Umarım iyi niyetinizin karşılığını o çocuğun bir nebze daha başarılı olduğunu görerek alırsınız.
Yazmadan geçemeyeceğim, benim de ders verdiğim bir öğrencim vardı. Öyle bir sorunu yoktu ama yine de biraz zor anlayan bir kızdı. Dershaneye gidecek durumu yoktu, beş kuruş para almadan aylarca matematik, geometri, fizik, kimya, aklınıza ne gelirse anlattım, soru çözdük falan. Okul derslerinde iyileşme başlamıştı ve bu beni çok mutlu ediyordu, onun için ne yapabilirim başka diye çırpınıyordum resmen.
Ama bu kız sınavında başarılı olamadı, gerçekten çok üzüldüm. Bir de üstüne ailesi üstüme geldi "senin yüzünden olmadı" diye. O an yaşadığım şaşkınlığı ve yıkımı anlatabilmem mümkün değil. Sayelerinde kötü bir refleks oluştu bende, birinin yardımına dokunmak söz konusu olduğu zaman "acaba yapmasam mı?" diye geçiyor aklımdan...
Nankörlüğün de bu kadarı yani. :çok üzgünüm:
akannehir
Yok artık inanamıyorum, senin yüzünden diyorlar bir de, gerçekten çok şaşırdım.
Canım denize at sen de, balık bilmezse halik bilir elbet :1hug:
İyiliğe karşı önyargıların oluşmasın, sen ne kadar güzel bir iyilik yapmışsın, tebrik ederim seni opuyorumnanaktan
Ben de inanamıyordum, ama iyice ikna olana kadar sürdürdüler tavırlarını ablacım.
İnsanlar evlatlarına yakıştıramıyorlar, günah keçisi arıyorlar belki bunu anlarım ama o kadarı gerçekten fazlaydı, zira ben olmasam okul dersleriyle başı belada olan bir kızdı. Okul hayatında o kadar somut gelişme yaşamışken beni böyle suçlamış olmalarını gerçekten kaldıramıyorum. Pişman değilim gerçi, bir işe yaramıştım çünkü
Bu yüzden yapacaklarını buna göre sınırlandırma bence de. Karşına böyle insanların çıkması şansızlık olmuş. Ama bu senin iyi niyetini ve verdiğin emeğin değerini değiştirmiyor. Herkeste böyle davranmaz, bir teşekkür beklerken sadece, tuhaf işte.
Sınava sen girmediğine göre, böyle bir sorumluluğuda sana yüklemek kadar saçma birşey olamaz. Benim eşimde öğretmen, aynı zamanda özel dersler veriyor, parasıyla olduğu halde kimse şimdiye kadar böyle bir kıyas yapmadı, yapılmasıda saçma olur zaten. Senin için şansızlık olmuş. Ama yaptığınla gurur duy, bu zamanda karşılıksız birşey yapacak insan çok az. Değerini bilmeyen bilmesin.
Ben de inanamıyordum, ama iyice ikna olana kadar sürdürdüler tavırlarını ablacım.
İnsanlar evlatlarına yakıştıramıyorlar, günah keçisi arıyorlar belki bunu anlarım ama o kadarı gerçekten fazlaydı, zira ben olmasam okul dersleriyle başı belada olan bir kızdı. Okul hayatında o kadar somut gelişme yaşamışken beni böyle suçlamış olmalarını gerçekten kaldıramıyorum. Pişman değilim gerçi, bir işe yaramıştım çünkü
canım madem daha önce de ders verdin
daha hızlı algılayan,algılayamayan çocuklara göre farklı metodların vardır zaten :jeyyar:
en basit şekildie anlatırsın..o da bişeyler yapabildiğinin farkına varınca
kendine güveni gelir okulda da toplar derslerini..
sbs 1.si olmaz belki ama atıyorum 300 puanlık bir kapasitesiyi 320 ye çıkarmak bile
güzel bir başarıdır ve ders alana da verene de özgüven kazandırır
iyi bir puandan ziyade bahsettiğin çocuğun özgüvene ihtiyacı var bence
salak demiş çünkü kendine,morala ihtiyacı var benneyaptımki
Granada çok teşekkürler canım, karşı tarafın sonuca sevinip sevinmemesinden çok üzülmemelerini hedef alıyorum.
Umarım bu çocuk iyi bir liseye yerleşir :Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?