Bu evliligin mantikli bir açıklamasi yok

Durumlar böyleyken aman iyi korunun. Aile terapisti de işe yaramazsa boşanırsınız. Olmuyorsa zorlamanın bir anlamı yok. Ekonomik olarak ailenize de bağımlı değilsiniz. Kendinize baştan bir hayat kurarsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ablan ayrılmış ne güzel, sen niye ayrılamayasın onun yüzünden? Ailene muhtaç değilsin, tutarsın kendine bi ev oh mis gibi geçinirsin. Istediğiniz kadar terapi görün bu aile bağımlılığına kimse bisey yapamaz

simdi anladığım kadarıyla evlilik çok yeni ve daha birbirinize ne alışmışsiniz ne de tam olarak tanımışsınız.

öncelikle kendinizi ezdirmeyin tabi ama ben hemen boşanın demeyecegim.

Bakın ben esimle severek evlendim ama ilk yıl tartısmalarımız cok oldu mesela.

tabi tartismada siddet kufur felan yoktu ama esimin burada senin ailende benim ailemde misafir sayılmaz burası onlarin da evi dedi diye tartışdıgımızda oldu.

Ben de hayir biz seninle yeni bir aile kurduk. Benim ailemde misafir senin ailen de misafir bu evde tabiki saygısızlık etmiyecegiz ikimizde ailelerimize ama bir sınır olacak olmalı diye savundum.

Şimdi 6 yılı devirdik ve esimde benimle aynı fikirde ve zamanında sürekli ailesine gitmek isteyen esimi simdi zorla goturuyorum desem yeridir.

Kayınvalidem beni arıyor artık torunu ozledik ne olur gelin diye ben de esimi ikna ediyorum tamam yogun calisiyorsun ama bak uzun zaman oldu cagirıyor kadın bu hafta sonu gidelim diye.

kendi fikirlerinizi savunun kendinizi ezdirmeyin ama evlilik oturana kadar surtüsmeler oluyor bunu da bilin. tabi tartışmaların boyutu siddete kufure varmıyorsa.

Daha evleneli 7 ay oldu anamdan emdigim sut burnumdan geldi. Birkac konu da actim burda daha once. İnanin keske evlenmeseydim diyorum ama bosanmak zor. Bana kalsa bosanirim da toplumsal baskilar .. Ablam yillar once bosandi. Ben de bosanirsam ailem ...
Gorucu usulu tanistik evlendik. Resmen basiret baglanmasi bu karari almamin baska bir aciklamasi yok. O donem bosluktaydim doguda memurum dort senedir yalnizdim. Hayatimiza renk gelsin diye evlendik hayatimiz kapkara oldu.
Kafa yapilarimiz, ailelerimiz, hayata bakisimiz bambaska. Aramizda maddi yonden guven yok. Buyuk ihtimal onun benimle gorusmesinde benim calisiyor olmamin da etkisi oldu. Seviyorum ama kalbim o kadar kirik ki. Sogumaya basladim. Evliligimizde iyi giden tek sey cinsel hayatimiz/dı. Cocuk yok dusunmuyorum da.
Forumda bi konu vardi "annemi ara baskisi "diye. Konu sahibi nisanliymis daha bunu okuyorsa yol yakinken topuk topuk topuk.
Kendini ailesinden ayristiramamis yeni bir aile kurmaya hazir olmayan tipler bunlar. Ayni sorun yuzunden bu aksam tartistik. Neymis babasini en son ne zaman aramisim. Guzelce soylese neyse de hesap soruyor. Surekli ailem ailem ailem.
İsten cikinca eve gelmek istemiyorum artik ayaklarim geri geri gidiyor resmen.
Burda bazen konular aciliyor. Evlenemedim , yalnizim, herkes evlendi vs diye. Bunlari okuyup ibret alsinlar. Evlenmek kolay da iyi bir evlilik yapmak ve onu surdurmek cok zor.
Yapmam dedigim seyleri yaptim, kinadiklarim basima geldi. Cogu zaman duygusal karar almayip mantigimla hareket ettigimi soyler/di cevremdekiler mantigima tukureyim . Bu evliligin mantikli bir aciklamasi yok.

Bosanmadan once napabilirim aile terapisti vs ?
Evliligin ilk aylarinda bosanan var mi bosanma nedeniniz neydi ?

Aile binasında oturuyoruz. Buna rağmen haftada 1 kez ya görürüm ya görmem eşim hiçbir zaman sen gitmiyorsun gelmiyorsun sormuyorsun aramıyorsun demedi. Benim ailem 30-40 dk lık mesafede oturuyor haftada 1 veya iki kere benim aileme gideriz eşim bir gün bile problem çıkarmadı allah razı olsun.

Ailesi senin aramaman yönünde eşine şikayet ediyor gibi geldi bana.
Henüz çok yeni evlisiniz alışma sürecinizi kötü geçiriyor olabilirsiniz. Karşılıklı oturup konuşmakta yarar var olmuyorsa ve sen kesinlikle yürümeyeceğini düşünüyorsan çocuk olmadan karar alma doğrusu olur. Bir aile de 1 kişi boşandı diye sen kendini boşanmamaya zorunlu hissetme.

İlk zamanlar çok sikayetciydim herşeyi bırakıp gittim bile ilk sene evliliğin düzene oturma süresi sizin birbirinize alışma süreniz eşimle ben daha bı kaç aydır sorunları tam anlamıyla astık ne ben ona annemi ara derim ne o bana der ikimizde ararız sadece benim anneme gidip gelme sürekli olmuyor çünkü canım anamm taşındı beni gurbet ellerde bıraktı neyse kaynanam gil ile aram iyi değildir pek fazla bazen ben giderim felan ilk zamanlar oylemiydi ama Allah'ım Birdaha yaşatmasın aynı senin gibi düşündüm çektim gittim anneme 3 ay göz yaşım dinmedi çünkü eşimde sözlü şiddet bile yoktur bana evine bağlı bı insandır iyi düşünün fevri hareket etmeyin

Evliliğin ilk 6-8 ayına kadar cidden anlaşamama durumları çok oluyor.
İstersen Leyla ile Mecnun ol ben bunu herkeste gördüm, duydum.
Şiddet, aldatma olmadığı sürece onlar çözülür.
Aile konusunda ise ilk başlarda hepsi yapıyor ama 3-4 kere sağlam kavga edip taviz vermezsen düzeliyorlar.
Bizimki de bir ara takmıştı.
Hafta içi gidelim, hafta sonu gidelim.
Yolda giderken en sonunda ağlayıp, arabayı yumrukladım sonra bir daha gidelim diyemedi :)
Bana bırakıyor artık.
Böyle meseleler konuşup, aşılabilir.
Ama çocuk yapma.

Daha evleneli 7 ay oldu anamdan emdigim sut burnumdan geldi. Birkac konu da actim burda daha once. İnanin keske evlenmeseydim diyorum ama bosanmak zor. Bana kalsa bosanirim da toplumsal baskilar .. Ablam yillar once bosandi. Ben de bosanirsam ailem ...
Gorucu usulu tanistik evlendik. Resmen basiret baglanmasi bu karari almamin baska bir aciklamasi yok. O donem bosluktaydim doguda memurum dort senedir yalnizdim. Hayatimiza renk gelsin diye evlendik hayatimiz kapkara oldu.
Kafa yapilarimiz, ailelerimiz, hayata bakisimiz bambaska. Aramizda maddi yonden guven yok. Buyuk ihtimal onun benimle gorusmesinde benim calisiyor olmamin da etkisi oldu. Seviyorum ama kalbim o kadar kirik ki. Sogumaya basladim. Evliligimizde iyi giden tek sey cinsel hayatimiz/dı. Cocuk yok dusunmuyorum da.
Forumda bi konu vardi "annemi ara baskisi "diye. Konu sahibi nisanliymis daha bunu okuyorsa yol yakinken topuk topuk topuk.
Kendini ailesinden ayristiramamis yeni bir aile kurmaya hazir olmayan tipler bunlar. Ayni sorun yuzunden bu aksam tartistik. Neymis babasini en son ne zaman aramisim. Guzelce soylese neyse de hesap soruyor. Surekli ailem ailem ailem.
Burda bazen konular aciliyor. Evlenemedim , yalnizim, herkes evlendi vs diye. Bunlari okuyup ibret alsinlar. Evlenmek kolay da iyi bir evlilik yapmak ve onu surdurmek cok zor.
Yapmam dedigim seyleri yaptim, kinadiklarim basima geldi. Cogu zaman duygusal karar almayip mantigimla hareket ettigimi soyler/di cevremdekiler mantigima tukureyim . Bu evliligin mantikli bir aciklamasi yok.

Kendi ailesinin farkında olamayam, anne babasinin ailesinin bir parcasi olmaya devam eden kişilerin evlilikleri çok çok cok zordur, ve bu insanlarin degismesi cok cok cok zordur.

Iciniz rahatlayacaksa iki kardeşte boşandık yeniden evlendik. Ben kişinin düzeleceğine keisnlikle inanmıyorum

Öncelikle sakin olun.

Herşeyi hemen düzeltemezsiniz.

Boşanmadan önce her şeyi denedim demek lazım ama bunu doğru şekilde yapmak lazım.

En büyük sorununuz ne önce bunu tespit edin.

İletişim kurabiliyor musunuz, bunun için çabalayın. Üslubu iki tarafta koruyarak konuşun.

Evlilik bir güç savaşı değildir.

Aile terapisi elbette önemli, bunun yanı sıra kişisel beklentilerimizi/sorunlarımızı da çözerek yükü tamamen karşı tarafa atmadan elele çözmektir.

Esim benim annemi babami ariyor sık sık benden de bunu bekliyor. Aileye asiri onem veriyor. Ben de ariyorum bayramda seyranda babasini aradabir annesini. Ama yeterli gelmiyor.

Bugün eşim de annesiyle konuşmuş telefonda. Ben onu hiç aramam, telefonda konuşmayı sevmiyorum ve KV arayıp ne konusucaz ki yani zaten ziyarete gidiyoruz 2 haftada 1.
İşte ben hastaydım biraz beni sormuş nasıl diye, bugün arar beni inşallah demiş cuma ya hani. Eşim de müsait olursa arar anne demiş.
Eşim de bana soyledi, bugün istersen annemi ara iyi olur, kadın aramanı bekliyor, işte yaşlı insanlar hep aranmak ister tarzı bir şey. Ben de aramak istemiyorum dedim, telefonla konuşmayı sevmiyorum öyle kendi babam bile kızıyor bazen aramiyorsun diye.
Biliyorum hayatım dedi. Ha bir de ben sen en son annemi ne zaman aradın hal hatır sormak icin dedim. O da haklısın o da benim eksiğim arıyorum dur dedi ama mani oldum çünkü bu akşam onlara gidicez zaten saçma olucaktı :D
Sonra ben de hem eşim kırılmasın gönlü olsun diye hem de orta yolu bulalım diye hayatım haftaya ararken benim yanımda ara 5 dk ben konuşayım önce sonra sana veririm dedim haklısın dedi.
Yani bugün yaşadığım bu olay, ikimizde kırılmadan, kavga etmeden, kimse kimseyi zorlamadan tatlıya bağlandı. Bu arada 1 yıl 3 aydır evliyiz. Yeni sayılırız yani. Sizde de iletişim problemi olabilir bence hemen boşanmayı düşünecek kadar ne oldu ki? Bu konu haricinde kötü davraniyorsa, sürekli bir bunaltma durumu varsa ozaman terapi alabilirsiniz bence de.
Siz de böyle yapın eşiniz yanınızda arasın ilk siz konuşun nasılsın anne napiyorsun diyin 5 dk sonra telefonu eşinize verin en kolay yolu bu bence.

Ben yazıyım kardesim 6 yıllık evliligim aldatılma nedeniyle bitirdim.. Cok sevdim Ama canım yana yana bu kararı vermek zorunda kaldım. Su an bosanma asamasındayım Elimde meslegim olmasaydı coktan bitmiştim. Piskolojim mahvoldu evet kimse bosanırken mutlu bir şekilde ayrılmıyor. Hayatıma kaldıgı yerden devam ediyorum Etmek zorundayım. Bu zamanlarında gececegini biliyorum hic bir dert kalıcı degil elbet ölüm acısı bile unutuluyor öyle düşün Valla seni kaybeden Aptal kocan düsünsün! Zira benim esim bana yalvarıyor ama artık cok gec.

Babasi alkolik denebilecek olcude alkol tuketiyor, kufurbaz bir insan.Zamaninda karisini aldatmis benim evlendikten sonra haberim oldu. Disarda, haberlerde gorsem hayatta saygi duymayacagim bir kisilik. Tamam yine de babam sayilir saygisizlik etmedim ama icimden gelmiyor sevmiyorum.
Esimle evlenmeden once gorusurken cok dedim aileler denk degil dedim beni ailemle yargilama beni ben olarak degerlendir dedi. Onlari senede kac kez goreceksin ki falan diye beni ikna etti.
Simdi ayri sehirlerdeyiz ilerde tayin olursak ayni sehire bu sefer onlara gidelim onlar gelsin diye bunaltacak tabi o zamana kadar bosanmazsak.
Surekli beni ailesiyle karsi karsiyaymisim gibi bir konuma sokuyor. Babasinin umrunda degildir eminim arayip aramamam oglunun mutlu bir evlilik surdurmesi onun icin daha onemlidir .

Babasi alkolik denebilecek olcude alkol tuketiyor, kufurbaz bir insan.Zamaninda karisini aldatmis benim evlendikten sonra haberim oldu. Disarda, haberlerde gorsem hayatta saygi duymayacagim bir kisilik. Tamam yine de babam sayilir saygisizlik etmedim ama icimden gelmiyor sevmiyorum.
Esimle evlenmeden once gorusurken cok dedim aileler denk degil dedim beni ailemle yargilama beni ben olarak degerlendir dedi. Onlari senede kac kez goreceksin ki falan diye beni ikna etti.
Simdi ayri sehirlerdeyiz ilerde tayin olursak ayni sehire bu sefer onlara gidelim onlar gelsin diye bunaltacak tabi o zamana kadar bosanmazsak.
Surekli beni ailesiyle karsi karsiyaymisim gibi bir konuma sokuyor. Babasinin umrunda degildir eminim arayip aramamam oglunun mutlu bir evlilik surdurmesi onun icin daha onemlidir .
yaşınız kaç
Birde once aile terapisti aliniz
Biraz zman verin evliliignize

Ben de başlarda eşime baskı yapıyordum. Babamı ara annemi ara, gidelim sohbet edelim vs diye çok darlıyordum. Zamanla bu huyum geçti. Baktım onun kendi ailesini arayıp aramamamla ilgili bir problemi yok ben de problem yapmamaya başladım. İlk 6-7 ayda bunlar yaşanılan şeyler, ha bizde eşim değil de ben yani kadın yaptı bu baskıyı ama sonuçta ben de artık böyle bir baskı yapmamayı öğrendim. Eşiniz de umarım yakında öğrenir. Aile terapistine gidebilirsiniz veya önce sakin sakin siz eşinizle konuşabilirsiniz. Baktınız hiç bir şekilde uyum gösteremiyorsunuz ve ilişki çirkinleşmeye başladı, daha fazla bağlanmadan kopmak daha iyi deyip yolunuza bakın. Çirkinleşmekten kastım, hakaret veya (Allah göstermesin) şiddet.

Sakin....Baslarda olur böyle.Biraz sabır.Hemen bosanmak yerine oturun enine boyuna konuşun.Evlilik kolay değil ki iki farklı dünyadan karma bir dünya oluşuyor.Erkeğin koca olduğunu yeni ailesi olduğunu kabullenmesi nedense kadinlardan uzun sürüyor.Terapiye de gidin ama siz ona uymak yerine bağırıp cagirmadan bu böyle olmalı,bizim icin bu en iyisi tarzi cumlelerle seferogullari-telliogullari gibi karşıt degil aileyizi esinize aşılayin😁Kendinizi uzmeyin bu günler gececek sular durulacak belki çok iyi olacaksiniz ama şimdi kendinize ettiginizi hiç unutmayip pisman olacaksiniz.

Hayır anlamıyorum gerçekten ailesi nedemek gerçekten onun ailesi benim ailem mi var iki tarafta fedakarlık yapmazsa evlenmesin kimse elinize yapışmaz ki arayıp hal hatır sormak ailelere sitem ettirmeye getirmeden haftada 1 yada 2 kez aranmasında ne gibi sakınca olabilir bilmiyorum anlamıyorum bu insanları
Evlenirken iyi insanlarmış ki evlenmişsiniz evlendikten sonra ne değişiyor
Eşim mutlu olacaksa mış gibi yapmakta ne sakınca olabilir sen bir adım o bin adım erkekler bizler gibi değil bunu bi anlasanız zaten sorun kökünden çözülür
Benim babam ben evden gelin çıktığım gün bana önceliğin eşin ve ailesi olacak demişti çok kızmıştım o gün babama farklı şeyler düşünmeme sebep olmuştu ama yaşadıkça anladım ki sen ne kadar adım atarsan kat ve kat sana geri dönüyor adımların eşim benim yaptığım gibi iki tarafı da ayırmaz ben onun ailesinin yanında olurum her konuda o da tam tersi benim ailemin üzerine titrer 🙏
Sadece empati tecrübe ile sabit yuva yıkmaktan önce ben yada biz nerde hata yapıyoruz olsun önceliğiniz umarım düzelir herşey 😉

Seviyorum. Aldatma siddet yok, evine bagli. Ne bileyim. Herkes evlilikte olumlu seyleri gormek lazim yoksa katlanamazsin diyor.

Ya bu forumda iyi es tanimi altinda surekli aldatma ve siddet olmamasini okuyorum ve kamu spotu gibi ayni seyleri yazmak istiyorum.

Cunku ulkemizde genel olarak 'iyi es/iyi iliski' taniminin ogrenilmesi gerekiyor. Ese karsi saygisiz olunmamasi, kotu aliskanliklarinin olmamasi, iliskide siddet olmamasi esin 'iyi' oldugu anlamina gelmiyor, bunlar oldugunda zaten ortada herhangi bir iliski yok demek oluyor. Bunlarin olmamasi iliskinin minimum sartlari degil yani. Zaten bu saydiklarimizdan biri oldugunda ortada bir evlilik yok demek oluyor.

Ikili iliskilerde karsilikli ihtiyaclarin karsilanmasi gerekiyor. Bunlarin en basinda duygusal ihtiyaclarin karsilanmasi geliyor. Bu iliskide esinizin sizin hayatinizda olmasinin herhangi bir duygusal yarari var mi sizin icin? Esiniz size kendinizi iyi hissettiriyor mu, sevme/sevilme ihtiyacinizi karsiliyor mu, bir hayati beraber goturdugunuzu hissettiriyor mu, size kendinizi cekici hissettiriyor mu, en onemlisi hayattaki yukunuzu sizinle paylasiyor mu? Ortada bir yuva var mi? Iliskideki olmasi gereken sartlar bunlar, sizi dovmemesi degil yani. O olsa zaten ortada bir iliski olmamis oluyor.

Yesilcam filmlerindeki gibi ickisi, kumari yok repliginin tekrar edilmesi yerine artik ikili iliskilerdeki karsilikli ihtiyac kavraminin ogrenilmesi gerekiyor. Domino tasi gibi, toksik evlilikler toksik cocuklari ortaya cikariyor. Toksik cocuklar siddet toplumunu olusturuyor. Temelden cozulmedikce de ilerleme olmaz toplumda.

Back
X