- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
en güzeli böyle yapmak. gerçi ben ne dersem diyim bütün gün zaten çocukla yalnız olacaklar. zaten bildiklerini okuyacaklar. bana çok söz düşmeyecek. umarım bu 2 seneyi kazasız belasız atlatabiliriz.
Hem çocuğunuza bakacaklar hemde sizle berabermi yaşayacaklar ? sabır versin size işiniz çok zor.Yıllarca çocuğuna kayınvalıdesi bakmış biri olarak söylüyorum bizimkiler birde hiç bir şeye karışmayanlardan ama gerçektende zor bir kere siz yokken istediklerini yapacaklar engel olamazsınız
Bir de şu durumlar var diyelim ki bir şey istediği çocuğunuz hayır kavramını öğretmek adına o anda olamayacak bir şey olduğundan hayır dediniz, karşınızda aman ne var alıver, yapıver sen yapmazsan dedesi yapar, babaannesi yapar diyen kişiler bulacaksınız....
İyi yanları yok mu, var elbette... Bir kere içiniz rahat oalcak, çocuğu ağladı diye, yemek yemedi diye, uyumadı diye tartaklayan, bağırıp çağıran var mı diye aklınızda şüpheler olmayacak, dede ve babaanne sevgisiyle büyüdüğünü, geniş aile ve akrabalık ilişkilerini öğrendiğini ve huzurlu olduğunu bileceksiniz...
Peki sizin anneniz ve babanız çocuğunuza bakamaz mı ? Sizden uzakta mı oturuyorlar ? Farklı şehirde mi yaşıyorlar ?
kayınvalideniz fiziksel bakımdan çocuğu parka götüremeyecek gibiyse evde nasıl içiniz rahat edecek? sonuçta yine çocukla haşır neşir olacak akşama kadar?
yanında kayınpederim de olacak canım, o iyidir bu konuda..
kusura bakmayin ama sizde biraz bencilsiniz.....kadin o halde bile bakmaya calisirken neden hala soylemi boylemi diyorsunuz....sonucta oda esinizin ailesi esinizi o yetistirdiyse elbette torununuda idare edecek...bende 3 ay dil kursuna gittim cocugumu bakicinin evine birakiyordum oglum uzuldugu icin yalvar yakar anneme baktirdim...annem haftanin 4 gunu bizde kalirdi asla temizlik yemek hicbirsey yapmazdi yeterki ogluma su sure zarfinda baksin derdim....hic haberim olmadan ev gezmzlzrinede gitti parkada goturdu herseyi kendi istedigi gibi yapti benim onaylamadigim seyler olsada...benim oglumda 18 aylikti ozaman...hem baktiracam hemde herseyine mudahalemi ettirecem...cok rahatsizsaniz bakiciya verin....istediginiz gibi herseyi emredersiniz.....illa o bakacak diyorsaniz eger cok coook rahatsiz oldugunuz birsey olursa acikca konusun...gerci herkes bildigini okuyor cocuklar konusunda annem kafasina estigi gibi yapiyor....yeterki cocuklarim istesin.....ornegin dun 3 kez disari cikartti annem....dedigim gibi 2 sene disinizi sikacaksiniz.....sonucta oda evladinin evladi icin kotu birsey istemez.....
Kayınvalideme hiç anne demedim.Aramız o kadar kötüydü.Ama torunlarına yani çocuklarıma o baktı.Yabancı birinin bakmasındansa babaannenin bakması daha iyidir.Bakıcı çocuğun kafa üstü düştüğünü söylemeyebilir ama babaanne mutlaka söyler çünkü canı ,torunu
farklı bir sorumluluk duygusu ile bakar.Merak etmeyin hem dede varmış.Çocuk milleti ise kime nasıl davranacağını çok iyi bilir.Biraz büyüsün babaanne dedeyi çocuk idare edecek,size fazla bir şey kalmayacak.Çocuk asıl patronun anne olduğunu bilir göreceksiniz.Anneliğin tadını çıkarın zira hemen büyüyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?