Bu durumda boşanır mısınız?

  • Konu Sahibi Konu Sahibi H95h
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşıma altın takmadı. Sahteydi hepsi, arkadaşımın bilgisi dahilinde. Eşyaları birlikte o dönem peşin aldılar. Taksit bile yapmadılar. Hepsi işle ilgili borçlar. Kumar kesinlikle yok.
 
2-3 milyon civarı
Amin çok sağ olun
 
Boşanırdım
 
2-3 milyon civarı
Amin çok sağ olun
Çok üzüldüm miktar çok yüksek
Aile büyüklerinin haberi var mı?
Ortaklaşa halledilip sonra onlara geri ödenebilir mi?
 
Olamayacağını bile bile bana bu hayatı yaşatıyor,inatla bundan vazgeçmiyorsa boşanırım.Bazı erkekler vardır batar çıkar ama siz bilirsiniz azmini işine olan inancını onu hissedersiniz ve arkasında durursunuz,ama eşinizde o vizyon yok gibi.... atılım, değişim yapmadan aynı suda çırpına çırpına boğulmamaya çalışıyor olmaz ...
 
Anladım, tahsili nedir bilmiyorum ama girdi bir işe aldı asgari ücret diyelim şu anki şartlardan daha mı iyi olacak gelirleri?
Borçlar ne olacak, araba borçlara yetiyor mu?

Ancak borçlar kapanıp sıfırlanırlarsa iki maaşla bir düzen olur , diğer türlü aldığı maaş borçlara gidecek bir süre , o da kim bilir ne kadar sürecek.
 
Bir de 2-3 milyon civarıymış borçlar. Hanımefendi asgarinin biraz üstü alıyormuş iyi ihtimalle kira + faturalar + giderleri karşılar desek.
Eşi de 50.000 TL alsa, 1 senede 600.000 TL, 5 senede hiç dokunmasalar 3 milyon kapanıyor
Allah kolaylık versin hakikaten
 
Kendim için sormadım, ben evli değilim. Çok yakın bir arkadaşım bu durumda. Beraber okuyoruz şu an. 3 yıldır evli, hep bu durumdaydı kocası.
Yeni girdiyse biraz beklesin derdim ama 3 yıl uzun bir süre . Demek ki yapamıyor . Gizli gizli birikim yapmasın ? Kesin borç mu yani emin mi ? Çocuk olup olmaması da önemli benim için
 
Offf Allah yardımcıları olsun ne diyeyim , 5 yıl geçmiş zaten, bir 5 yılda böyle geçecek o da dediğiniz gibi en iyi ihtimalle.
 
Elimden gelen bu diyor sürekli. İşe gir çalış deyince de ben hep kendi işimi yaptım, düzelticem diyor.
Kendi işini yapmak bu değil ki, tam tersine kendi işini ''yapamıyor'' ve üstüne de çaba göstermiyor ne alacaklarını alabiliyor, ne maaşlı işi kabul ediyor yani adam çabalamıyor ama karısının koşulsuzca katlanmasını bekliyor, karısı yorulup tepki gösterince de yanımda olmuyorsun, destek olmuyorsun diyerek manipüle ediyor muhtemelen.

Çekilmez. Ne sevgi ne saygı kalır zaten bu şekilde. Adam işiyle mi evli, karısıyla mı belli değil
 
Araba pahalı bir şey değil maalesef.
Yani daha iyi olacak en azından dükkan kirası olamayacak ve düzenli bir gelir olacak.
 
Yeni girdiyse biraz beklesin derdim ama 3 yıl uzun bir süre . Demek ki yapamıyor . Gizli gizli birikim yapmasın ? Kesin borç mu yani emin mi ? Çocuk olup olmaması da önemli benim için
Çocuk yok. Evet, kesin borç.
 
Çok üzüldüm miktar çok yüksek
Aile büyüklerinin haberi var mı?
Ortaklaşa halledilip sonra onlara geri ödenebilir mi?
Maalesef iki aile de kendine anca yetiyor.
 

Kumar kesinlikle yok. 5 yıllık evlilik, çocuk yok. İş yok, gelir yok (kısıtlı) ama gider çok.


Birkaç kere dolandırıldı. Yüklü paralar kaybetti. El işçiliği yok, alım-satım.
35 yaşında koca adam ticareti eline yüzüne bulaştırıp alacaklarını dahi toplayamıyorsa, hep kendi işimi yaptım el yanında çalışmam diyen 35 yaşındaki adam her elini attığı işi batırıyorsa, el alem bunu saf bulup dolandırıyorsa, borçları giderek katlanıyorsa, bu kadar iş bilmezliğine ve borca rağmen sigortalı bir işte çalışmaya burun kıvırıyorsa boşanırım.

İnsan kendi işini yapmak isteyebilir, bir yerde çalışıp 10 lira kazanacağıma kendi işimi yapar 8 lira kazanırım diyebilir, bazen işler ters gidebilir durağanlaşabilir vs ama bir şekilde ticaretini yapar çarkı döndürür, alacaklarını toplar borcunu öder fakat arkadaşınızın eşinin ticari kafası becerisi yok, insan her yaptığı işi de batırmaz, başından beri ticaretle uğraşan birisi boşluğuna gelse en fazla 1 kere dolandırılır birkaç kere dolandırılmaz.

Ticaretten çok anlıyormuş gibi illa kendi işimi yapacağım diye direten birisinin iş hayatı hep böyle gırtlağa kadar borçla, sinirle stresle geçer arkadaşınız da ömrünü yer.
 
Bu versiyonun on sene sonraki halini hemen anlatıyorum iflah olmayacak arkadaşiniza söyleyin hemen bosasin atsın vakit kaybetmeden çocuğu yokken bunun gibi tipler ancak insanı tüketiyor nereden mi biliyorum şu an boşanmaya çalıştığım şerefsiz yüzünden.
Evlendik lanet olsun o güne sürekli borcu var ama ne olduğunu asla söylemedi meğer borsa oynuyormuş yıllar sonra çok tesadüfen öğrendim düşünün sonra ticarete atıldı ha olur dur olucak derken. İyi kötü bir araba aldık sonra sattı sebebi borç neyse sonra ofisi kapattı iki senedir evde essek gibi yatarak yatak odasından dünyayı yonettigjni sanan bir gerzek işte geçen sene bir araba daha aldık bak çok değil dört ay sonra borç dedi isim kötü dedi sormadı bile bana sak diye onu da sattı.
Uzun uzun neden yazıyorum bunun gibi tipler iflah olmaz bak ben iki cocugumla hayatımı kurmaya calsiiyorum sıfıra sıfır kaldım sorsan ticaret yapıyor ama evde eşya yok yemin ederim durum bu boşansin çocuğu yokken sonrası çok çok zor.
Gece vakti bı içime oturdu bu konu anlatamam umarım kurtarır arkadaşınız kendisini
 
Size de çok çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Umarım en az hasarla atlatırsınız
 
Sinek kucuktur ama mide bulandirir
 
`