..
Yaş araları ne kadar az olursa birbirlerine daha bağlı oluyorlar..
Ve siz sonrasında daha az yoruluyorsunuz..
Benim biri kız biri erkek olmasına rağmen birbirlerinin en iyi arkadaşları..
Herşeyi birlikte yapıyorlar..
Aynı şeylerden hoşlanıyorlar..
Büyüdükçe artık ortak arkadaşları bile var :)
Eğer çok zorlanmayacaksanız ve kendinizi hazır hissedebileceksiniz aralarını çok fazla açmamanızı tavsiye ederim..
benim kayınbiladere de yardım ediyolar babası, annesi, anneannesi.
durumları yok diye. onlar da korunmuyolarmış. planlamıyolarmış ama Allah verirse 2. si olur diyolar. ben de içten içe sinirleniyorum.
planı yapıcaz tabi, işler yolunda gitmezse diye B planı C planı falan da yapmalıyız. :)
mesela ben ve eşim aniden kazada falan ölürsek çocuğa sigortadan para falan kalmalı ya da bi yerde birikim hesabı olmalı. bunları düşünmemiz, olabileceklere elimizden geldiği kadar hazırlıklı olmalıyız.
ben de memurum, eşim de memur olarak atandı ama işte durumlar toparlanana kadar bizim çocuk fikri askıda :)
eltinin de kaynınında yaptıgı sömürgeden baska bişey degil mesela gelinimiz özel güvenlik kardeşim 1800 tl kazanıyor ama neredeyse çocugun tüm giysi bez ve oyuncak parasını vs anneanne ye ve babaanne ye ait bense hiç bir gün ima bile etmedimbenim kayınbiladere de yardım ediyolar babası, annesi, anneannesi.
durumları yok diye. onlar da korunmuyolarmış. planlamıyolarmış ama Allah verirse 2. si olur diyolar. ben de içten içe sinirleniyorum.
planı yapıcaz tabi, işler yolunda gitmezse diye B planı C planı falan da yapmalıyız. :)
mesela ben ve eşim aniden kazada falan ölürsek çocuğa sigortadan para falan kalmalı ya da bi yerde birikim hesabı olmalı. bunları düşünmemiz, olabileceklere elimizden geldiği kadar hazırlıklı olmalıyız.
ben de memurum, eşim de memur olarak atandı ama işte durumlar toparlanana kadar bizim çocuk fikri askıda :)
Gulücüğü alay etmek için koymadım, dini egitim konusunu uzatmamaktan bahsettiğini düşündüm, bu konuda düşünceni tahmin ettiğim için gülücük koydum, sana dinsiz inançsız demek manasında değil, ne bileyim ben senin inancıni, bilmiyimde zaten beni ilgilendirmeyen bir konu herkesin inanci, kısaca dini egitim verene göndermek istemeyeceğini düşündum, anlatabildim mi?Uzatacak birsey olurdu uzatsam,benim gönderdiğim dini eğitim de veriyor der bitirirdin, sen istemezsin gülücük dersen ben sana benim dini durumumu nerden biliyorsun diye sorabilirdim, çünkü ben bunları deklare etmem, bu konuda da hiç dini önermelerle yorum yapmadım
Konu sahibine kırıcı derken benim dini durumumla ilgili sen istemezsin :) demek en basit tabirle kırıcı
Bana b.k yemek düşer elbette ama ben içten içe senin anne olmanı çok istiyorum nedense
Evet eğitimleri oyle, oğlum severek gidiyor, öğretmeniyle konuştum istemezse zorlamayin diye, sık sık bilgi alıyorum, evde beraber tekrarlıyoruz, zaten oyun gibi algiliyorlar o yaş grubu
Bu adapları zaten oglum biliyordu o yüzden rahatsız olmadım, iki öğretmeni var biri dini eğitim veriyor digeri bilissel beceri eğitimi kışisel gelişim, zeka atölyeleri var en çok o ilgimi cekti, klasik renkler sayilar ingilizce de var, iste kesme yapıştırma, boyama vs.hepsi var, bunlari düşününce oğlum sayiları renkleri ingilizce bir cok kelimeyide biliyor, bu durumda bunları da evde veriyordum zaten, en önemlisi sosyalleşiyor, paylaşmayi bilmiyordu bunu öğrendi, arkadaşım yok diye uzüluyordu arkadşları oldu, benim icin bunlar daha önemliydi.Ben cesaret edemedim açıkçası..
Bi de kendimi kötü hissettim.
Tuvalet adabı, yemek adabı, uyuma adabı..
Sanki ben veremeyecek miyim..
Bunun dışında bilişsel beceri eğitimi ya da kişisel gelişimle ilgili mesela hiçbişi vs.edi..
konyada devlet ana okulu bilen varmı oglum 29 aylıkBu adapları zaten oglum biliyordu o yüzden rahatsız olmadım, iki öğretmeni var biri dini eğitim veriyor digeri bilissel beceri eğitimi kışisel gelişim, zeka atölyeleri var en çok o ilgimi cekti, klasik renkler sayilar ingilizce de var, iste kesme yapıştırma, boyama vs.hepsi var, bunlari düşününce oğlum sayiları renkleri ingilizce bir cok kelimeyide biliyor, bu durumda bunları da evde veriyordum zaten, en önemlisi sosyalleşiyor, paylaşmayi bilmiyordu bunu öğrendi, arkadaşım yok diye uzüluyordu arkadşları oldu, benim icin bunlar daha önemliydi.
Her insanın duygu durumu farklı, emin ol doğunca çok farkli oluyor, çogu zaman bende hissettim böyle, yıllardır anneymişsin gibi oluyor doğduktan sonra.Ama kac aylik oldum daha bir duygum depresmedi
Aksine pismanligim tavan....
Devlet bu kadar küçük almıyorkonyada devlet ana okulu bilen varmı oglum 29 aylık
zaten bi akrabamız 3 yas dedi ama bide sizlere sorayım dedimDevlet bu kadar küçük almıyor
Benimkilerden örnek vereceğim sadece..
Belki başkalarında farklıdır..
Yaş araları ne kadar az olursa birbirlerine daha bağlı oluyorlar..
Ve siz sonrasında daha az yoruluyorsunuz..
Benim biri kız biri erkek olmasına rağmen birbirlerinin en iyi arkadaşları..
Herşeyi birlikte yapıyorlar..
Aynı şeylerden hoşlanıyorlar..
Büyüdükçe artık ortak arkadaşları bile var :)
Eğer çok zorlanmayacaksanız ve kendinizi hazır hissedebileceksiniz aralarını çok fazla açmamanızı tavsiye ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?