• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu da dert değil ama .. çok gerildim

Ozaman eve gittiginde durumu anlat ona. Sen böyle yapinca telefonu kapatmak zorunda kaliyorum de. Anlasin durumu. Sana ulasamadiginda yine cok üstüne gittim diye düsünür en azindan. Benim annemde panik atakti. Tek basina sokaga cikamiyacak kadar kötüydü hemde. Zamanla düzeldi. Insallah ablanda düzelir.

ablamda evden çıkmaz. zorla çıkarıyoruz. hadi suraya gidelim , markete bakkala gidelim.
mesela ben bu yaşıma kadar ablamla bir çay bahçesine gidip çay içmemişimdir. lisedeyken üni deyken hiç gelmezdi. çok üzülürdüm. yiğenim var şimdi yere düşse ablam daha çok bağrıyor.
empati yapmaya çalışıyorum. ama ben bazı şeylerin elinde olduğunu düşünüyorum
dr a gidiyor ilaç kullanıyor ama kendisinin kendisine de faydasının olması gerekli. bu nu yapmıyor

hayır canım, 6 yıllık evli. ilk 2 yılı vajinusmusla geçirip. vajinusmusu yenip hemen hamile kalanlardan :) 4 yaşına girecek bir yiğenim var. ama üzülüyorum eniştemi de çok sıkıyor ,

Fazla mükemmelliyetçi olur kafadan hasta olanlar :) Benim gibi :) O yüzden de sıkarız. Ben de bir çok bana yanaşan erkeği böyle kaçırdım. Ama napayım sürekli kafama takcak bir şey yapıyorlardı.

Amin canım teşekkür ederim. vallahi ablamla böyle uzun uzun oturup konuşmak istiyorum. ama bu sefer ben konusayım istiyorum. çünkü hep o anlatıyor . işyerinde kileri müdürünü yemekhaneciyi görümcesini :) hep anlatır.
ben dinlerim. telefonla da çok konuşur, ben sevmiyorum uzun uzun telefonda konuşmayı , ama o oyle değil.
abla diyorum telefonla konuşana kadar akşam yemeğini yapardın diyorum
ay niye oyle diyon kız diyor baana :)
Canım ya ablanda kendimi sende de kardeşimi gördüm resmen :) ablan sevdiklerini kaybetmekten çok korkuyor herkes korkar ama o korku seviyesini ayarlayamiyor. Nasıl davranicagani ne yapacağını bilemiyor çaresiz hissediyor bu donemde sen onu yalniz birakma yaninda olduğunu hissettir canım. Bak bu sorun çözümsüz bir sorun degil sen de biliyosundur :)
Ablanin bence içindekileri dışarı vurması gerekiyor bir şekilde düşüncelerinden uzak durmalı ben boyle yendim. Canım burada sana çok is düşüyor, Allah sana kolaylık versin ;)

Canım ya ablanda kendimi sende de kardeşimi gördüm resmen :) ablan sevdiklerini kaybetmekten çok korkuyor herkes korkar ama o korku seviyesini ayarlayamiyor. Nasıl davranicagani ne yapacağını bilemiyor çaresiz hissediyor bu donemde sen onu yalniz birakma yaninda olduğunu hissettir canım. Bak bu sorun çözümsüz bir sorun degil sen de biliyosundur :)
Ablanin bence içindekileri dışarı vurması gerekiyor bir şekilde düşüncelerinden uzak durmalı ben boyle yendim. Canım burada sana çok is düşüyor, Allah sana kolaylık versin :KK66:

teşekkür ederim canım, ama bende çok sıkıntılar yaşadım . ve kendimi hala toparlamış değilim. yani istiyorum ki biraz o beni anlasın, kardeşi olduğumu hissedeyim. yani ben bazı şeyleri kafamda yenmeye çalışırken baştan başlıyor , bir şarkı söylüyor, bir konuyu açıyor. ben artık yaşadığımı , gördüğümü unutmak istiyorum ama izin vermiyor
ben ablamın her zaman yanındayım. ama inan kendime faydam olmuyor artık.
rabbim dermansız dertler , hastalıklar vermesin. bu günlerimizi aratmasın ama bende bir yere kadarım. annem bana da destek olsun istiyorum. annem aradı telefonu açınca ablanla konusurken telefonu kapatmışsın diyor. ya sorsana kızım ne oldu? diye.
yok yani bilmiyorum.

ay öyle baskılarda benim çok sinirimi bozar mesaj at yoğunum çıkar çıkmaz arıcam de dahada açma telefonunu

Anlatırken bile kızamıyosun ama baksana kızgınsın ve canım ablam diyosun ne güzel bişey bu...:KK51:

napiyim canım tek ablam var.. hiç böyle buraya yazmak bile istemezdim. üzülüyorum gerçekten
öğleden sonra hiçbirşeye faydam olmadı. bende doluymuşum demek ki. hep bardak doldu doldu artık alamıyorum baksana.

:) o nu ilaç içtikten sonra görünce bende mi içsem diyorum

Geceleri çok geç yatmadığım halde, gündüz uyanmak istemeyip, 2-3'de uyanırdım. Ve dvd'e bir film takar onu izlerdim yatağın içinde. Acıktığımda mutfağa gidip alır gelir yatağın içinde yerken film seyrederdim. Yataktan çıkasım , yıkanasım gelmezdi. Hatta o dönem fotoğraflarımda gözlerim yumuk yumuk. Uyuyunca unutuyordum çünkü.
Sonra enerji ilaçlarına başlattı psikiyatr. Hem de iki tane. Bildiğin uykuyu alan iki ilaç . Bir de antidepresan.
Ha bir de yeşil reçete ile alınan resmen morfin tarzı bir ilaç yazdığını söyledi. Ama acil sinir krizlerinde sadece yarım içecektim.
Dinlemedim tabi sinir krizlerim o kdr çoktu ki ben bütün içtim, böyle ağızda eriyor dil altı gibi. Bütün içtim çünkü geçmiyordu.

Ama her şeye rağmen uyumaya devam ettim. 2 tane ilaca rağmen. O bütün içmeme rağmen de asla sakinleşemedim.
Sadece dışarı ifade etmeyi bitirmiştim. Ama içimde fırtınalar, volkanlar...
Dışarıdan şeker bir kız görünüyordu Sorcha ...
En kötüsü de buymuş, dışarıdan sakin ve gülümseyen gözüküp, içte yaşamak daha kötüymüş.

Ablanın da çocukluğunda bir şey olmalı. Nasıl yara aldıysam çocukluk da , sanırım bildiğimden daha fazlasını almışım.
Ve son 4 ayda sanki geçmişim tekerrür etti. Bu sefer bizzat başrol bendim üstelik.
Hani 100 yıl uyutsalar keşke diyorum.
Cidden annem babam için yaşıyorum.
İlaçları almayı bıraktım bir anda kestim. Ama fark ettim ki bazı korkularımı yenmişim, artık kapkaranlık sokakta korkmadan yürüyebiliyorum, cesurum. Ne olucaksa olsun yeter demeye başladım. İnsanların benim hakkımda düşündüklerini çok umursamıyorum ya da kendimi 9.kat olan evimizin balkonundan aşağı bıraksam nasıl olur diye de düşünmüyorum. Hayvanları zaten severdim ama daha çok seviyorum. İçkiyi dibine kadar değil 1-2 kadehte bırakmayı öğrendim.

Hasta değilim diyerek egomu tatmin etmiyorum, çünkü hastayım. Ve iyileşmeyi öğrenmeye çalışıyorum.
Tanısı ne olursa olsun, benim tasvirim; içimde bir şey var. Çıkmıyor, çıkacağını sandığım anda boğazımda düğüm oluyor.
Yalnızlığı sevmeye , ona alışmaya başladım. Eskiden hırçındım şimdi sertim. İçimde donmuş bir kalp var sanki.:)
Bunları neden anlattım bilmiyorum ama eğer ablan da cidden hastaysa sanırım böyle hissediyor .

Geceleri çok geç yatmadığım halde, gündüz uyanmak istemeyip, 2-3'de uyanırdım. Ve dvd'e bir film takar onu izlerdim yatağın içinde. Acıktığımda mutfağa gidip alır gelir yatağın içinde yerken film seyrederdim. Yataktan çıkasım , yıkanasım gelmezdi. Hatta o dönem fotoğraflarımda gözlerim yumuk yumuk. Uyuyunca unutuyordum çünkü.
Sonra enerji ilaçlarına başlattı psikiyatr. Hem de iki tane. Bildiğin uykuyu alan iki ilaç . Bir de antidepresan.
Ha bir de yeşil reçete ile alınan resmen morfin tarzı bir ilaç yazdığını söyledi. Ama acil sinir krizlerinde sadece yarım içecektim.
Dinlemedim tabi sinir krizlerim o kdr çoktu ki ben bütün içtim, böyle ağızda eriyor dil altı gibi. Bütün içtim çünkü geçmiyordu.

Ama her şeye rağmen uyumaya devam ettim. 2 tane ilaca rağmen. O bütün içmeme rağmen de asla sakinleşemedim.
Sadece dışarı ifade etmeyi bitirmiştim. Ama içimde fırtınalar, volkanlar...
Dışarıdan şeker bir kız görünüyordu Sorcha ...
En kötüsü de buymuş, dışarıdan sakin ve gülümseyen gözüküp, içte yaşamak daha kötüymüş.

Ablanın da çocukluğunda bir şey olmalı. Nasıl yara aldıysam çocukluk da , sanırım bildiğimden daha fazlasını almışım.
Ve son 4 ayda sanki geçmişim tekerrür etti. Bu sefer bizzat başrol bendim üstelik.
Hani 100 yıl uyutsalar keşke diyorum.
Cidden annem babam için yaşıyorum.
İlaçları almayı bıraktım bir anda kestim. Ama fark ettim ki bazı korkularımı yenmişim, artık kapkaranlık sokakta korkmadan yürüyebiliyorum, cesurum. Ne olucaksa olsun yeter demeye başladım. İnsanların benim hakkımda düşündüklerini çok umursamıyorum ya da kendimi 9.kat olan evimizin balkonundan aşağı bıraksam nasıl olur diye de düşünmüyorum. Hayvanları zaten severdim ama daha çok seviyorum. İçkiyi dibine kadar değil 1-2 kadehte bırakmayı öğrendim.

Hasta değilim diyerek egomu tatmin etmiyorum, çünkü hastayım. Ve iyileşmeyi öğrenmeye çalışıyorum.
Tanısı ne olursa olsun, benim tasvirim; içimde bir şey var. Çıkmıyor, çıkacağını sandığım anda boğazımda düğüm oluyor.
Yalnızlığı sevmeye , ona alışmaya başladım. Eskiden hırçındım şimdi sertim. İçimde donmuş bir kalp var sanki.:)
Bunları neden anlattım bilmiyorum ama eğer ablan da cidden hastaysa sanırım böyle hissediyor .

ablamın, panik atağının ilk ne zaman başladığını hiç unutmuyorum. .hepimiz kapıda oturup. mısır yiyorduk ablam birden bağırmaya başladı. msır boğazımda kaldı diye. konuşamadı , eli boğazında. rahatla diyoruz yok. dr a gittik evet bir parça ses tellerine zarar verecek şekilde geçmiş. sonra başladı işte ablam gece kalkıp ben ölücem, kalp krizi geçiricem diye ağlayarak uyanırdı. ama benim aklımda ne kaldı diyim mi. maşşallah ablam çok güzel bir kadın. bize misafir gelmişti. o kadın ve adam ablama öyle çok öyle dikkatli baktılar ki onların nazarı değdi diye düşünürüm.
geçmiş evet, babam çok üzdü bizi. ben kendimi sokağa atardım , ablam dışarı çıkmazdı. ben daha küçültüm annem çok olayların içine soktu ablamı, ben bi nevi ajanı gibiydim annemin.

Ablam ne zamana kadar böyle ilaç içicek hayatın renklerinin farkına varacak bilemiyorum . ama çok istiyorum
oğluyla daha çok oynasın gülsün ilgilensin kendisine baksın. bana ablam gibi davransın

O içeride kalmış , sanırım dışarıya çıkan senin , onu içeriden alıp dışarıya çıkartman gerek :)

Belliydi zaten ailevi olarak başlaması. Babanın çok üzmesi de , erkeklere karşı savunma geliştirmiş tahminimce ve o yüzden vajinusmus olmuş.

Son yaşadıklarımdan sonra erkekleri canavar gibi görüyorum ben de. İleri de sevgilim olursa bana dokunduğunu düşündüğüm de sinirleniyorum. :)

Ben güzel miyim bilmiyorum ama Pamuk Prenses masalındaki Pamuk Prenses gibi saf yanım aşırı var.
Kötü düşünemiyorum , art niyetli ya da bencilce. Hiç tanımadığımı bile savunuyorum.
İnsanlar iyiiliğimi çekemiyorlar bebekliğimden beri. Sessizim çünkü, canımı acıt istediğin kadar ama dönüp arkamı gidiyorum ve bu geride kalanı delirtiyor. Bana da sanırım o kötülerin hırsı değiyor.

İlaçlarla bir yere kadar , bence fazla sevilmeye ihtiyacı var. Ve ne olursa olsun sevilmeye.
Kendimi bildim bileli sevgi açlığı yaşıyorum. Kendimi çirkin bulmam ya da değersiz hissetmem de bundan kaynaklanıyor.
Psikoloji bir umman aslında. Çok zor. Her korkunun her hastalığın arkasında hiç bilmediğin bir şey olabilir.

askiminaskiyim askiminaskiyim

O içeride kalmış , sanırım dışarıya çıkan senin , onu içeriden alıp dışarıya çıkartman gerek :)

Belliydi zaten ailevi olarak başlaması. Babanın çok üzmesi de , erkeklere karşı savunma geliştirmiş tahminimce ve o yüzden vajinusmus olmuş.

Son yaşadıklarımdan sonra erkekleri canavar gibi görüyorum ben de. İleri de sevgilim olursa bana dokunduğunu düşündüğüm de sinirleniyorum. :)

Ben güzel miyim bilmiyorum ama Pamuk Prenses masalındaki Pamuk Prenses gibi saf yanım aşırı var.
Kötü düşünemiyorum , art niyetli ya da bencilce. Hiç tanımadığımı bile savunuyorum.
İnsanlar iyiiliğimi çekemiyorlar bebekliğimden beri. Sessizim çünkü, canımı acıt istediğin kadar ama dönüp arkamı gidiyorum ve bu geride kalanı delirtiyor. Bana da sanırım o kötülerin hırsı değiyor.

İlaçlarla bir yere kadar , bence fazla sevilmeye ihtiyacı var. Ve ne olursa olsun sevilmeye.
Kendimi bildim bileli sevgi açlığı yaşıyorum. Kendimi çirkin bulmam ya da değersiz hissetmem de bundan kaynaklanıyor.
Psikoloji bir umman aslında. Çok zor. Her korkunun her hastalığın arkasında hiç bilmediğin bir şey olabilir.

askiminaskiyim askiminaskiyim

insan beyni o kadar farklı ki, o kadar muhteşem ki, ablam ve ben kardeşiz ama çok farklıyız. bende mesela anlatamam içimde yaşarım herşeyi.. ablam anlatır ama çok da güzel konuşur. ben yapamam bunu.
hatta mesela birşeyi anlatmaya başlarım sonra ortalarında ya ben bunu neden anlatıyorum ki oluyorum. kapatırım konuyu. dinlemeye başlarım tekrardan.
ablamı da dinliyorum , annemi de dinliyorum, kendi kendime konusuyorum ben.
bazen yeter sus diyorum kafamdaki ne , çok konuştuğum için yorgun hissediyorum kendimi.
annem akşam kızacaktır bana. ben de evime gidicem zaten :)
Allahım kimseyi sevdiklerinden ayırmasın ..
ayrıca eminim sende çok güzelsindir.!

Çok teşekkür ederim . Sen de öylesindir eminim :))

Kendine dikkat et. Belki de içinde bilmediğin şeyler, yani içine attıkların dışarıya çıkmasın.
Ablanı seviyorsun ,hep de sev zaten ama kendini ihmal etme. askiminaskiyim askiminaskiyim

[post: 38391993, member: 148231"]Çok teşekkür edebilim. Sen de öylesindir eminim :))

Kendine dikkat et. Belki de içinde bilmediğin şeyler, yani içine attıkların dışarıya çıkmasın.
Ablanı seviyorsun ,hep de sev zaten ama kendini ihmal etme. askiminaskiyim askiminaskiyim

Back
X