Bu derdim hic bitmiyor, böyle şeyler yaşayan atlatan vsr mi?

Askmeguestions

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2020
67
23
8
28
Merhaba herkese, nereden başlasam bilmiyorum kac doktor gezdim hic doğru tedavi olmuyor.
Benim küçüklüğümden beri bağırsak ve mide sorunlarım hic bitmedi. Küçükken hatırlıyorum hicbir sey yiyemiyordum, agridan ölüyordum. Yedigim her seyi kusuyordum.
3 yil önce gastit yasadim. 6 7 aydir da karnim gebe gibi şiş. Bekarım ve gebelik durumu yok. Doktora gittim gaz var dedi. Rontgen cekerek gazi nasil teshis edebiliyor bilmiyorum ama sadece bir rontgen istedi. 2 hafta geçti ama hala problemlerim devam ediyor. Hatta daha da arttı. Sabahları mide bulantim oluyor. Yemek yiyesim gelmiyor. Göğüslerimden sonrasi göbeğime kadar o kadar dolu hissediyorum ki. Zayif biri olmama ragmen kilolu gibi duruyorum bu sislik yüzünden. Aşırı gergin ve dolu tika basa hissediyorum.
Keske bir yolu olsa da bagirsagimi midemi çıkarıp yenisi ile değiştirsem. Ne kadar zor anlatamam. Hiçbir sey yemesem su icsem bile dolu hissettiriyor. Izmirdeyim nereye gideyim ne sorunum var nasil bulunacak yardim edebilir misiniz?

S
Çiğ sebze meyve, süt, yoğurt gibi ürünlerde gaz yapar. Su da vücudunun ihtiyacı yoksa seni şişirebilir yani terlemiyorsan hareketin az ise su ihtiyacı azalıyor insanın. Bunlara dikkat ediyor musun
Sdece susadigimda içiyorum. Cig cok yemek zaten. Süte toleransim var hic içmem. Dikkat ediyorum ama bu sorunlar hala devam ediyor.

sende işe yarar mı bilmem, zeytinyağlı kudret narı var aktarda, sor öyle al, yan etki falan allah korusun korkarım ben. her gun 1 tatlı kaşığı iyi gelmişti bana.

Gıda alerjiniz olabilir mi?
Çig sebze meyve yemeyi bırakmalısınız
Stres bile sindirim sistemine etkisi var
Soguk su içmeyin kısacası siz kendinizi takip edin

safranıza bakildi mi? karacigerinize bakildi mi? 2 sene doktor doktor gezdim.midemden mahfoldum.sosyal hayatim sifir oldu.mide ilaci verip verip geri yolladilar.ultrasonda safra da rahatsizlik cikmiyordu.meger sorun saframdaymis ve hic doktorlar anlamamis.endoskopi ile anlasildi.iyi bir gastroentroloji doktorunua gorunmelisiniz.alerji de bakilmali.

10 gün en cok 2 hafta glutensiz ekmek, hic sekersiz, süt ve sütten yapilmis yiyecekleri, et ve balik yemeyin. Yani sade meyva ve sebze. Sabahleyin kahvalti a meyva salatasi yap, oglene ve aksama hafif sebze corbasi veya buharla kaynatilmis sebze. O zaman icinde bakin, sikayetci oldugunu rahatsizliklar varmi? Yoksa, demekki, rahatsizliklariniz yemekle bagli. Ondan sonra yavas yavas Sabahleyin mesela yulaf ezmesi biraz meyva ile, ogleye veya aksama hafif kizartilmis balik cok salata veya sebze ile. Öyle rahatsizligin nerden geldigini bulursunuz. Ben daha cok Gluten ve sütlü ürünleri problemli görüyorum. Ama siz isterseniz bir deneyin.

Tam kan tahlili yaptırdınız mi?
Böbrek hastalığı da olabilir.
Karin sisligi, istahsizlik böbrek hastalığı belirtilerinde de yer alir. Mide sorunlari da yasatabiliyor. Kilo kaybı var mi, idrara cikma sıklığı ve rengi nasil?
Mide icin de bir gastroenteroloji uzmanina başvurun belki gıda intoleransiniz olabilir. Gluten intoleransi (colyak) da mide kisminda sislik yapabilir.

bu arada ben de yeşillik yedigimde kendimi cok şiş hissederim doktora ve diyetisyene soyledigimde yesillik bir sey yapmaz cevabını almistim. Insan kendini bilmez mi? Yorumlarda görünce sevindim valla yanlis gozlemlememisim

Size zararsız tavsiyede bulunacağım. Sabahları aç karna çiğ patates suyu için 10 gün yapın eşimdefe aşırı gaz şişkinlik vardı ve geçti zararsız bişey sonuçta madem tüm yolları denediniz birde bunu deneyin

çiğ patates suyunu nasıl sıkıcaz, ne kadar içicez.
ya öyle bela ki bu gastrit reflu iyileşemiyor, birşeyler iyi geliyor, ama devam etmeyince yine aynı.
çaresi bulunsa keşke.
mide ilacı içe içe midemi delicem

Evet yaptirdim kan tahlili de. Böbrek ve karaciğer sorunum çıkmadı cok şükür. Ben de böbrekten suphelenmistim ama doktor gazin oralara vurduğunu ve baska yerlerde agriya sebep olabileceğini söylemişti. Gercekten de gaz hapini ictigimden beri sirtima ağrı vurmuyor

Eşimde aşırı şişkinlik gaz mide agrısı ve bulantısı vardı. Ama öyle böyle değil. Doktor baktığında aşırı gaz var dedi. İlaçlar verdi fayda etmedi. Biz sıkacak almıştık ama siz rendeleyip sıkın öylede olur 1 bardak aç karna içti yarım saat sonra kahvaltı etti. Tadı kötü ama o gün bu gündür çok iyi. Eşim 4 sene çekti bu sıkıntıyı ve düzeldi. Bilmiyorum size iyi gelir mi ama sonuçta zararsız bişey denemekte sıkıntı olmaz. Geçmiş olsun

olursa dua edicem size.

Alerjik bir durum olabilir, gıda intoleransınıza baktırabilirsiniz. Kuzenimde aynı şikayetlerden muzdaripti. Kusma atakları, mide bulantısı az yemesine rağmen aşırı doygunluk ve şişlik hissi. Hacettepe Üniversitesinin immünoloji bölümünde alerji testleri yapıldı ve gluten alerjisi çıktı. Alerjinin malesef tedavisi yok tek çare hassasiyetinizin olduğu gıdalardan uzak durmak. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…