Bu evliligin mantikli bir açıklamasi yok

Saypir55

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2020
128
405
18
Daha evleneli 7 ay oldu anamdan emdigim sut burnumdan geldi. Birkac konu da actim burda daha once. İnanin keske evlenmeseydim diyorum ama bosanmak zor. Bana kalsa bosanirim da toplumsal baskilar .. Ablam yillar once bosandi. Ben de bosanirsam ailem ...
Gorucu usulu tanistik evlendik. Resmen basiret baglanmasi bu karari almamin baska bir aciklamasi yok. O donem bosluktaydim doguda memurum dort senedir yalnizdim. Hayatimiza renk gelsin diye evlendik hayatimiz kapkara oldu.
Kafa yapilarimiz, ailelerimiz, hayata bakisimiz bambaska. Aramizda maddi yonden guven yok. Buyuk ihtimal onun benimle gorusmesinde benim calisiyor olmamin da etkisi oldu. Seviyorum ama kalbim o kadar kirik ki. Sogumaya basladim. Evliligimizde iyi giden tek sey cinsel hayatimiz/dı. Cocuk yok dusunmuyorum da.
Forumda bi konu vardi "annemi ara baskisi "diye. Konu sahibi nisanliymis daha bunu okuyorsa yol yakinken topuk topuk topuk.
Kendini ailesinden ayristiramamis yeni bir aile kurmaya hazir olmayan tipler bunlar. Ayni sorun yuzunden bu aksam tartistik. Neymis babasini en son ne zaman aramisim. Guzelce soylese neyse de hesap soruyor. Surekli ailem ailem ailem.
İsten cikinca eve gelmek istemiyorum artik ayaklarim geri geri gidiyor resmen.
Burda bazen konular aciliyor. Evlenemedim , yalnizim, herkes evlendi vs diye. Bunlari okuyup ibret alsinlar. Evlenmek kolay da iyi bir evlilik yapmak ve onu surdurmek cok zor.
Yapmam dedigim seyleri yaptim, kinadiklarim basima geldi. Cogu zaman duygusal karar almayip mantigimla hareket ettigimi soyler/di cevremdekiler mantigima tukureyim . Bu evliligin mantikli bir aciklamasi yok.

Bosanmadan once napabilirim aile terapisti vs ?
Evliligin ilk aylarinda bosanan var mi bosanma nedeniniz neydi ?

Ailede boşanma kotası diye bir şey yok ya abla boşandı diye siz neden boşanamayasınız? Bu sizin hayatınız. Hem anne babanızın isteği sizin evli olmanızdan çok mutlu olmanızdır eminim.
İnsanın en huzurlu alanıdır evi ama ayaklarım gitmiyor diyorsunuz, yazık değil mi? Bu kadar mutsuzsanız böyle bir evliliği neden ve nereye kadar uzatabilirsiniz ki...

En buyuk hata hayatiniza renk gelsin diye evlenmeniz olmus. Kafa yapilarimiz uymuyor diyorsunuz ama sizin kafa yapiniz da bosanirsam millet ne der kafasi.
Memurmussunuz, yani isiniz ve maasiniz var. ne diye bu adami cekiyirsunuz? Hayat o kadar uzun degil.

Evli değilim açıkçası bu konuda fikir vermek için oldukça tecrübesizim ama şöyle bir şey okumuştum evlendikten en az 1 sene düzen oturmaz diye. Belki de böyle bir mevzu vardır terapiste gitmeyi düşünebilirsiniz böylece sorun en başında çözülmüş olur.

Daha evleneli 7 ay oldu anamdan emdigim sut burnumdan geldi. Birkac konu da actim burda daha once. İnanin keske evlenmeseydim diyorum ama bosanmak zor. Bana kalsa bosanirim da toplumsal baskilar .. Ablam yillar once bosandi. Ben de bosanirsam ailem ...
Gorucu usulu tanistik evlendik. Resmen basiret baglanmasi bu karari almamin baska bir aciklamasi yok. O donem bosluktaydim doguda memurum dort senedir yalnizdim. Hayatimiza renk gelsin diye evlendik hayatimiz kapkara oldu.
Kafa yapilarimiz, ailelerimiz, hayata bakisimiz bambaska. Aramizda maddi yonden guven yok. Buyuk ihtimal onun benimle gorusmesinde benim calisiyor olmamin da etkisi oldu. Seviyorum ama kalbim o kadar kirik ki. Sogumaya basladim. Evliligimizde iyi giden tek sey cinsel hayatimiz/dı. Cocuk yok dusunmuyorum da.
Forumda bi konu vardi "annemi ara baskisi "diye. Konu sahibi nisanliymis daha bunu okuyorsa yol yakinken topuk topuk topuk.
Kendini ailesinden ayristiramamis yeni bir aile kurmaya hazir olmayan tipler bunlar. Ayni sorun yuzunden bu aksam tartistik. Neymis babasini en son ne zaman aramisim. Guzelce soylese neyse de hesap soruyor. Surekli ailem ailem ailem.
İsten cikinca eve gelmek istemiyorum artik ayaklarim geri geri gidiyor resmen.
Burda bazen konular aciliyor. Evlenemedim , yalnizim, herkes evlendi vs diye. Bunlari okuyup ibret alsinlar. Evlenmek kolay da iyi bir evlilik yapmak ve onu surdurmek cok zor.
Yapmam dedigim seyleri yaptim, kinadiklarim basima geldi. Cogu zaman duygusal karar almayip mantigimla hareket ettigimi soyler/di cevremdekiler mantigima tukureyim . Bu evliligin mantikli bir aciklamasi yok.

Bosanmadan once napabilirim aile terapisti vs ?
Evliligin ilk aylarinda bosanan var mi bosanma nedeniniz neydi ?
Oncelikle sakin olmaya calisin.Cok zor bu surecte biliyorum ama suan en cok bu size fayda saglar.Muhakkak aile terapisine gidin muhakkak.
Esinizi seviyor munuz ?Oluru var mi hic terapistle falan ayar(evlilige) yapsaniz?

O size en son ailemi ne zaman aradın dediğin de, siz de ona sen benim ailemi en son ne zaman aradınız diyin.

Yada bi gün ve saat belirleyelim kocacığım görevmiş gibi ikiniz de aynı saatte ailelerimizi arayalım diyin.

Evlilikte herşey karşılıklı, ailesi ile başka şehirde yaşıyorsanız aşılmayacak bi problen değil. Ailesi ile aynı şehirde oturup sürekli aileme git baskısı yapan eşler de var.

Mesela benim eşim. İlk başlarda ben de çok problem yaşadım bu yüzden. Aman huzursuzluk olmasın diyip gitmiştim hep ama şimdi ki aklım olsa asla taviz vermezdim. Nitekim benim bir cinnet anım herşeyi çözdü.

Şimdi ben ailene gidelim diyorum eşim boşver diyor.

Yani daha çok yeni evlisiniz hemen evlendiğime pişmanım demek olmaz. Malesef kimsenin evliliği dört dörtlük değil biraz çabalamak gerekiyor, çok büyük olaylar dışında.

Büyük risk.. Gerçekten büyük risk.

Doğru düzgün tanımadan nasıl evlenebildiniz? Hayatıma renk gelsin nedir, ev arkadaşı mı alıyorsunuz eve? Onda bile insan daha seçici olur.

Tamamen ayrı karakterde iki insan ortak bir hayat kurmaya çalışıyor. İnsanlar bunu yıllardır tanıdıkları insanlarla bile zor başarıyor.

Sizin bu evliliği devam ettirmedeki motivasyonunuz ne onu merak ettim. :KK69:

Evli değilim açıkçası bu konuda fikir vermek için oldukça tecrübesizim ama şöyle bir şey okumuştum evlendikten en az 1 sene düzen oturmaz diye. Belki de böyle bir mevzu vardır terapiste gitmeyi düşünebilirsiniz böylece sorun en başında çözülmüş olur.

En basinda ailem ailem, babami ne zaman aradin diyen adam 10 sene sonra da degismez.

Çocuğunuz olsaydı “keşke çocuğum olmadan boşansaydım şimdi zor” derdiniz. Yani şuan her şey icin gec degil aslında. Tabii eğer bitirmeye kararlıysanız. İyice düsünün, çözülebilir sorunlar oldugunu düsünüyorsanız çift terapisi mantıkı, çözülemez diyorsanız da çocuk olmadan bitirin bu işi.

daha 7 ay olmuş babasını neden arayacaksınız ki

başka şehirde misiniz

yani ne bileyim bayramda seyranda aranır belki hadi ilk aylar eşin konuşurken alınıp bir hal hatır da sor onu da anlarım da babası aranıp da ne konuşulur

yani annemi arayı cidden daha rahat anlarım sonuçta kv gelinden ilgi bekler vs de

kp aranıp ne konuşulur

baba nasılsın iyiyim siz nasılsınız biz de iyiyiz annem nasıl kaynım görümcem nasıl diye diyalog devam mı edecek

eşinizle sorunlarınızı biriktirmeyin orta yolu bulmak için konuşun

evliliğin en zor süreci bu ilk yıldır zaten

herkes ben baskın olayım aman elimi kaptırırsam kolumu ister modundadır yavaş yavaş geçer

bir de cidden merak ettim eşiniz annenizi ne sıklıkta arıyor

benimki hayatında hiç aramadı da 15 yıldır evliyiz keza ben de kp i hiç aramadım

Çocuğunuz olsaydı “keşke çocuğum olmadan boşansaydım şimdi zor” derdiniz. Yani şuan her şey icin gec degil aslında. Tabii eğer bitirmeye kararlıysanız. İyice düsünün, çözülebilir sorunlar oldugunu düsünüyorsanız çift terapisi mantıkı, çözülemez diyorsanız da çocuk olmadan bitirin bu işi.
Aslinda cozulebilir sorunlar. Ama esim benim dert ettigim cogu seyi sorun olarak gormedigi icin.

daha 7 ay olmuş babasını neden arayacaksınız ki

başka şehirde misiniz

yani ne bileyim bayramda seyranda aranır belki hadi ilk aylar eşin konuşurken alınıp bir hal hatır da sor onu da anlarım da babası aranıp da ne konuşulur

yani annemi arayı cidden daha rahat anlarım sonuçta kv gelinden ilgi bekler vs de

kp aranıp ne konuşulur

baba nasılsın iyiyim siz nasılsınız biz de iyiyiz annem nasıl kaynım görümcem nasıl diye diyalog devam mı edecek

eşinizle sorunlarınızı biriktirmeyin orta yolu bulmak için konuşun

evliliğin en zor süreci bu ilk yıldır zaten

herkes ben baskın olayım aman elimi kaptırırsam kolumu ister modundadır yavaş yavaş geçer

bir de cidden merak ettim eşiniz annenizi ne sıklıkta arıyor

benimki hayatında hiç aramadı da 15 yıldır evliyiz keza ben de kp i hiç aramadım
Esim benim annemi babami ariyor sık sık benden de bunu bekliyor. Aileye asiri onem veriyor. Ben de ariyorum bayramda seyranda babasini aradabir annesini. Ama yeterli gelmiyor.

Aslinda cozulebilir sorunlar. Ama esim benim dert ettigim cogu seyi sorun olarak gormedigi icin.
Erkekler biraz öyle maalesef, sorun demek illa büyük dramlar, dayak şiddet aldatma demek degil ki. Terapiye gitmek istediginizi soyleseniz ne der? Boşanmayı göze aldıysanız önce bi çift terapisini deneyin madem, yine yürümezse o zaman bitirirsiniz.

Hayatıma renk gelsin diye evlenmek de değişikmiş

Büyük risk.. Gerçekten büyük risk.

Doğru düzgün tanımadan nasıl evlenebildiniz? Hayatıma renk gelsin nedir, ev arkadaşı mı alıyorsunuz eve? Onda bile insan daha seçici olur.

Tamamen ayrı karakterde iki insan ortak bir hayat kurmaya çalışıyor. İnsanlar bunu yıllardır tanıdıkları insanlarla bile zor başarıyor.

Sizin bu evliliği devam ettirmedeki motivasyonunuz ne onu merak ettim. :KK69:
Seviyorum. Aldatma siddet yok, evine bagli. Ne bileyim. Herkes evlilikte olumlu seyleri gormek lazim yoksa katlanamazsin diyor.

Kafa yapilar tamamen baska ise aile terapisi pek fayda etmez bana göre, ama deneyebilirsiniz. Iyice tanimadan evlenmemek lazim. Allah kolaylik versin, ama toplum baskisina bakmayin. Elalem dedigimiz kim ki

Esim benim annemi babami ariyor sık sık benden de bunu bekliyor. Aileye asiri onem veriyor. Ben de ariyorum bayramda seyranda babasini aradabir annesini. Ama yeterli gelmiyor.

peki anneni arayıp ne konuşuyor

bu aileye önem vermek mi

ortak konuşulacak nasıl bir konu var hal hatır sormak için görev bilinci ile aramış hissi oluşmuyor mu

bir de benim damadım beni zırt pırt arasa

kızım da anasını arasın diye zırt pırt arıyor diye düşünürüm

Back
X