- 11 Mart 2010
- 3.807
- 1.161
- 173
- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
benim kayınvalidem 3 aylığına bana gelmek istiyor diye dünyam karardı (biz aynı şehirdeyiz)
siz bu duruma nasıl tahammül edersiniz bilmem.
en iyi bakıcı babanneden daha kötüdür lafına katılmıyorum ben,herkes anneanne ya da babanneyle büyümüyor.
çalışan insanların bunları göze almaları gerekir.ben alıyorum ama bizde de eşim istemiyır malesef.
2 yıl çok uzun bir süre.evet,belki çocuğunuz babanne şefkatiyle büyüyecek ama ya siz?
annesi,babası arasında kocaman bir uçurum olacak bu süreçte.
babanne mutlu olacak ama anne baba mutsuz,çünkü özel hiçbir şeyleri kalmayacak.
ben böyle düşünüyorum açıkçası.kendi adıma 3 ayın bile evliliğimde büyük bir yıkıma sebep olacağı kanısındayım(belki bizimki keyfi
bir uygulama ,zorunlu olsa ne olurdu bilmem) 2 yılı hayal dahi edemem.
Allah yardımcınız olsun.
cnm ben senin yerinde olsam bi bakıcı tutardm kaynwaldnde nasılsa aynı şehirdeymş sızi yormayalm ewinizn düzeninde bozmayalm 1 ay 2 ay deilki 2yıl derdm bakıcıya göz kulak olmak için günduzlerı gelin derdm cmm diğer turlu stres olucaksn kesin . Hem ew ew üstune olmaz cmcm . Yada buda olmuyosa sen bırak aksam al kaynwldn ewinde baksn ?
kayınvalidemlerle bi derdim yok, sebepsiz yere uzun süe gelip kalsalar ne hissederim bilemiyorum ama zaten onlar da kalmazlar, rahatsız etmek istemezler yani bizi. ben de çoğu şeyi görmezden gelebilirim, ama söz konusu çocuk olduğu zaman farklı oluyor. onlar fedakarlık yapıyolar diye, ben de çocuğumu yetiştirme tarzımdan mı fedakarlık yapmak zorundayım?
bu arada bu akşam eşimle bu konuyu konuştum. sen şimdiden bunları kafana takma, sorun olduğu zaman oturup konuşuruz, yapmazlar falan dedi.
hayır tabiki fedakarlık yapmak zorunda değilsin,çocuk senin,onlar babanne-dede.
benim kayınvalidem de iyidir,kızımı çok sever,beni de sever
bizim evlerimizin arası arabayla 10 dk,2 de bekar kaynım var,etti 4 nüfus.
kv kışın bizim evimiz sıcak diye gelip rahat etmek istiyor ama ben rahat edemem diye eşime bıt bıt yapıyorum sürekli
ben keyfime düşkünümdür,işten gelince ayaklarımı uzatıp dinlenmek isterim.şortla,atletle gezmek isterim.uzanıp tv izlemek isterim.
kayınpederim ve kayınlarımla bu mümkün değil.
böyle olunca da mutsuz olurum,eşime sararım,kavga çıkar.çok çok iyi biliyorum.
aynı isteklerin bütün çalışan bayanların da sorunu olduğunu düşünüyorum.
bunlardan vazgeçmek fedakarlık değil bana göre,insani ihtiyaçlar.
biz iyi olalım ki bebeklerimize mutlu mutlu bakalım öyle değil mi
sizin durumunuz nasıl tam bilmiyorum ama bizimki çok gereksiz bir durum,yapılacak başka bir şey olmasa bir nebze hak verebilirim
kvalideme ama bu şartlarda asla.bir de bana kimse sormuyor
eşimle konuşunca aynı eşinizin cümleleriyle cevap verdi bana,ama hiç inandırıcı gelmedi.çünkü benim eşim annesine 'ayıp olmasın'
diye,sırf istedi diye kızımı annesin kucağında arabanın ön koltuğunda yolculuğa çıkarmış insan.
duyunca deliye döndüm,düşünün bu kadar hayati bir konuda '5 dklık yol napıyım annem heves etti' diyor.
yani benim durumum fena,inşallah siz üstesinden gelirsiniz.
Mona işin zor hayatım.
Genç bir anne ve kayınvalidem yok dolayısıyla benim hayır dediğime evet demeleri nasıl birşeydir bilmiyorum. O yüzden yazacaklarım havada kalabilir.
Senin hayır dediğine evet diyen birileri en azından güvenlik açısından (gerisini boşver varsın şımartsınlar) bebeğine bakmamalı. Ha bu nasıl olur bilemiyorum. Her aile, her koca farklı farklı.
Benim yöntem sana uyar mı bilmiyorum. Anne + bakıcı. Dediğinden çıkmayacak, hayırını hayır kabul edecek otoriter bir bakıcı. Ancak bakıcının da bir yabancı olduğu düşünülerek başına anne (sizde kayınvalide, kayınpeder)
Ben şımarıklık konusunda çok toleranslıyım çünkü esas kudurtan, kafasına ettiren benim. Tek olmazsa olmazım güvenliği. Yemek ve uykuya da takık değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?