Bu davranış nedir

Aynen hayal gücüyle alakali bu durumlar benim kızımın da epey fazla hatta ciddi fazla ama psikoloji de iyi bişey deniliyor umarım oyledir. Ama normal hayatta ki insanlar canımı sıkıyor bu tür oyunları oynayanlara zeki gözüyle bakılmıyor da aklı bı karis havada olarak görülüyor ne yazık ki
benım etrafımda bu tarz aklı bır karıs havada dıyecek kotu ,seyler dusunecek kımse yok
oylelerıyle gorusmuyorum kendı ruh saglıgım acısından
cehalete tahammulum yok
sıze de tavsıye ederım

ay tek degilimm cok sevindim her sabah bi dinozor faciamiz var. on tane dinozor t shirtinden o gün hangisini kafaya taktiysa illa onu giycek, bu sabahki faciamiz anne yesilini giycem oglum kirli öyle gidemezsin krese giycem diye kendini parcaladi ve kirliyle gitti. bir sürü dinozor oyuncagi var ezbere biliyor bi tanesini bulamasin ailecek hata sülalecek dinozor arayisina giriyoruz. annem bana arabayla bir saat uzak, orda unutmusuz gidip aldigimi bilirim...
Umarım geçici bi durumdur daha ne kadar sabredebilirim bilmiyorum 😅

Aynen hayal gücüyle alakali bu durumlar benim kızımın da epey fazla hatta ciddi fazla ama psikoloji de iyi bişey deniliyor umarım oyledir. Ama normal hayatta ki insanlar canımı sıkıyor bu tür oyunları oynayanlara zeki gözüyle bakılmıyor da aklı bı karis havada olarak görülüyor ne yazık ki
Bu şekilde düşünenleri hiç kafaya takmayın . Özeller bu çocuklar içlerinde hayvanlara ve doğaya karşı büyük bir sevgiyle varlar herkez gibi standart olmak zorunda değiller benm çocuğum veteriner olmak istediğini söylüyor sürekli dışarı da kardeşleri çevreye zarar verdiklerinde ( çiçek yaprak vs kopartmak) büyük bir tepki ile karşılarında duruyor ona bunu ben aşılamadım bu onun benliğinde var sizin de yavrunuzun hayvanlara büyük ölçüde ilgisi ve sevgisi var mutlu olun hayvan sevmeyen insan sevemez onların vicdanları ve yürekleri kocaman.

Şu yorumdan hatırladım sizi ben ya. Daha önce de otizmli mi neden hayal kuruyor saf gibi biraz bu çocuk vs. Temalı konular açıyorsunuz. Lütfen artık birazcık düşün çocuğunuzun yakasından. Normal hayatta hiç kimse 4 yaşındaki çocuk kendi kendine hayal kuruyor taklit oyunları oynuyor diye aklı bir karış havada bu çocuğun diye düşünmez. Linç amaçlı söylemiyorum ama gerçekten yardım almanız lazım kendiniz için. Kendini aşırı baskılayan olması gerektiği gibi yaşayamayan, sizi endişelendirmemek için sizinle iletişimini sınırlı tutan gergin bir çocuk yetiştireceksiniz böyle. Çocuğuma yansıtmıyorum deseniz bile endişelerinizi hissediyordur o. Lütfen yardım alın. Bugün bu konuda ikna oldunuz ama yarın başka bir konuda yine çocuğunuz toplum için yeterli değilmiş ya da yanlışmış gibi hissedeceksiniz çünkü sorun çocukta değil burada.

Şu yorumdan hatırladım sizi ben ya. Daha önce de otizmli mi neden hayal kuruyor saf gibi biraz bu çocuk vs. Temalı konular açıyorsunuz. Lütfen artık birazcık düşün çocuğunuzun yakasından. Normal hayatta hiç kimse 4 yaşındaki çocuk kendi kendine hayal kuruyor taklit oyunları oynuyor diye aklı bir karış havada bu çocuğun diye düşünmez. Linç amaçlı söylemiyorum ama gerçekten yardım almanız lazım kendiniz için. Kendini aşırı baskılayan olması gerektiği gibi yaşayamayan, sizi endişelendirmemek için sizinle iletişimini sınırlı tutan gergin bir çocuk yetiştireceksiniz böyle. Çocuğuma yansıtmıyorum deseniz bile endişelerinizi hissediyordur o. Lütfen yardım alın. Bugün bu konuda ikna oldunuz ama yarın başka bir konuda yine çocuğunuz toplum için yeterli değilmiş ya da yanlışmış gibi hissedeceksiniz çünkü sorun çocukta değil burada.
Teşekkür ederim bende farkındayım sorun kimde. Ama şu da var kızım yasitlarin epey fazla geniş hayal dünyası. çok zeki kızım belki de bu zekasindan hayal dünyası geniştir diye umut ediyorum

O dediğiniz şey kardeşi oldu diye altına yapmaya başlayan, kreşe gitmek istemiyor diye emzige başlayan çocukların olayı.
Sizin kiziniz sadece kedi olmak istiyor,oluversin. Yemeğini falan yere koyun yerde yesin oyun olarak:))) dizinize yatırın tüylerini tarayin(yani biraz saçını,biraz kıyafetini). Role girin,ne var bunda? Bence yaratıcı zekayı arttırır böyle şeyler.
biz küçükken köpekcilik oynardık,bildiğin bogazimiza esarp geçirir yürütürdu oyundakiler (iyi bogulmadik)
Ablam avucuna kuruyemiş koyardı,köpek gibi elinden yalaya yalaya yerdim 😅 tabağin içine su koyup yere koyar yerden su icerdik :))) şimdi kendi kızıyla köpekcilik oynamama izin vermiyor :KK70:

Hakket çok deli çocuktuk be :D

Niye izin vermiyor ki?
Halbuki o oyunları oynayan kızdan ne akli basında bir insan olmuş, zekaya iyi geldiğinin göstergesi.
Ben köpekcilik oynamasına izin vercem şimdi kızımın:D

Bana değişik gelmedi.. Çocuk işte kedilerle kendini özdeşleştirmiş demek ki çok sevmiş..Bu kadar masum şeyleri dert etmeyin..

O dediğiniz şey kardeşi oldu diye altına yapmaya başlayan, kreşe gitmek istemiyor diye emzige başlayan çocukların olayı.
Sizin kiziniz sadece kedi olmak istiyor,oluversin. Yemeğini falan yere koyun yerde yesin oyun olarak:))) dizinize yatırın tüylerini tarayin(yani biraz saçını,biraz kıyafetini). Role girin,ne var bunda? Bence yaratıcı zekayı arttırır böyle şeyler.
biz küçükken köpekcilik oynardık,bildiğin bogazimiza esarp geçirir yürütürdu oyundakiler (iyi bogulmadik)
Ablam avucuna kuruyemiş koyardı,köpek gibi elinden yalaya yalaya yerdim 😅 tabağin içine su koyup yere koyar yerden su icerdik :))) şimdi kendi kızıyla köpekcilik oynamama izin vermiyor :KK70:
:D

Back
X