Bu Duellolar Konuşulur :)

menüleri yazmaya hazırmıyız isteyen toplu yazabilir unutmazsanız
ben kahvaltı öğle yemeği karışımı öğünümü yaptım az önce
1 haşlanmış yumurta 1 kk peynir 3 minik domates 2 zeytin 1 dilim tam buğday ekmeği şekersiz çay

birde eşleşmeler akşama tam belli olacak birileri gelirse falan yaklaşık fikrimiz var ama akşama kesinleşir

hımm güzel, kendi sayfamda tam buğday ekmeği tarifi verdim canım, bi bak istersen

TAM BUĞDAY EKMEĞİ

malzemeler

1 kg tam buğday unu
göz kararı su
1/2 yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz

hazırlanışı
öncelikle unu mayayı suyu tuzu yoğuruyoruz, hamurun kıvamı kulak memesi kıvamı olacak (gayet yumuşak bir hamur), hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat dinlendiriyoruz, 1 saat sonra hamurumuzu tekrar 2-3 dk. yoğuruyoruz ve tekrar 1 saat dinlendiriyoruz, 1 saat sonra tekrar yoğurup, yuvarlak 6 parça alıp, elimizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine, yan yana diziyoruz, 10-15 dk da öyle bekletip, 220 derece fırında 40-45 dk. pişiriyoruz :)

not1: ben 15 parça yuvarladım ve fırın tepsisine öyle sığdırdım, her gün 1 parça yerim düşüncesiyle öyle yaptım ve her parçayı poşetleyip dondurucuya attım

not2: bu ekmeği normal un ile yaparsanız, yanında peynir ve tere yağıyla çok iyi gidiyor, arada eşlerinize yapıp, şımartabilirsiniz :)

not3: hamur kulak memesinden biraz daha cıvık olacak, yuvarlak yaparken zorlanırsanız elinizi azıcık yağlayabilirsiniz :) afiyet olsun...

Slm kızlar
Kahvaltım
Çok oldu bugünlük böyle olsun
8-9 adet pırasa Dolması ( küçükler serçe parmağım kadar)
1 haşlanmış yumurta
2 grisini
Bi bardak Çay
Bi kaç dilim salatalık, bi dilim kaşar
Bakın işte kahvaltım

alışma evreleri bunlar bu birkaç gün biraz zorlanabiliriz pırasa dolması nasıl bişey ki bulgur falan varsa içinde 2 grisini orda fazlalık olmuş sanki onun dışında çok fazla bir menü değilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…