Bu defa son noktadayım! eşim ve borçları.

önceki konunuda okumuştum.
Tek diyeceğim. Allah kolaylık versin kardeşim.. Umarım bir çıkar yol bulursun.
Allah eşine akıl fikir versin. Sana da sabır ve sağlık sihat

önceki konunuda okumuştum.
Tek diyeceğim. Allah kolaylık versin kardeşim.. Umarım bir çıkar yol bulursun.
Allah eşine akıl fikir versin. Sana da sabır ve sağlık sihat
Allah razı olsun arkadaşım, çok sağol.
Pek sabırla çözülecek bi konu değil ama bakalım hayat nereye sürükleyecek.

açıkçası durumunuza üzüldüm çünkü sizin sorununuz borç değil, borç hepimizde var bir şekilde ödeniyor fakat sizin esas sorununuz elini taşın altına koymayı bilmeyen , düşüncesiz , sorumsuz bir koca..
dükkanınız nasıl bilmiyorum ama deposu falan varsa eşyalarınızın bir kısmını oraya koyabilir diğer luzumsuzlarıda satabilirsiniz( yemek odası takımı gibi) gerçi varmı onuda bilmiyorumda.. yada ucuz yollu küçük bir ev tutup eşyalarınızı oraya depolayabilirsiniz.
sonrasında ailenizin yanına gidin bu süre içinde hem maddi hem manevi olarak rahatlarsınız.. eşinizde ailesiyle yaşasın borçları kapatsın,ilerde tekrar yuvanızı kurarsınız çünkü görüyorumki eşinizi seviyorsunuz ve boşanmak istemiyorsunuz.
eşinizde nasıl olsa ödeniyor deyip tasalanmıyor.
kesinlikle boşanın veya eşinize ters davranın bağırın falan demiyorum gayet yumuşak fakat ciddi bir tavırla bu borçlar bitmeden gelmeyeceğinizi belirtin.
bebeğinizde hayırlı evlat olsun bu arada Allah O meleğin yüzü suyu hürmetine sizinde yüzünüzü güldürsün..

Madem bu kadar ayrıntılı yazdınız ben de ayrıntılı bi şekilde anlatayım;
Kredi kartlar benim adıma, evlendiğimde her ikisinide sıfırlamıştım, zaten belirttiğim konuda da anlattım.
2 yıl önce biz borç içinde boğuşurken evlilik yıldönümümüzde bana 2000liraya yakın ödeme yaparak bi telefon almış.
(ben borcumuz olduğu için bişey alamayacağımı belirtmiştim)
2 ay sonra doğum günümde hiç bişey almayalım dememe rağmen tek taş yüzük aldı yaklaşık 500 lira kadar.
Bi sonra ki sene ya bi çiçek al sadece dedim gitti 450 liralık saat aldı.
Bunlar için evet gerçekten çok sevindim, beni düşünmüş almış deyip kıramadım içimde patladı söylemek istediklerim isyanım.Biz kimizde böyle pahalı hediyeler hayırdır?
Bu sene uçan kuşa borcumuz varken 1 haftalığına bodrum için tatil yeri ayırtmış.
3 ay boyunca bunun kavgasını ettik, hem bebeğim küçük olduğu için hem de maddi açıdan gitmek istemedim.
Olayı evi terkederim ben nereye sen oraya ya kadar getirdi.
Geldik ben kurban kesmek istiyorum deyip kurban kesti..
suan çalıştığı dükkanı satın alırken çok büyük bi kısmını nakit verdi.
(düğünde takılan takılarımızı bozdurup)
Kalan 3 binlira kadarını milyon kere söylememe rağmen karttan çekti taksit yaptı ödemedi..
Elimizde ki nakit beklerken neden karta borç yapıyoruz çok saçma dedim anlatamadım.
Sonra o parayla gidip kahvaltı dolabı aldı, elinde patlayacak alma dedim.Elinde patladı şimdi satamıyorda..
ve bunların hepsi benim kartlarımdan yapıldı.
Daha anlatayım mı? :)
Dışardan bakıldığında harcamaların geneli benim için ama benim insiyatifimin dışında.
Bak scrolllock' un eşi neler almış ona dedirtebilmek millete caka satabilmek için.
Bunu tavırlarından da gayet anlayabiliyorum zaten çünkü bişey aldığında annene gösterdin mi? ablan gördü mü? ne dedi? gibi sorular soruyor.
Aileme sıkıntı çektirmiyorum bakın scrolllock' un herşeyi var imajı vermeye çalışıyor.
Ve bunun faturasını bana ödetiyor.
Şimdi bi de vergi borcu çıktı..
Daha ne diyim?

Esin acayip sorumsuz bir insan.
Ama hata sizde, ne diye veriyorsunuz kendi kredi kartinizi ?
REst cekmeniz gerekiyor, evladiniz deyil bu adam esiniz.
Bu tur sorumsuzluklarina razi olmamaliydiniz basindan beri.

Daha önce açılmış şöyle bi konum var ; http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/borc-borc-borc.760678/

Bu konunun sonucunda araba ve dükkan satılacak ortada biriken parayla benim daha önce tecrübe ettiğim ve çok da vakıf oldugum bir is yapacaktık.bu işin tüm muhasebesi bende dönecekti.. bu yüzden boşanmak yerine biraz zaman vermeyi uygun bulmustum..

Şimdi gelelim günümüze.
Borçlar hayli çok olunca bebegimde yaşına girdi çalışayım eşime destek olayım biraz borçlarım hafiflesin dedim.
Eşimin geçmişten kalan vergi ve bandrol borcu varmış torba yasası kapsamında yapılandırma yaptı bugün.yani vergi borcunun faizini sildirdi sadece ana parasını ödeyecekmiş.ne kadarmış dedim 9BİNLİRA dedi..

kapat telefonu kapat diyebildim :KK43: o kadar üzüldüm ki işyerimde hüngür hüngür ağladım.

Ben daha hayatımızda var olan borçları nasıl ödeyecegimize dair fikir sahibi degilken bide buna 9binlira havaya saçılacak bi tutar daha eklendi.evlendigimden beri bu adamın hatalarını telafi etmekten, hesapsızca yaptıgı borçları ödemekten çok sıkıldım.bi çözüm bulamaz hale geldim.Artık gerçekten ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım. O kadar mutsuzum ki :KK43:

Boşanmak çaremi?

Edit: belirttigim önceki konuda yazdıgım icin bi daha yazmiyim dedim ama eşim suan esnaf günlük kazanıyor.aylık alsa düzenlenebilir planlanabilir ama bigün 50 bigün 150 bigün hic para getirmiyor eve onlarda tamamiyle borca gider zaten.durum böyle olunca hesapları ben yönetemiyorum.
Ah kuzum seninki gibi bir akilli adamda bende var benimkide esnaf ... bu esnafin hali ne olacak bilemiyorum

Back
X