• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu düşünceleri kafamdan atamıyorum, Eşimin Geçmişi

29 yaşında lisans mezunu öğretmensin.
şu yaptığın çocukluktan başka bişey değil.
sana katlanan adamda demekki peygamber sabrı var
bırak elini öpmeyi ayağını öp sen o adamın.
helal olsun valla.
hamilelik demişsin psikoloji demişsin iyi de bir yere kadar o da...

takıntı canım ya takılıp kaldım bu konuya. evet o sabır konusunda ben de eminim

haklısın erkekler hiç çekmez. evet bizim de hatalarımız var doğru söylüyorsun. ben de yaşadım sonuçta yanlış ilişki. ama işte biz kadınlar sevdiğimiz ve evleneceğimiz için bazı şeyler yaşıyoruz. erkek kendi evlenmek istemediğini bile bile yaşıyor birşeyler. aklımın almadığı nokta bu. madem sevmiyorsun, sadece hoşlantı ne diye birşeyler yaşıyorsun[/QUOTE]

keşka zamanı geri alma şansınız olsa her ikinizin de. ama yok değil mi? o zaman yapmamız gereken şey bunları unutmak. bu kadar detaycı olursan çok yıpranırsın.geçmiş geçmişte kaldı. önemli olan sensin, bunları düşünerek bebişini de üzme.

amaaaaannnn bide batıya tayin olmak için başkasını kullandın (ayrıldığın eşin böyle düşünüyordur eminim)
......................................................................................
sana söyleyecek söz bulamadım ben.

amaaaaannnn bide batıya tayin olmak için başkasını kullandın (ayrıldığın eşin böyle düşünüyordur eminim)
......................................................................................
sana söyleyecek söz bulamadım ben.

ben kullandım demedim o psikoloji ile evlenme kararını hızlı aldım. kullansaydım herhangi biri ile sahte nikah yapıp boşanabilirdim. bu zor birşey değil ama ben o kişilikte biri değilim. ayrıca boşanma kararını ilk alan da ben değildim

Son düzenleme:
Nacizane tavsiyem eşinizin geçmişine bir sünger çekin. Şimdi iyi bir adam mı ona bakın, sorgulamayın öncesini.
Hormonlar nedeniyle bunlara takılmışsınız galiba, kendinize bir uğraş bulun ona odaklanın.
Benim de aklıma bazen böyle şeyler geliyor saçmalayacak oluyorum. Hemen gidip sarılıp öpüyorum eşimi. O benim eşim,kaderim. Kalmıyor ne geçmiş ne başka bir şey.

kendisine bu tarz soruları sorduğumda. ben hep senin istediğin dürüst kişi oldum. ben kimseye seni seviyorum demedim. her insan hata yapabilir cahillik yapabilir. önemlli olan kısa zamanda o yoldan dönmek. ben seni tanıdığımda ben oldum. ben hep seni aradım. seni bulunca da herşeyim sen oldun dedi.

ama ben kafamdan bir türlü atamıyorum bunları.

adam daha ne desin....!!!!!!

canım düşüncelerin çok yanlış adam seni sevmış evlenmiş adı üstünde geçmiş bitmiş.bir de onun yerinde sen olsaydın ne olacaktı.seni eşin msj la bunaltsaydı vay şöyle vay bôyle ile ömür geçmez ne olur biliyormusun hayat sanada eşinede zindan olur.düşünme bu saçma şeyleri olmuş bitmiş.eşine de son çektiğin msj güzel cnm bir daha açma bu konuları.

canım düşüncelerin çok yanlış adam seni sevmış evlenmiş adı üstünde geçmiş bitmiş.bir de onun yerinde sen olsaydın ne olacaktı.seni eşin msj la bunaltsaydı vay şöyle vay bôyle ile ömür geçmez ne olur biliyormusun hayat sanada eşinede zindan olur.düşünme bu saçma şeyleri olmuş bitmiş.eşine de son çektiğin msj güzel cnm bir daha açma bu konuları.

Bu şekilde geçmişi açarak elinize ne geçecek.
Yuvanızın kıymetini bilin, hamileliğinizin tadını çıkarın.
Bu konuları tekrar tekrar açmak, hem sizi hem de eşinizi üzer ve yıpratır sadece.
Hem konuyu açtığınızda her defasında, eşinizin geçmişi silinecek mi.
Kabullenmelisiniz, hem ortada öyle kabullenilemeyecek bir durumda yok.
Bütün bunları eşinize yansıtırken eşinizden ne bekliyorsunuz ki ayrıca,
ne yapabilir, geriye dönebilir mi, silebilir mi?
O sizi nasıl sahiplendiyse, siz de onu sahiplenin.
Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza, daha sıkı sarılın birbirinize inş.

bana ne yazmış.

Allah şahit ki ne oc almak ne unutmak ne de başkasını hatırlamak için değildi. bana inan ve guven artık.

Görüyorsunuz ne acı. keşke unutmak, öc almak, kadınlardan nefret ettiği için olsaydı o zaman içim rahatlardı. ama demekki hepsi isteyerek yaşanmış hem de bir sürü kişiyle:14:

Merhaba Sonsy,

Biz kadınlar hormonlarımız tarafından yönetilen canlılarız, regl dönemi ve hamilelik de hormonlarımızın en tepelerde dolaştığı zamanlardır.
Hamileliğiniz nedeniyle daha önce içinize attığınız konuları bir şekilde su yüzüne çıkarma ihtiyacı hissediyorsunuz. Olabilir. Kimse mükemmel değildir.

Eşiniz bir süre boşluğa düşmüş olabilir. Aldatılmak erkekler için büyük travmadır ve bunu aşmanın bir yolunu bulamamıştır. Düşünmemek adına kendini bu tarz bir yaşama belirli bir süre adamış olabilir.

Barlarda ve diskolarda o kadar çok erkeklerle tek gece ilişki yaşamak isteyen bayan var ki! Bunu birçok arkadaşımdan duydum. O kadınlarla kendinizi karşılaştırıyorsunuz. Onlar sizinle aynı değil, tamamen farklı etik değerlere sahip. Kendinizi üzmeyin ve bu fikirlerle cezalandırmayın. Eşininiz de asker ve görevdeymiş. Tüm aklı sizde ve çocuğunuzdadır. Bu şekilde düşünerek kendinize ve çocuğunuza da zarar veriyorsunuz. Çünkü bebekler bu tarz titreşimleri hissediyor.

Lütfen sakin olun. Her gün düzenli yürüyüşler yapın, gıdanıza ve uykunuza dikkat edin. Bunlar hormonal. Eşiniz sizinle kendini bulmuş ve öyle de devam edecek, tabii onu daha fazla suçlamazsanız. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir, beşer şaşar.

Doğumdan sonra bunlara çok güleceksiniz, lütfen sakin kalmaya dikkat edin ve eski defterleri açmayın.

inanılmaz bir şekilde saçmalıyorsun kusura bakma canımm , evlenmişsiniz eşinin o yaşamı çoktan bitmiş hamilesin ve geçmişi sorguluyorsunn.üsteik bunu eşinede yansıtıyorsun bence davranışlarına çeki düzen ver.Hiç normal değil çnküü geçmişi değiştirebilme şansımız yok ve dün de yaşamıyoruz ne yazık ki her gün ynii bir güne uyanıyoruz.Lüfenn kendinide eşinide yıpratma bu konuda.

ahh arkadaşım ahh gel sen beni dinle önce de söylediğim gibi kendine meşgale bul..Ciddi bir şekilde yap bunu hamilelik psikolojisi de olsa nihayeti sana da evliliğine de zarar veriyorsun..Yapma böyle arkadaşım.. Yıpratma kendini de eşini de..

Kaç gündür bu düşünceleri kafamdan atamıyorum, çıldırmak üzereyim. ağlayıp duruyorum. bir de hamileyim. eşim yanımda değil uzakta,görevde. Eşimin evlenmeden önceki geçmişine fena halde takıldım kaldım. ona da mesajlar atıyorum. o da hamileyim diye olumlu şeyler yazmaya çalışıyor ama içten içe kızıyor bana bu konuları açtığım ve kendimi üzdüğüm için ama elimde değil...

Eşim ilk sevgilisine dokunmamış bile ama kız onu aldatmış, sonra eşim her akşam içen, haftasonları barlarda gezen, kızlarla tanışıp sevmediği halde onlarla birlikte olan birisi haline gelmiş. o sıralarda biz de tanıştık ama bana hiç o amaçla yaklaştığını hissetmedim. hatta beni tanıdıktan sonra evini bile kiraya verip benim olduğum semte taşındı ve ilişkimiz sırasında çok ciddi tartışmalar yaşasak da o eski hayatına dönmedi beni bırakmadı evde yalnız bir şekilde hep beni bekledi.

ayrıca bana gelince benim eski 2 erkek arkadaşım onun tanıdığı çıktı. kendisi asker ve o da o çevreden birisi ve tanıyordu. çevredekilerin benim hakkımda ileri geri bir sürü laf etmesine karşı o hep benim yanımda oldu. beni yarıyolda bırakmadı.

ama işte gel gelelim ben hamileyim ve psikolojim bozuldu gerçi hamile olmadan önce de bu konuları arada bir açardım :37:

eşimin geçmişte öyle hayat yaşayan bir adam olmasını kabullenemiyorum. nasıl bir sürü kişi ile tanışır ve sevmeden birlikte olabilir. en yakın arkadaşı onu aldatan kızla görüşüyordu. acaba ona inat mı böyle bir yaşam sürüyordu. o gitsin söylesin kıza diye. yoksa kadınlardan mı nefret etmişti içip içip kendisini sarhoş edip düşünmeden böyle davranıyordu. ayrıca öyle biri olsa bana da aynı şeyi yapardı diye de düşünüyorum

kendisine bu tarz soruları sorduğumda. ben hep senin istediğin dürüst kişi oldum. ben kimseye seni seviyorum demedim. her insan hata yapabilir cahillik yapabilir. önemlli olan kısa zamanda o yoldan dönmek. ben seni tanıdığımda ben oldum. ben hep seni aradım. seni bulunca da herşeyim sen oldun dedi.

ama ben kafamdan bir türlü atamıyorum bunları.

canım arkana dönüp hayatını yaşarsan her zaman mutsuz olursun ileriye dönük yaşamaya çalış artık bi ailesiniz bebeğiniz olucak bunları düşün kocanın eski hayatı onu ilgilendirir bırak o yaptıkları için için içini yesin hatalarını tekrarlamamaya gayret etsin sen dert etme bak o seni tercih etmiş mutlu bi aile kurmuşsunuz sendde o hayatından geçmiş kızlar katagorisine girebilirsin sükkür ki seni eğlenilecek değil evlenecek biri olarak seçmiş üzme kendini eskileride acıp acıp durma bunun bi faydası olmas ikinizede hayatınızı zehir etme herkes hata yapar önemli olan tekrarlamamak...

amanin biri beni anlatmis sanki:27::9:
ay ben de ayni boyleydim gecenin bi yarisi kaldirip hadi anlat sevgililerinin diyip duruyodum:27:
o degil de hem kendim kiskancliktan geberiyodum hem de adami cildirtiyodum:27:
bu hamilelik ve lohusalik donemimde devam etti ama sonra cok rahatladim simdi aklima dahi gelmiyo
o kiskanclik psikolojisi nedir ben bilirim berbat bi sey
sen de bos ver hem kendini hem esini yipratma adama bi seyleri hatirlatma
o seni secmis senle evlenmis bi cocugunuz olacak siz ailesiniz
kendinizi diger tarafla ayni kefeye koymayin
insan rakiplerini kiskanmali onlar sizin rakibiniz olamaz
o adamin tapusu sizde sahibi sizsiniz
birakin gecmisi

Merhaba, henüz hamile olmadığım için hormonlar konusunu anlayamıyorum ama bana senin yaptığının u benzerini eşim yapardı. Ondan önceki ilişkilerime takmıştı kafayı. Gecelerce ağlatıp yalvartırdı beni. Onu ikna etmeye çalışırdım sürekli. Hayatımda sen yoktun, seni tanımıyordum bile, nasıl geçmişe dönüp değiştirebilirdimki yaşadıklarımı derdim. Sonra tepem atardı, eeee sende, yaptıysam yaptım ne yapalım yani, nasıl değiştirebilirimki, ne halin varsa gör, ne düşünürsen düşün derdim. Tabi bunlar evlenmeden önce yaşanan şeylerdi. Evlendikten sonra ara ara laf soksada katlanabilir boyuttaydı bu durum.

Ama şunu bil, ben hep " bu adam bu psikolojiden çıkamayacak, en iyi ondan ayrılmak" diyordum. Sevdiğim için ayrılamıyordum ancak bu eziyetede katlanamıyordum. Çünkü bunun adı psikolojik şiddet.

Lütfen sende yapma bunu, hem kendine hemde eşine bu şiddeti yapma. Sizin kalbinizde derin yaralar bırakmadan bu konuyu kapat. Eline ne geçecek? Onun verdiği hangi cevap ile mutlu olacaksın? Bunu bir düşün. Ayrıca, eşinin aklında o zamanlar yaşadığı hayatı sürekli canlı tutuyorsun. Eğer aranız kötüleşirse (allah korusun) öyle bir hayata geri dönebilir yeniden (sırf sen ona o günleri hatırlattığın için). belki küçük bir tartışmanızdan sonra sana kızıp, gidip öyle şeyler yapabilir senin buna çok taktığını ve üzüldüğünü bilmek için. Senin canını acıtmak için bile yapabilir.

Seni seven bir eşin, mutlu bir yuvan olduğu için Allah'a şükret ve senin içinden bu kötü düşünceleri çıkarmasını iste. Senin içinde çok güzel bir bebek var zaten :) çirkin şeylere yer olmamalı

Adamı elinden kaçırırsın böyle devam edersen. Resmen dırdır yapıyorsun ya.
Hormonlara sığınma. Kocanı biraz rahat bırak.
Başka bi üyenin de yazdığı gibi çok saçmalıyorsun gerçekten.
Bir yere kadar çekerler bunu sonra kimse dayanmaz. Yaptığınla bin pişman kalırsın ortada.
Başka uğraşlar bulmalısın acilen.

amanin biri beni anlatmis sanki:27::9:
ay ben de ayni boyleydim gecenin bi yarisi kaldirip hadi anlat sevgililerinin diyip duruyodum:27:
o degil de hem kendim kiskancliktan geberiyodum hem de adami cildirtiyodum:27:
bu hamilelik ve lohusalik donemimde devam etti ama sonra cok rahatladim simdi aklima dahi gelmiyo
o kiskanclik psikolojisi nedir ben bilirim berbat bi sey
sen de bos ver hem kendini hem esini yipratma adama bi seyleri hatirlatma
o seni secmis senle evlenmis bi cocugunuz olacak siz ailesiniz
kendinizi diger tarafla ayni kefeye koymayin
insan rakiplerini kiskanmali onlar sizin rakibiniz olamaz
o adamin tapusu sizde sahibi sizsiniz
birakin gecmisi

:1: zamanıda kendim gibi hisseden birini buldum desene. hakikatten çok sinir bozucu oluyor. dediğin gibi ben kendim de sinir oluyorum düşündüğümde, sorup aldığım cevap ne olursa olsun sonuç sinir olmaktan başka birşey değil. seni sevdim dese de e sonuçta başkası da olmuş ya sinir olmamak elde değil. sanki hiç kimsenin olamamış olması daha normalmiş gibi:37: ama dediğin gibi tapu bende :1: o benimle... diğerleri yansın derdine. benim mutlu olmam gerekir. ayrıca erkekler kolay kolay sevip evlenme kararı alamıyorlar beni sevip evlenmiş daha neyi düşünüyorum ki. ama işte kıskançlık :29:kabul edemiyor içim

Merhaba, henüz hamile olmadığım için hormonlar konusunu anlayamıyorum ama bana senin yaptığının u benzerini eşim yapardı. Ondan önceki ilişkilerime takmıştı kafayı. Gecelerce ağlatıp yalvartırdı beni. Onu ikna etmeye çalışırdım sürekli. Hayatımda sen yoktun, seni tanımıyordum bile, nasıl geçmişe dönüp değiştirebilirdimki yaşadıklarımı derdim. Sonra tepem atardı, eeee sende, yaptıysam yaptım ne yapalım yani, nasıl değiştirebilirimki, ne halin varsa gör, ne düşünürsen düşün derdim. Tabi bunlar evlenmeden önce yaşanan şeylerdi. Evlendikten sonra ara ara laf soksada katlanabilir boyuttaydı bu durum.

Ama şunu bil, ben hep " bu adam bu psikolojiden çıkamayacak, en iyi ondan ayrılmak" diyordum. Sevdiğim için ayrılamıyordum ancak bu eziyetede katlanamıyordum. Çünkü bunun adı psikolojik şiddet.

Lütfen sende yapma bunu, hem kendine hemde eşine bu şiddeti yapma. Sizin kalbinizde derin yaralar bırakmadan bu konuyu kapat. Eline ne geçecek? Onun verdiği hangi cevap ile mutlu olacaksın? Bunu bir düşün. Ayrıca, eşinin aklında o zamanlar yaşadığı hayatı sürekli canlı tutuyorsun. Eğer aranız kötüleşirse (allah korusun) öyle bir hayata geri dönebilir yeniden (sırf sen ona o günleri hatırlattığın için). belki küçük bir tartışmanızdan sonra sana kızıp, gidip öyle şeyler yapabilir senin buna çok taktığını ve üzüldüğünü bilmek için. Senin canını acıtmak için bile yapabilir.

Seni seven bir eşin, mutlu bir yuvan olduğu için Allah'a şükret ve senin içinden bu kötü düşünceleri çıkarmasını iste. Senin içinde çok güzel bir bebek var zaten :) çirkin şeylere yer olmamalı

karşı tarafın duygularını da senin sayende anladım. haklısın insan bu bir yere kadar dayanır. geçmişe dönmek mümkün mü, değiştiremez ki ayrıca benim geçmişimde de bir sürü şey var. kimin yok ki...
:31: düşünmemek lazım...

bence eşinize artık mesaj atmayın....

geçmişle yaşamak yerine bebeğinizle ve eşinizle mutlu gelecek planları daha güzel olur :(((

Geçmişi kurcalamak ölüleri hotlatmak gibidir.
Ne gerek var bunları düşünüp kuruyorsun.
Ayrıca onu geçmişte yaşadığı ilişkilerle yargılayamazsın.
Eşin nasıl arkanda durduysa sende bunları bir yana bırakıp geleceğinize, yavrunuza konsantre olmalısın.
Bu günlerde ne güzel hayaller kurulur bebeğe dair, alıncaklar seçilir hevesle,
ilk anne mi baba mı diyecek diye iddialaşılır,
isim düşünülür.....
Bunlar daha iyi değil mi
En güzel günlerinizi kendinize zehir etmeyin

Back
X