Arkadaşlar merhaba. Benim genel sorunum gevezelik, boş boğazlık… Ezelden beri hep çenemin ecrini çektim. Hiç bir zaman susup kabuğuna çekilen birisi olamadım. Kendimi bildim bileli küçüklükten beri çata pata hakkını savunan, yeri geldiğinde bu konuda kırıcı olabilen bu yüzden de coğu zaman hakliyken haksız duruma düşen biri oldum. Küçüklüğümden beri daha ilkokuldayken başlamıştı benim herseyi anlatma hastalığım. Anneme okuldan eve gelene kadar tüm günü detaylı anlatır canından bezdirirdim. Çocukken bu durum evet sempatik de geliyordu belki ama şimdi düşündükçe farkediyorum ergenlikte de böyleydim, yetişkin oldum hala aynıyım. Birisi aman derdim var demesin başlıyorum herseyi detaylıca anlatmaya, her derdimi sırrımı dökmeye sonra pişman oluyorum kendime bir daha yapmayacağım anlatmayacağım diye söz veriyorum ama kendimi tutamıyorum. Şimdi evlendim iki görümcem var. Biriyle pek muhattap değiliz ama biriyle inanılmaz iyi anlaşıyoruz. Zaman zaman kayınvalidemle atışmalarımız anlaşmazlıklarımız oluyor. Ben anlaştığım görümcemle bunları paylaşıyorum bana akıllar veriyor. Annesini bildiği için hep bana destek oluyor çünkü kendi de aynı konulardan muzdarip beni anlıyor, yeri geliyor araya girip annesine düstur çekiyor. Ama ben her defasında kendime söz veriyorum anlatmayacağım diye ne de olsa annesi diyorum. Arkadan adım dert yanan şikayet eden diye çıkacak diye korkuyorum ama yine dayanamayıp anlatıyorum. Tembih de ediyorum ama olur da diğer görümceme bahsediyorsa o kayınvalideme illaki anlatıyordur bu durumda Şuan benim için dedikoducu şikayetçi herseyi anlatan lanse eden diye düşünüyorlar. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim ben ya nasıl kendime engel olup şu çenemi terbiye edicem. Başıma kötü bisey gelsin modum düşsün bi aksilik olsun hemen anneme kardeşime yengeme paylaşıp akıl istiyorum her konuda hemen.