• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu evlilik duzelirmi, degisirmi?

Siz kendinizi iyi tanırsınız.
Biz nereden bilebiliriz ki bunu?
Kimi insan eşinin isteklerini kabul eder kimi de isteklerini kabul ettirir.
Ne tarafta olabileceğinizi siz daha iyi bilirsiniz.

2 sene boyunca hep uyum sagladim alistimda ama aramizda sorun oldugunda veya boyle paylasimlarimiz azaldiginda, veya birlikte ayni seylerden keyif alamadigimizda dusunuyorum bunlari daha ne kadar yapabilirim diye..
yalniz sunuda dusunuyorum, bosansam belki yeniden evlenicem ve o kisidede farkli huylar olacak. bu bir risk, ve bunlardan dolayi bosanilmalimi bilemiyorum...
esimle konusmayi denemistim o da icki icicem denize giricem falan diyosan hemen bosanabiliriz demisti

Şu yazdıklarınızı şimdi gördüm!
Nasıl şu anda aranızda problem olmadığını düşünüyorsunuz hayret!

demek istedigim suanda olusmus bir problem degil, basindan beri olan birsey ama ben buna ne kadar katlanirim veya bu sebeple bosanilirmi mantiklimi onun icin paylasmak istedim..
sonucta bir evlilik kolay kurulmuyor, bos seylerden bosanmayi istemem. ama dusununcede bu sekilde mutlu degilim esimin daha ilgili daha rahat ve benide onemseyen biri olmasini istiyorum, sadece is-ev monoton bir hayat seklinde yasamasini degil.. bunuda konusarak degistirmeyi cok denedim, hep soylenen kisi oldum.. cozum ne bilmiyorum, ben nasil istedigimi alabilirim evlilikten

2 sene boyunca hep uyum sagladim alistimda ama aramizda sorun oldugunda veya boyle paylasimlarimiz azaldiginda, veya birlikte ayni seylerden keyif alamadigimizda dusunuyorum bunlari daha ne kadar yapabilirim diye..
yalniz sunuda dusunuyorum, bosansam belki yeniden evlenicem ve o kisidede farkli huylar olacak. bu bir risk, ve bunlardan dolayi bosanilmalimi bilemiyorum...
esimle konusmayi denemistim o da icki icicem denize giricem falan diyosan hemen bosanabiliriz demisti
"Bir daha evlenirsem..." cümlesini hep burada duydum.
Ben de evlendim boşandım,bir kere bile "bir daha evlenince..."demedim.
Nasıl bunun garantisi veriliyor,planı yapılıyor?
Ya bir daha hiç evlenilmezse?
Ya evlenilen kişi daha iyi çıkarsa?
Bu düşüncelerin sonu yok ki?

İcki icmek giyim tarzi bunlar kisilik degil ogrenilmis davranislardir. Ailesinin hayat biciminden gordugu sekilde bunlar da sekillenir. Konu sahibi zamaninda sevdigi icin bir karar vermis. Ben de degisimin zor olduğunu dusunuyorum ama hangimiz evlendikten cocuk sahibi olduktan sonra genc kiz ki kadar hürüz ki... ve bunu eşim asla kisitlamadigi halde soyluyorum. Ben evlenmeden önce kisa elbiseden baska bir sey giymezdim ayda bir kez olsun icki icerdim. ama ozellikle anne olduktan sonra kendi istegimle tüm gardrobumu yeniledim yasima meslegime annelik sifatima yakisan kiyafetler aldim. ickiyi tamamen biraktim cunku az miktarda icilenini bir kenara birakirsam tüm kotuluklerin anasi olduğunu isimden dolayi defalarca görme firsatim oldu. Madem razi olmussun boyle ufak seyler icin evliligini yipratma inan çok buyuk problemleri olan insanlar var.

Paylasim konusunda haklisin ben de senin gibiyim her aksam esimle konuşmak isterim buna ihtiyac da duyarim. Cozum olarak salondan 1 saat erken kalkip yataga gecmeyi buldum. O uyku saati gelene kadara konusup paylasiyoruz telefonlar birakiliyor gununu anlatir uykusu gelene kadar keyfi yerindedir. benim icin de kaliteli zaman oluyor bir de aksam yuruyusu...

Bende eskisi gibi gece cikayim demiyorum veya ekstrem bisey istemiyorum mesela pantolon ustune giydigim sey kalcami kapatmak zorunda olmasin veya denize girebileyim. Evlenmeden her yaz tatil yaprdik denize havuza girerdim cocuklugumdan beri yazlarimiz boyle gecti simdi aliskin olmadigim bir duzen zor gelio artik bi omur yapabilirmiyim diyorum.
Esim beni el ustunde tutsa gezsek tozsak daha cok ilgilense belki batmaz bunlar

1 yıllık flört dönemınde eşinizin bu özelliklerini fark etmıssınızdır illa ki buna karsılık değişmeyı kendınden ödün vermeyı kabul eden tarafta siz olmuşsunuz bence şimdiden sonra şikayet etmek yersiz gibi geldi

Baştan kabul ettiğin için şu anda mutsuz olmanız çok normal. Keşke kişiliğinizden ödün vermeseydiniz

kişilikle alakalı değil ki bu.sevmiş zamanında o şekilde kabul etmiş.konunuz bana çok tanıdık geldi.çoğu şeyimiz neredeyse aynı şeyler.evet çocuk olunca daha mı kötü olur acaba.bu sefer de sen annesın anne gibi davran diyebilir.ve daha fazla kısıtlamalar olur ve bu kesinlikle değişmez.bir ömür böyle devam eder.uyum sağlamaya çok fazla takmamaya çalışın.üzülen hep bizler oluyoruz erkeklerin umrunda olmuyor pek maalesef.

1 yıllık flört dönemınde eşinizin bu özelliklerini fark etmıssınızdır illa ki buna karsılık değişmeyı kendınden ödün vermeyı kabul eden tarafta siz olmuşsunuz bence şimdiden sonra şikayet etmek yersiz gibi geldi

Oyle ama sevgiliyken tabiki cok farkliydi surekli birbirimizle ilgileniyoduk simdi esim iskolik gibi sadece isi, eve gelincede ona yemek yapmami evi toplamami bekliyo baya bi monoton oldu bu sefer yaptigim hersey gozume batiyor.
peki esim degisirmi, daha ilgili olup daha cok onem verirmi, daha cok paylasirmi eskiden oldugu gibi.. hani nasilsa evlendik diye bir rutine girdi hayatimiz.

Oyle ama sevgiliyken tabiki cok farkliydi surekli birbirimizle ilgileniyoduk simdi esim iskolik gibi sadece isi, eve gelincede ona yemek yapmami evi toplamami bekliyo baya bi monoton oldu bu sefer yaptigim hersey gozume batiyor.
peki esim degisirmi, daha ilgili olup daha cok onem verirmi, daha cok paylasirmi eskiden oldugu gibi.. hani nasilsa evlendik diye bir rutine girdi hayatimiz.
bu aslında her evlilikte zaman zaman olan bşy sadece sizinle ilgli sizin hayatınızı kapsayan bşy değil. bunun en ideal çözümü ne biliyor musun hafta sonu mesela 2-3 günlüğüne yakın biryerlere gezmeye gitmek kaçamak yapmak iyi gelebilir sana ve evliliğine eşinle beraber tabi.

kişilikle alakalı değil ki bu.sevmiş zamanında o şekilde kabul etmiş.konunuz bana çok tanıdık geldi.çoğu şeyimiz neredeyse aynı şeyler.evet çocuk olunca daha mı kötü olur acaba.bu sefer de sen annesın anne gibi davran diyebilir.ve daha fazla kısıtlamalar olur ve bu kesinlikle değişmez.bir ömür böyle devam eder.uyum sağlamaya çok fazla takmamaya çalışın.üzülen hep bizler oluyoruz erkeklerin umrunda olmuyor pek maalesef.

Cocuk olunca bosanmak zor olur sadece, veya onada ayni seyleri yaptiracak benimde o sekilde egitmemi isticek, yani kiyafeti vs. disari cikmasi. hele kiz olursa..

bu aslında her evlilikte zaman zaman olan bşy sadece sizinle ilgli sizin hayatınızı kapsayan bşy değil. bunun en ideal çözümü ne biliyor musun hafta sonu mesela 2-3 günlüğüne yakın biryerlere gezmeye gitmek kaçamak yapmak iyi gelebilir sana ve evliliğine eşinle beraber tabi.

Birseyler yapmaya calisiyoruz ama esim hep yorgun oldugu icin sadece bir gun cikiyoruz disari yemek falan yiyip donuyoruz..

Birseyler yapmaya calisiyoruz ama esim hep yorgun oldugu icin sadece bir gun cikiyoruz disari yemek falan yiyip donuyoruz..
bu yeterli gelmez dediğim gibi hafta sonu yakın bıryere kaçamak yapsanız herkesten uzakta hem daha çok şey konuşup paylaşma imkanınız olur.

Herkese merhaba,

Evliligimi iyilestirmek mumkunmu veya vazmigecmeliyim bunun icin yazmak istedim.. 3 seneye giricez esimle birlikte evlenmedende 1 sene flort donemimiz olmustu. esim cok yogun calisan, isinde gucunde, sorumluluk sahibi iyi bir insan ozunde. aile yapilarimiz cok farkli, o daha dindar tutucu bir aileden geliyor, bendende evlenirken ickiyi birakmami daha kapali giyinmemi istemisti, denize girmemi falanda istemiyor, bunlari kabul ederek evlendim tabiki yadirgiyorum bazen icimden eskisi gibi giyinmek (cok acik giyinen biri degildim zaten ama esim pantolonun ustune bile uzun seyler giymemi istiyor) denize girmek veya icki icmek gelebiliyor. bunlari soylememin sebebi yorum yaparken bilginiz olsun.. esimle daha cok paylasmak, eglenmek, gezmek tozmak istiyorum, o ise hep isine odakli is ev monoton bir hayat istiyor ve bu sekilde yasiyor. isteyken fazla konusmayiz, 1-2 mesaj , evede 8 gibi falan gelir yemek yeriz ya telefonuna bakar ya birlikte bisey izleriz. ama boyle uzun uzun paylasimlar sohbetler pek olmaz, bilmiyorum ben mi cok sey bekliyorum evlilikten sizce?
Artik bu beni mutsuz etmeye basladi, benim ailemde herkes paylasir konusurdu, iletisimi kuvvetli bir ailem vardi, belki onlardan oyle gordum diye garip geliyor. Arkadaslarimla, is ortaminda, ailemle cok mutluyum neseliyim. evde esimden o ilgiyi ve paylasimi gormeyince cok durgunlasiyorum moralim bozuluyor. kavga ediyoruz bazen ben cok zorlar ustelersem ve bana hep sen bu kadar ustelemezsen hersey daha guzel olur diyor. kavga esnasindada cok kirici konusur. kisacasi tam bir eski kafali turk erkegi.
ne diyorsunuz sizce nasil mutlu bir sekilde evliligi yurutebilirim?
cocugumuz yok bu arada, seneye dusunuyoruz..
Niye kabul ettiniz ki onun şartlarını aslında madem sizin karakteriniz öyle değildi? Ama olmuş bir kere. Ona karışmamalı falan da diyemiyorum şu anda, normalde derim, çünkü baştan o şekilde anlaşarak evliliğin içine girmişsiniz. Sonradan ben dayanamıyorum derseniz siz hatalı olursunuz. İsteklerinden de zaten tipik eski kafalı birisi olduğu belliymiş. O yüzden şimdiki tartışmalardaki tavırları falan da normal ona göre.
Ama günlük hayatın geçişi bakımından, evet iş güç olduğu için, insan çoğu zaman yorgun oluyor, biz de bir çok gün öyle uzun uzun zaman geçirip sohbet edemiyoruz. Normal bence bu. Arada bir kendinize zaman ayırıp bir şeyler yapmak lazım ama, haftasonu falan. Siz planlayın bu tür şeyler, belki o zaman olur.

bir problem var evet mutlu degilim sanirim.. degisirmi ben alisirmiyim veya ne yapmam lazim bilmiyorum..

senı ne mutlu edıyorsa onu yap bence canım kendını cok kısıtlaman senı rahatsız edıyorsa esınle acık acık konus bu benı mutsuz edıyor veya bu mutlu edıyor dıye. anlamazsa da oyle bırıyle ömur gecermı bılınmez. hep dıyoruz evlenmek ıcın evlenmeyın dıye benımde yasım 31 evlenmeyı dusunsem kırk kere dusunurum

bu yeterli gelmez dediğim gibi hafta sonu yakın bıryere kaçamak yapsanız herkesten uzakta hem daha çok şey konuşup paylaşma imkanınız olur.

keske yapabilsek, esimle tatile gittigimiz zamanda orda birseylerle ilgileniyor resim cekiyo veya telefonuna bakiyo kendine bisey buluyo oyle cok derin sohbetler paylasimlar olmuyo havadan sudan. bunlari ozledim aslinda. yani evliyizde tek gorevimiz kadin ve erkek is bolumunu yapmak degilki. ben duygusal bir insanim paylasmak istiyorum..

Evli değilim ama evlenen arkadaşlarım,evlenirken, evlenince bu kişi düzelir diye düşünme, daha kötü olur daha iyi olmaz derler. Size olan ilgisinin de git gide artacağını zannetmiyorum ama zaten genelde böyle monotondur evlilikler. Evli arkadaşlarım da öyle, akşam eşi gelir yemek yerler, ikisi de ayrı ayrı bilgisayarda bir şeyler izlerler ve uyurlar. Bazen akşamları 2 3 cümleden fazla konuşmuyoruz bile diyor arkadaşım:) Ama diğer kısıtlamaları fazla geldi bana da, ben bana hiç içki içmeyeceksin, denize girmeyeceksin diyen biri ile olamazdım zaten. Bunlar seni çok rahatsız etmiyormuş zaten ama evlilikteki monotonluk böyle devam edecek sanırım.

keske yapabilsek, esimle tatile gittigimiz zamanda orda birseylerle ilgileniyor resim cekiyo veya telefonuna bakiyo kendine bisey buluyo oyle cok derin sohbetler paylasimlar olmuyo havadan sudan. bunlari ozledim aslinda. yani evliyizde tek gorevimiz kadin ve erkek is bolumunu yapmak degilki. ben duygusal bir insanim paylasmak istiyorum..
seni çok iyi anlıyorum ama o ortamı yaratırsan belkı bunları konusabılırsın olmadı telefonuna el koyarsın iki gün. şu teknolojık aletler hayatımıza girdiğinden berı insan ilişkileri iyice soğudu

Back
X