Bu durum normal mi?

Milenayy

Hayat kısa,anılar uzun.
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015
628
282
103
29
Kızlar size bı konuyu danışmak istiyorum. Erkek kardeşim 2-3 aydır bir kızla konuşuyor ve bugun bir sorun yaşamışlar bana anlattı danışmak için. Bende fikrimi belirttim ancak kendi kendime acaba yanlış mı düşünüyorum diye de sordum. Mesele şu ki; onlar flört aşamasındalar 2-3 aydır sık sık (haftanın 4-5 gunu) buluşup hergun mesajlasiyorlarmış. Yakınlar yani baya,sevgili gibi olup adı sevgili olmayan evre hani. Neyse işte son zamanlarda kız ara ara tanımadığı erkekleri takip ediyormus. Kardeşim ilk seferlerde bişey dememis ama sonradan fotograf begenmeler de işin içine girince merak edip sormus bunlar kim beğenilesmeye de başladın falan demis. Kız çok sinirlenmiş biz sevgili değiliz karisamazsina getirmiş lafı.Kardeşim de gayet sakin bir şekilde bana göre boyle şeyler uygun değil demiş. Sizce bu normal mi aylarca bir erkekle konuşup,buluşup,vakit gecirip hergun mesajlasip bir yandan da tanimadigin başka erkeklerle sosyal medyadan takiplesmek vs. ? Bana ters geldi kardeşimle konuştum bence de uygun değil dedim ama tabiki sen bilirsin dedim sonuçta ikisinin iliskisi ben karışmam asla. Kardeşimin de üzülmesini istemem kendisi cok efendi,kıza karşı hep iyi niyetli olan naif bir insan. Olay olduğundan beri çok sessiz,mutsuz onu böyle gördükçe içim parçalanıyor. Normal mi bu olan yoksa ben işin içinde kardeşim de olduğu için mi böyle düşünüyorum

Sosyal medyada beğeni dediğiniz şeyi, çok mu ciddiye alıyorsunuz?
Hayvan ve doğa fotoğrafları da beğeniliyor, yemek ve mekan da.
Yani tanımadığı bir erkeğe ‘like’ atması, adamı fiziken beğenmesini değil, ortamı, fotoğrafı, yaptığı şeyi vs, bir sürü sonucu beğenmesi demektir.
Kadınlar erkekler gibi meme ve popo görünce ağzının suyu akan cins değil.

Son düzenleme:
Yobaz misiniz begensin sizene kardesinize ne? Sahibi misiniz? Benim annem babam evli annem is arkadaslarinin resmini begenir babam tek laf etmez nedir yani resim begenince noluyo kimsenin kimseye nikahina almadan karisma hakki yok

Bir şey sorcam hanımlar, yazdığımız yorumları silebiliyoruz muyuz? Sanırım silinmiyor değil mi?

ben hep merak etmısımdır ınsanlar yakınlarının ısıne nıye bukadar cok karısır dıye

Bence bir insan bir erkekle ciddi düşünüyorsa otomatik olarak başka erkekler için kör oluyor. Bana göre kimi beğendiğine de bağlı. Mesela kıvanç tatli tuğ olsa neyse, ama elalemin erkeği ise sorun olur.
Yani ikisi şuan aynı üniversitede okuyor kardeşim onun ortamını vs. Biliyor takip ettiği erkekler de o üniden tanımadığı erkekler farklı fakültelerden. Hani arkadaşı olsa zaten bişey demez, o yapıda bir insan değil ama başka erkekler olunca rahatsız oldu

22 yaşında ciddi düşünmüyordur bence erkek kardeşiniz. Niye bu kadar namus davasına çevirdiniz olayı. Eğer ciddiyse Kıza niyetini söyler, kabul ederse de böyle şeyler yapmanı istemiyorum der.

Tamam da öyle bir durum yok ki ortada? Begenilen fotolar o erkeklerin bizzat selfieleri. Hem sanal da neticede iki insanın karşılıklı etkileşimi değil mi? Sonuçta gerçek insanlar kullanıyor sanal alemi. Ben kendime adıma konusuyorum, o kadar hafife almam sanalı çünkü günümüzde aldatma ve o tarz şeylerin çoğu sanalda başlıyor ne yazikki

Beğenebilir bence sorun yok bende evli iki çocuk annesiyim erkeklerin paylaşımlarını zaman zaman like lerim, eşim hiçbir şey demez

Yobaz misiniz begensin sizene kardesinize ne? Sahibi misiniz? Benim annem babam evli annem is arkadaslarinin resmini begenir babam tek laf etmez nedir yani resim begenince noluyo kimsenin kimseye nikahina almadan karisma hakki yok
Bak kendin söylüyorsun "iş arkadaşı" diye. Tanıdık olsa kardeşim niye rahatsız olsun. Biz öyle yobaz insanlar değiliz. Rahat olun.

ben hep merak etmısımdır ınsanlar yakınlarının ısıne nıye bukadar cok karısır dıye
Ben karışmıyorum. Kardeşim fikirimi sordu. Fikrimi beyan ettim. Burda sadece düşüncem hakkında size de danışmak istedim. Zira benim kimsenin işine karışma gibi bir huyum yoktur

Günde 30 dan fazla fotoğraf beğenirim.
Kadın ve erkek selfieleri dahil.
Çoğu takip etmediğim kişilerdir.
Beğeni yani bu,o kadar anlam yüklemek hele de genç jenerasyonda abartılı bir durum.
Oradaki beğeni butonu, hoşlantı değil.
Adam karizmatiktir, evliyim diye beğene basmayayım mı ben şimdi, beğendim ama?

Ve ayrıca, birbirlerini sima olarak tanıyor, arkadaşlarının arkadaşları olarak biliyor da olabilirler.
Ve kardeşinizin genç bir kadının sosyal ağ hesabını bile kısıtlımaya çalışması hiç hoş değil.
Yarın bir gün evlenecek, dünya öyle dönmüyor.
Onu yapma, bunu etme, şu yanlış vs ile ne ilişki yürür, ne evlilik.

22 yaşında ciddi düşünmüyordur bence erkek kardeşiniz. Niye bu kadar namus davasına çevirdiniz olayı. Eğer ciddiyse Kıza niyetini söyler, kabul ederse de böyle şeyler yapmanı istemiyorum der.
Namus davasına çevirdiğimizi nerden cikardiniz acaba? Kıza niyetini söyledi ancak kız zaman istiyorum diyor. Ama bu arada başka erkekleri de takip ediyor,ilgi gösteriyormus gibi görünüyor. Bunu ise çok normalmis gibi yansıtıyor. Ben sadece buna anlam veremedim yanlış mı dusunuyorum acaba diye fikir almak istedim ama yanlış anlaşıldım şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…