Otobüs firmalarına sormaya başladım karakoldan izin alın dediler. Karakol derken orada küçük bir alan var polislerin durduğu, orasıymış. Gittim yanlarına ama ağlamaktan derdimi anlatamıyorum. Sevgilim, gidecek izin lazım lütfen diye saçmaladım. Polisler de sağolsunlar su verdiler tamam kızım izin verelim ama geri getir bu kağıdı sen, başımıza iş açılmasın dediler.
O an bana ne kadar byük bir iyilik yaptıklarını şimdi düşününce anlıyorum. Kim bir başkası için kendini tehlikeye atacak bir şey yapar ki.. sağolsunlar
Aldım kağıdı otagarda firmaların bürosunu arıyorum. Alt kattaymış. Koskoca otogar, koşturmaktan nefes nefese gittim bir firmanın ofisine. Sordum izin kağıdını verip. Yok dediler listede. Bugün ve yarın için böyle bir isimde ayırtılmış yer yok. Kızlar o an umudum çok kırıldı. Çünkü sürekli seyahat ettiği bir firma olur insanın. O kadar emindim ki o firmayla gideceğine
Diğer firmalara da soracaktım onların ofislerine doğru giderken faceten mesaj bildirimi geldi. Yüreğim kalktı o an. Küçük de olsa bir umut. Baktım benimki atmış mesajı. Neredesin diye. Hemen cevap yazdım otogardayım diye. Neresinde demiş. Ellerimde yine zangır zangır titreme. O kadar heyecanlıyım ki. Tuvaletlerin orada, gelecek misin dedim.
geliyorum yazmış. O an dünyalar benim oldu sanki. Daha şiddetli bir ağlama geldi, oraya çöküp öyle beklemek geldi içimden
ama ayakta durmalıyım, ağlamayı da bir kesebilsem
. O günü hatırlıyorum da sanırım hayatımda ağlamadığım kadar ağladım, nasıl sevmişim böyle kendime şaşırdım
tuvaletlerin orada bekliyorum, gelir mi acaba diye. Uzaktan da izin aldığım polisler bana bakıyorlar. Herhalde azıtırsam yada olay çıkarırsam müdahale etmek için. Ne bileyim, halim o kadar kötü görünüyor olmalı. Gelen geçen bir dönüp bakıyor.
Bende olsam bende bakardım, ama o an gözyaşlarımı tutamıyordum ki. Sesli bir ağlama değil bu. Gözlerimden şırıl şırıl akıyor resmen, toparlayamıyorum kendimi. İnsanın canı acıyınca bağırarak ağlamasına gerek kalmıyor, için kanar gibi ağlıyorsun, sanki kalbinin diğer yarısı ritmini kaybediyor da eksik atıyor. Nefesin yarım, ruhun yarım, hayallerin yarım
Etrafa bakıyorum geliyor mu diye. Umudum kırılmaya başlamış, bitmiş hissediyorum. Arkamı döndüm o taraftan geliyor mu diye bakmak için. Ve gördüm