Arkadaşlar umarım söylediklerim yanlış anlaşılmaz çünkü ne söylesem bu sitede bazı insanlar bir yerlere çekebiliyor
herkes üzerine alınmasın tabi. Ben evleneli bir yılı geçti. Ve farklı şehirlerden olduğumuz için farklı adetler vardı. Onlarda böyle topluca bir şeyler alma adeti varmış. Ve bunları evde serip akrabalara gösteriyorlarmış. Evlenmeye yakın beni yaşadıkları şehre çağırdılar. Bu aldıklarını serip herkesi çağırınca gelin de olmalıymış. Biz annemle beraber gittik. Ve baktık ki alınanlar çok ucuz kalitesiz şeylerdi. Yanlış anlamayın ben bir şey istemedim gerçekten evlenirken şu olsun bu olsun da demedim. Sadece 10 parça olacağına 3 parça olsaydı kaliteli olsaydı diye düşündüm. Annemle babama da bir tişört bir gömlek almışlardı onlar da aşırı kalitesizdi. Ve bu aldıklarını eşimin maaşıyla aldılar. Daha iyisini de alabilirlerdi bence. Eşimin zaten o zamanlar ne kaliteli ne kalitesiz ne aldılar ne ettiler haberi yoktu nasılsa erkek diye önemsemediler ama eşimin anlatmasıyla eşim maaşından 2-3 bin alıp geri kalanını full annesigile vermiş. Ve annesigil diyor ki biz o zamanlar çok iyi geçiniyorduk yeyip içip geziyorduk. Hani durumları yok desem yine anlarım ama kendileri baya para harcayan tipler. Düğün zamanı da baya rahat yeyip içmiş gezmişler ama bana 10-20 parça kalitesiz şey almışlar sırf millete çom gözüksün diye. Maalesef evlendikten sonra da hiçbir işime yaramadı bu da üzücü yani israf sonuçta hiç alınmasa daha iyiydi. Ancak şöyle bir durum var. Eşimin kız kardeşi evlenecek. Ve şu an karşı tarafa ucuz hiçbir şey almıyorlar kendileri hep kaliteli şeyler. Bu da beni üzdü açıkçası. Onlara da bana yaptıkları gibi yapsalar bir şey demezdim. Ya da o zaman maddi durumları kötü olsa da şimdi iyi olsa derim ki şimdi ki durum farklı ama aksine o zaman hem kendi paraları vardı hem eşimin parası vardı. Şimdi sadece kendi paraları var yine ama ucuz bir şey alınmıyor hiç . Benim ailem de hiç sesini çıkarmayan sakin insanlar. Annem kırıldı bazı şeylere çünkü annem onlara her şeyin en kalitelisini aldı. Durumları olmasa zaten beklemezdik bir şey ailem de ben de anlayışlı davrandık hep her konuda orta yol bulduk. Ama bize kalitesizi olup onlara kalitelisi olunca insan diyor ki demek ki isteyince alabiliyorlarmış. Eşime kızgınlığım yok çünkü o anlamadı bile. Ama şu sıralar gördüklerim içten içe beni üzdü. Aslında çok iyi anlaştığım insanlar şu an çokta seviyorum gerçekten. Şu an hiçbir problemimiz yok birbirimizi seviyoruz ama şu an eşimin kardeşinin düğün sürecine şahit olmak bazı şeyleri hatırlatıyor ve üzülüyorum. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Evet şu an elden bir şey gelmez ama insan gördükçe üzülüyor işte. Bu tip şeyler yaşayanlar var mı siz neler düşünüyorsunuz?