Senin eşinin ailesini sürece çekme nedenini anlayabiliyorum. Belki iyi bile yaptın çünkü eşinin kendi söylediklerini "sinirle söylemiştim ,aslında gerçek düşüncelerim bu değil" şeklinde bir açıklaması yok şu anda da..."ben öyle birşey söylemedim" diyerek inkâra eğilimli. Canini sıkmak istemem ama adamın dilinin de kemiği yok agir da konuşuyor; "Senle evlenecegime bir Suriyeli ile evlenseydim daha mutlu olurdum" cümlesini kullanan birisi ile hangi düşünce çerçevesinde uzlaşmayı umuyorsun?
Benim de hatalarim oldu,senin de haklilik payin vardi diyecek birisi mi esin ? Kafanda "hani beni seviyordu,watsaptan kimle konuştu,nasıl bu kadar çabuk vaz geçti" konuşmalarını sonlandirmalisin.
Ya hep aynı noktaya vardigin labirentte hayatını surdureceksin ya da labirentten çıkmak için başka yollar deneyeceksin.
Aynen evet o sözü bile söylemişti..
Sonra da Suriyeli biri ile dilimiz bile bir değil ,ama onunla anlaşabilirdim diye çevirdi.. ama beni eleştirmeden,agresifleşmeden tartışma anında bile normal konuşarak uzlaşmayı hiç denemediği için benim anlaşılmayacak biri olduğumu düşünüyor..
Bu söz o kadar ağır ki ben bugüne kadar karşıma şununla evlensem daha mutlu olurdum diye kendi karşıma kimseyi koymadım..
O bana sokaktan çevirdiğim herhangi biriyle evlensem bile seninle olduğumdan çok daha mutlu olurdum lafını da etti.. bu laf da kalbime dokundu.. ben mesela bu lafı edemem,7 yıldır tanıdığım biriyle anlaşamıyorum, sokaktan tanımadığım huyunu suyunu bilmediğim biriyle nasıl anlaşabilirim,akıl mantık var mı ben bu tarz laflar etmedim ona hiç...
Akşam sadece onun da canı yanar belki diye sırf bu sebepten dedim ki “ benim de hayatımda biri olacak ,ama bu evlilik devam ederken değil” dedim.. ona bile ne dedi biliyor musunuz .. mobilyaları o yüzden mi istiyorsun dedi...
Lafa bakar mısınız..
Uzun lafın kısası, empati yapmayan, kendi hatasını göremeyen, ya hangi tartışmada hep bir taraf hatalı olabilir.. böyle at gözlüğü takmış bir insanla olmayacağını biliyordum..
Ama dediğim gibi beni ayrılacak olmaktan çok bu başka biri olma durumu yaraladı...
Çünkü bu durum benim bir daha hiç kimseye güvenmeyecek olmama sebep.. Allah karşıma adam gibi adam olan birini çıkarır inşallah ama bana “seni seviyorum” dediğinde ona nasıl güveneceğim mesela...
Bunca yıl sevildiğimi sanmışım mesela, beni kaybetmemek için çabalamak yerine eline geçen ilk fırsatta başkasına sarılmak mesela ... bunlar bana çok ters ve benim karakter yapıma çok ters şeyler...
Şunu emin ve net şekilde söylüyorum ki benim hayatımda yıllarca kimse olmayacak...
Bu acıları sarıp ,kalbimi iyileştirip,kafamda,kalbimde her şeyi sıfıra indirmeyi becerebilirsem Allah ta karşıma düzgün,karakterli,sadık bir insan çıkarırsa ancak o zaman...