- Konu Sahibi Sugammadeks
Peki o laflardan sonra çok geç değil kapı orda yol orda gidebilirsin deseydiniz eşinizin tepkisi ne olurdu?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bilmiyorum aslında bana gayet güzel davranır normalde, ağzından nasıl böyle cümleler çıktı inanamadım. Aslında az önce onun bulunduğu odaya gittim boşanmayla alakalı bişeyler bakıyordu internetten, bizim için değil bir arkadaş dilekçe hazırlamamı istedi bu yüzden bakıyorum dedi(eşim avukat). Ben de istersen kendin için bak ama olanlardan sonra boşanmayı düşünmesi gereken kişi sen değilsin benim dedim.Peki o laflardan sonra çok geç değil kapı orda yol orda gidebilirsin deseydiniz eşinizin tepkisi ne olurdu?
Baska bir sorununuz var mı bilmiyorum ama insan psikolojisi de inişli çıkışlı ilişki de inişli çıkışlı. Evlilikte de bazen sevgi kalbe sığmayacak kadar artar bazen insan azaldığını hisseder. Kırılmaktan haklısın ama tek konu bu konuşulan ise bence mesele bile değil.Şu an hamileyim inşallah bir oğlum olacak, kendi isteğim üzerine kayınpederimin adını koyalım diye konuştuk öncesinde, kayınpederime de söylemiştim hatta baba senin adını koyacaz bebeğe diye. Bugün eşime dedim ki tamamen şaka niyetiyle babana bir sürpriz yapıp benim babamın adını koyalım falan, ve gülerek söyledim. Eşim de şakayı ciddiye alarak senin babanın adını 2.çocuğa koyarız inşallah bunu evlenmeden önce bile konuşmuştuk dedi. Sonra saçma bir şekilde isim tartışması başka tartışmalara döndü, eşim bana dedi ki "evlenmeden önce söylediklerinin arkasında durmayacağını bilseydim farklı konumlarda olurduk" dedi. Ben de ben hangi sözümün arkasında durmadım dedim. Normalde benim ailemin bulunduğu şehirde yaşayacaktık, bu konuda anlaşmıştık dedi(halbuki biz zaten o şehirde yaşayacaktık, sadece atanacağım dönem eşimin ailesinin bulunduğu şehire 1 kadro bile açılmadı mecburen uzak bir şehire geldik ve o kendi isteğiyle benim yanıma geldi, sonrasında eşimin ağzından şunu duydum: iyi ki ailemin bulunduğu şehre kadro açılmamış yoksa sürekli huzursuz olacaktık dedi.) Daha sonra ben ona farklı konumdan kastın ne dedim, bu evlilik olmazdı dedi, ben de evlenmeseydin o zaman dedim, hatta ilişki de devam etmezdi dedi, ben de ettirmeseydin dedim, sonra yine dedim evlenmeseydin ben mi seni zorladım diye, evet sen zorladın evlenmeye dedi. O an ben kendimi daha fazla tutamayıp ağlamaya başladım.
Normalde eşimle ailesinin olduğu şehirde yaşama mevzusu hiç açılmıyordu, hatta birbirimize bu şekilde konuşmayız, ama son 2-3 ayda kv eşime sürekli sitemlerde nazlanmalarda bulunuyor. "beni buralarda bıraktın terk ettin gittin, herkesin oğlu annesini hastaneye götürüyor ihtiyaçlarını karşılıyor biz senin bir hayrını görmedik" gibi eşimle her telefon konuşmasında uzak bir şehirde olduğu için sitem ediyor fazlasıyla. Normalde eşim dolduruşa gelmeyen bir insandı ama bana bugün yaptığı çıkışlardan sonra annesinin sözlerinin onu etkilediğini düşündüm açıkçası.
Ve şu an ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum, istemsizce sürekli ağlıyorum saatlerdir, üstelik bugün evlilik yıldönümümüzdü, insan eşine "bu evlilik olmazdı" der mi hanımlar ben mi abartıyorum, çok kırıldım, evden kaçıp gitmek istiyorum şu an burada boğulduğumu hissediyorum. Ne yapmalıyım
Bakın annede babada kardeşte atılmaz. Ha şu var evlisin ve evlendikten sonra karın ve çocukların senin sorumluluğunda. Ama anne babanıda sorucaksın. İhtyaçları olduğu zaman onların yanında olucaksın. Evlendim gittim artık anne baba demicem. Kim bugüne kadar böyle bişey söylemiş. Bende evliyim valla anne babamın sesini bir gün duymasam işim rast gitmez. Konu sahibi hamile olduğu için çok hassas davranmış. Bazen eşimde bana buna benzer şeyler söyler. Ben kırılırım ama uzatmam çünkü eyer uzatırsam konu kopar bambaşka yerlere gider ozamanda içinden çıkamayız. Sakinleştikten sonra konuşmak en iyisi.Değil mi
Annenin memesini henüz birakmadiysan niye evleniyorsun
Aslında bizim eş ailesinden başka problemimiz yok en büyük problem eş ailesi, evet daha önce birkaç defa iyi ki uzağız benim aileme dedi, çünkü eşim de farkında huzurumuzu bozmaya çalıştıklarının, normalde bizim kv ile aramız çok iyiydi, bize hep siz mutlu olun yeter derdi, ama önce görümceler bana karşı doldurdular onu şimdi benle konuşmuyor kv, bir de eşim tek erkek ve eşime aşırı düşkün kv, bu yüzden benim eşimi onlardan uzak tuttuğuma dair, eşimin onlarla görüşmesine engel olmaya çalıştığım yönünde dolduruşlarda bulunmuşlar kv ye, ve siz mutlu olun yeter diyen kadın gitti, benle konuşmayan her telefon konuşmasında eşime beddualar savuran hayırsız evlat muamelesi yapan bir kadın geldi. Eşim de annesinden etkilenmiş besbelliBaska bir sorununuz var mı bilmiyorum ama insan psikolojisi de inişli çıkışlı ilişki de inişli çıkışlı. Evlilikte de bazen sevgi kalbe sığmayacak kadar artar bazen insan azaldığını hisseder. Kırılmaktan haklısın ama tek konu bu konuşulan ise bence mesele bile değil.
Biz de eşimle diyoruz birbirimize aradasonra gülüp geçiyoeuz
Zaten içini acıp iyi ki memleketim olmamış demiş. Aslında iç dünyasında cekirdek aile huzurunu önemsediği belli. Kv doldurdukca sen huzur kapısı ol o zaten doğru yolu bulacaktır
Ya gercekten boşver in her işte bir hayır vardır. Tayin cıkmaması sonucta sizden olan birsey değil ki.Aslında bizim eş ailesinden başka problemimiz yok en büyük problem eş ailesi, evet daha önce birkaç defa iyi ki uzağız benim aileme dedi, çünkü eşim de farkında huzurumuzu bozmaya çalıştıklarının, normalde bizim kv ile aramız çok iyiydi, bize hep siz mutlu olun yeter derdi, ama önce görümceler bana karşı doldurdular onu şimdi benle konuşmuyor kv, bir de eşim tek erkek ve eşime aşırı düşkün kv, bu yüzden benim eşimi onlardan uzak tuttuğuma dair, eşimin onlarla görüşmesine engel olmaya çalıştığım yönünde dolduruşlarda bulunmuşlar kv ye, ve siz mutlu olun yeter diyen kadın gitti, benle konuşmayan her telefon konuşmasında eşime beddualar savuran hayırsız evlat muamelesi yapan bir kadın geldi. Eşim de annesinden etkilenmiş besbelli
Bana ders vermeye mi geldiniz ?Bakın annede babada kardeşte atılmaz. Ha şu var evlisin ve evlendikten sonra karın ve çocukların senin sorumluluğunda. Ama anne babanıda sorucaksın. İhtyaçları olduğu zaman onların yanında olucaksın. Evlendim gittim artık anne baba demicem. Kim bugüne kadar böyle bişey söylemiş. Bende evliyim valla anne babamın sesini bir gün duymasam işim rast gitmez. Konu sahibi hamile olduğu için çok hassas davranmış. Bazen eşimde bana buna benzer şeyler söyler. Ben kırılırım ama uzatmam çünkü eyer uzatırsam konu kopar bambaşka yerlere gider ozamanda içinden çıkamayız. Sakinleştikten sonra konuşmak en iyisi.
Kayinvalideniz madem oğluşundan kopamayacaktı neden evlendirdi ?Şu an hamileyim inşallah bir oğlum olacak, kendi isteğim üzerine kayınpederimin adını koyalım diye konuştuk öncesinde, kayınpederime de söylemiştim hatta baba senin adını koyacaz bebeğe diye. Bugün eşime dedim ki tamamen şaka niyetiyle babana bir sürpriz yapıp benim babamın adını koyalım falan, ve gülerek söyledim. Eşim de şakayı ciddiye alarak senin babanın adını 2.çocuğa koyarız inşallah bunu evlenmeden önce bile konuşmuştuk dedi. Sonra saçma bir şekilde isim tartışması başka tartışmalara döndü, eşim bana dedi ki "evlenmeden önce söylediklerinin arkasında durmayacağını bilseydim farklı konumlarda olurduk" dedi. Ben de ben hangi sözümün arkasında durmadım dedim. Normalde benim ailemin bulunduğu şehirde yaşayacaktık, bu konuda anlaşmıştık dedi(halbuki biz zaten o şehirde yaşayacaktık, sadece atanacağım dönem eşimin ailesinin bulunduğu şehire 1 kadro bile açılmadı mecburen uzak bir şehire geldik ve o kendi isteğiyle benim yanıma geldi, sonrasında eşimin ağzından şunu duydum: iyi ki ailemin bulunduğu şehre kadro açılmamış yoksa sürekli huzursuz olacaktık dedi.) Daha sonra ben ona farklı konumdan kastın ne dedim, bu evlilik olmazdı dedi, ben de evlenmeseydin o zaman dedim, hatta ilişki de devam etmezdi dedi, ben de ettirmeseydin dedim, sonra yine dedim evlenmeseydin ben mi seni zorladım diye, evet sen zorladın evlenmeye dedi. O an ben kendimi daha fazla tutamayıp ağlamaya başladım.
Normalde eşimle ailesinin olduğu şehirde yaşama mevzusu hiç açılmıyordu, hatta birbirimize bu şekilde konuşmayız, ama son 2-3 ayda kv eşime sürekli sitemlerde nazlanmalarda bulunuyor. "beni buralarda bıraktın terk ettin gittin, herkesin oğlu annesini hastaneye götürüyor ihtiyaçlarını karşılıyor biz senin bir hayrını görmedik" gibi eşimle her telefon konuşmasında uzak bir şehirde olduğu için sitem ediyor fazlasıyla. Normalde eşim dolduruşa gelmeyen bir insandı ama bana bugün yaptığı çıkışlardan sonra annesinin sözlerinin onu etkilediğini düşündüm açıkçası.
Ve şu an ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum, istemsizce sürekli ağlıyorum saatlerdir, üstelik bugün evlilik yıldönümümüzdü, insan eşine "bu evlilik olmazdı" der mi hanımlar ben mi abartıyorum, çok kırıldım, evden kaçıp gitmek istiyorum şu an burada boğulduğumu hissediyorum. Ne yapmalıyım
Belki haklısınızdır ama ben de hamileyim ve ben de anne olacağım eşimin bunu düşünmesi lazım, annesiyle dolacak sonra bana taşacak ben de alttan alacağım, böyle bir yapım yokYa gercekten boşver in her işte bir hayır vardır. Tayin cıkmaması sonucta sizden olan birsey değil ki.
Eşiniz de bu durumdan etkilenip sizi üzmeye devam ederse o zaman siz de defans gösterin ama arada dolup da bu sekilde cıkışları olunca gercekten gözardı edin.
Bilemiyorum güzel davranan adam için fazla iddaalı laflar bunlar hele ki siz hamileyken.ben o an o ettiği lafları daha da açmasını isterdim herhalde işin sonu nereye varacak diye tabi duymaya hazırsanız sizdeBilmiyorum aslında bana gayet güzel davranır normalde, ağzından nasıl böyle cümleler çıktı inanamadım. Aslında az önce onun bulunduğu odaya gittim boşanmayla alakalı bişeyler bakıyordu internetten, bizim için değil bir arkadaş dilekçe hazırlamamı istedi bu yüzden bakıyorum dedi(eşim avukat). Ben de istersen kendin için bak ama olanlardan sonra boşanmayı düşünmesi gereken kişi sen değilsin benim dedim.
Ahh bir bilsemKayinvalideniz madem oğluşundan kopamayacaktı neden evlendirdi ?
Elbette haklısınız ama Anneyle dolmadı belki yani insandır olur diyin gecin.Belki haklısınızdır ama ben de hamileyim ve ben de anne olacağım eşimin bunu düşünmesi lazım, annesiyle dolacak sonra bana taşacak ben de alttan alacağım, böyle bir yapım yok
Kimseye ders vermek haddimiz değil. Ama böyle şeyler yazarken 2 kere düşünün. Karşıdakileride zor durumda bırakmayın siz böyle yazıyorsunuz kadın bunu okuyup bu sefer kocasının annesine öfke kusucak. Zaten eşiyle sinirleri gergin bide siz böyle şeyler yazarak ortalığı kızıştırmayın. Sizede iyi akşamlar...Bana ders vermeye mi geldiniz ?
Biz kayinvalidemle de kendi annemle de teyzelerimz dayilarimizla da mutlak mertebede görüşür hepte herseylerine koşarız .
Kim kime anasını babasını atsın demiş ?
Sadece anasının başında oturacak halimiz yok
Aynı şekilde anamizin başında oturacak halimiz de yok.
Hadi iyi akşamlar
İsim meselesi bekarliktan konuşulmuş adam oğlum olursa babamın adını koyarım demiş. Tamam sen şaka diye espiri yapayım demişsin ama çokta istekli o işimi koyacağını düşünmedim nedense iyilikce yapılan bir espiri olmamış. Eşinde ciddiye alip diğer mevzuları açmış. Eşin annesinin kafalarının altında sıkışmış hak vermelisin biraz. Psikolojik baskı altında olup boş yere seni üzmüş. Ben eşinin isteyerek böyle yaptigini düşünmüyorum yani umarım öyledir. Sağlıkla kavuşun bebeginizeŞu an hamileyim inşallah bir oğlum olacak, kendi isteğim üzerine kayınpederimin adını koyalım diye konuştuk öncesinde, kayınpederime de söylemiştim hatta baba senin adını koyacaz bebeğe diye. Bugün eşime dedim ki tamamen şaka niyetiyle babana bir sürpriz yapıp benim babamın adını koyalım falan, ve gülerek söyledim. Eşim de şakayı ciddiye alarak senin babanın adını 2.çocuğa koyarız inşallah bunu evlenmeden önce bile konuşmuştuk dedi. Sonra saçma bir şekilde isim tartışması başka tartışmalara döndü, eşim bana dedi ki "evlenmeden önce söylediklerinin arkasında durmayacağını bilseydim farklı konumlarda olurduk" dedi. Ben de ben hangi sözümün arkasında durmadım dedim. Normalde benim ailemin bulunduğu şehirde yaşayacaktık, bu konuda anlaşmıştık dedi(halbuki biz zaten o şehirde yaşayacaktık, sadece atanacağım dönem eşimin ailesinin bulunduğu şehire 1 kadro bile açılmadı mecburen uzak bir şehire geldik ve o kendi isteğiyle benim yanıma geldi, sonrasında eşimin ağzından şunu duydum: iyi ki ailemin bulunduğu şehre kadro açılmamış yoksa sürekli huzursuz olacaktık dedi.) Daha sonra ben ona farklı konumdan kastın ne dedim, bu evlilik olmazdı dedi, ben de evlenmeseydin o zaman dedim, hatta ilişki de devam etmezdi dedi, ben de ettirmeseydin dedim, sonra yine dedim evlenmeseydin ben mi seni zorladım diye, evet sen zorladın evlenmeye dedi. O an ben kendimi daha fazla tutamayıp ağlamaya başladım.
Çok karmaşik durum. Ne niyetle nasil bir akilla soylediyini eşinizi tanimiyoruz diye bilemeyiz. Patavatsiz biri galiba. Ama hamileye bu yapilmaz. Zavalli kiz anne babasi. Ne hastaneye gidince sitem ede biliyorlar, ne yalniz yaşayinca. Nedense erkek anne babasi dibinde bitmeli oğlunun. NeyseŞu an hamileyim inşallah bir oğlum olacak, kendi isteğim üzerine kayınpederimin adını koyalım diye konuştuk öncesinde, kayınpederime de söylemiştim hatta baba senin adını koyacaz bebeğe diye. Bugün eşime dedim ki tamamen şaka niyetiyle babana bir sürpriz yapıp benim babamın adını koyalım falan, ve gülerek söyledim. Eşim de şakayı ciddiye alarak senin babanın adını 2.çocuğa koyarız inşallah bunu evlenmeden önce bile konuşmuştuk dedi. Sonra saçma bir şekilde isim tartışması başka tartışmalara döndü, eşim bana dedi ki "evlenmeden önce söylediklerinin arkasında durmayacağını bilseydim farklı konumlarda olurduk" dedi. Ben de ben hangi sözümün arkasında durmadım dedim. Normalde benim ailemin bulunduğu şehirde yaşayacaktık, bu konuda anlaşmıştık dedi(halbuki biz zaten o şehirde yaşayacaktık, sadece atanacağım dönem eşimin ailesinin bulunduğu şehire 1 kadro bile açılmadı mecburen uzak bir şehire geldik ve o kendi isteğiyle benim yanıma geldi, sonrasında eşimin ağzından şunu duydum: iyi ki ailemin bulunduğu şehre kadro açılmamış yoksa sürekli huzursuz olacaktık dedi.) Daha sonra ben ona farklı konumdan kastın ne dedim, bu evlilik olmazdı dedi, ben de evlenmeseydin o zaman dedim, hatta ilişki de devam etmezdi dedi, ben de ettirmeseydin dedim, sonra yine dedim evlenmeseydin ben mi seni zorladım diye, evet sen zorladın evlenmeye dedi. O an ben kendimi daha fazla tutamayıp ağlamaya başladım.