Bu evliligin mantikli bir açıklamasi yok

Keske hayatiniza renk gelsin diye kedi alsaymissiniz
Sizin evlilik olayiniz bastan yanlis olmus
Evlilik yapilmak icin evlenilmez ki , gercekten birini seversiniz , asik olursunuz , ben omrumu bu adamla gecirmek istiyorum dersiniz , ayri kaldiginiz her dakika ozlersiniz adami iste o zaman evlilik düşünülür ve yapilir
Bosanin ve mutlu olun , böyle yasanmaz ki

Yaşayabileceğiniz tek bir hayatınız var ve bu size ait başka hiç kimseye değil, gerçekten insanlar konuşur ya da ailenize mahcup olursunuz diye düşünerek kendinizi mutsuz bir hayata mahkum mu edeceksiniz? Burada açılan konulardan örnekler verip tavsiye vermişsiniz, o zaman biliyorsunuz ki sırf maddi yetersizliklerden ya da çocuk gibi bağlayıcı sebeplerden boşanamayan çok insanın konusunu okuyoruz ve sizin derdiniz devede kulak misali kalıyor. Yani demek istediğim işiniz var ayakları üstünde duran güçlü bir kadınsınız bu kadar da mutsuzsanız çözümünüz var. Onun dışında evlilik içinde yaşadığınız sorunlar da aşılamayacak şeyler değil gibi geldi bana ama artık orası size kalmış. Umarım tüm bunları atlatırsınız ve istediğiniz gibi çok renkli bir hayatınız olur.

ay bu ilk evlilik yıllarımızda bizde de vardı . ben kesinlikle birinin baskısıyla birşey yapamam ki. Hep derdim benim beynim var ben istersem ararım beni yönlendirmeyi bırak. Ben sana aynı baskıyı yapıyormuyum hayır. Karşınıza alıp konuşun eşinizi .Kırıldığınızı açık açık söyleyin. Neler yolunda gitmiyor evliliğinizde paylaşın onunla daha çok yeni evlisiniz biraz şans verin ikinizede Belki o sizin hissettiklerinizin farkında değildir. Baktınız olmuyor yürümüyor mutlu hissetmiyorsunuz kendinizi yolları ayırırsınız. Evlilik kolay kurulmuyor kolayda yıkılmaz..

Şiddet, madde kullanımı, aldatma vs dışında ki konular için yorum yapıyorum.
Öncelikle hiç bir şey değişmez demeyin, insanların geçinmeye gönlü olursa, sevgi saygı varsa değişebiliyor. İlk evlendiğimiz zamanlarda ki gibi kalsaydık çoğumuz şu anda ki eşlerimize tahammül edemezdik belkide. Değişmeyen tek şey değişimdir.

Düşünsene ilk zamanlar hayat tecrübesi neredeyse yok, aile olarak daha çok evinden çıktığın insanları benimsiyorsun, aman kendini ezdirme bilinci var, eş ailesini tam anlamıyla tanıma çözme aşamasındasın vs vs. İlk zamanlar düzeni kurmaya çalışıyorsun bu zaten sancılı bir süreç. Kişilerin karakterlerine, yaşlarına, tecrübelerine, dış etkenlere göre o sancının şiddeti değişebiliyor.

Öncelikle kabul etmediğiniz hiç bir davranışı sindirmeyeceksiniz, o öyle istiyor diye yaptığınız her şey fazlasıyla size geri döner. Eş ailesi konusunda kendi ailenize bağınızı düşünerek adaletli olacaksınız. Yuvanızın huzurunu etkiliyorsa soyisme göre değil kişilere göre tavır alacaksınız. Ve inatla her şeyi konuşacaksınız, ama yapıcı bir şekilde. İlgi, sevgi, saygı karşılıklıdır, almadan vermekte Allah'a mahsustur. Bunu anlasın öncelikle, kendi ailesine beklediği ilgiyi oda senin ailene göstermeli. Ve siz ailelerinizin evlatlarısınız, o nedenle kendi yaptığı tüm davranışları senden bekleyemez.

Daha çok yenisiniz ipi koparmak yerine düğümü çözmeye çalışın. Baktınız çabalarınız karşılıksız, hep sizden gidiyor o zaman düşünürsünüz ayrılığı.

Bir yerde okumuştum , mühim olan evlenmek değil evlenecek birini herkes bulur , mühim olan anlaşmalı boşanabileceğin birini bulmak diye . Bu o kadar doğru ki ! Bir kaç aylık evli iken boşanma davası açtım. Evlendiğime çok pişmanım ama dava açtığıma asla pişman değilim. Keşke bugün boşanma kararı verse de mahkeme bugün boşanmış olsam . Davalı tarafın dava açtığımdan bu yana fikri sürekli değişerek beni aramasından mesaj atmasından vs öyle bunaldım ki. Sürekli küfür hakaretler iğrenç sözler duyuyorum. Boşanma aşaması anlaşmalı değilse maalesef sancılı bir süreç . Eşinizi ikna ederek 1 yılınız dolduğunda anlaşmalı boşanmaya çalışın . Şuan zaten anlaşmalı açamazsınız çekişmeli açacaksınız . Çekişmeli açtığınızda da ben boşanmak istiyorum diyip boşanamazsınız sebep göstermeniz gerekecek. Siz sebep gösterdiğinizde karşı taraf bunu kabullenemeyip saldırıya geçiyor. Nafaka vs istemeseniz bile. Şahsen ben istememiştim. Ben 1 seneyi beklemeden açmak zorunda kaldım çünkü bende cinsellik olmadı. Küfür , tehdit , hakaret evden kovma herşey vardı Asla yürümeyecek bir evliliği uzatamazdım. Ama siz bekleyebilirsiniz o kadar acil değil anladığım kadarı ile.

Daha evleneli 7 ay oldu anamdan emdigim sut burnumdan geldi. Birkac konu da actim burda daha once. İnanin keske evlenmeseydim diyorum ama bosanmak zor. Bana kalsa bosanirim da toplumsal baskilar .. Ablam yillar once bosandi. Ben de bosanirsam ailem ...
Gorucu usulu tanistik evlendik. Resmen basiret baglanmasi bu karari almamin baska bir aciklamasi yok. O donem bosluktaydim doguda memurum dort senedir yalnizdim. Hayatimiza renk gelsin diye evlendik hayatimiz kapkara oldu.
Kafa yapilarimiz, ailelerimiz, hayata bakisimiz bambaska. Aramizda maddi yonden guven yok. Buyuk ihtimal onun benimle gorusmesinde benim calisiyor olmamin da etkisi oldu. Seviyorum ama kalbim o kadar kirik ki. Sogumaya basladim. Evliligimizde iyi giden tek sey cinsel hayatimiz/dı. Cocuk yok dusunmuyorum da.
Forumda bi konu vardi "annemi ara baskisi "diye. Konu sahibi nisanliymis daha bunu okuyorsa yol yakinken topuk topuk topuk.
Kendini ailesinden ayristiramamis yeni bir aile kurmaya hazir olmayan tipler bunlar. Ayni sorun yuzunden bu aksam tartistik. Neymis babasini en son ne zaman aramisim. Guzelce soylese neyse de hesap soruyor. Surekli ailem ailem ailem.
İsten cikinca eve gelmek istemiyorum artik ayaklarim geri geri gidiyor resmen.
Burda bazen konular aciliyor. Evlenemedim , yalnizim, herkes evlendi vs diye. Bunlari okuyup ibret alsinlar. Evlenmek kolay da iyi bir evlilik yapmak ve onu surdurmek cok zor.
Yapmam dedigim seyleri yaptim, kinadiklarim basima geldi. Cogu zaman duygusal karar almayip mantigimla hareket ettigimi soyler/di cevremdekiler mantigima tukureyim . Bu evliligin mantikli bir aciklamasi yok.

Bosanmadan once napabilirim aile terapisti vs ?
Evliligin ilk aylarinda bosanan var mi bosanma nedeniniz neydi ?
Sıkıntılarınızı eşinizle konuşun bence. Evliliğinizin böyle giderse zarar göreceğini düşünüyorsanız ki anladığım kadarıyla böyle düşünüyorsunuz, bunu da konuşmak da yarar var. Ama öyle kavga ederek değil, iki mantıklı insanın konuşması olmalı bu.İletişim önemli.

Ben 5 seneden fazla arkadaşlık döneminden sonra evlendim bir sene dolmadan boşandım.Eğer o zamanları düzgün bir işim olsaydı bir sene bile beklemezdim.Benim düşüncem belli yaşa gelmiş insanlar değişmiyor onun değer yargısı o sonuçla onunla büyümüş ona göre doğru o.Birde iki kişiden kaynaklı sorunlar çözülebilir ama ilişkide üçüncü kişiler söz konusu ise düzelmesi çok zor.Bende ailesi yüzüne ayrıldım değişeceğine dair en ufak bir umudum yoktu iyi ki yıllarımı vermemişim.Elinizde mesleğiniz var kendinize haksızlık etmeyin ileride aileniz size minnettar olmayacak boşanmadınız diye sadece kendinizi düşünün karar verirken.Şimdi ikinci evliliğimi yaptım ve anladım ki ilk evliliğim evlilik değilmiş resmen kaynayan bir kazana düşmüşüm.

Doğu'da memurum demişsiniz.
Memur olabilmek için belirli sınavlardan geçiliyor kpss gibi.
O sınavda başarılı olabilmek için belirli bir yetenek ve belirli bir genel kültür bilgisine sahip olmak lazım.
Dolayısı ile birkaç kitap bitirmiş birkac belgesel izlemiş olmanız lazım
Tüm bunları başarıp memur olduktan sonra boşanamam çünkü ablam boşandı ailem deyip nokta koyarsanız
Boşa gitmiş onca sınav diye düşünürüm.
Ya sen kendinin bir farkına varsana diye sarsmak istiyorum sizi.

EVET İLK YIL KRİZİ BİZDE DE VARDI ARA ARAMADIN MI AMA ARAMADIM ARAMIYORUM NEYSE Kİ AŞTIK AŞILABİLİR AMA DÜŞMANCA DEĞİL SANKİ BEN TELDE KONUŞMAYI SEVMİYORMUŞCASINA ÇÖZDÜM :KK53:

Q
Doğu'da memurum demişsiniz.
Memur olabilmek için belirli sınavlardan geçiliyor kpss gibi.
O sınavda başarılı olabilmek için belirli bir yetenek ve belirli bir genel kültür bilgisine sahip olmak lazım.
Dolayısı ile birkaç kitap bitirmiş birkac belgesel izlemiş olmanız lazım
Tüm bunları başarıp memur olduktan sonra boşanamam çünkü ablam boşandı ailem deyip nokta koyarsanız
Boşa gitmiş onca sınav diye düşünürüm.
Ya sen kendinin bir farkına varsana diye sarsmak istiyorum sizi.
Bosanamam degil aslinda.nasil desem. Evliligimiz kurtarilamayacak bir evlilik degil buyuk problemlerimiz yok. İletisimsizlik var, inat var. İlerleyen donemlerde duzelir mi bilmiyorum

Bosanmak son care.
Ayaklarinizin ustunde duran bir kadinsiniz.
Eger inaniyorsaniz duzelecegine ve kocanizin bu terapiyi kabullenecegine, cift terapisi faydali olabilir.
Ah kizlar ah, bu soru vasitasiyla yine yazayim. Lutfen yagmurdan kacarken doluya tutulmayin, birey olmayi becerememis erkekleri siz yetistiremezsiniz, kendinize bu misyonlari yuklemeyin.

Yılmaz Erdoğanın dediği gibi
"Hıyar değişir cacık olur" hesabı.

Değişim ancak böyle ve bu kadar olur.

Odunken kalas olur.

Hıyarken cacık olur

Herkes birilerini degistirme derdinde cok yazik gercekten. Ben cok asik olup sevdigim adamla evlenirken 100 kere dusundum, sorguladim ve ortada hic bir poroblem yokken bunu yaptim, cunku evlenince hayatima renk gelir diye hic dusunmedim. Bilmedigim bir yolda nelerle karsilasirim, neler olur diye cok korkarak evlendim. Cok sukur hic sasirdigim bir durumla karsilasmadim. Bence cogunluk yeterince tanimadan evlenip sonra da degistirme telasina dusuyor ve omur geciyor cok uzucu. Taniyanlar da duzelir diye dusunuyor mantigi devre disi birakip duygulari ile karar veriyor. Olmuyorsa zorlamanin anlami yok. Degisim ancak yazdiginiz kadar olur :)

Q
Bosanamam degil aslinda.nasil desem. Evliligimiz kurtarilamayacak bir evlilik degil buyuk problemlerimiz yok. İletisimsizlik var, inat var. İlerleyen donemlerde duzelir mi bilmiyorum
İlla illa boşancılardan değilim ama tek bir yaşam şansın var.
Kimse Süper Mario değil.
Dolayısıyla bu tek can hakkını böyle ömür kemiricilerle heba etmemelisin diyenlerdenim

Memursun yanı garantı bı ısın var aılen baskı yapacak dıye buna katlanma sımdı yenı evlıyım dıye bosanmazsın ılerde duzelmez omrumun en guzel gunlerını bunla harcadım dıye pısman olursun. Kımsenın basına kalmıcaksın sonucta kımın ne demeye hakkı var hadı baskıyla buyuyenlerı anlarımda okumus etmıs ınsanların bu dusuncesı ınsanı sasırtıyor. Toplum kım ya allah askına herkes kendıne baksın kım dort dortluk ınsankı sız bosandınız dıye laf soylecek en onemlısı sız bunu takacaksınız. Laf soyleyenlere boyle mutluyum boyle yasıyorum herkes kendı hayatına baksın bana laf soylemek haddınız bıle degıl de olsun bıtsın. Aılenede onemlı olan benım ben boyle mutluyum namuzsuuzluk degıl benı bı erkegın kahrını cekmek ıcın dogurmadınız buyutmedınız degılmı de. Ustume gelırsenız sızlede gorusmem de olsun bıtsın bu hayatı kımsenın dusuncesıyle ve kararıyla yasamaya degmez 3 gunluk dunya

Daha evleneli 7 ay oldu anamdan emdigim sut burnumdan geldi. Birkac konu da actim burda daha once. İnanin keske evlenmeseydim diyorum ama bosanmak zor. Bana kalsa bosanirim da toplumsal baskilar .. Ablam yillar once bosandi. Ben de bosanirsam ailem ...
Gorucu usulu tanistik evlendik. Resmen basiret baglanmasi bu karari almamin baska bir aciklamasi yok. O donem bosluktaydim doguda memurum dort senedir yalnizdim. Hayatimiza renk gelsin diye evlendik hayatimiz kapkara oldu.
Kafa yapilarimiz, ailelerimiz, hayata bakisimiz bambaska. Aramizda maddi yonden guven yok. Buyuk ihtimal onun benimle gorusmesinde benim calisiyor olmamin da etkisi oldu. Seviyorum ama kalbim o kadar kirik ki. Sogumaya basladim. Evliligimizde iyi giden tek sey cinsel hayatimiz/dı. Cocuk yok dusunmuyorum da.
Forumda bi konu vardi "annemi ara baskisi "diye. Konu sahibi nisanliymis daha bunu okuyorsa yol yakinken topuk topuk topuk.
Kendini ailesinden ayristiramamis yeni bir aile kurmaya hazir olmayan tipler bunlar. Ayni sorun yuzunden bu aksam tartistik. Neymis babasini en son ne zaman aramisim. Guzelce soylese neyse de hesap soruyor. Surekli ailem ailem ailem.
İsten cikinca eve gelmek istemiyorum artik ayaklarim geri geri gidiyor resmen.
Burda bazen konular aciliyor. Evlenemedim , yalnizim, herkes evlendi vs diye. Bunlari okuyup ibret alsinlar. Evlenmek kolay da iyi bir evlilik yapmak ve onu surdurmek cok zor.
Yapmam dedigim seyleri yaptim, kinadiklarim basima geldi. Cogu zaman duygusal karar almayip mantigimla hareket ettigimi soyler/di cevremdekiler mantigima tukureyim . Bu evliligin mantikli bir aciklamasi yok.

Bosanmadan once napabilirim aile terapisti vs ?
Evliligin ilk aylarinda bosanan var mi bosanma nedeniniz neydi ?

Adamlar evlenmeden önce ana baba iplemez..evlendikten sonra anne babasi altin gibi değer kazaniyor.
ayni dertten muzdaribim ama haftanin 3 günü hem annesi, hem ablalarini aramami bekliyor..
1.5 yil olacak o ısrar ettiği emrivaki yaptığı için içimden gelmediği ve yapmayacagimi söyledim.
canim ne zaman isterse ne zaman merak edersem ararim ki sen her gün konuyorsun sayende zaten haberdarim ne yaptiklarindan dedim..
içten içe kızıyor farkındayım ama samimiyim en azindan..
evlendigimden beri annemi 5 gördüysem onun ailesini 55 kez gördüm birde tlf görüşmesi..Yok ben almayayim..

boşanır başka ile tayin istersin. Niye bu kadar sıkıntı yapacan ki. Her şerde bi hayır vardır derler. Kimse belli bi yaştan sonra değişmez. Bu arada hemen çocuk yapmayın. Oturup konuşun bi. eğer düzelmeze boşanıcam dersin.

Back
X