• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu dünya nasıl bir dünya

Onu bunu bilmem de en önemlisi iç huzur. Kötülerde o yok iste. Biz görmesekte bize mutlu gibi gözükselerde, iclerindeki o huzursuzluk onlari bogdugu icin daha da devam ediyorlar pisliklerine. O yüzden önemsememek en iyisi.

Kötünün basina ne gelcek bakalim diye beklemekte iyilikten gelen birsey degil. Huzurlu olun yeterli.

İnsanlar öyle kötü ki insanın iç huzurunu Bile emiyor bazen ki insana bana yaşattıklarını yaşasınlar içim soğusun gibi bi sığınak bırakıyorlar sadece. Dediğiniz gibi belki yanlış derler ya iyiliğe iyilik her kişinin kötülüğe iyilik er kişinin harcı diye . Kolay kolay herkesin yapacağı bişey değil bu çok yüce bi gönül işi.

Düşünerek hareket edeceksin..Herkesi kendin gibi iyi niyetli sanmayacak, her soyleneni dogru kabul etmeyecek, paranoya derecesine vardırmadan karsıdakinin davranıslarından, isteğinden sana zarar gelebilir mi diye once dusuneceksin...Gunumuzde kimsenin kolay kolay çıkarsız iş yapmadıgını aklının bi kosesinde tutacaksın...Hislerine guvenecek, çelişkili hal ve hareketler gorduysen temkinli olacak, içine sinmeyen arkadastan, ricadan uzak duracaksın...Bazılarında yanılabilirsin onemli değil, zamanla ogrenirsin...Zekanı kullanacak, tecrubeni zamanla buna ekleyecek, insanların sozlerini ve hareketlerini puzzle gibi kafanda birleştirip analiz ederek guvenip guvenemeyeceğine karar vereceksin...
Ve hayır demeyi ogreneceksin
Inşallah öğrenirim sürekli kazık yiyorum çok üzülüyorum

İnsanlar öyle kötü ki insanın iç huzurunu Bile emiyor bazen ki insana bana yaşattıklarını yaşasınlar içim soğusun gibi bi sığınak bırakıyorlar sadece. Dediğiniz gibi belki yanlış derler ya iyiliğe iyilik her kişinin kötülüğe iyilik er kişinin harcı diye . Kolay kolay herkesin yapacağı bişey değil bu çok yüce bi gönül işi.
Ben bunu yaptım defalarca salak yerine konuldu m

Öyle kötü ki senin mutlu olman bile batıyor

Düşünerek hareket edeceksin..Herkesi kendin gibi iyi niyetli sanmayacak, her soyleneni dogru kabul etmeyecek, paranoya derecesine vardırmadan karsıdakinin davranıslarından, isteğinden sana zarar gelebilir mi diye once dusuneceksin...Gunumuzde kimsenin kolay kolay çıkarsız iş yapmadıgını aklının bi kosesinde tutacaksın...Hislerine guvenecek, çelişkili hal ve hareketler gorduysen temkinli olacak, içine sinmeyen arkadastan, ricadan uzak duracaksın...Bazılarında yanılabilirsin onemli değil, zamanla ogrenirsin...Zekanı kullanacak, tecrubeni zamanla buna ekleyecek, insanların sozlerini ve hareketlerini puzzle gibi kafanda birleştirip analiz ederek guvenip guvenemeyeceğine karar vereceksin...
Ve hayır demeyi ogreneceksin
Cok güzel yazmışsınız insanlara şüpheyle yaklaşmalı, herkesten zarar gelebilir diye düşünmeliyiz aile de olsa , ya ben şunu anlamıyorum bir de sırrını verme derler ya benim sırrım ne onu bilmiyorum cidden yani art niyet li insanlara anlatmamamız gerekenler nelerdir? :KK200::KK43::ıslık::KK68:

Abi nerden buluyosunuz bu kadar kotu insanlari...dusunuyorum da oyle aman aman ne kotu dedigim kimse pek olmadi...tabi ki bi tuhaf olanlarla karsilastim ama Allah korudu diyim istedilerse de oyle aman aman zarar veremediler...ama bi arkadas demisti ya uyanik olacaksin diye...bu cok cok dogru
Hisleeinize guvenin karsiya degil

Abi nerden buluyosunuz bu kadar kotu insanlari...dusunuyorum da oyle aman aman ne kotu dedigim kimse pek olmadi...tabi ki bi tuhaf olanlarla karsilastim ama Allah korudu diyim istedilerse de oyle aman aman zarar veremediler...ama bi arkadas demisti ya uyanik olacaksin diye...bu cok cok dogru
Hisleeinize guvenin karsiya degil
Nasıl uyanık olacağız

Bana kötülük yapana bende kolay kolay iyilik yapmam, hayatimdan cikaririm, napiyo ne ediyo bir daha umursamam demek istedigim o. Basina ne geldi diye de beklemem yani.
Ama su haksizliga ugrayip yakinip yinede o kisinin etrafinda dolasip yaranmaya calisanlara müstehak bazi seyler. Ders almalari ve ona göre davranmalari gerekir. Illa kötülük yapsinlar demiyorum tabi alakalarini kessinler, kendilerine yapacaklari en iyi iyilik o olur.

Küçükken iyi olursan iyi insanlarla takılır iyilik düşünürsen eninde sonunda kazanan olursun mutlu olursun sanırdım. Dünya öyle bir yer değilmiş. İyiler kazanmıyor masallardaki gibi.. etrafınızda var mı böyle örnekler? Evet gördüm kötü olan eninde sonunda kaybetti cezasını buldu diyebileceğiniz ya da sizin çevrenizde de iyiler hep mutsuz hep kaybeden mi? Bu dünya böyle bir yer mi? İyilikten vazgeçemiyorsak mutsuzluğa yenilmeye mahkum muyuz? Gerçekten merak ediyorum
Kötüler mutlu oluyor herşeye rağmen bu dünya adil değil kötü bi şekilde mutluluğu bulabiliyor çünkü kötü bencildir işin sırrı kendini sevmekten ve egodan geçiyor ama şöyle bişey anlatayım rahatlatcalsa bi arkadaşım altın kalpli sevgilisini aldatıyor genç yakışıklı playboy tarzı bi çocukla takılıyor başlarda sadece heyecan olsun diye Sonra ona aşık olup çocuğun köpeği oluyor Çocuk da heyecan olsun diye bu kızı aldatıyor üç dört defa Sonra kız aşkını kalbine gömüp genç çocuktan ayrılıp eski sevgilisine geri dönüyor bu sefer de altın kalpli eski sevgili kızı istemiyor soğuk davranıyor Playboy çocuk da o kızdan diğerine heyecan arayışında savrulup duruyor ama asla huzur ve mutluluk bulamıyor Aklı hep benim arkadaşta kalıyor acı çekiyor onu kazanmak için elinden geleni yapıyor

Bana kötülük yapana bende kolay kolay iyilik yapmam, hayatimdan cikaririm, napiyo ne ediyo bir daha umursamam demek istedigim o. Basina ne geldi diye de beklemem yani.
Ama su haksizliga ugrayip yakinip yinede o kisinin etrafinda dolasip yaranmaya calisanlara müstehak bazi seyler. Ders almalari ve ona göre davranmalari gerekir. Illa kötülük yapsinlar demiyorum tabi alakalarini kessinler, kendilerine yapacaklari en iyi iyilik o olur.
Benim mesela sevgilim beni iki kere aldattı şimdi ayrılma aşamasındayım ama o kadar aşığım ki heran unutup affetmeye hazırım sanki Hiç kararlı davranamıyorum bu konuda :(

Benim mesela sevgilim beni iki kere aldattı şimdi ayrılma aşamasındayım ama o kadar aşığım ki heran unutup affetmeye hazırım sanki Hiç kararlı davranamıyorum bu konuda :KK43:
2. sansi vermissin degerlendirememis. Yasi kac? Eger yeteri kadar olgunsa ve yinede aldatmayi tercih ediyorsa malesef senin icin dogru kisi degildir.

Kötüler mutlu oluyor herşeye rağmen bu dünya adil değil kötü bi şekilde mutluluğu bulabiliyor çünkü kötü bencildir işin sırrı kendini sevmekten ve egodan geçiyor ama şöyle bişey anlatayım rahatlatcalsa bi arkadaşım altın kalpli sevgilisini aldatıyor genç yakışıklı playboy tarzı bi çocukla takılıyor başlarda sadece heyecan olsun diye Sonra ona aşık olup çocuğun köpeği oluyor Çocuk da heyecan olsun diye bu kızı aldatıyor üç dört defa Sonra kız aşkını kalbine gömüp genç çocuktan ayrılıp eski sevgilisine geri dönüyor bu sefer de altın kalpli eski sevgili kızı istemiyor soğuk davranıyor Playboy çocuk da o kızdan diğerine heyecan arayışında savrulup duruyor ama asla huzur ve mutluluk bulamıyor Aklı hep benim arkadaşta kalıyor acı çekiyor onu kazanmak için elinden geleni yapıyor
Gerçekten böyle örnekler var demek hala

Bunu yasayanlarimiz var, benim gibi. Ilk yillarimi yaptiklarinin cezasini cekecek umidiyle bekleyerek gecirdim. O ise gayet mutlu idi, bense diplerdeydim. Sonra uzerimdeki yuku atmam icin onu affetmem gerekiyormus, benim affetmem demem onun ceza almayacagi anlami tasimiyormus. Affetsen de kamu davasi oluyormus. Ben de affettim tum yuregimle, hemen olmasa da sonradan uzerimdeki yuku attim. Bunu sonradan hissediyorsun. Sonra zaman gectikce anladim ki o kisinin bana bunlari yasatmasinin bir anlami vardi, hicbir sey nedensiz degildi. Cok buyuk tecrube kazandim, dersler cikardim, dahasi o hayatimdan ciktiktan sonra hayatim baska bir yonde degisti. Eski esimden bahsediyorum. Cok uzdu, cok yaralar acti yuregimde ama o hayatimdan gitmeseydi ben hala oldugum yerde sayacaktim. Simdi umurumda bile degil. Onun da zulmedeni var mi merak etmiyorum. Tek bildigim bir donem hayatima girmesi gerekiyordu, bir oglumuz var, ve de sonra cikmasi gerekiyordu. Zamanla anliyorsun hicbir seyin nedensiz olmadigini.
Belki de yeni birinin hayatina girmesi icin bunun cikmasi gerekiyordur. Evren boslugu sevmezmis cunku. Simdi bilemezsin.
Güzel yorumun için teşekkür ederim. Geçmişte benim de çok olmuştur olmadığı dye üzüldüğüm üzerinden zaman geçince iyiki olmamış dediğim olaylar.. sınav dünyası işte hayat düz bir çizgide ilerlemiyor ne yazikki inişli çıkışlı.. sanırım yaş ilerledikçe tahammülümüz de azalıyor.

Benim 23 yaşında olup tamıdığım hiç bir erkek aldatmadı kimseyi
Genellemek zaten dogru degil. Her 23 yasindaki aldatcak diye birsey zaten yok. Kimi 18inde bile olgunlasabilir kimi 30unda hala hayati ciddiye almaz. Senin erkek arkadasinin yaptigina bakaraktan henüz olgunlasmadigini iliskide ciddiyet aramadigini düsündüm.
Benim eski erkek arkadasim beni aldattiginda 19 yasindaydi. 23 yasina geldiginde kendine göre o dönemleri cocukluk olarak gördü ve pismandi yaptiklarindan. Ama is isten gecmisti.

Ha cevremde sevgililik döneminde aldatilip aldatilip sonradan evlenenlerde var. Eger eve her gec geldiginde veya telefonunu sakladiginda huzursuz olmucaklarsa her an yine aldatabilir diye iclerinde korku olmucaksa buyursunlar:) Genelde saglikli bir evlilik olmuyor yalniz. Adami markete tek basina yollamayani taniyorum.

Genellemek zaten dogru degil. Her 23 yasindaki aldatcak diye birsey zaten yok. Kimi 18inde bile olgunlasabilir kimi 30unda hala hayati ciddiye almaz. Senin erkek arkadasinin yaptigina bakaraktan henüz olgunlasmadigini iliskide ciddiyet aramadigini düsündüm.
Benim eski erkek arkadasim beni aldattiginda 19 yasindaydi. 23 yasina geldiginde kendine göre o dönemleri cocukluk olarak gördü ve pismandi yaptiklarindan. Ama is isten gecmisti.

Ha cevremde sevgililik döneminde aldatilip aldatilip sonradan evlenenlerde var. Eger eve her gec geldiginde veya telefonunu sakladiginda huzursuz olmucaklarsa her an yine aldatabilir diye iclerinde korku olmucaksa buyursunlar:) Genelde saglikli bir evlilik olmuyor yalniz. Adami markete tek basina yollamayani taniyorum.
o değil de ben bu kadar delicesine aşıkken ben ne yapacağım ben??

Back
X