Bu doktor kafayı mı yemiş, yoksa ben mi abartiyorum?

Patafix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.629
986
Geçen hafta test yaptım, sonuç çift çizgi. Planliydi ve çok şükür ki Mevla da uygun gördü ikinci kez anne olmamı. Umarım sağlıklı bir evladım daha olur. Bugun doktora gittik eşimle ve 5 haftalik olduğunu öğrendik. Yalnız doktor "3 ay boyunca ilişki yasak" dedi :KK57:

Her hastaya aynı şeyi soyluyormus, bizim özel bir engelimiz yokmuş yani. Ilk çocuğumda başka bir uzmana gitmiştim ama son aya kadar hiç böyle bir yasak konmadı. Bu ne şimdi? Paranoyak bir yaklaşım değil mi bu?

Size de böyle bir yasak gelmiş miydi hanımlar?

Hayirli olsun saglikla kucaginiza alirsiniz ininsallah. Ilk gebeligimde dusuk tehlikesinden dolayi yasaktı. Bu gebeligimde 8 ay boyunca serbestti. Bence ozel bir durum olmadan yasaklamasi cok sacma

Bunlar şehir efsaneleri arasında yerini almadı mı hala yahu?
Benimki "sen hasta değilsin hamilesin, dikkatli olmak koşuluyla şimdiye dek nasıl yaşıyorsan öyle devam" demişti.

ultrasona falan girdiniz mi?
kese etrafında kanama alanı varsa yasak koyabiliyorlar.

Keseyi zar zor gördü üstelik, vajinal muayene bile istedi emin olmak için. Kabul etmedim. O aleti sokabilecek kadar uygunsa koşullar, ilişkiyi yasaklamak neyin kafası bilemedim. Üstelik anormal bir durum da yok. Ayranı fazla kaçırmış heralde :)
Hayirli olsun saglikla kucaginiza alirsiniz ininsallah. Ilk gebeligimde dusuk tehlikesinden dolayi yasaktı. Bu gebeligimde 8 ay boyunca serbestti. Bence ozel bir durum olmadan yasaklamasi cok sacma

Gebelik meselelerinde tek doktorla iş yapmayı uygun görmüyorum. Mesela ablamın hamileliğinde ilk gittiğimiz doktor bebeğin cinsiyetine erkek demişti. 5 ay bebeği erkek sandık. Başka bir doktora gittiğinde kız olduğunu öğrendik. Bir seferde de doktor rutin bir kontrolde bebekten kalp atışı alamadığını ölmüş olabileceğini söyleyip ablamın kalbine indirmişti. Derhal gidilen başka bir doktorda öyle bir durum olmadığı ortaya çıktı. Yani demem o ki bu doktor öyle uygun görüp söylemiş olabilir, gidin başka doktorlarada danışın derim.

Keseyi zar zor gördü üstelik, vajinal muayene bile istedi emin olmak için. Kabul etmedim. O aleti sokabilecek kadar uygunsa koşullar, ilişkiyi yasaklamak neyin kafası bilemedim. Üstelik anormal bir durum da yok. Ayranı fazla kaçırmış heralde :)

vajinal muayene mi?
artık çok mecbur kalmadıkça o incecik kameralarla bile yapmıyorlar
kese zor görünüyorsa, daha sonra tekrar gelmenizi istiyorlar

eğer sana söylemediği bir problem yoksa
ııı ıııh
doktoru beğenmedim
değiştir bence :KK12:

Bunlar şehir efsaneleri arasında yerini almadı mı hala yahu?
Benimki "sen hasta değilsin hamilesin, dikkatli olmak koşuluyla şimdiye dek nasıl yaşıyorsan öyle devam" demişti.
Ne bileyim magaradan filan mi almış acaba diplomayı :KK53: "Üç ay müç ay dinlemem ben yürü git" dedim doktora. Icimden tabi :)

yasak olmasinin sebebini söylemedimi?

Gebelik meselelerinde tek doktorla iş yapmayı uygun görmüyorum. Mesela ablamın hamileliğinde ilk gittiğimiz doktor bebeğin cinsiyetine erkek demişti. 5 ay bebeği erkek sandık. Başka bir doktora gittiğinde kız olduğunu öğrendik. Bir seferde de doktor rutin bir kontrolde bebekten kalp atışı alamadığını ölmüş olabileceğini söyleyip ablamın kalbine indirmişti. Derhal gidilen başka bir doktorda öyle bir durum olmadığı ortaya çıktı. Yani demem o ki bu doktor öyle uygun görüp söylemiş olabilir, gidin başka doktorlarada danışın derim.
Öyle yapayım di mi
vajinal muayene mi?
artık çok mecbur kalmadıkça o incecik kameralarla bile yapmıyorlar
kese zor görünüyorsa, daha sonra tekrar gelmenizi istiyorlar

eğer sana söylemediği bir problem yoksa
ııı ıııh
doktoru beğenmedim
değiştir bence :KK12:

Muzurcum ben de beğenmedim valla. 3 ay dedi gözümden düştü :)

yasak olmasinin sebebini söylemedimi?
Genel olarak düşük riskini artiriyormus. Ayağımın kayıp düşme riskine karşı da sokağa cikmayayim isterseniz diyecektim ama kadın beni histerik filan sanır diye sustum. Hı hı dedim geçtim.

Bazı testler verdi onları yaptırıp kontrol hakkımı kullanayim sonra da tekme yi basayım ben bu doktora. Yoksa bu doktorla bu hamilelik geçmez.

Dusuk riski olunca yasak deniliyo genellikle, banada yadakladi doktorum ki ben cok guvenirim doktoruma ilk muayenede banada alttan bakmisti keseye. Bemim dusuk riskim kalmadigi halde 3 aya kadar cok dikkatli olsun iliski dedi

Hayirli olsun oncelikle, ayni haftalarda hamileyiz, kasim annelerine bekleriz.
Doktorlarin her biri baska telden caliyor malesef. Bir kismi ilk 3 ay icin dusuk tehlikesi acisindan bu uyariyi yapiyor, kimi de tam tersi. Genel de duydugum ve bana da dogru gelen dusuk tehlikesi yoksa kanama vs. Gibi 3 ay kisiti sacma. Doktor secimini degistirmen gerekebilir, insanin icine sinmeyince zor.

Gebeliğin ilk 3 ayı kritik dönemdir , yani gebe bir kadının ilk üç ay da kendine diğer aylara nazaran daha fazla dikkat etmesi gerekir, sorun yoksa bile doktor garanticilik yapmış olabilir .

Geçen hafta test yaptım, sonuç çift çizgi. Planliydi ve çok şükür ki Mevla da uygun gördü ikinci kez anne olmamı. Umarım sağlıklı bir evladım daha olur. Bugun doktora gittik eşimle ve 5 haftalik olduğunu öğrendik. Yalnız doktor "3 ay boyunca ilişki yasak" dedi :KK57:

Her hastaya aynı şeyi soyluyormus, bizim özel bir engelimiz yokmuş yani. Ilk çocuğumda başka bir uzmana gitmiştim ama son aya kadar hiç böyle bir yasak konmadı. Bu ne şimdi? Paranoyak bir yaklaşım değil mi bu?

bana gelmişti herşeyim normaldi ama 3 ay yasaklamıştı doktor

9 ay boyunca non stop beybi :)

Kanama vs yoksa engel de yok :)

Bazı insanlarda riskli olabiliyor, doktor ne olur ne olmaz diye önlem almak için söylemiş bunda nevarki eğer doktor normal ilişkine devam et deseydi bu seferde ay bu doktor hiç önlem almıyor ne olur neolmaz demiyor serbest bırakıyor beğenmedim derdin

Dusuk riski olunca yasak deniliyo genellikle, banada yadakladi doktorum ki ben cok guvenirim doktoruma ilk muayenede banada alttan bakmisti keseye. Bemim dusuk riskim kalmadigi halde 3 aya kadar cok dikkatli olsun iliski dedi
Öyle olsa söylerdi heralde. Bana tüm hastalar için yasakladigini söyledi.

X