Bu durumdan nasıl kurtulacağım?

kugatsune

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2025
43
7
1
Hepinize merhaba arkadaşlar,
Size sorunumdan bahsetmek istiyorum. Bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama umarım anlattıklarımdan anlarsınız.
Öncelikle, şu ana kadar hiç sevilmiş olduğumu hissetmedim. Hiçbir sevgilim bana huzur vermedi, buna konuştuğum kişiler de dahil. Dört sevgilim oldu ve dördü de bende kötü anılar bıraktı. Ben hep biri tarafından sevilmek ve bunu gerçekten hissetmek istedim ama hiç olmadı.
Şu anda kiminle konuşursam konuşayım, beni istese de istemese de, ben onu istesem de istemesem de, konuşmayı kestiğimiz an ister istemez üzülüyorum. Onu kaybetmeme mi, yoksa bunun olmamasına mı üzülüyorum bilmiyorum ama sonuçta yine üzülüyorum.
Hem kimseyle konuşmak istemiyorum çünkü konuşunca kötü hissediyorum, hem de birinin artık beni sevmesini ve ben de birini gerçekten sevmeyi istiyorum. Aptal aptal kriterlerim var; sanki evlenecekmişiz gibi bakıyorum hepsine. Boyuma göre olmadığında ya da gelecekte beni sıkıntıya sokacağını hissettiğimde (evlenirsek ya da çocuk konusunda yokluk yaşatacağını düşündüğümde) soğuyorum. Bir erkeğin maddi açıdan kötü olmasını bir türlü kabullenemiyorum. Bunun, önceki sevgilimden kaynaklandığını düşünüyorum; çünkü kendisi maddi açıdan oldukça iyiydi ve sanırım ona alıştım.
Ama aslında ben de ne istediğimi bilmiyorum. Konuştuğum kişiler gidince üzülüyorum; ister bir ay olsun, ister bir saat… Onların olmayışı ya da beni bırakıp gidişi beni çok üzüyor. Bu durumdan kurtulmak istiyorum. Şu an ilişki istemediğimi biliyorum ama bir yanım hâlâ “orada olsun” istiyor.
Ne yapmam lazım? Bu duruma ne son verir? Eksik olan şey ne? Böyle hissetmeyi nasıl bırakabilirim?

18 yaşında mısınız? Bu yaş için 4 sevgili çok değilim mi? Sizin yerinizde olsam kendime biraz zaman verirdim kendimi çok sevip çok değer verirdim. Unutmayın kendinizi çok sevince karşı taraftan çok fazla bir beklentiniz olmuyor kendinize yetiyorsunuz

Evet 18e yeni girdim sayılır liseye başladığım zaman başladı bu konular da. İstemiyorum da ama hiç yaşamadığım için sanırım

Öz değer ve öz sevgi oluşturmadığınız sürece mutlu olmanız pek mümkün değil. Sevgi öncelikle içten gelmeli, kendinizi sevmelisiniz. '' Bir erkeğin maddi açıdan kötü olmasını bir türlü kabullenemiyorum.'' demişsiniz beklediğiniz maddi güce kendiniz ulaşın zaten sizinle benzer seviyedekilerle karşılaşırsınız. Erkeğin maddi gücü iyi olsun diye düşünürken siz maddi açıdan iyi olmak için neler yapıyorsunuz?

Okuyorum iste

Bu düşündüklerini düşünmeyen kadın yoktur. Hepimiz az çok aynı yollardan geçiyoruz. Lisede tanıştığı kişiyle evlenmeyen her kadın az çok böyle. Büyük şeyler yaşamadıysanız hepsi bir deneyim. Bir erkeğin maddi durumunun iyi olmasını istemek anormal değil bu arada. Fakat başkasına ait kaynaklar ondan ayrılınca biter. Hayatınızı bunun üzerine kurmayın. Çalışıp kazandığınız yada ailenizden gelene güvenebilirsiniz ancak. Ayrıca sizde de maddiyat yoksa başka birine neden zengin değilsin deme hakkınız yoktur. Eğer çalışma azmi varsa o erkek kıymetlidir bence.

Nereden bileceksiniz potansiyel taşıdığını?
Erkeğin parasının size ne faydası var?
Aklınızı başınıza alıp derslerinize odaklanın. 18 yaşında 4 tane eski sevgili nedir?
Ne saçmalşyorsunuz be dört sevgiliye cok diyecek kadar yokluk mu çektiniz

Yaşın daha çok genç bence yanlış ilişkilerle kendını erkenden yıpratma. Zaten yaşın tr deki evlilik yaş ortalamasının çok çok altında ne bu acele? En güzel zamanlarında kendıne odaklan, eğitimine bak

En haklı yanıt bu olabilir. Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Bazıları para umrunda değilmiş gibi konuşuyor kendinden maddi olarak altta bir adamla karşılaşsa konuşmaya tenezzül bile etmezler. Ben kendimde var diye istiyorum zaten. Maddi açıdan mükemmel değilim ama istediğimi de bin kere düşünerek almıyorum dilediğimi alabilecek güçteyim. Okuyorum, işimi elime alınca da kendi ayaklarım üzerinde rahatça durabilicem. Yaşadığım berbat şeyler var bu konuda ve yaşıtlarım çok daha iyi bu konuda. Sorguluyorum kendimce neden ben diye. Sitedeki hiç kimse 18 yaşında sevgili yapmamış herhalde anlayamadım gitti.

Saçmalayan sizsiniz.
Bu kafayla daha çokkkkkk pişman olursunuz.
Umutlarımızı yüklediğimiz gençliğe bak.
Akıl fikir hep orada. Allah ana babanıza yardım etsin.
Tamamdırrrr bu gençliğe muhtaç olduğunuz gün görürüm sizi. Elinizde kitap kalemle geziyordunuz her yerde sanırım.

Sen burada yazılanlara takılma. Bu devirde erkekler bile maddi durumu kendinden yüksek kadın istiyor. Ailende de varsa anormal bir şey değil böyle birini istemen. Bir kadın olarak hiçbir kadının aile evinde gördüğünden daha azını koca evinde görmesini istemem. Bu maddiyat olur, özgürlük olur, ailenin eğitimi olur vs. Başta idare edilir sanıyorlar ama ister istemez bileniyorlar kadınlar. Erkeklerde aşağılık kompleksi, tembellik yada kendi ailesine aktarma ile sonuçlanıyor bu durum.

Burada bir çok konu açılıyor, aşk her şeyi çözer sanıyorlar. Sen bunu genç yaşında çözmüşsün, tebrik ederim. Bir kadın olarak standartlarını her düşürdüğünde nankörlükle karşılaşırsın çünkü. Hiçbir erkeği sırf seviyorsunuz diye bedava mal sahibi, iş sahibi, statü sahibi yada baba yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…