Bu evlilikten ne olur?

kibritcikiz91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
298
26
118
Bursa
Merhaba hanımlar, yine benzer bir konu ile sizlerleyim. Evliyim çocuğum var. Ama ben çok mutsuzum. Konularını bilen bilir, evlendiğimden beri böyleyim.

Aslında çok severek evlendim ama hata ettim sanırım. Evliliğimiz boyunca hiç mutlu olamadım, hep hayal kırıklıkları yaşadım, gerek eşim gerek ailesi yüzünden.

Şimdi mutsuzluğum daha çok arttı. Çok soğudum eşimden. Karı koca ilişkimiz neredeyse yok gibi. Benden kaynaklı istemiyorum içimden gelmiyor. Çünkü hep kırgınlıklar yaşadım.

Aslında hata benim ben eşimi yanlış tanıdım. Benm hayal ettiğim ve istediğim gibi biri değilmiş ve de ben bunu çok geç fark ettim.

Evliliğimde hiç özel ve değerli hissedemedim kendimi. Sevildiğimi dahi. Ne özel günlerim oldu unutamadığım ne de çok mutlu zamanlarım oldu.

Bu evlilikten ne olur? Zaman geçtikçe birşeyler azalır sıradanlaşır ama ben hiç bu güzel duyguları hissetmedim ve bir kadın olarak ruhum okşanmadı.eşimi sevdiğim, heycan duyduğum zamanlara döner miyim?Bu düzelir mi normale döner mi?

Merhaba hanımlar, yine benzer bir konu ile sizlerleyim. Evliyim çocuğum var. Ama ben çok mutsuzum. Konularını bilen bilir, evlendiğimden beri böyleyim.

Aslında çok severek evlendim ama hata ettim sanırım. Evliliğimiz boyunca hiç mutlu olamadım, hep hayal kırıklıkları yaşadım, gerek eşim gerek ailesi yüzünden.

Şimdi mutsuzluğum daha çok arttı. Çok soğudum eşimden. Karı koca ilişkimiz neredeyse yok gibi. Benden kaynaklı istemiyorum içimden gelmiyor. Çünkü hep kırgınlıklar yaşadım.

Aslında hata benim ben eşimi yanlış tanıdım. Benm hayal ettiğim ve istediğim gibi biri değilmiş ve de ben bunu çok geç fark ettim.

Evliliğimde hiç özel ve değerli hissedemedim kendimi. Sevildiğimi dahi. Ne özel günlerim oldu unutamadığım ne de çok mutlu zamanlarım oldu.

Bu evlilikten ne olur? Zaman geçtikçe birşeyler azalır sıradanlaşır ama ben hiç bu güzel duyguları hissetmedim ve bir kadın olarak ruhum okşanmadı.eşimi sevdiğim, heycan duyduğum zamanlara döner miyim?Bu düzelir mi normale döner mi?
Ne köy olur ne kasaba

Biraz fazla mi beklenti içine girdiniz acaba eşinizden yana. Duygularınızı eşinizle paylaşmayı deneyin. Ama sen şunu yapmadin bunu yapmadin değil de suna üzüldüm buna kırıldım gibi anlatsanız?
Siz unutulmayacak güzel anlar oluşturmaya çalışın. Benim esim de sevmez öyle şeyler ama yine de elimden geleni ben yaparım birlikte yine mutlu oluruz

Ne gibi problemler yaşiyorsunuz eşinizle

Değersiz hissediyorum kendimi, düşüncelerim hayallerim hep hayal kırıklığıyla bitti. Hiç özel hissetmedim kendimi evlendim evleneli. Ben demesen hiçbir şey yapmaz. Doğum günü yıl dönümü zaten yok. Başka insanlar nasıl mutlu oluyor da biz olamıyoruz anlamıyorum..

Soğuduysan çaresi yok ! Erkekler evlenince değişiyor en iyisi bile çekilmez bir hale geliyor neden bilmiyorum çok ilginçler..

Bişeyler yapsa sanki yoluna girecek bazı şeyler. Ama yok yapmıyor. Ama sanki yapmak istiyor gibi görünüyor. Defalarca konuştuk. Ama sıfır sonuç.

Değişti mi yoksa ben mı tanıyamadım süpheli

Biraz fazla mi beklenti içine girdiniz acaba eşinizden yana. Duygularınızı eşinizle paylaşmayı deneyin. Ama sen şunu yapmadin bunu yapmadin değil de suna üzüldüm buna kırıldım gibi anlatsanız?
Siz unutulmayacak güzel anlar oluşturmaya çalışın. Benim esim de sevmez öyle şeyler ama yine de elimden geleni ben yaparım birlikte yine mutlu oluruz

Beklentim var evet ama bir sürü şey yaptıktan sonra oluştu bu beklenti. Yani neden hep ben yapıyorum biraz da sen yap diyerek oluştu.

Diyorsunuz ya ben yapıyorum mutlu oluyorz diye. Ben de yaptım kalbimi kırsa bile, üzgün olsam bile hep zorladım kendimi ve şimdi tükendim. Bu evlilikte hep ben çaba gösterdim.

Canim hicbir evlilik onceden hayali kuruldugu gibi olmuyor ki mutlaka istisnalar vardir ama
Zor bir kurum neticede cogu evlenen kadin sonucta hayal kirikligina ugruyor
Evlenmeden once hersey toz pembe
Adamlarla geziyoruz tozuyoruz yemekler kahveler sinemalar tiyatrolar dag deniz bag bahce;) ben makyajliyim adam tertemiz giyinmis kusanmis tabii dert yok tasa yok gez sonra herkes evine gitsin yemek temizlik derdi yok borc harc yok ev bark derdi yok misafir yok kp kv yok ;)
Gel gor ki evlenirsin hersey degisir bebek olur borc vardir para yoktur anne baba derdi baslar iki taraf da kendine bakmaz artik alan almistir nasil olsa
Gezme tozma bitmistir herkes kendi halindedir ;)
Sakasi bir yana biraz zorlasan kendini canim eger ki esinin sana karsi ailene karsi bir hatasi yoksa
Mutlu olmak da biraz kendi elimizde be canim
Uzulme mutsuz olma bir kere dene en azindan

aslında hayattan ne istediğinize göre değişir mutlu olmak.
ben gözümü kapatıp 3 yıllık evliliğimde en mutlu olduğum an ne diye düşündüğümde doğum yaptığım gün geliyor aklıma :)
evladım bana yetmiş. çok şükür mutluyum hiçbir önemli problemimiz yok ama en mutlu olduğum an o an.
sanırım eşimde de öyledir hiç konuşmadık..

eşinizle konuşun beklentilerinizi söyleyin onun beklentilerini dinleyin. önemli bir nedeniniz yoksa çabalamaya değer evlilik..

darkmore darkmore ' a katılıyorum .
Evlilik kolay birşey değil.
Heycanı yaratmakta , yoketmekte bizim elimizde.
Çabalamadan hiçbir sonuç alamazsınız.
O sizin sevdiğiniz adam.
Ama yine ışığınızı yakalamak için azıcık efor sarfetmenız gerekecek.
Erkek zaten seviyorsa , siz bir adım atın , o on adım gelir.

Canim hicbir evlilik onceden hayali kuruldugu gibi olmuyor ki mutlaka istisnalar vardir ama
Zor bir kurum neticede cogu evlenen kadin sonucta hayal kirikligina ugruyor
Evlenmeden once hersey toz pembe
Adamlarla geziyoruz tozuyoruz yemekler kahveler sinemalar tiyatrolar dag deniz bag bahce:KK66: ben makyajliyim adam tertemiz giyinmis kusanmis tabii dert yok tasa yok gez sonra herkes evine gitsin yemek temizlik derdi yok borc harc yok ev bark derdi yok misafir yok kp kv yok :KK66:
Gel gor ki evlenirsin hersey degisir bebek olur borc vardir para yoktur anne baba derdi baslar iki taraf da kendine bakmaz artik alan almistir nasil olsa
Gezme tozma bitmistir herkes kendi halindedir :KK66:
Sakasi bir yana biraz zorlasan kendini canim eger ki esinin sana karsi ailene karsi bir hatasi yoksa
Mutlu olmak da biraz kendi elimizde be canim
Uzulme mutsuz olma bir kere dene en azindan
işt eben çok denedim. defalarca denedim ve bu evlilik 4. senesindeyse kesinlikle benim çabalarımla. ama artık tükendim .çünkü eşim hiçbir çaba göstermiyor. defalarca konuştuk terapiste gittik. yapıcam edicem düzelecek dedi ama hiçbir adım atmadı ya da bir haftayı geçmeyen düzelmeler oldu. her defasında yavaş yavaş düzelecek dedi. ama hiçbir şey yapmadı.

şimdi ikinci çocuk istiyor ben bu şartlarda böyle mutsuzken nasıl yapayım ikinciyi? evet hiçbir şey dört dörtlük değil evet haklısınız evlilik kurumu zor. çocuk anne baba aile girince daha da zor.

ama benim eşim hep böyleydi. nişanlıyken bile. bana aldığı bir hediyesini bilmem. hata benim. ben göremedim, tanıyamadım eşimi. çok dediler yapamazsın onunla evlenme diye ben salak gibi bildiğimi okudum. beni sevdiğine inandım. işin kötüsü artık buna da inanmıyorum.

aslında hayattan ne istediğinize göre değişir mutlu olmak.
ben gözümü kapatıp 3 yıllık evliliğimde en mutlu olduğum an ne diye düşündüğümde doğum yaptığım gün geliyor aklıma :)
evladım bana yetmiş. çok şükür mutluyum hiçbir önemli problemimiz yok ama en mutlu olduğum an o an.
sanırım eşimde de öyledir hiç konuşmadık..

eşinizle konuşun beklentilerinizi söyleyin onun beklentilerini dinleyin. önemli bir nedeniniz yoksa çabalamaya değer evlilik..

benim arkmaa dönüp baktığımda mutlu bir anım yok. evladım hariç. eşime söyledim isteklerimi ve beklentilerimi. defalarca konuştuk. hep ben çaba sarfettim. karşımda duvar var sanki. çok yoruldum artık. o yemeği pişsin, eşyaları hazırlansın ona karşı görevlerimi yerine getireyim yeter. ama bunalra karşılık o ne sevgi gösterir, ne ilgi ne de değer verir. çabalamakla ömrümü mü tüketeceğim. bu zmana kadar bişey olmadı bundan sonra olur mu ki?

darkmore darkmore ' a katılıyorum .
Evlilik kolay birşey değil.
Heycanı yaratmakta , yoketmekte bizim elimizde.
Çabalamadan hiçbir sonuç alamazsınız.
O sizin sevdiğiniz adam.
Ama yine ışığınızı yakalamak için azıcık efor sarfetmenız gerekecek.
Erkek zaten seviyorsa , siz bir adım atın , o on adım gelir.

işte sorun da sizin son cümleniz. ben kaç defa adım attım on adımı bırakın tek bir adım atmadı bana. hep ben yaptım hep ben çabaladım. dediğiniz gibi düşündüm. ben yapıcam, bilmiyor ben öğreticem ona ne yapamsı gerektiğini diye.

hep birşeyler yaptım ama sonucu hep hüsran oldu. eşşek değil ben on yapsam da o da bir kere yapar dedim. ama emin olun ben 10 yaptım o yine hiçbir şeyyapmadı.

benim arkmaa dönüp baktığımda mutlu bir anım yok. evladım hariç. eşime söyledim isteklerimi ve beklentilerimi. defalarca konuştuk. hep ben çaba sarfettim. karşımda duvar var sanki. çok yoruldum artık. o yemeği pişsin, eşyaları hazırlansın ona karşı görevlerimi yerine getireyim yeter. ama bunalra karşılık o ne sevgi gösterir, ne ilgi ne de değer verir. çabalamakla ömrümü mü tüketeceğim. bu zmana kadar bişey olmadı bundan sonra olur mu ki?

hımm yaptırım a bulundunuz mu?? yani biraz aha sert davrandınız mı??
biraz bırakıp gitmek gibi.. son çare bu mu sizce??? eğer benim yapacak bişeyim kalmadı diyorsanız daha fazla üzmeyin kendinizi.. hakkınızda hayırlısı..

hımm yaptırım a bulundunuz mu?? yani biraz aha sert davrandınız mı??
biraz bırakıp gitmek gibi.. son çare bu mu sizce??? eğer benim yapacak bişeyim kalmadı diyorsanız daha fazla üzmeyin kendinizi.. hakkınızda hayırlısı..

yaptırım derken, evden gitmek mi? çok zor birşey bu benim için. kime gidicem? gidecek bir yerim yok ki...

gerçekten ben artık hiçbir çözüm bulamıyorum ve bunları yazarken bile ağlayarak yazıyorum. artık eşimin çaba göstermesi gerekiyor. bunu ona söylememe rağmen ben senin üzülmeni istemiyorum diyip duruyor. iyi de üzüyorsun işte be adam. bıktım aynı cümleleri sarf etmekten. kestirip atmayalım el ele verelim çabalayalım diyor. ben kendimi nasıl anlatıcam bu adama bilmiyorum.

Eşiniz ne yapmıyor ben anlamadım. Sorun sadece süpriz, hediye, romantik söz mü?

Nişanlıyken ne yaptı da sevdiğine inandınız, şimdi onu da yapmıyor?

Mesela, beraber bir film seyredelim, dışarı çıkalım, yürüyelim, pastane de oturalım falan desen sana katılmıyor mu?
Sohbetiniz, şakalaşmanız yok mu? Eve gelince hatırınızı sormuyor, yüzünüze gülmüyor mu?

Sizin ben 10 yaptım, o bir yapmadı dediğiniz ne?

Çok flu kalmış konu, anlaşılmıyor bence.

Bende evlenmeden önce eşimi evliliği çok farklı hayal ettim ama bende soğudum uzaklaştım bide hamileyim seni çok iyi anlıyorum

bu kararı verecek olan kalbin istemek lazım bir şeyi nasıl evlenirken evlenmeden yaşanılan aksilikleri görmüyorsak yada aksilikleri bertaraf edip aman olur ya ilerde düzelir diyorsak bu durumdada sen önce şunu sorman gerek kendine ben yuvamın devamını istiyormuyum istemiyormuyum uzun vadede geniş çaplı düşünüp şayet kararın olumsuz yöndeyse o zaman kararın cok zor da olsa kalbende beynende onay vermişsen uygula derim ama ki arzumda kararının olumlu olması savaşıcam ben evlendiğim adamı öncelikle kendim için kazanacagım demen yönünde elbette buda zaman alınacak bir sürec ama yaşadıklarınıda en iyi sen bilirisn kararıda en iyisini sen alırsın hayat mutluluklar getirsin arkadaşım...

Back
X