Bu durumda ne yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
:)))
Aklıma şey geldi, bir komşumuz vardı vaktinde kiracı; apartmandaki insanlarla da tanışık filan değilim zaten hani ayak üstü muhabbetler filan. Neyse, yeni doğum yaptığım zamandı bebeği sanırım kontrole götürüyoruz eşimle ya da bi dışarı çıkarma anı filandı işte, mavi pusetini görüp eşime "İlkinde yakalamışsınız oğlanı maşallah, biz ancak üçüncüde bulduk, olmasaydı devam edecektik ahaha maşallah maşallah" filan diyerek muhabbet etmeye çalışmıştı adam.
Kadınların olduğu kadar, erkeklerdeki "Erkek adamın erkek çocuğu olur" kafası da var tabi es geçmeyelim.

Kafaya bak tombala oynuyor sanki. Erkek çocuk doğunca "1. çinkooo" diye heyecanla bağırmamıştır umarım.

"Erkek adamın erkek çocuğu olur" deyip kendini yücelten ve aynı zamanda aşağılayan erkekler böyle yaptıklarının farkında bile değiller.
Erkek olmaya erkek doğmuş olmanın yetmemesi, sünnetle taçlanması, erkek "doğurtunca" şahlanması falan, hep bir ispat çabası.

Kadınlar içinse saygı görme aracı.
Ailesinden, eşinden, toplumdan erkek olmadığı için göremediği saygıyı erkek çocuk doğurarak görmeye çalışmak...

Bu uğurda canından olanlar var ya nasıl bir psikolojiyse artık anlamak güç.

Iyi de iki sezaryan yapan kadini sezaryana almak kadar dogal ne var ki?
Ssvd - sezaryan sonrası vajinal dogum epi topu birkac senedir kabul gormus birsey. Onu da cogu doktor yapmiyor. Amaci ssvd olan insanlar klinik klinik gezip yaptiracak uygun yer buluyorlar.
Ben ablaniza hak vermedim. Gercekten niyeti SSVD ise öncesinde doktorundan yapılabileceğine dair bir onay almis miydi mesela? Kulaktan dolma "7 sene gecti duzlemistir dikislerim" mi dedi yoksa kendi kendine?
bir doktorun annenin doğumunu kotu modla gecirmesine sebep olmasi asla dogru birsey degil. Bu konuda ilgili bir yere sikayet edebilirsiniz ama zorla sezaryan yapti deyince bence dogryuyu yansitmiyor.
5 sag cocuğu olan ablanın tup baglatmama sebebi ne bu arada? 3 de düşük yapmış. Demek ki korunmayi bilmiyor, 3 kere de pespese sezaryan olmus... riskli degil mi? Ona birsey olsa geride bunca cocuga kim bakacak?

Bu 2 sezeryanin uzerine normal dogum yapmak isteyen bir hasta toplamda 8.gebeligi, 5. dogumu. Hepsi de kiz. Sanirim erkek yakalamak icin 5 dogum daha yapabilir kadin.Doktor normal dogumu riskli bulmustur 2 sezeryan sonrasi. Sezaryan sonrasi 2.yi bile normal istemiyor cogu doktor .8 gebelik olunca da tupleri baglamayi uygun bulmasi da cok normal geldi bana. Kadin hicbirseyi kabul etmemis anladgm kadariyla. Bana doktor mantiksiz davranmis gibi gelmedi yine tereddutleri varsa sikayet etsin arkadasiniz.

Malesef doktorun tutumu hiç öyle değilmiş.Ameliyatta konuşulan herşeyi duymuş yüzüne seninle uğraşamam birsürü hasta var bile demiş.
E normal değil mi orası devlet hast.
Özel ilgi görmek isteyen özele gidiyor zaten
Ayrıca tüplerini bağlayalım demek iyiliğinedir
Abla 6.yı da düşünüyor galiba şimdiden

Evet erkek çocuk istiyorlar ama kızlarınıda seviyorlar inançlılar çünkü
İnançlılarsa cinsiyet konusunda ısrarcı olmamaları gerektiğini de biliyorlar mı acaba? Belki Allah hiç erkek çocuk nasip etmeyecek. Ne olacak o kadın sürekli çocuk mu doğuracak?

Kadın kendi hür iradesiyle bunu istiyor mu, vücudu buna müsade ediyor mu acaba?

5 çocuk sahibi olmaları sorun değil bence ama bu bakış açısı büyük sorun.

İnançlılarsa cinsiyet konusunda ısrarcı olmamaları gerektiğini de biliyorlar mı acaba? Belki Allah hiç erkek çocuk nasip etmeyecek. Ne olacak o kadın sürekli çocuk mu doğuracak?

Kadın kendi hür iradesiyle bunu istiyor mu, vücudu buna müsade ediyor mu acaba?

5 çocuk sahibi olmaları sorun değil bence ama bu bakış açısı büyük sorun.
Allah herkese belli bir çocuk sayıda çocuk nasip eder yada etmez evet bunu biliyorlar.Annede istiyor zorlandığı yok.Sağlığıyla ilgili bir problem yaşasa zaten düşünmez.
Bakış açılarında sorun yok gayet doğru

Sezaryen normal doğumdan daha zahmetli bir işlem. Doktor uğraşmak istemese normal doğum yaptırması daha mantıklı. Eğer hasta normal doğum yapabilecek durumda olsaydı doktor normal doğum yaptırırdı zaten. Saatlerce sancı çekip son anda mecburen sezaryene giren çok kadın tanıdım. Madem tuvalete bile gitmiyordu doğururum diye o kadar kolay doğuracak durumdaydı doğursaymış ya. Normal doğum olmayınca anne sayılmıyor mu anlamadım ki bu normal doğum ısrarını. Doktorun bir bildiği var ki sezaryene alıyor. Yok ama bizim insanımız her şeyi uzmanından iyi bildiği için kesin doktor hatalı karar verdi.

Aklı başına dediğiniz kadın sırf oğlu olsun diye 2020 yılında 6.yı doğuracak size normal mi geliyor bu durum? O aile nasıl geçiniyor peki 7 boğaz tek maaş ile? Pardon ama Allah rızkını veriyordu dimi?

Kuzenim doktor, bir aile gelmiş kadın 28 yaşında 11.çocuğunu doğurmaya. Kuzenim sormuş tüplerinizi bağlayalım mı kocası bağırmış sana ne bizim kaç çocuk yapacağımızdan diye. Okuyunca direk aklıma bu örnek geldi.

O olay tam olarak öyle olmamıştır. Mutlaka arkadasinizin kendi acisindan baktigi tarafları vardır olayin. Ayrica sezeyan basli basina bir ameliyat. Doktor gerek gormeseydi yapmazdi. Riskler anlatilmistir ve arkdasinizdan da imza alinarak isleme baslamislardir. Ha diyelimki kabul etmedi. Onun icin de ölüm dahil her riski kabul ediyorum diye imza alinir. Zorla sezeryan yapti diye birsey olamaz.
Tup baglama mevzusuna gelince gercekten de bes tane cocuk... kimsenin hayatina karismam da benim diyen anne de hepsine ayni enerjiyi verip en azindan hayattan almasi gerekenleri ogretemez. Doktoru güzel bir oneride bulunmus. Ben burda suclu göremedim.

Bunun devleti özeli yok açıkçası özeldekiler sezaryene daha meyilli hem daha hızlı planlı ve ücret olarak daha fazla alıyorlarmış vs gibi etkenlerden...
Devlet özellikle normali destekliyor ssvd istediği için belki vücudu bunu kaldıramayacak pozisyondadır. Övülen doktor iyidir demek değil bilemeyiz ki hasta doktor ilişkisi her zaman aynı olmuyor. Ben 5 çocuk doğurdum diye bilmişlik tasladı ise ben 1000 çocuk doğurttum moduna da girilmiş olabilir.
Hepimiz insanız ve ruh halimiz aynı olmayabiliyor.
Tüp bağlatmak tek doğum kontrol yöntemi değildir ama bir şekilde beş çocuktan sonra ciddi olarak düşünülmesi gerekir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X