• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu evlilik duzelirmi, degisirmi?

nilayblt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2017
973
275
53
35
Herkese merhaba,

Evliligimi iyilestirmek mumkunmu veya vazmigecmeliyim bunun icin yazmak istedim.. 3 seneye giricez esimle birlikte evlenmedende 1 sene flort donemimiz olmustu. esim cok yogun calisan, isinde gucunde, sorumluluk sahibi iyi bir insan ozunde. aile yapilarimiz cok farkli, o daha dindar tutucu bir aileden geliyor, bendende evlenirken ickiyi birakmami daha kapali giyinmemi istemisti, denize girmemi falanda istemiyor, bunlari kabul ederek evlendim tabiki yadirgiyorum bazen icimden eskisi gibi giyinmek (cok acik giyinen biri degildim zaten ama esim pantolonun ustune bile uzun seyler giymemi istiyor) denize girmek veya icki icmek gelebiliyor. bunlari soylememin sebebi yorum yaparken bilginiz olsun.. esimle daha cok paylasmak, eglenmek, gezmek tozmak istiyorum, o ise hep isine odakli is ev monoton bir hayat istiyor ve bu sekilde yasiyor. isteyken fazla konusmayiz, 1-2 mesaj , evede 8 gibi falan gelir yemek yeriz ya telefonuna bakar ya birlikte bisey izleriz. ama boyle uzun uzun paylasimlar sohbetler pek olmaz, bilmiyorum ben mi cok sey bekliyorum evlilikten sizce?
Artik bu beni mutsuz etmeye basladi, benim ailemde herkes paylasir konusurdu, iletisimi kuvvetli bir ailem vardi, belki onlardan oyle gordum diye garip geliyor. Arkadaslarimla, is ortaminda, ailemle cok mutluyum neseliyim. evde esimden o ilgiyi ve paylasimi gormeyince cok durgunlasiyorum moralim bozuluyor. kavga ediyoruz bazen ben cok zorlar ustelersem ve bana hep sen bu kadar ustelemezsen hersey daha guzel olur diyor. kavga esnasindada cok kirici konusur. kisacasi tam bir eski kafali turk erkegi.
ne diyorsunuz sizce nasil mutlu bir sekilde evliligi yurutebilirim?
cocugumuz yok bu arada, seneye dusunuyoruz..

PAYlasim ve ilgi konusunda cok sey bekliyor olabilirsiniz belki, herkes her aksam farkli bir seyler yapmiyor. İnsanlar isten geliyorlar ve yorgunlar. Canimli cicimli muhabbeti her aksam yapabilen de vardir illa ki ama bilemiyorum bana sart gelmiyor. Ben daha cok giysilerinize ve ickinize karismasina takildim. Bu tarz mudahaleleri dogru bulmuyorum. Biriyle evlenip onu istedigin gibi degistirecegine,istedigin gibi biriyle evlenmelisin mantigini savunuyorum cunku.

Değişmez, git gide sen ona benzersin belki de...
Bizde de aynî durum var ben bekarken gezmeyi eğlenmeyi seven biriydim şimdi ona benzedim..
Gerçi iş hayatımızın yoğunluğunun etkisi var sen çalışmıyorsan haklı olarak sıkılabilirsin bu durumdan canım.
Çünkü eve gel yemek yap varsa temizlik ütü derken lönk yatış.
Evde olsam yine gezerdim sürekli herhalde.

Hata sende çünkü bu tipler değişmez.
Iliskinin başında seni olduğu gibi kabul etmeyeceğine dair hayallerini anlatırken sen buna evet demişsin, ona bu hakkı veren sensin o sebeble bu konuda yakinman bana çok anlamsız geliyor.
Hep derim genç kızlara sizi değiştirmeye çalışan kişilerle uğraşmayin diye.
Herkes kendi kafa yapısına ve aile yapısına uyumlu kisilerle irtibata geçince en azından bu tip sorunları yasamazlar

Sen adama' sen ne ıstersen ' imajını vermıssın. Adam senı degıstırmıs. Sımdı 1_2 sene daha da degısmenı isticek. İlk bastan yok ben değişmem dıyebılseydınız keske. Bnm bı erkek arkadasım vardı yaklasık 3yıl birlikttelik ardından benı değiştirmeye calıstı yook arkadaslarınla cıkamazsın yok makyaj yapamazsn yok acık gıyınemezsn bakkala dahı gıdrken hberım olcak derdı tasmada tak barı dıyıp hıc dusunmeden ayrıldım cok acı cektım cok don dıye yalvardı ama asla donmedım sımdı bın sukur benı hıc sıkmayan bi eşe sahıbım sen bır erkeğe senin için kendımden vazgecerim imajı çizersen mutlu olamazsınki. İnsallah o duzelır ama sanmıyorumm

Herkese merhaba,

Evliligimi iyilestirmek mumkunmu veya vazmigecmeliyim bunun icin yazmak istedim.. 3 seneye giricez esimle birlikte evlenmedende 1 sene flort donemimiz olmustu. esim cok yogun calisan, isinde gucunde, sorumluluk sahibi iyi bir insan ozunde. aile yapilarimiz cok farkli, o daha dindar tutucu bir aileden geliyor, bendende evlenirken ickiyi birakmami daha kapali giyinmemi istemisti, denize girmemi falanda istemiyor, bunlari kabul ederek evlendim tabiki yadirgiyorum bazen icimden eskisi gibi giyinmek (cok acik giyinen biri degildim zaten ama esim pantolonun ustune bile uzun seyler giymemi istiyor) denize girmek veya icki icmek gelebiliyor. bunlari soylememin sebebi yorum yaparken bilginiz olsun.. esimle daha cok paylasmak, eglenmek, gezmek tozmak istiyorum, o ise hep isine odakli is ev monoton bir hayat istiyor ve bu sekilde yasiyor. isteyken fazla konusmayiz, 1-2 mesaj , evede 8 gibi falan gelir yemek yeriz ya telefonuna bakar ya birlikte bisey izleriz. ama boyle uzun uzun paylasimlar sohbetler pek olmaz, bilmiyorum ben mi cok sey bekliyorum evlilikten sizce?
Artik bu beni mutsuz etmeye basladi, benim ailemde herkes paylasir konusurdu, iletisimi kuvvetli bir ailem vardi, belki onlardan oyle gordum diye garip geliyor. Arkadaslarimla, is ortaminda, ailemle cok mutluyum neseliyim. evde esimden o ilgiyi ve paylasimi gormeyince cok durgunlasiyorum moralim bozuluyor. kavga ediyoruz bazen ben cok zorlar ustelersem ve bana hep sen bu kadar ustelemezsen hersey daha guzel olur diyor. kavga esnasindada cok kirici konusur. kisacasi tam bir eski kafali turk erkegi.
ne diyorsunuz sizce nasil mutlu bir sekilde evliligi yurutebilirim?
cocugumuz yok bu arada, seneye dusunuyoruz..

bence yanlış bir evlilik yapmışsın ama geç değil, hayata bakışınız beklentileriniz çok farklı ve sen şimdiden kendin olmaktan çıkmışsın ve ayrılmasan tamamen silineceksin muhtemelen, bence seneye değil iki sene sonraya atın çocuk işini

Hayata bakışınız,beklentileriniz,yaşam tarzlarınız bu kadar farklıyken evlilik düşünmek..Hata burda başlıyor canım benim.Değişmesi imkansız değil belki ama çok zor.Sabrın tükeniyor anladığım kadarıyla.Uğraştıkça yıpranacaksın.

Keşke kişiliğinizden ödün vermeyeceğiniz bir eş seçseydiniz.
Ne olursa olsun, bir başkasının sizi değiştirmeye çalışması doğru birşey değil.
En büyük sıkıntınız bu bence.
Eşiniz ile farklısınız, ortak noktanız az, o yüzden sohbet etmekte birlikte birşeyler yapmakta sıkıntı çekiyorsunuz.

Hata sende çünkü bu tipler değişmez.
Iliskinin başında seni olduğu gibi kabul etmeyeceğine dair hayallerini anlatırken sen buna evet demişsin, ona bu hakkı veren sensin o sebeble bu konuda yakinman bana çok anlamsız geliyor.
Hep derim genç kızlara sizi değiştirmeye çalışan kişilerle uğraşmayin diye.
Herkes kendi kafa yapısına ve aile yapısına uyumlu kisilerle irtibata geçince en azından bu tip sorunları yasamazlar

Sevdigim icin ve cok kisa bir surede evlendigimiz icin gozum gormedi yasimda cok kucuk degildi 26 yasindaydim aslinda, ama insan inanmak istemiyo bence, severek birlikte oluyosun bi hayal gibi evlenmek istiyosun falan, iyide anlasiyoduk esim icki iciyodu flort ederken sonra birakmaya karar verdi, bende zamanla ona uyum sagladim. ama nisanliyken soyluyodu bana evlenince denize girmeni istemiyorum, hatta nisanliykende kiyafetime falan karisiyodu hem sevdigim hemde sorun cikmasin diye kabullendim yapabilirim sandim, yine bi nebze yapiyo gibiyim ama aramizdaki tek fark icki ve kiyafet degil, hayat tarzindan dolayi olan farkliliklarimiz, yani sosyal pek bisey yapmiyoruz, ben disarida yemek yemek gezmek istiyorum mesela o hep evde yemegimiz pissin yiyelim istiyo. bende calisiyorum bu arada.. yani suanda ne yapabilirim bilmiyorum..

Hayata bakışınız,beklentileriniz,yaşam tarzlarınız bu kadar farklıyken evlilik düşünmek..Hata burda başlıyor canım benim.Değişmesi imkansız değil belki ama çok zor.Sabrın tükeniyor anladığım kadarıyla.Uğraştıkça yıpranacaksın.

evet sabrim tukeniyor ozellikle esim isiyle mesgul oldukca beni hep arka plana attikca onun icin yaptigim fedakarliklar daha cok gozume batar oluyor

Keşke kişiliğinizden ödün vermeyeceğiniz bir eş seçseydiniz.
Ne olursa olsun, bir başkasının sizi değiştirmeye çalışması doğru birşey değil.
En büyük sıkıntınız bu bence.
Eşiniz ile farklısınız, ortak noktanız az, o yüzden sohbet etmekte birlikte birşeyler yapmakta sıkıntı çekiyorsunuz.

Evet kesinlikle oyle, arkadaslarimla ailemle herkesle mutluyum, esimlede mutluyum ama hayata baska yerlerden bakiyor gibiyiz. onun cok kurallari kisitlamalari var, belli bir duzende buyumus, ben cok rahatim ve acigim konusmaya paylasmaya gezmeye..

Birbirinize hiç uyum sağlamadığınız halde nasıl evlendiniz?
Nasıl seneye çocuk düşünüyorsunuz anlamadım?

Normalde suanda olan bir problem yok, o yuzden cocuk isi hep konustugumuz sekilde kaldi seneye dusunuyoruz, ama beni bu evlilik mutlu etmemeye basladi, bir omur bu kisitlamalarla yasayip adapte olabilirmiyim, veya esimden beklentilerimi azaltabilirmiyim diye dusunuyorum.. yani nasil mutlu olabilirim bu evlilikte..

esim iyi biridir, durust guvenilir caliskan ve seviyorumda. ama ayni zamanda ileride cocugumuz oldugunda bosanamayacagimi veya bosansamda hayatima hep dahil olacagini dusunuyorum, veya cocuklarimda icki icemeyecek, kizim olsa istedigi gibi giyinemeyecek falan... kafam cok karisik..

Normalde suanda olan bir problem yok, o yuzden cocuk isi hep konustugumuz sekilde kaldi seneye dusunuyoruz, ama beni bu evlilik mutlu etmemeye basladi, bir omur bu kisitlamalarla yasayip adapte olabilirmiyim, veya esimden beklentilerimi azaltabilirmiyim diye dusunuyorum.. yani nasil mutlu olabilirim bu evlilikte..

Siz kendinizi iyi tanırsınız.
Biz nereden bilebiliriz ki bunu?
Kimi insan eşinin isteklerini kabul eder kimi de isteklerini kabul ettirir.
Ne tarafta olabileceğinizi siz daha iyi bilirsiniz.

İcki icmek giyim tarzi bunlar kisilik degil ogrenilmis davranislardir. Ailesinin hayat biciminden gordugu sekilde bunlar da sekillenir. Konu sahibi zamaninda sevdigi icin bir karar vermis. Ben de degisimin zor olduğunu dusunuyorum ama hangimiz evlendikten cocuk sahibi olduktan sonra genc kiz ki kadar hürüz ki... ve bunu eşim asla kisitlamadigi halde soyluyorum. Ben evlenmeden önce kisa elbiseden baska bir sey giymezdim ayda bir kez olsun icki icerdim. ama ozellikle anne olduktan sonra kendi istegimle tüm gardrobumu yeniledim yasima meslegime annelik sifatima yakisan kiyafetler aldim. ickiyi tamamen biraktim cunku az miktarda icilenini bir kenara birakirsam tüm kotuluklerin anasi olduğunu isimden dolayi defalarca görme firsatim oldu. Madem razi olmussun boyle ufak seyler icin evliligini yipratma inan çok buyuk problemleri olan insanlar var.

Paylasim konusunda haklisin ben de senin gibiyim her aksam esimle konuşmak isterim buna ihtiyac da duyarim. Cozum olarak salondan 1 saat erken kalkip yataga gecmeyi buldum. O uyku saati gelene kadara konusup paylasiyoruz telefonlar birakiliyor gununu anlatir uykusu gelene kadar keyfi yerindedir. benim icin de kaliteli zaman oluyor bir de aksam yuruyusu...

Sevdigim icin ve cok kisa bir surede evlendigimiz icin gozum gormedi yasimda cok kucuk degildi 26 yasindaydim aslinda, ama insan inanmak istemiyo bence, severek birlikte oluyosun bi hayal gibi evlenmek istiyosun falan, iyide anlasiyoduk esim icki iciyodu flort ederken sonra birakmaya karar verdi, bende zamanla ona uyum sagladim. ama nisanliyken soyluyodu bana evlenince denize girmeni istemiyorum, hatta nisanliykende kiyafetime falan karisiyodu hem sevdigim hemde sorun cikmasin diye kabullendim yapabilirim sandim, yine bi nebze yapiyo gibiyim ama aramizdaki tek fark icki ve kiyafet degil, hayat tarzindan dolayi olan farkliliklarimiz, yani sosyal pek bisey yapmiyoruz, ben disarida yemek yemek gezmek istiyorum mesela o hep evde yemegimiz pissin yiyelim istiyo. bende calisiyorum bu arada.. yani suanda ne yapabilirim bilmiyorum..

evet sabrim tukeniyor ozellikle esim isiyle mesgul oldukca beni hep arka plana attikca onun icin yaptigim fedakarliklar daha cok gozume batar oluyor

Evet kesinlikle oyle, arkadaslarimla ailemle herkesle mutluyum, esimlede mutluyum ama hayata baska yerlerden bakiyor gibiyiz. onun cok kurallari kisitlamalari var, belli bir duzende buyumus, ben cok rahatim ve acigim konusmaya paylasmaya gezmeye..

Şu yazdıklarınızı şimdi gördüm!
Nasıl şu anda aranızda problem olmadığını düşünüyorsunuz hayret!

Back
X