Bu cümleleri kimseye anlatamadım...

35smyrna35

Guru
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
58
34
288
İzmir
Herkese selam,

Şu sıralar nasıl geçtiğini anlayamadığım bir dönemden geçiyorum. Tüp bebek tedavisi sürecindeyim ve fark ettim ki son zamanlarda hayatım tamamen bu konunun etrafında dönüyor.
Bu süreci yaşayanlar bilir; gerçekten zor, hem bedenen hem ruhen yorucu ve sabır isteyen bir süreç.

Bu hafta babamla ilgili bazı sağlık problemleri çıktı, çok detayına girmeyeceğim ama oldukça yıpratıcıydı. Yaşadığım stresin etkisiyle ellerimde egzama başladı. Yarın ben rahim filmi çektirirken, babam anjiyoya girecek…
Tüp bebek sürecimizi kimseyle paylaşmadık, sadece birkaç kişi biliyor. Sürekli sorularla uğraşmak istemedik.

Üstüne bir de evime uzak, oldukça yorucu ve anlayışı zor bir patronumun olduğu bir işte çalışıyorum. İşten çıkmak iyi gelir diyebilirsiniz ama süreçteki anksiyetem nedeniyle evde kaldığımda kurup kurup ağlayacağıma eminim.
Bir yandan da tedavi masrafları derken çalışmak maddi olarak rahatlatıyor, o da ayrı bir gerçek. Ailem şehir dışında, yani gerçek anlamda yalnız hissediyorum.

Kızlar, bazen dimdik durmaya çalışırken içimden belimin büküldüğünü hissediyorum. Haziran ayında transferim var ama psikolojik olarak gerçekten yorgun hissediyorum.
İş, ev, aile, eşim, tedavi derken… sanki nefes alamıyormuşum gibi.

Sizden ne bekliyorum, ben de tam olarak bilmiyorum. Ama bunlar, anlatamadığım, içimde büyüyen ve artık yorduğu için taşıyamadığım cümleler…
Bazen her şeyden uzaklaşıp gitmeyi istiyorum, sadece bir süreliğine bile olsa.
Sadece içimi dökmek, biraz olsun rahatlamak istedim.
Okuduğunuz için teşekkür ederim. ❤️

Hem babanıza hem de tüp bebeğin duygusal ve fiziksel zorluğu yüzünden kendinizi bunalmış hissediyorsunuz kafanız istemeden de olsa sürekli bunlarla meşgül oluyor biliyorum ama o an hemen konu değiştirir gibi zihninizi değiştirmeye çalışmanız gerekiyor en azından kafanızı dağıtacağınız bi işiniz var

Umarım haziran ayındaki transferiniz çok başarılı olur ve zamanında bebeğinizi sağlıkla mutlulukla kucağınıza alırsınız🌸 Size bol bol huzur ve mutluluk diliyorum. Sular seller gibi geçsin süreciniz.
Babanıza da çok geçmiş olsun🙏

babanız biraz toparlanana kadar şu tüp bebek olayına biraz ara verin bence
bu süreçte hamilelik egzamayı bırakın size işkence olabilir

Merhaba,
Öncelikle babanıza allah şifalar versin.. Çok şükür ki anjiyo olacak tıkanık damarını açacaklar gerekirse stent takılır ve hayatına devam edecek. Çok şükür ki büyük bir kalp ameliyatı değil bu tarafından bakıp kendinizi iyi hissetmeye çalısın...

Tüp bebek tedavisinde beden olarak hemde ruh olarak sağlıklı olmanız çok önemli rabbim size kolaylıkla nasip etsin... Basit ve güzel düşünün güzel olsun. Patronunuz ile açık iletişim kurmak sizin için bu tedavinin duygusal ve emek gerektiren bir süreç olduğunu iletirseniz, zaten elinizden geleni işiniz için yaptığınızı görüyordur. cokta sorun çıkarmayacaktır.

Küçük günübirlik geziler keyifli olabilir, bilirim stresli günlerde insan kendisi için iyi birşeyler yapmayı istemez yanlış yapıyormus gelir sadece o anı düşünür orda sıkışır sadece geçmesini bekler ve geçene kadar hayat o anda durur. lütfen böyle bir duygu sıkışıklığı içine girmeyin ara ara yorulur duygusal olarak çökersiniz fakat sizde kıymetlisiniz devam etmek için deşarj olmanız önemli size iyi gelecek bir şeyler mutlaka yapın...

Planlarınızı öteleseniz biyolojik saat çalışmaya devam ediyor.. ve zaman geçtikce çevremizde bizi üzecek konuların olmamasının garantisi de yok..

Babanız ve sizin için cok dua iç ferahlıgı sağlıklı torunlu dedeli günler için biraz daha sakinlik emek coookça dua...

Merhaba,
Öncelikle babanıza allah şifalar versin.. Çok şükür ki anjiyo olacak tıkanık damarını açacaklar gerekirse stent takılır ve hayatına devam edecek. Çok şükür ki büyük bir kalp ameliyatı değil bu tarafından bakıp kendinizi iyi hissetmeye çalısın...

Tüp bebek tedavisinde beden olarak hemde ruh olarak sağlıklı olmanız çok önemli rabbim size kolaylıkla nasip etsin... Basit ve güzel düşünün güzel olsun. Patronunuz ile açık iletişim kurmak sizin için bu tedavinin duygusal ve emek gerektiren bir süreç olduğunu iletirseniz, zaten elinizden geleni işiniz için yaptığınızı görüyordur. cokta sorun çıkarmayacaktır.

Küçük günübirlik geziler keyifli olabilir, bilirim stresli günlerde insan kendisi için iyi birşeyler yapmayı istemez yanlış yapıyormus gelir sadece o anı düşünür orda sıkışır sadece geçmesini bekler ve geçene kadar hayat o anda durur. lütfen böyle bir duygu sıkışıklığı içine girmeyin ara ara yorulur duygusal olarak çökersiniz fakat sizde kıymetlisiniz devam etmek için deşarj olmanız önemli size iyi gelecek bir şeyler mutlaka yapın...

Planlarınızı öteleseniz biyolojik saat çalışmaya devam ediyor.. ve zaman geçtikce çevremizde bizi üzecek konuların olmamasının garantisi de yok..

Babanız ve sizin için cok dua iç ferahlıgı sağlıklı torunlu dedeli günler için biraz daha sakinlik emek coookça dua...
Mesajınızı gözlerim dolarak okudum, öyle iyi geldi ki... Ne kadar içten, ne kadar samimi yazmışsınız.
Tüp bebek sürecine ara vermek bana sanki emeğime haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor.
Şu ana kadar 2 operasyon geçirdim, hormon iğneleri derken gerçekten çok emek verdim...
Ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum şu an. Ama yazdıklarınız için yürekten teşekkür ederim. 💛

Ben de tüp bebek sürecinden geçiyorum ve seni çok çok iyi anlıyorum. Kullandığımız ilaçlar bu süreci daha da yorucu hale getiriyor. Biliyorum her şey geçecek ama ne zaman

Mesajınızı gözlerim dolarak okudum, öyle iyi geldi ki... Ne kadar içten, ne kadar samimi yazmışsınız.
Tüp bebek sürecine ara vermek bana sanki emeğime haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor.
Şu ana kadar 2 operasyon geçirdim, hormon iğneleri derken gerçekten çok emek verdim...
Ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum şu an. Ama yazdıklarınız için yürekten teşekkür ederim. 💛
kesinlikle ara vermemelisiniz yolun belli kısmına kadar gelmişsiniz dönmek sürüci hızlandırmayacak.... Hem babanız operasyon olacak ve hayatına kaldığı yerden devam edecek insallah bu süreçte sizin ona vereceğiniz en büyük moral bebegim oldu demek olacak. Eminim onlarda bu haber için içleri yanıp tutusuyordur... Zorluklar yaşanırken güzellikleri ötelemeyeyin nolur.... Hem aynı anda operasyona gireceksiniz ve o size siz ona dua edeceksiniz Allahım kesinlikle kabul edecektir ben böyle inanıyorum... Ben teşekkür ederim esenlikler dilerim.. Şifa kolaylıkla gelsin ruhunuza..

Ben de tüp bebek sürecindeyim, öncelikle dileklerimize en kısa zamanda ve kolaylıkla ulaşmamızı dileyerek seni çok iyi anladığımı ve bu günlerin gelip geçeceğini söylemeye geldim.
Her zamankinden daha hassasız daha kırılganız ve her şey her zamankinden daha zor biliyorum ama sonunda güzellikler bulacak bizi, belin bükülmesin bebeğini taşıyacaksın sen.
Babana acil şifalar diliyorum senin gönlüne de ferahlık :KK200:

Herkese selam,

Şu sıralar nasıl geçtiğini anlayamadığım bir dönemden geçiyorum. Tüp bebek tedavisi sürecindeyim ve fark ettim ki son zamanlarda hayatım tamamen bu konunun etrafında dönüyor.
Bu süreci yaşayanlar bilir; gerçekten zor, hem bedenen hem ruhen yorucu ve sabır isteyen bir süreç.

Bu hafta babamla ilgili bazı sağlık problemleri çıktı, çok detayına girmeyeceğim ama oldukça yıpratıcıydı. Yaşadığım stresin etkisiyle ellerimde egzama başladı. Yarın ben rahim filmi çektirirken, babam anjiyoya girecek…
Tüp bebek sürecimizi kimseyle paylaşmadık, sadece birkaç kişi biliyor. Sürekli sorularla uğraşmak istemedik.

Üstüne bir de evime uzak, oldukça yorucu ve anlayışı zor bir patronumun olduğu bir işte çalışıyorum. İşten çıkmak iyi gelir diyebilirsiniz ama süreçteki anksiyetem nedeniyle evde kaldığımda kurup kurup ağlayacağıma eminim.
Bir yandan da tedavi masrafları derken çalışmak maddi olarak rahatlatıyor, o da ayrı bir gerçek. Ailem şehir dışında, yani gerçek anlamda yalnız hissediyorum.

Kızlar, bazen dimdik durmaya çalışırken içimden belimin büküldüğünü hissediyorum. Haziran ayında transferim var ama psikolojik olarak gerçekten yorgun hissediyorum.

Sizden ne bekliyorum, ben de tam olarak bilmiyorum. Ama bunlar, anlatamadığım, içimde büyüyen ve artık yorduğu için taşıyamadığım cümleler…
Merhaba yaşınız kaç acaba? Tüp bebeğe kaç yıl sonra karar verdiniz?

Ben de tüp bebek sürecindeyim, öncelikle dileklerimize en kısa zamanda ve kolaylıkla ulaşmamızı dileyerek seni çok iyi anladığımı ve bu günlerin gelip geçeceğini söylemeye geldim.
Her zamankinden daha hassasız daha kırılganız ve her şey her zamankinden daha zor biliyorum ama sonunda güzellikler bulacak bizi, belin bükülmesin bebeğini taşıyacaksın sen.
Babana acil şifalar diliyorum senin gönlüne de ferahlık :KK200:
Ben bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim ama zormuş..
Güzel dileklerin için çok teşekkürler :KK200:

Allah babanıza acil şifalar versin.
Gönlünüzü ferahfeza etsin. Sağlıklı ve huzurlu bir annelik diliyorum.

Geçen sene bu zamanlar aynen sizinki gibi bir durumdaydım. Baska bir şehirde ailelerden kimsenin haberi olmadan tüp bebek süreci yaşadık. İzinlerimi ayarlamaya çalışırken o dönemki amirim tarafindan mobbinge maruz kaldım. Tedavi süresince olacak mı olmayacak mı diye cok strese girdim çok üzüldüm çok ağladım ama sonra bunların bir faydası yok dedim. Derin bir nefes aldım ve sadece bebeğime kavuşmayı hayal edip dua ettim. Önümde bir sınav vardı ders çalıştım. Ve hepsi geçti gitti.. Yazdıklarınızı bebeğim kucağımda uyurken gözlerim dolarak okudum şu an. İnşallah babanız en kısa sürede sağlığına kavuşur, seneye bu zamanlar torununu(ya da torunlarını:)) görmeye gelir. Allah kalbinize ferahlık versin gönlünüzden geçen hersey nasip olsun. Sakin olun ve herseyin en guzel şekilde olacağına inanın.

BEnde tüp bebek annesiyim.kendi tup bebegimle ugrasirken farkli sorunlarim cikmisti o donemler (zehirli guatr) aile ici farkli hemde baya bi farkli sorunlar cikti.anlayacaginiz hepsi ust uste geldi.ilk denemem tutmamisti.artik olmayacagini dusunmustum.o gunler geldi aklima..
2.denemem ile ikiz kizlarim 5 yasinda.diyecegim o ki rabbime teslim olun.verdigine de vermedigine de raziyim derdim.bu surecte gorev yerim k.dogum oldu falan yuzlerce yenidogan bebek aldim kucagims.dedimki imtihanim zorlasiyorsa sonucu guzel olacak demektir.hic ihtimal yokken 2 tane verdi rabbim.o yuzden zor ama lutfen kalbinizi ferah tutun.cok zor biliyorum ama pozitif olun nesenizi enerjinizi bir kenara birakmayin.Allahim kucaginizi doldursun bekleyen butun herkesin..

ILk donemler calistigim yerde bende mobinge maruz kalmistim.mesela ben tup bebek icin 2 gunde 1 2 saat izin kullanirdim gelirken benden pasta isterdi drum izin karsiliginda(hemsireyim).kasap et derdinde sekli tam olarak.yüku arkadaslarim cekerdi karsiligini asla beklemeden beni yormamak icin ne cabalar gosterirlerdi.bana derdi ki aman olmazsa olmaz ne ugrasiyosun ki bu kadar vs vs.duygusuz kadin.
Birgun demistimki bu benim savasim gucumun yettigince savasicam anne olmak bu hayattaki en cok arzuladigim sey ve bunun icinde emek verecegim.ciddi bir ses tonuyla.
Bir daha bisey demedi.sizde buna benzer bi konusma yapabilirsiniz.guclu durun ama karsisinda.uzerine bisey diyemesin

Herkese selam,

Tüp bebek tedavisi maddi ve manevi zor bir süreç. Bu sürecin içinde olan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Yorucu bir süreç...Sırf bu tedavim yüzünden çalışma hayatıma giremiyorum. ( Sırf izin alma durumundan ve stres yaşamamak için) eşim sıcak bakmıyor. Çocuğun olsun işe mi gidiyorsun ne yapıyorsan yap diyor. Çünkü iğne kullanımı sırasında yaşadığım o yorgunluk ve ağlamaları gördüğü için iş hayatının yükünü istemiyor.
Benim de Haziran ayında transferim var ins. Ama ilk transferden sonra bir aydınlanma yaşadım. Sanırım durumun yabanciligindan dolayı. Baktım ki bu iş düşünerek olmuyormuş. Hemen olacak zannediyorsun ama olmuyormuş :) şimdi beyinsel olarak tedaviden kopuş yaşadım. Beklentim yok. Olacak olmayacak. Yaz tatilimi düşünüyorum. Tatil rotami düşünüyorum. Tatilimi iple cekiyorum. Kendinize ufak tatil planları yapın. İyi gelecektir. Sanki tedavi olmuyormus gibi. Sanki hiç yaşanmamış gibi.

Back
X