Ah keşke… el işinde çalışmayı kim ister ki? Keşke şartlar daha normal olsaydı.Kime sorsak emir almayı sevmem maaşlı çalışamam diyor da devir ticaret devri değil artık kendi işini yapmak hayal oldu bu memlekette neyse siyasetten şutlanmayım işte anladınız. Keşke vergiler makul olsa da herkes kendi işini yapsa yapanlar da gül gibi geçinip gidebilse ama nerdeee
Yıllar ne kadar yıl?Bir süre yeni bence de ama evlendiğiniz günden beri yıllardır aynı şeyi yaşıyor ve yaşatıyor…
Onu hepimiz anladıkTicaretle uğraşıyor.
Gümüş işiyle uğraşıyor.Onu hepimiz anladıkne yani böyle vazgeçemediği iş başkasının yanında çalışmam tribine girdiren onu merak ettim
Yaşı kaç peki . Yani hani emir altına giremem diyecek kadar hayatı kendı işinde tüketmiş biri mi yeni evlıyse gençtir die düşündüm amaGümüş işiyle uğraşıyor.
Kumar mı oynuyor nasıl sürekli borç içinde oluyor? Birikim yapamayıp sürekli borca girmesi hafife alınacak bir durum değil. Ben olsam boşandım yine boşanırdım. Kaç yıllık evlisiniz? Çocuk var mı?Evlendiğiniz günden beri borç içinde olan, düzenli geliri olmayan, kendi işini yapan ama hep batıp çıkan adamla tek sorununuz buyken boşanır mıydınız? Siz de çalışıyorsunuz, sizin ufak tefek kart borçlarınız dışında borcunuz yok. Eşinizin yüklü alacakları var ama alamıyor, sizi borçların içinde yaşatıyor. Sürekli morali bozuk, stresli. Düzelecek gibi durmuyor ve başka işe girip çalışmama konusunda aşırı ısrarcı çünkü düzelteceğini düşünüyor. Bu durumda onun yanında mı olursunuz yoksa boşanır mısınız? Dediğim gibi tek sorun buyken ne yapardınız?
Sorun borçları olması değil aslında. Ödeyememesi ve bunun için bir adım atmaması. Yani örneğin ben bu işi sanırım yapamıyorum, en azından bir süreliğine başka bir işe girip çalışsam da düzenli gelirim olsa vs demiyor.Yıllar ne kadar yıl?
Bes yılı devirmiş halen bı cacık olmuyor toparlanmiyorsa orda bı kriz yaşarız evet ama ülkenin durumuna bakarak bes yıldan aşağıda kimsenin borçlarından arinabilecegini dusunmuyorum
Kumar kesinlikle yok. 5 yıllık evlilik, çocuk yok. İş yok, gelir yok (kısıtlı) ama gider çok.Kumar mı oynuyor nasıl sürekli borç içinde oluyor? Birikim yapamayıp sürekli borca girmesi hafife alınacak bir durum değil. Ben olsam boşandım yine boşanırdım. Kaç yıllık evlisiniz? Çocuk var mı?
35 yaşı.Yaşı kaç peki . Yani hani emir altına giremem diyecek kadar hayatı kendı işinde tüketmiş biri mi yeni evlıyse gençtir die düşündüm ama
Gümüş işiyle uğraşıyor.
Kaç yaşında ne ticareti yapıyor?Elimden gelen bu diyor sürekli. İşe gir çalış deyince de ben hep kendi işimi yaptım, düzelticem diyor.
Ev giderleri ortak yani gelir az olduğu için. Araba var sadece. Kadın asgarinin bir tık üstü bir firmada çalışıyor. Evet, iş yeri kira.Hmmmm borç var peki mal var mı?
Yani araba / evleri var mı?
Kadın ne iş yapıyor aylık ne kadar kazanıyor?
Kirayı kim ödüyor?
Adamın iş yeri kira mı?
Özel sektördeki bir insan bunu diyemez.Sorun borçları olması değil aslında. Ödeyememesi ve bunun için bir adım atmaması. Yani örneğin ben bu işi sanırım yapamıyorum, en azından bir süreliğine başka bir işe girip çalışsam da düzenli gelirim olsa vs demiyor.
35 yaşında. Gümüş alıp satıyor. Tek sorun bu ve bunun getirileri demek istedim. Büyük bir sorunları yok bunun haricinde. Çocuk yok, arkadaşım düşünmüyor tabi. Gelir var tabi ki ama düzenli ve yeterli değil.Kaç yaşında ne ticareti yapıyor?
3 yıldır neyle nasıl geçiniyorlar?
Israrla evlilikte ki tek sorun bu dediğinize göre şans vermek istiyor sanki , eğer öyleyse süre versin eşine atıyorum 6 ay 1 sene gibi , çocukları yoksa da yapmasın bu arada bence.
35 yaşı.
Birkaç kere dolandırıldı. Yüklü paralar kaybetti. El işçiliği yok, alım-satım.Mesleği mi bu aynı zamanda el işçiliği mi yapıyor?
Hangi kısımda tıkanıyor ticarette? Çözemedi mi yıllardır hata yaptığı yeri?