Bu durumda ne tepki göstermeliyim ?

Freelady

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2018
208
87
13
Bayanlar evleneli daha bir yıl olmadı ama evlendik evleneli maddiyat yönünden zorluk çekiyoruz bekarken maddiyat yönünden hiç sıkıntı çekmemiştim güzel bir işim vardı ailemin durumu da çok iyiydi, evlenince durumlar farklı oldu ama bunu hiçmi hiç sıkıntı yapmadım evlilimizin ilk ayı eşim hiç harçlık vermeyip birde üstüne bekarkenki kalan harçlımı cüzdanımda habersiz alıp gitmişti ilk aylar baya baya parasız pulsuz gezdim.
Görümcelerimle çarşıya çıkardık onlar alışveriş yaparken ben benim ihtiyacım yok derdim
Şuan da hala aynı eşim ben istemeden düşünüp harçlık vermez, ben isteyincede çok zor veriyor çünkü olmuyor du onunda o yüzden zoruma gitmiyordu. Ne kazanıyor ne ediyor hiç birşeyini söylemiyor.
Bu hafta işleri iyiydi harçlık istedim para kartta yarın çekip veririm dedi ertesi gün vermedi buda benim zoruma gidiyor. Olsada olmasa da ben istemeden vermiyor isteyincede mırın kırın ediyor bildiğiniz. Ben istemesem düşünüpte vermez. Ne yapmam gerekiyor nasıl tepki vermeliyim çok zoruma gidiyor bu durum çalışmama da izin vermiyor bu yüzden çok tartışıyoruz sırf bunun için ailemi bile araya soktum yok diyor
Zaten sorunlu bir evliliğimiz var.
Bayanlar nasıl tepki göstermeliyim durum iyi değil zaten diye tepkisiz mi kalmalıyım?

Aslinda maddi sikintiniz varmis madem keske calismaniza izin verse. Siz ikna etmeye calissaniZ? Daha rahat geciniriz,ustundeki yuk hafifler vs diye.. calismana izin vermiyorsa senin ihtiyaclarini da karsilamak zorunda. Boyle bencillik olmaz.

Aslinda maddi sikintiniz varmis madem keske calismaniza izin verse. Siz ikna etmeye calissaniZ? Daha rahat geciniriz,ustundeki yuk hafifler vs diye.. calismana izin vermiyorsa senin ihtiyaclarini da karsilamak zorunda. Boyle bencillik olmaz.
Çalışmama izin vermiyor ben buna kızıyorum maddi olarak sıkışığız madem ihtiyaşlarımı karşılayamıyorsun bari çalışmama izin ver diyorum yok deyince kızıyorum bu duruma işte

Gerçekten maddi sıkıntıda ise konuşun ikna edin siz de çalışın.
Bu şekilde sizi parasız bırakmaya hakkı yok. Ya geçiminizi sağlasın ya da yolunuza taş koymasın çalışın.
Yok eğer cimriliktense çekilir dert değil derim.

Tamam maddi olarak sıkışık ama hiçte para geçmiyor değil ya biraz ince olsa eline geçen paranın birazını karısına o istemeden verir düzenli olarak yani ne kazanıyor ne ediyor hiç bşy bilmiyorum söylemiyor

Canım öncelikli tavsiyem sakın şaşırıp beşirip böyle birinden çocuk yapma aman! İhtiyaçlarını karşılıyor olsa çalıştırmasa amenna ama para vermemek nedir? Yol yakınken kurtul ama yok seviyorsan da çocuk yapma...

Gayet iyi gösteriyordu maddi olarak ama o zaman iyiydi sonradan kriz vurdu diyor
Belki kriz vurmamıştır,size harçlık vermeyi istemiyordur ,cebinizdeki parayı bile sormadan aldıpına göre ,
Oturup konuşun ,ya belli bir para versin ,ya işe giricem diyin ,en kötüsü bekar halimi arar oldum diyin
Bu adamdan emin olana kadar çocuk yapmayın lütfen

Çalışmama izin vermiyor ben buna kızıyorum maddi olarak sıkışığız madem ihtiyaşlarımı karşılayamıyorsun bari çalışmama izin ver diyorum yok deyince kızıyorum bu duruma işte
Eve is al canim. Benim alt komsular evde kolye yapiyor, is veren yaptıkları sayiya gore fiyatını veriyor. 100 120 150 tl kazanıyor. Boyle harcligini cikaracagin ek seyler yapabilirsin sende

Ne kazandığını bılmedıgın ınsanın sana saygısı yoktur.Bu sizin için en onemlı sorun.Ne kazandıgını bılıceksınkı ona gore harcama yapıcaksın.

Ne yapacaksın biliyor musun? Para istemeyeceksin veya paran var mı diye sormayacaksın. Ya da sana para vermesini beklemeyeceksin. Direkt " 100 lira ver." Diyeceksin. Utanıp sıkılmayacaksın. Çünkü senin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Nasıl alıştırırsan öyle gider.

Geçmiş geçmişte kalmış ancak evlenince işinizi asla birakmamaniz gerekirdi. Evlenen kadınlar işi direkt bırakıyor eğer maddi durum iyiyse, bu a kafam basmıyor.

Bunun dışında iş için direteceksiniz ve aylık olarak bir fiyat belirleyeceksiniz ev için.

Bu durumda yapmanız gereken en son şey erkek egemenliği altında ezilerek bir ömür geçirmek olmalı. Çünkü bugün size para vermeyen eş çocuğunuz olduğunda da bez parası vermez, mama parası vermez çok harcıyorsun az harca der hastaneye götüremezsin, bebek arabası alamazsın, onun bunun eşyalarıyla çocuk büyütürsün ! Kendi, ekmeğinizi kazanın böyle bir erkeğe muhtaç yaşamayın alın eşinizi karşınıza konuşun başka yolu yok ya size para verecek ihtiyaçlarınızı karşılayacak ya da izin verecek bu ne ya siz onun kölesi misiniz ne sanıyor ki o ? O canı isterse para verir canı isterse para vermez diye bir şey yok sizi çalıştırmıyorsa ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…