• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu durum zaman zaman herkeste olur mu? Ben neden böyle davranıyorum?

my hope

Guru
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2023
8.376
22.198
278
30
Kpss çalışıyorum bazı hedeflerim var, içimde ukde kalıp yapmak istediğim şeyler var. Eski sevgilimle arada bir konuşuyoruz hâlâ. Daha önce evlendim boşandım şimdi 30 yaşıma girmek üzereyim. Tekrar bir hata yapmaktan, kötü bir evlilik yapmaktan korkuyorum. Bu yüzden evlilik fikrinden uzağım şuan. Kendi hayatıma yön verip kendim için çabalamak istiyorum. Ama ruh halim ve kararlarım çok değişken. Sizin de böyle oluyor mu? Bir gün erkeklerden, evlilikten soğudum diyorum ,bir başka gün ise hayatımda birisi olsa güzel olurdu diyorum. Sürekli evde ders çalışmak da zihnen yoruyor ister istemez. İstiyorumki sadece cinsellik için olmayan, normal bir ilişki kurayım, görüşelim güzel vakit geçirelim hem seveyim hem sevileyim, evlilik olmadan güzel bir ilişki kurayım. Bu mümkün mü?

bence hic normal degil.
herkesin fikirleri degisebilir bazen yalniz kalmak ister bazen ask ister ama senin fikrin günlük degisiyor. bir gün ciddi ciddi arkadas görücüsüyle konuşuyorsun bir gün sonra fuckbuddynle takılıyorsun.
bu normal degil kesinlikle
ayrica evlilik olmayip kaliteli iliski yasanir ama sen yasayamazsin.
ailen baskici, sen evden cikamiyorsun, iki gün ciksan üçüncü gün cikamiyorsun, evin toplu tasimanin sacma oldugu merkezi olmayan bir yerde, araban yok, yatsi ezaninda bile eve gelmen büyük olay, otobusun olmadigi saatlerde sevgilin eve biraksa baban agzina eder "sen or.spu mu oldun kimin arabasından iniyorsun her gece" diye. sevgilinle haftasonu kacamagi yapsan seni sabah alsa evden sabah erken cikamazsin, bir aksam konsere gitsen gidemezsin, tatile gitsen gidemezsin. kaldi ki ev hanimi gibi evin tüm isi sende yetmez gibi bir de cocuk bakiyorsun.
bu sartlar altinda nasil kaliteli bir iliski yaşayabilirsin ki?
yani evlilik evlilik...evlilik kötü de şu an yaşadığın ev sanki cok mu iyi?
duyan da evlenmezsen 1+1 evinde huzurla yaşayacağıni zanneder ya da evlenmezsen anasinin prensesi gibi keyifle baba evinde yasayacagini zanneder. evlenmezsen yaşadığın hayat guzel degil ki evlilige karşısın.
eski evliligin evet kötü bitmis ama yanilmiyorsam kaynananin evine tasinmistin, yasin kucukken evlenmistin
boyle sacma kararla başlayan evlilikten tabii ki hayir gelmez. ama su an degistin. ayni sacma iliskiyi yasamak zorunda degilsin.
yerinde olsam duzgun birini bulup evlenmek isterdim - en azindan kendi evin, kendi hayatin olur.

bence hic normal degil.
herkesin fikirleri degisebilir bazen yalniz kalmak ister bazen ask ister ama senin fikrin günlük degisiyor. bir gün ciddi ciddi arkadas görücüsüyle konuşuyorsun bir gün sonra fuckbuddynle takılıyorsun.
bu normal degil kesinlikle
ayrica evlilik olmayip kaliteli iliski yasanir ama sen yasayamazsin.
ailen baskici, sen evden cikamiyorsun, iki gün ciksan üçüncü gün cikamiyorsun, evin toplu tasimanin sacma oldugu merkezi olmayan bir yerde, araban yok, yatsi ezaninda bile eve gelmen büyük olay, otobusun olmadigi saatlerde sevgilin eve biraksa baban agzina eder "sen or.spu mu oldun kimin arabasından iniyorsun her gece" diye. sevgilinle haftasonu kacamagi yapsan seni sabah alsa evden sabah erken cikamazsin, bir aksam konsere gitsen gidemezsin, tatile gitsen gidemezsin. kaldi ki ev hanimi gibi evin tüm isi sende yetmez gibi bir de cocuk bakiyorsun.
bu sartlar altinda nasil kaliteli bir iliski yaşayabilirsin ki?
yani evlilik evlilik...evlilik kötü de şu an yaşadığın ev sanki cok mu iyi?
duyan da evlenmezsen 1+1 evinde huzurla yaşayacağıni zanneder ya da evlenmezsen anasinin prensesi gibi keyifle baba evinde yasayacagini zanneder. evlenmezsen yaşadığın hayat guzel degil ki evlilige karşısın.
eski evliligin evet kötü bitmis ama yanilmiyorsam kaynananin evine tasinmistin, yasin kucukken evlenmistin
boyle sacma kararla başlayan evlilikten tabii ki hayir gelmez. ama su an degistin. ayni sacma iliskiyi yasamak zorunda degilsin.
yerinde olsam duzgun birini bulup evlenmek isterdim - en azindan kendi evin, kendi hayatin olur.
Eskiye nazaran gözüm daha açık ve ilişkiden beklentilerim neler bunun farkındayım en azından. Anne babamın toksik evliliği, çevremde gördüğüm kötü evlilikler olumsuz etkiledi beni. Görüşme sıklığı konusunda benim müsait olabileceğim kadar görüşmeye okey diyen biriyle ilişki kurabilirim. Şimdiye kadar bu böyle oldu hep. Kpss çalıştığım için yeğenlerle ilgilenmeyi azalttım. Konsere gitmek gibi aktivitelerde akşam geç saatte takılamam orası doğru. Ama evlenmeden uzun süreli güzel bir ilişkim olsun isterim açıkçası.

Kpss çalışıyorum bazı hedeflerim var, içimde ukde kalıp yapmak istediğim şeyler var. Eski sevgilimle arada bir konuşuyoruz hâlâ. Daha önce evlendim boşandım şimdi 30 yaşıma girmek üzereyim. Tekrar bir hata yapmaktan, kötü bir evlilik yapmaktan korkuyorum. Bu yüzden evlilik fikrinden uzağım şuan. Kendi hayatıma yön verip kendim için çabalamak istiyorum. Ama ruh halim ve kararlarım çok değişken. Sizin de böyle oluyor mu? Bir gün erkeklerden, evlilikten soğudum diyorum ,bir başka gün ise hayatımda birisi olsa güzel olurdu diyorum. Sürekli evde ders çalışmak da zihnen yoruyor ister istemez. İstiyorumki sadece cinsellik için olmayan, normal bir ilişki kurayım, görüşelim güzel vakit geçirelim hem seveyim hem sevileyim, evlilik olmadan güzel bir ilişki kurayım. Bu mümkün mü?
Bence gayet normal benimde çok aşırı değişken bir ruh halim var. İstediğin ilişki tarzı da gayet normal başından kötü deneyimlediğin bir evlilik geçmiş fakat bu mümkün mü onu bilemiyorum.

Bence gayet normal benimde çok aşırı değişken bir ruh halim var. İstediğin ilişki tarzı da gayet normal başından kötü deneyimlediğin bir evlilik geçmiş fakat bu mümkün mü onu bilemiyorum.
Evet yani aynı evde yaşayıp sorumluluk almak yerine dışarda görüşüp güzel vakit geçireceğim birisi olsa güzel olur. Ülkede ekonomik sıkıntı da var malum. Erkekler için evlilik olmadan ilişki yürütmek muhteşem bir seçenek olur bence. Ben de fobilerimden dolayı bunu düşünüyorum.

Eskiye nazaran gözüm daha açık ve ilişkiden beklentilerim neler bunun farkındayım en azından. Anne babamın toksik evliliği, çevremde gördüğüm kötü evlilikler olumsuz etkiledi beni. Görüşme sıklığı konusunda benim müsait olabileceğim kadar görüşmeye okey diyen biriyle ilişki kurabilirim. Şimdiye kadar bu böyle oldu hep. Kpss çalıştığım için yeğenlerle ilgilenmeyi azalttım. Konsere gitmek gibi akşam geç saatte takılamam orası doğru. Ama evlenmeden uzun süreli güzel bir ilişkim olsun isterim açıkçası.
evlenmek ve bir ihtimal mutsuz olmak :mapus:KÖTÜ

ana babanin toksik,sevgisiz ve sacma evinde bir ömür bu toksiklikte bekar halde yasamak:KK69: İYİ

ilginc bir bakis acisi.

ayrica otuzlu yaslarda sonu evlilige de varmayacak, rahatca bulusamayacaksin da, birlikte birsey yapamayacaksin da (en azindan sabah 10dan önce aksam 10dan sonra)... kim neden böyle bir iliski istesin ki? evli biriyle ilişki yaşar gibi. boyle seyler 20lerin basinda normaldir ama 30larda normal degildir. kaldi ki bu aile hallerini normal gören erkek muhafazakardir tabii ki muhafazakar insanlar boyle iliskiler yaşar ama onlar da surecin sonunda evlenmek isterler.
yasadigin evin senin kisiligine en ufak saygi duymayan insanlarla dolu olmasi ve her evden cikista ailene yalan bahane bulup ozsaygini daha da yitirecek olman da cabasi.
bu mu cidden hayalini kurdugun gelecek?

evlenmek ve bir ihtimal mutsuz olmak :mapus:KÖTÜ

ana babanin toksik,sevgisiz ve sacma evinde bir ömür bu toksiklikte bekar halde yasamak:KK69: İYİ

ilginc bir bakis acisi.

ayrica otuzlu yaslarda sonu evlilige de varmayacak, rahatca bulusamayacaksin da, birlikte birsey yapamayacaksin da (en azindan sabah 10dan önce aksam 10dan sonra)... kim neden böyle bir iliski istesin ki? evli biriyle ilişki yaşar gibi. boyle seyler 20lerin basinda normaldir ama 30larda normal degildir. kaldi ki bu aile hallerini normal gören erkek muhafazakardir tabii ki muhafazakar insanlar boyle iliskiler yaşar ama onlar da surecin sonunda evlenmek isterler.
yasadigin evin senin kisiligine en ufak saygi duymayan insanlarla dolu olmasi ve her evden cikista ailene yalan bahane bulup ozsaygini daha da yitirecek olman da cabasi.
bu mu cidden hayalini kurdugun gelecek?
Evet bu düşüncem saçma geliyor olabilir haklısın. Bir ömür bu evde yaşamak istemiyorum ,onlara yalan söylemek istemiyorum ama şuanda buna mecburum. Açık açık ben Mehmetle görüşmeye gidiyorum diyebileceğim bir aileye sahip değilim sen de biliyorsun. Hayatıma alacağım kişiye biraz samimi olduktan sonra açılmak istediğimden bahsetsem tuhaf mı olur sence? Muhafazakar olmadığımı beni tanıdıkça anlar zaten. Ailevi sorunlarımı karşı cins ilişkilerine yansıtmak istemiyorum.

Evet bu düşüncem saçma geliyor olabilir haklısın. Bir ömür bu evde yaşamak istemiyorum ,onlara yalan söylemek istemiyorum ama şuanda buna mecburum. Açık açık ben Mehmetle görüşmeye gidiyorum diyebileceğim bir aileye sahip değilim sen de biliyorsun. Hayatıma alacağım kişiye biraz samimi olduktan sonra açılmak istediğimden bahsetsem tuhaf mı olur sence? Muhafazakar olmadığımı beni tanıdıkça anlar zaten. Ailevi sorunlarımı karşı cins ilişkilerine yansıtmak istemiyorum.
iste bunu anlamiyorum
ailenle asla mutlu degilsin, ailenden ayrilman da imkansız çünkü ne sende öyle bir cesaret var ne de imkanin var.
su aileden kurtulmak ve yeni bir hayat yasamak icin tek sansin evlilik (calisma, kendini gecincirecek bir ise girme, ailene asi cikip kendi evine çıkma ihtimalin sifira yakin çünkü). buna ragmen "asla evlenmem ya mutsuz olursam"
e sanki simdi cok mu mutlusun?
kacak gocek uzun yillar biriyle sevgili olsan daha mi mutlu olacaksin?
hayatindaki insanın ailenin sorunlu oldugunu anlamasi 2 ayi bulmaz. cunku normal şartlarda 30 yasinda, istanbul gibi bir yerde yasayan neredeyse her kadin senden daha özgürdür.
acilma konusunda birsey diyemem ama hem "sacinin kili bile gorunmesin" diye kapanip hem totonun kilini gosterdigin bir insanin sana saygi duyma ihtimali sıfır.
önce bu problemini çöz.
ya da aski da salla acilmayi da ertele kpss calis ama turkce sosyal cozerek, video izleyerek kpss kazanilmaz. vaktini ziyan ediyorsun hazir 6 ay varken bari kocluk al, dersaneye yazil, denemelere gir. cocuguna baktigin abin sana maddi destek oluyordu oyle demistin. odesin parani bir profesyonel destek al.
eger almayacaksan da birak calismayi bosu bosuna beynini yorma çünkü temelsiz sekilde sozel bir bölümden böyle sistemsiz calismayla zaten atanamazsin..kaldi ki sosyal fobin var calismak istemiyorsun. memuriyette de calismak kolay degil ki hele de gunde 200 insanin sana soru soracagi bir ise atanirsan.

iste bunu anlamiyorum
ailenle asla mutlu degilsin, ailenden ayrilman da imkansız çünkü ne sende öyle bir cesaret var ne de imkanin var.
su aileden kurtulmak ve yeni bir hayat yasamak icin tek sansin evlilik (calisma, kendini gecincirecek bir ise girme, ailene asi cikip kendi evine çıkma ihtimalin sifira yakin çünkü). buna ragmen "asla evlenmem ya mutsuz olursam"
e sanki simdi cok mu mutlusun?
kacak gocek uzun yillar biriyle sevgili olsan daha mi mutlu olacaksin?
hayatindaki insanın ailenin sorunlu oldugunu anlamasi 2 ayi bulmaz. cunku normal şartlarda 30 yasinda, istanbul gibi bir yerde yasayan neredeyse her kadin senden daha özgürdür.
acilma konusunda birsey diyemem ama hem "sacinin kili bile gorunmesin" diye kapanip hem totonun kilini gosterdigin bir insanin sana saygi duyma ihtimali sıfır.
önce bu problemini çöz.
ya da aski da salla acilmayi da ertele kpss calis ama turkce sosyal cozerek, video izleyerek kpss kazanilmaz. vaktini ziyan ediyorsun hazir 6 ay varken bari kocluk al, dersaneye yazil, denemelere gir. cocuguna baktigin abin sana maddi destek oluyordu oyle demistin. odesin parani bir profesyonel destek al.
eger almayacaksan da birak calismayi bosu bosuna beynini yorma çünkü temelsiz sekilde sozel bir bölümden böyle sistemsiz calismayla zaten atanamazsin..kaldi ki sosyal fobin var calismak istemiyorsun. memuriyette de calismak kolay degil ki hele de gunde 200 insanin sana soru soracagi bir ise atanirsan.
Yaşadığım hayat ile istediğim hayat ve düşünce tarzım arasında dağlar kadar fark var. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Ben şimdi biriyle tanışıp ilişki kursam ,ilişki flörtten sevgililiğe ilerlese, evlilik düşünse, evlensek beni aldatır mı ne olur ne biter , sonrasında huyu suyu değişir mi, daha önce konuştuğumuz şeylerin tam tersini yapar mı bunu bilemem. İnsanlar 4-5 sene sevgili olup da tanıyamıyor bazen. Benim gibi düşünen erkek var ama azdır. Hayatıma alacağım kişi benim gibi çok gezip tozmayan, sosyal olmayan birisi olur. Sosyal birisiyle ben de yapamam zaten. Her hafta sabah erkenden buluşalım ya da akşam da takılalım dese ,benlik değil. Hani ben isterim ama ailemden dolayı saatlerce yanında duramam maalesef. Evde 4-5 saat ders çalışıyorum video izleyip soru çözüyorum. Türkçe paragrafta iyiyim , Tarih ve Coğrafya çalışıyorum bu aralar. Dershaneye gitmeden saatlerce kpss kasıp kazananlar var. Dershaneye gitmek istemiyorum. Elimin altında bilgisayarım, kaynaklarım var, ihtiyaç oldukça yeni kaynaklar ,denemeler alırım.

Ayrıca benim yaşadığım durum sosyal fobi değil bence. Doktorum hiç bundan bahsetmedi. Yabancı insanlarla konuşabiliyorum, farklı ortamlara girebilirim. Seslere, aşırı gürültüye karşı hassasiyetim var. Yıllar önce otobüse bindiğimde şoföre inmek istediğim durağı nasıl söylesem diye dakikalarca düşünürdüm. Kendime randevu almaya, sekreterle,doktorla konuşmaya bile çekinirdim. Dışardan acaba insanlar bana baktığında benimle ilgili kötü şeyler düşünüyor mu , saçma bir şey söyledim mi ,rezil oldum mu diye düşüncelerim oluyor bu da anksiyeteden dolayı. Şimdi ise rahatça randevu alıyorum, hemşireyle doktorla konuşuyorum,otobüse bindiğimde rahatlıkla şoföre ineceğim yeri söylüyorum. Markete, eczaneye , avmye gittiğimde hiç tanımadığım kişilere selam verebilirim kolay gelsin derim. Yeni kursa kayıt yaptığımda gitmeden önce " acaba öğretmen nasıl biri, ordaki arkadaşlarla anlaşır mıyız" gibi düşüncelerim oluyor. Bu bence çoğu insanda vardır. Bu saçma hayatımdan kurtulup çalışmak birikim yapmak istiyorum. Kenarda birikmiş bir miktar param var. Eğer atanırsam bunca zaman çalışmamış olmamın verdiği eksiklik hissinden dolayı, heyecanla ,azimle yapabilirim diye düşünüyorum.

"Bir işe girsem yaptığım işi eleştirirler ve insan seslerinden rahatsız oluyorum ve insanlardan izole az çalışanı olan bir iş ortamı olsun istiyorum" demiştin. Bu yaşına kadar hiç çalışmadın. İstediğin tarzda az elemanı olan bir iş bulsan bile işverenlerin sana elbet müdahale edecekler. Beklentilerin uçuk ya da kabuğundan çıkmamak için zihnin kendine yüksek beklentiler yaratıyor ve o yüzden yapmıyorsun
Ailen ayrı evde yaşamana müsaade etmez, çalışıp kenara para biriktirip onlara rest çekmeye cesaretin de yok. O yüzden evlilik fikrine ilk evliliğinden dolayı soğuk olsan da zihnin ara ara evlilik konusunu yokluyor diye düşünüyorum. Çünkü kendi ayaklarının üzerinde durup ekonomik bağımsızlığını kazanıp kendine bir hayat kazanmaya korkuyorsun.
Sınava hazırlanmaya devam et, umarım atanırsın. Eğer atanamazsan da kendine bir iş bak. Yok ben böyle devam edeceğim dersen de zihninin evlilik fikrini yoklaması normal. Ama ilk evliliğin kötü geçtiği için bu sefer karşına çıkan adayları ince eleyip sık dokumalısın. Ailenden dolayı dışarı pek çıkamıyorsun. Öyle az az görüşmeyle umarım görüşeceğin kişinin karakterini tam olarak anlayabilirsin.
Kendi başına hiçbir şey yapmadığın için gelgitli ruh hali içindesin. Ne bir kafeye gideyim çay kahve içeyim, ne bir reyonlara vitrinlere bakayım bir şeyler deneyeyim, ne de şöyle bir mekan varmış bir gezip göreyim sen bunların hiçbirini yapmıyorsun. Hayatın ev işi yeğen bakımı ve arada yürüyüş yapmaktan ibaret. Böyle bir hayatta ya evlilik düşüncesi ya da evlilik dışı ilişki yaşama düşüncesi seni yokluyor çünkü kendi başına vakit geçirmiyorsun. Biri olsun da hayatının boşluğunu doldursun olay buna çıkıyor gibi.

Son düzenleme:
"Bir işe girsem yaptığım işi eleştirirler ve insan seslerinden rahatsız oluyorum ve insanlardan izole az çalışanı olan bir iş ortamı olsun istiyorum" demiştin. Bu yaşına kadar hiç çalışmadın. İstediğin tarzda az elemanı olan bir iş bulsan bile işverenlerin sana elbet müdahale edecekler. Beklentilerin uçuk ya da kabuğundan çıkmamak için zihnin kendine yüksek beklentiler yaratıyor ve o yüzden yapmıyorsun
Ailen ayrı evde yaşamana müsaade etmez, çalışıp kenara para biriktirip onlara rest çekmeye cesaretin de yok. O yüzden evlilik fikrine ilk evliliğinden dolayı soğuk olsan da zihnin ara ara evlilik konusunu yokluyor diye düşünüyorum. Çünkü kendi ayaklarının üzerinde durup ekonomik bağımsızlığını kazanıp kendine bir hayat kazanmaya korkuyorsun.
Sınava hazırlanmaya devam et, umarım atanırsın. Eğer atanamazsan da kendine bir iş bak. Yok ben böyle devam edeceğim dersen de zihninin evlilik fikrini yoklaması normal. Ama ilk evliliğin kötü geçtiği için bu sefer karşına çıkan adayları ince eleyip sık dokumalısın. Ailenden dolayı dışarı pek çıkamıyorsun. Öyle az az görüşmeyle umarım görüşeceğin kişinin karakterini tam olarak anlayabilirsin.
Kendi başına hiçbir şey yapmadığın için gelgitli ruh hali içindesin. Ne bir kafeye gideyim çay kahve içeyim, ne bir reyonlara vitrinlere bakayım bir şeyler deneyeyim, ne de şöyle bir mekan varmış bir gezip göreyim sen bunların hiçbirini yapmıyorsun. Hayatın ev işi yeğen bakımı ve arada yürüyüş yapmaktan ibaret. Böyle bir hayatta ya evlilik düşüncesi ya da evlilik dışı ilişki yaşama düşüncesi seni yokluyor çünkü kendi başına vakit geçirmiyorsun. Biri olsun da hayatının boşluğunu doldursun olay buna çıkıyor gibi.
Çalışıp birikim yapsam bile ailem ayrı eve çıkmamı kabul etmez ve senin de yazdığın gibi buna cesaretim de yok zaten şuan. İyi dileğin için çok teşekkür ederim. ✨🌸🙏🏻 Şuan önceliğim kpss çalışmak. Umarım atanabilirim, atanamazsam da iş bakacağım mecbur yapacak bir şey yok. Kafeye, avmye de ya kız arkadaşlarımla ya da erkek arkadaşımla gidiyorum. Bir insan 1-2 haftada 1 görüştüğü erkek arkadaşını ne kadar iyi tanıyabilir bilmiyorum ama evlilik olmadan kaliteli, güzel bir ilişkim olsun istiyorum daha fazlasında gözüm yok. Tekrar evlenip boşanmayı kaldıracak kadar sağlam psikolojim yok. Bir hata daha yapmaya tahammül edemem kendi adıma.

Hayatıma alacağım kişiye biraz samimi olduktan sonra açılmak istediğimden
Hayat boyu taşıyacağın giysinin ne olacağı kararını bir erkeğin onayına bırakman da saçma olur. Kafesin içindesin ama kafesin kapısı açık sen sadece içeride kalmayı tercih ediyorsun. Eğer istersen çok da güzel ailene rest çekerek açılmak istediğini söyleyebilirsin. Yok hayatıma girecek kişi bunun kararını versin ileride yok ya böyle daha güzelsin açılma derse de susup oturayım dersen de bu senin kendi bileceğin iş

Bir insan 1-2 haftada 1 görüştüğü erkek arkadaşını ne kadar iyi tanıyabilir bilmiyorum ama evlilik olmadan kaliteli, güzel bir ilişkim olsun istiyorum daha fazlasında gözüm yok. Tekrar evlenip boşanmayı kaldıracak kadar sağlam psikolojim yok. Bir hata daha yapmaya tahammül edemem kendi adıma.
Ortalık kurnaz dolmuş bunu sen de çok iyi biliyorsun. Öyle haftada birkaç kere sınırlı saat buluşma ile zor tanırsın. Haftada birkaç kere birkaç saatliğine rol yapmak basittir yani. Çok dikkatli ol ve birisi olursa buraya danışmaktan da çekinme. Senin farketmediğin sinyaller olabilir çünkü

Hayat boyu taşıyacağın giysinin ne olacağı kararını bir erkeğin onayına bırakman da saçma olur. Kafesin içindesin ama kafesin kapısı açık sen sadece içeride kalmayı tercih ediyorsun. Eğer istersen çok da güzel ailene rest çekerek açılmak istediğini söyleyebilirsin. Yok hayatıma girecek kişi bunun kararını versin ileride yok ya böyle daha güzelsin açılma derse de susup oturayım dersen de bu senin kendi bileceğin iş
Açılma kararımı bir erkeğin onayına bırakmak istemiyorum. Bunu yaparsam ilerde pişman olma ihtimalim yüksek. O yüzden bir şekilde cesaretimi toplayıp aileme "Ben bu giyim tarzıyla ,bu bedende mutlu değilim, yıllar önce sizin kararınızla zorla kapandım. Benim düşüncemi önemsemediniz ama ben artık yetişkin bir kadınım açılmak istiyorum." demem lazım. Evlenip de bir erkeğin onayını beklesem işim yaş.

Ortalık kurnaz dolmuş bunu sen de çok iyi biliyorsun. Öyle haftada birkaç kere sınırlı saat buluşma ile zor tanırsın. Haftada birkaç kere birkaç saatliğine rol yapmak basittir yani. Çok dikkatli ol ve birisi olursa buraya danışmaktan da çekinme. Senin farketmediğin sinyaller olabilir çünkü
Öyle evet çeşit çeşit insan var. İlk görüşmeden direkt evine falan gitmem zaten açık alanda görüşürüm. Dikkat ederim. Evlenmediğim sürece başım ağrımaz ilişki konusunda.

Kafeye, avmye de ya kız arkadaşlarımla ya da erkek arkadaşımla gidiyorum
Kız arkadaşlarınla sık sık çıkamıyorsun erkek arkadaş da ara sıra oluyor. Kendi başına nasıl vakit geçiriyorsun neler yapıyorsun? Yürüyüş harici kendi başına geziyor musun? Otuz yaşında gençliğinin baharında olan birine göre hayat tarzın acayip şekilde monoton. O yüzden hayatında biri olsun da hayatının boşluğunu doldursun istiyorsun. Temel neden bu. Eğer içinde bulunduğun hayatını sen değil de bir başkası yaşıyor gibi düşünürsen neden evlilik konusunda gelgitli düşündüğünü ya da neden sürekli anlam arayışı içinde olduğunu da anlarsın

Kız arkadaşlarınla sık sık çıkamıyorsun erkek arkadaş da ara sıra oluyor. Kendi başına nasıl vakit geçiriyorsun neler yapıyorsun? Yürüyüş harici kendi başına geziyor musun? Otuz yaşında gençliğinin baharında olan birine göre hayat tarzın acayip şekilde monoton. O yüzden hayatında biri olsun da hayatının boşluğunu doldursun istiyorsun. Temel neden bu. Eğer içinde bulunduğun hayatını sen değil de bir başkası yaşıyor gibi düşünürsen neden evlilik konusunda gelgitli düşündüğünü ya da neden sürekli anlam arayışı içinde olduğunu da anlarsın
Kütüphaneye gidip geliyorum kitap teslim edip yeni kitaplar alıyorum. Eve yakın çevrede yürüyüş yapıyorum markete gidiyorum kendim için bir şeyler alıyorum. Normalde yeğenimi okuldan ben alıyordum hava sıcakken, bu aralar babam ya da kardeşim arabayla gidip alıyor. Yürüyüş yapmayı seviyorum, bana iyi geliyor. Gökyüzüne, ağaçlara, çevreme bakınıp yürüyorum öyle. Doğa benim için huzur kaynağı zaten. En son 2-3 hafta evvel yeğenimle sinemaya gitmiştik. Yarın belki dışarı çıkar bir şeyler yaparım. Evdeyken kpss çalışmak dışında, film izliyorum, arkadaşlarla telefonda konuşuyorum, ev temizliği,sofra kur kaldır çay demle falan derken zaman geçiyor. Birisi bana
" hadi şu gün görüşelim şuraya gidelim mi?" dese ona göre planımı yapıyorum. Hayatım arkadaşlarımla daha anlamlı oluyor.

hele de gunde 200 insanin sana soru soracagi bir ise atanirsan.
Bu detay da benim aklımı kurcalıyor. "Bir işe girersem rezil olma korkum var beni eleştirmesinler isterim, kalabalık insan sesleri beni rahatsız ediyor ve çok elemanı olmayan bir yerde çalışmak istiyorum" diyen biri olarak böyle bir yer olursa nasıl çalışacaksın. Bu söylediklerin kabuğundan çıkmamak için kendine yarattığın bahaneler mi yoksa gerçekten bu konuda kaygıların mı var. Eğer bunlar kaygıysa aşman lazım çünkü atanırsan ne yapacaksın. Senin gerçekten kendini tanımaya ihtiyacın var. Söylediklerin, düşündüklerin ve yaptıkların sürekli birbiriyle çelişiyor. Düşüncelerin sürekli değişken. Bu hayattan ne istiyorsun beklentilerin neler. Kendini keşfetmen lazım

Yazılanların hepsini okumadım ama belli ki psikolojin iyi değil.
1- Öncelikle bunun için profesyonel destek al. Kendin bir olmadan, bir başkasıyla iki olamazsın.
2- Başında kısa da olsa bir evlilik geçmiş. Boşanmak ölümden sonraki en büyük 2. Travmadır. Hayallerin yarım kalmış. Ama dünyanın sonu değil. Hayat devam ediyor. Bir kerelik ve çok güzel.
3- Ailenle muhafazakar, baskıcı olmaları dışında bir sorunun var mı bilmiyorum. Ama bu onları kötü yapmaz. Kendi inanışları ve seni de böylece koruduklarını düşünüyor.
4- iç dünyanı beslemeye çalış. Fuckbuddy olayını bitir. Sana bir şey kazandırmayacak. Üstelik öz benliğini yitirmene sebep olacak. Bedenin ve duygularını kirlenecek.
5- Peygamber efendimiz demiş ki “Evlilik dinin yarısıdır. Geri kalan yarısı için Allah’a gelmekten sakının.” Evlilik, doğru insanla yaptığında hayatının yükünü alır.
6- Nafile oruç tut. Dünyadaki en güçlü insanlar nefsine hakim olanlardır. Aç olduğun zaman zaten başka bir şey düşünmezsin.

Yazılanların hepsini okumadım ama belli ki psikolojin iyi değil.
1- Öncelikle bunun için profesyonel destek al. Kendin bir olmadan, bir başkasıyla iki olamazsın.
2- Başında kısa da olsa bir evlilik geçmiş. Boşanmak ölümden sonraki en büyük 2. Travmadır. Hayallerin yarım kalmış. Ama dünyanın sonu değil. Hayat devam ediyor. Bir kerelik ve çok güzel.
3- Ailenle muhafazakar, baskıcı olmaları dışında bir sorunun var mı bilmiyorum. Ama bu onları kötü yapmaz. Kendi inanışları ve seni de böylece koruduklarını düşünüyor.
4- iç dünyanı beslemeye çalış. Fuckbuddy olayını bitir. Sana bir şey kazandırmayacak. Üstelik öz benliğini yitirmene sebep olacak. Bedenin ve duygularını kirlenecek.
5- Peygamber efendimiz demiş ki “Evlilik dinin yarısıdır. Geri kalan yarısı için Allah’a gelmekten sakının.” Evlilik, doğru insanla yaptığında hayatının yükünü alır.
6- Nafile oruç tut. Dünyadaki en güçlü insanlar nefsine hakim olanlardır. Aç olduğun zaman zaten başka bir şey düşünmezsin.
Psikiyatriye gidiyorum arada bir. Anksiyeteden dolayı ilaç kullanmaya devam ediyorum hâlâ. Boşanmanın verdiği travmaları çoktan atlattım aradan yıllar geçti. İntihar düşünceleri arada beni yokluyordu ,o düşüncelerim ilaçla geçti şükür. Beni aşırı sinirlendirecek , üzecek bir olay olmadığı sürece intihar düşüncesi aklıma hiç gelmiyor. Kendi enerjimi yükseltmenin yollarını öğrendim bu benim için çok önemli bir gelişme. Söylemeye utanıyorum ama geçen sene zar zor oruç tuttum cinsel isteğimden dolayı. Yani oruç tutmak beni pek dizginlemiyor gibi. Cinsellik yaşamadığım zaman mutsuz oluyorum, enerjim düşüyor. Eski sevgilimle görüşmeyi azalttım Kpss çalıştığım için. Bugün t.nder yüklesem biriyle konuşup tanışsam mı diye düşündüm ama sonrasında vazgeçtim. Kendimi kontrol etmekte zorlanıyorum cinsellik konusunda üzgünüm ama ne yazıkki iradem yok gibi hissediyorum.

Back
X