bu derdin bir çözümü var mı acaba...

noralliya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
124
0
96
39
İstanbul
Sevgilimle 6 ay önce tanıştık. 2 ay sonra aileleri tanıştırıp, nişanlanmaya karar verdik. Bu yaz da düğün yapmayı planlıyorduk. Şu anda öğrenci olduğum için özellikle annem çok karşı çıktı. Bir şekilde ikna etmeyi başardım.
Bu sırada biz tanışmadan önce sevgilimin kardeşi, sevgilimi bir işe girmesi için ikna etmiş ve büyük miktarda sermaye almış benimkinden. Ve o işi batırdı :1shok: Normal bir mebla olsa Allah Kerim derim ama miktar da çok büyük. Ve biz şuanda dımdızlak ortada kaldık. Hevesimiz, umutlarımız kursağımızda kaldı. Hatta geleceğimiz bile görünmüyor senağlama Ne yapacağımı bilmiyorum. Annemi bile neredeyse karşıma almıştım ama şuanda nişanlanamadık bile. O kadar mutsuzum ki... Ne yapıcaz? Nasıl kavuşucaz sevgilimle? Bir yuvamız olacak mı? Çok korkuyorum, mutsuzum. Bir de işin kötüsü sevgilimin kardeşi hala işleri kötüleştiriyor. Onun yaptığı borçların (beraber iş yaptıkları için) sevgilim derdini çekiyor. Ben de çalışıp sevgilime maddi destek olsam diyorum ama onların ailevi borçlarına karışmamalıyım diye düşünüyorum. Hepimiz bu kardeşe mi çalışıcaz :bbo:

Canım gerçekten üzüldüm. Ama inan herşey sonunda olacağına varıyor. Birincisi daha tanışalı 6 ay olmuş, boşver sen en iyisi para işlerine karışma. Birincisi sevgilin ve ailesi çok iyi biri bile olsa belki gurur meselesi yaparlar ikincisi belki de daha tam tanıyamamışsındır boşuna paranı kaptırmış olursun üçüncüsü parayı batırana ödül vermek olur bu yaptığın. Bunu yapmak yerine çalışıp sen biraz biraz para biriktirip bir kenara koyup evlilik için yatırım yapabilirsin.
Ve herşeyde bir hayır vardır derler belki de bu kadar erken evlenmenin kötü bir tarafı olacaktı. Bilemezsinki... Hem böyle olunca ailenin de gönlü olmuş olur. Herkesin içine siner, geç olsun güç olmasın bence. Ayrıca zaten birbirinizi seviyorsanız sonuçta evlenirsiniz değil mi? Acele etme. Emin ol herşey daha iyi rayına oturacaktır...

niye evlenmek için bu kadar acele ettiğinizi anlamadım
bir sene erteleseniz biraz düze çıktıktan sonra evlenseniz olmaz mı
şart mı bu yaz evlenmek

bencede evliliği erteletin sonra pişman olursunuz tabi bu benim düşüncem .işler bir rayına otursun ondan sanra herşey olur Allahın izniyle .azıcık sabredin.
ben sevgilime kavuşmak için 5 sene bekledim.(beklenen gün gelecekse çekilen acılar kutsaldır)..
ama para işine karışma derim.:1no2:

Evet ben de düşündüm bunu. Şimdi para biriktirip onlara versem sanki yaptıkları şeyi ödüllendirmiş gibi olacak. O kadar aptal harcamalar yapmışlar ki... Ama sevdiğimin sıkılmasına dayanamıyorum. Çok üzülüyorum. Borç derdi Allah korusun insanları intihara bile sürüklüyor. Bir sene içinde filan dertleri hafifler diye küçük bir umudum olsa, sabrederim ama korkuyorum, ya düzelemezlerse diye...
Birbirimizi sevdiğimize çok inanıyorum, sevgimize güveniyorum. Bu yüzden inşallah elbet evleniriz, bu duygu biraz beni rahatlatıyor ama nasıl sorusunu düşündükçe umutsuzluğa kapılıyorum.

Evlenmek için acele etmeyin,işler toparlansın biraz,bekleyin..
Annenin itirazında da varmış bir hikmet demekki..
Katkıda bulunma konusuna karışmasan daha iyi olur...

Beklerken yüzük takıp bekleyebilirsiniz...
Bu da fazla bir maddi külfet getirmez.(gayet mütevazi bir nişan olabilir)

niye evlenmek için bu kadar acele ettiğinizi anlamadım
bir sene erteleseniz biraz düze çıktıktan sonra evlenseniz olmaz mı
şart mı bu yaz evlenmek

Sevgililik süresi belki eğlenceli ama bir o kadar da zor. Evlilik olmayınca tam olarak birbirinin hayatlarına dahil olamadıkları için insanların ilişkileri yıpranıyor. Ben de sevgilim de böyle düşündük. İstedik ki ilişkimizin resmiyeti olsun, kurumsallaşsın. Ailece, hatta sülalece ilişkimiz tanınsın. Böyleyken o kadar havada ki

5 sene... Zor olmadı mı? Ne biliyim 5 senede insan kaç kere ayrılığın eşiğinden dönmüştür kim bilir (((

Evet yüzük bir nebze bizi rahatlatır. Galiba öyle yapıcaz. Gerçi onu bile hemen takamayız çünkü sevgilim ve ailesi öyle sıkıntılı ki bu işlere bile moralleri yok. Durumlar kötü olunca anneme karşı bu ilişkiyi de savunamıyorum. Annem çok soğuk bakıyor bu duruma. Bana destek olacağına o kadar yabancı davranıyor ki.. Kızına mı kıyamıyor, evlendirmek istemiyor anlamıyorum ki. Onu da anlamıyorum

allah yardımcınız olsun böyle krizin küresel olduğu bı dönemde inşallah düzelir işler..allah yuva kuranı ve iş kuranı darda bırakmaz hayırlısıyla düzelir.

allah yardımcınız olsun böyle krizin küresel olduğu bı dönemde inşallah düzelir işler..allah yuva kuranı ve iş kuranı darda bırakmaz hayırlısıyla düzelir.

Amiinnn inşallah. Ben de hep buna inanıyorum. Her işte bir hayır vardır diyorum. Biz o kadar istiyorduk ki yaa, demek ki hakkımızda bu hayırlıymış. Böyle düşünmek istiyorum. Ama dilim bunu söylüyor, aklım hep başka türlü çalışıyor, niye olmadı, keşke olsaydı. Olcak mı? Şüpheler, kuruntular... Tevekkül eksikliği yaşıyorum. Her insan varlığı da yokluğu da yaşarmış ya, biz en başta sınavımızı savıyoruz galiba benneyaptımki

Güzelim gelin ata binmis ya kismet demisler...yarinimiz bile belli degilken 1-2 sene sonra olacaklara sadece Allah kerim...

Arada resmiyet olmadiktan sonra kesinlikle ve kesinlikle hicbir sekilde maddi yardimda falan bulunmam bu 1...
Evlenmek icin hicmi hic acele etmem hele henüz ögrenci isem bu 2...
Maddi durumu simdiden böyle batik olan bir adamla evlenip yarin öbür gün basima gelecekleri kara kara düsünürdüm...buda üc...

Evlenmek hic zor degil arkadasim..bir gelinlik bir calgi bir dügün....zor olan sonrasidir...parayla saadet olmaz belki ama parasizda hicbir halt olmaz...zengin olmasi gerekmiyor ama bari borcu olmasin...

Eger bu sekilde böyle onunla evlenirsen cok degil en az bir sene sonra nasilki simdi evleneyim diye kendini paraliyorsan o zamanda keske evlenmeseydim diye kendini paralarsin....

Zamana birak hicbirsey icin acele etme...bazen hayir dedigmiz ser, ser dedigmizde hayirdir

Canim inan her iste bir hayir vardir.
6 ay cok uzun bir süre degil, hatta kisa bir süre diyebiliriz evlilik icin.
Belkide sevgilinin islerinin kötü gitmesinde, ve evliligin biraz uzamasinda hayir vardir.
Daha cok tanima firsatin olur.
Bence acele etme. Bir 6 ay daha bekleyin, bu süre zarfinda isler yoluna girer insAllah, sizde yüzük takar seneye evlenirsiniz Allah'in izniyle.

akıllı kadın yine yazacaklarımı yazmış...tekrar etmiyorum...öpt.a.s.

annenizin soğuk bakması gayet normal.
henüz öğrencisiniz, evlenmeyi düşündüğünüz kişinin parası yok, işi yok..
elle tutulur tek bir yanı yok bu durumun.
ben anneniz olsaydım demeyeceğim ama ablanız oslaydım bende destek olmazdım.
sonuçta evlilik sevgililik gibi değil.
bir düğün dernekle, 2 bilezik takmakla bitmiyor bu iş.
nasıl ev kuracaksınız, kayınvalideyle mi oturmayı düşünüyorsunuz?
şimdi evlenseniz yarın ne yapacaksınız?
elde yok avuçta yok; iş yok güç yok.
siz öğrencisiniz.
neyle geçineceksiniz?

nişanlı olarak devam edelim, hemen evlenmeyelim derseniz de nişanlılık ne kadar sürecek?
1 sene, 2 sene....
bu sefer demeyecekler mi madem evlenemiyecektiniz niye nişanlandınız diye..

valla kusura bakmayın ama ben annenizi çok haklı buldum..
kızının gözleri kör bir şekilde maddi sıkıntının ortasına balıklama atlamasını engellemeye çalışıyor..

Annenizin ellerinden öpüyorum, en doğrusunu yapıyor, sizin büyük bir hata yapmanızı engellemeye çalışıyor...

Ben eşimle 5 yıl çıktım, o üniv. ben yüksek lsans mezunuyduk, onun da benimde gayet iyi maaşı olan işlerimiz vardı, tanıştığımızda ben 25 o 29 yaşındaydık...
Yani evlenmek için ne yaş ne eğitim ne de maddi hiçbir engel yoktu...
Ama ne yaptım, sevgiliyken ev aldırdım, evi aldı kredi borcunu bitirdi, ondan sonra beyaz eya borcuna girdik, o tv buzdolabı ben çamaşır bulaşık makinelerin alıp taksit ödedik.. Taksitler bitince nişan yaptık, 4 ay nişanlı kalıp evlendik, evlendikten sonra da 1 yıl mobilya taksitlerimizi ödedik...

Yan demem o ki, elde yok avuçta yok olmaz böyle şeyler, çok yıpranırsın, ev kuruyor, evleniyorsun, istediğin koltuk alınamaz, para yok, gelinlik alınamaz para yok.. En güzel günün sana zehir olur...

Daha tanışalı 6 ay olmuş
Siz öğrencisiniz
O işini batırmış, gırtlağına kadar borç içinde, artık işsiz ve krizin tam göbeğinde iş bulması çok zor...

Bu durumda evlenip ne yapacaksınız, ne yiyip ne içeceksiniz, nasıl kira ödeyeceksinz, elektrik su faturaları, mobilya taksitleri....
Evlilik evcilik değildir, maalesef daha dikkatli davranmalı ve iyi düşünmelisiniz...

nişanlanmayın sözlenin sizde aile arasında..

tmm haklısın onlarında moralleri yok ama senin moralin nolucak sende birşeyler olsun istiyorsun

arkadaşların yorumlarına katılıyorum,resmileştirmek istiyorsan bir yüzük takarsınız.Ama ben olsam okulumu bitirmeden evlenmeyi düşünmem,ertelerim,bu zaman zarfında sevgilin de işlerini yoluna koymuş olacaktır.Borç konusunda ise;borç onun borcu,destek vermen doğru gelmiyor bana.Evlenmeden karşımdakine maddi destek veremem,vermem.

Yaa ben bi ara bu evlilik meselesini o kadar kafaya takmıştım ki, çünkü çok istiyorduk. Ama yeni yeni biraz daha mantıklı düşünmeye başlıyorum galiba. Özellikle yorumlarınız da bana fikir verdi. Sonuçta çoğunuz evlisiniz ve bu işlerin nasıl, hangi maddiyatlarla, sıkıntılarla olduğunu biliyorsunuz. Sizi dinlemek daha akıllıca olacak galiba. Nedense annem sizin söylediklerinizi söyleyince ters tepiyordum ama siz söyleyince hak vermeye başladım. Ortalama benim yaşıtım sayılırsınız zaten. Yeni evlenenler var anladığım kadarıyla. Verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkürler. Şeniz Galiba biraz soğukkanlı olmalıyım. Yavaş yavaş olur inş herşey. Nişan, düğün...

İşi benim sevgilim batırmadı yalnız, kardeşi batırdı. Sevgilim de işine devam ediyor ama borçları çok var kardeşi yüzünden. Bilmiyorum nasıl çözecekler bu sorunu ama inş 1 2 seneye toparlarlar. Ben yine de bu arada sevgilime destek olucam inş.

Son düzenleme:
çok doğru karar verdin canım inşaallah kararından vazgeçmezsin ,inan zaman herşeyin ilacı.
biz 5 senede ayrılıktan dönme gibi bişey söz konusu değildi ama kavgalarımız olmadı desem yalan olur heralde.ben daha çok insanların etkisinde kalıyordum (ooo daha çok beklersin gibi).dalga konusu olmuştum .ama sonra üniversiteyi bitirdi ,askerliği kısa dönem yaptı ve geldi .çok güzel bir işede girdi.
6 ay içinde düğünü yaptık ve engüzeli beni işten çıkardı.insanların da ağzı kapandı nihayet ama zooor günlerdi .sabretmenin mükafetı diyorum ben .Allah seni de hakkında hayırlısını eylesin inşaallah:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…